Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Тоя като каже "Слава Украина" и все едно вика Русия, Китай, или някоя друга държава, която наистина има потенциала да победи. Всеки път се смея много.  :D

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 91,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Захарченко покинул Донецк: СМИ говорят о побеге

Главарь боевиков так называемой "Донецкой народной республики" Александр Захарченко покинул Донецк.

Об этом сообщают "Подробности".

"Колонну сопровождения главаря боевиков видели на выезде из Докучаевска Донецкой области. Колонна направлялась в сторону Старобешево. Очевидцы предполагают, что Захарченко собрался на территорию России", - говорится в повиломленни.

Главарь боевиков "ДНР" в последние несколько недель стал бояться за свою жизнь.

Как ранее сообщало агентство, на прошлой неделе Захарченко жаловался ОБСЕ на свое здоровье."

http://www.ukrinform.ua/rus/news/zaharchenko_pokinul_donetsk_smi_govoryat_o_pobege_1750950

Разсърдила се Украйна на Русия - сякаш кака и и е отнела десерта.   Какво следва после и децата знаят...

......Русия е непобедима!  .......

..... Няколко съфорумци тук сте като украински глашатаи - все ни превеждате и поучавате как да приемаме нещата...  Недейте така - изглеждате ни като психясали неадекватни бандеровци!   Много жалка работа!

Кой казваш как изглеждал ?? :) :) :)

Игнорираха споразуменията от Минск и неспирно обстрелват Донецк и Луганск!   Психопати ли са?   Или откачили бандеровци...

Всъщност, и аз това се чудя.. но за сепаратистите терористи... Малко им бе мясорубката нападайки Марьинка, но и си продължават...

Или според теб, те , нападайки, просто се "защитават" :) :) :)

Пак ли с украински лъжи, ще ни занимаваш? :ph34r:  На тези глупости, даже западните медии не се хващат. А ти, през пост ни заливаш с манипулациите си. Айде спри се вече, знаем те. :ph34r:

Виж , по назад съм давал десетки примери със снимков материал на взривени ЖП линии, на взривени офиси, на взривени пунктове донаборни , на взривени доброволчески центрове и т.н. и т.н..

Трябва да си голям циник да ми говориш че някой лъже за тази диверсионна терористична руска дейност.

Просто украинските служби са ги преброили по сводките си , и са ги обявили официално.

При това статистиката е само до януари месец. А след това имаше още диверсии се сещам, имаше освен реализирани диверсии, и арестувани групи с подготвени самоделни и воински взривове.

Така че.. викай си на лъжата 100 пъти , белким стане истина.. но едва ли ... Просто е цинично .. става въпрос за живота на хората, с който ти безцеремонно се подиграваш

В момента директно излъчват по турската  ТВ Шоу   приятелския футболен мач  Турция-България   -    0-0  в края на първото полувреме, добър мач се получава.   Миро и Реджеп гледат ли футбол или все са дежурни за положението в Украйна?

Редактирано от attj (преглед на промените)

В момента директно излъчват по турската  ТВ Шоу   приятелския футболен мач  Турция-България   -    0-0  в края на първото полувреме, добър мач се получава.   Миро и Реджеп гледат ли футбол или все са дежурни за положението в Украйна?

Ами ти ще кажеш :) Щом толкова ти са интересни отношенията с Турция... все пак вие сте тези които защитавате сепатратизма и правата на малцинствата на втори официален език... :)

А относно това защо цяла украинска армия не може да се справи с малката 2.8% -ва област окупирана от сепаратисти и руска армия ?

- Оповестиха приблизителна оценка на военната техника и личен състав на терористите + кадрова руската армия :

http://www.dw.de/%D0%BA%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%8B-%D0%B2-%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%B0%D1%81%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D0%BE%D1%8E%D1%8E%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B5-40-%D1%82%D1%8B%D1%81%D1%8F%D1%87-%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA/a-18503384

По словам министра обороны Украины Степана Полторака, в Донецкой и Луганской областях против украинской армии воюют более 42,5 тысячи человек. "Совместная группировка вооруженных сил Российской Федерации и незаконных вооруженных формирований на временно оккупированных территориях насчитывает более 42,5 тысяч лиц", - заявил Полторак на заседании межпарламентского совета НАТО - Украина в понедельник, 8 июня. По его данным, на вооружении сепаратистов находятся 556 танков. "Такого количества вооружений, мы понимаем, хватило бы для среднего европейского государства", - отметил министр.

При этом, по оценкам Минобороны в Киеве, Россия удерживает вдоль границы с Украиной группировку в составе около 55 тысяч военнослужащих и около 3 700 единиц основного вооружения и техники вооруженных сил, передает агентство УНИАН.

Виж , по назад съм давал десетки примери със снимков материал на взривени ЖП линии, на взривени офиси, на взривени пунктове донаборни , на  и т.н. и т.н..

Трябва да си голям циник да ми говориш че някой лъже за тази диверсионна терористична руска дейност.

Просто украинските служби са ги преброили по сводките си , и са ги обявили официално.

на украинските служби им е дошла в повече водката!диверсионна терористична руска дейност-няма!това дело на Путин и Жириновски!единствено доброволчески центрове са взривени лично от доброволците,и то със съгласието на Путин! :)

http://m.vesti.bg/sviat/evropa/g-7-zaplashi-rusiia-s-novi-sankcii-ako-se-nalozhi-6037420

Германия, Великобритания, Франция, Италия, САЩ, Канада и Япония се разбраха да продължат твърдия курс срещу Русия, която от 2014 г. е изключена от този формат. И седемте държави обаче ще се борят за това преговорите с Русия да останат предимно на дипломатическо ниво.

на украинските служби им е дошла в повече водката!диверсионна терористична руска дейност-няма!това дело на Путин и Жириновски!единствено доброволчески центрове са взривени лично от доброволците,и то със съгласието на Путин! :)

И ти като колегата ти се подигравате с едни съвсем реални терористични руски диверсии.. нека си е на вашата съвест.

И то диверсия и терор не на фронтовата линия, а в мирните райони на Украйна, взривявайки мостове, жп линии, офиси , военни структури и т.н. и т.н...

Както съм казвал - приели сте една пропаганда за аксиома и я защитавате не бих казал  като платени тролове, тук няма такива, - а като евтини футболни фенове.

"моя отбор най убав" .. не защото наистина е най убав, а защото сте си приели да сте си слепи фенове.И дори аргументите ви да са 1:1001 , това с нищо не би променило мнението ви .

Ми добре.. с тази крайна открояваща се пропаганда , нещата дори по добре контрастират... /не във ваша полза/ :)

Особенно когато повтаряте жириновската пропаганда и смехории... :) още по добре.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

http://m.vesti.bg/sviat/evropa/g-7-zaplashi-rusiia-s-novi-sankcii-ako-se-nalozhi-6037420

Германия, Великобритания, Франция, Италия, САЩ, Канада и Япония се разбраха да продължат твърдия курс срещу Русия, която от 2014 г. е изключена от този формат. И седемте държави обаче ще се борят за това преговорите с Русия да останат предимно на дипломатическо ниво.

в заключение президентът на САЩ Барак Обама на пресконференция след срещата на върха на Г-8(-1) в Германия, заяви, че руската икономика е "сериозно отслабена" и е в "дълбока рецесия" в следствие на западните санкции в отговор на събитията в Украйна.

"Руската икономика е силно отслабена. Рубла и чуждестранни инвестиции падат, инфлацията - се разраства. Руската централна банка е загубила повече от 150,000 милиарда щатски долара от резервите. Руски банки са откъснати от международните пазари, руските енергийни компании страдат от липса на технология, която им е необходима за изпълнение на енергийни проекти, руските отбранителни предприятия са откъснати от ключови технологии ", - каза Обама

"Русия е в дълбока рецесия и руската икономика е "в плачевно състояние."" - обобщи Обама.

klz1433790415z.jpg

Миро не иска да признае - всички първопричини за развитията са си все  от Украйна.   Първопричина е техния Майдан - платен и поръчан от САЩ!   За да развалят отношенията на ЕС и РФ.   Просто е - а на Миро даже му е смешно и без причини...

Миро не иска да признае - всички първопричини за развитията са си все  от Украйна.   Първопричина е техния Майдан - платен и поръчан от САЩ!   За да развалят отношенията на ЕС и РФ.   Просто е - а на Миро даже му е смешно и без причини...

Повтарял съм хиляди пъти - По света , а и у нас са ставали десетки по фрапиращи "майдани" и протести .

Каквото и да е бъдещето на Украйна, това е работа на самата Украйна, а който иска да се меси , да го прави открито , и без оръжие.

Тези събития, повтарям, не оправдават ничия агресивна военна дейност терор и диверсия в чужда държава !

Не оправдават сепаратизма и отцепването на територии.

Каквито и проблеми с език, култура, и т.н.. евентуално АКО има, никой не започва първо ВОЕННИ мерки против това , никой не започва сваляне на официална власт, никой не превзема кметства и администрации с маскирани "Вежливи човечета"  , ПРЕДИ да е опитал десетките други възможности - партии, движения, дисиденти, сигнализиране на международни общности и т.н.. 

Нищо не орпавдава нито сепаратизма, нито официално признатата военна незаконна анексия на Крим, признато в детайли как е проведено от самия Путин, но година по късно, потвърдено и от самите му  военослужещи

в заключение президентът на САЩ Барак Обама на пресконференция след срещата на върха на Г-8(-1) в Германия, заяви, че руската икономика е "сериозно отслабена" и е в "дълбока рецесия" в следствие на западните санкции в отговор на събитията в Украйна.

"Руската икономика е силно отслабена. Рубла и чуждестранни инвестиции падат, инфлацията - се разраства. Руската централна банка е загубила повече от 150,000 милиарда щатски долара от резервите. Руски банки са откъснати от международните пазари, руските енергийни компании страдат от липса на технология, която им е необходима за изпълнение на енергийни проекти, руските отбранителни предприятия са откъснати от ключови технологии ", - каза Обама

"Русия е в дълбока рецесия и руската икономика е "в плачевно състояние."" - обобщи Обама.

С първата част съм съгласен, втората е по-спорна, но вероятно руската икономика не е добре, според основните и класически индикатори.

Литва пред ООН

Прямая речь представителя Литвы на Совбезе ООН, которую стоит процитировать:
"Я бы хотела еще раз спросить: как может стая
незаконных боевиков продолжать наступать,
захватывать территории, продолжать нападения на трех фронтах против государства
Украина? Как может группа боевиков без внешних связей, без бюджетов, без
прибыли набирать системы вооружения и бойцов? Такое вооружение, как "Грады",
"Ураганы", "Буратино" как они могут оплачивать расходы в
четыре миллиона долларов? как они могут говорить о наличии своего военного
флота? как сотни российских солдат погибают в Украине, если их там нет? как
сотни российских матерей получают "груз 200" из конфликта, в котором
Россия якобы не участвует? ",

- Раймонда Мурмокайте.

Повтаря почти едно към едно и моите въпроси

- Как може "глутница" незаконни бойци да нападат на три фронта срещу цялата държава Украйна, как може без свръзки, без бюджет, без печалби , да набират военни системи и бойци, Системи като ГРАД, УРАГАН, БУРАТИНО и др, как могат да плащат разходи от 4 млн $ ?

/аз говорех за над 6 млн дневно , съдейки официалните разходи на Украйна срещу тях/

-Как може да измират стотици руски войници , които там "ги няма" , как майките получават "груз200" от конфликт в който "уж' не участват ?

Както е тръгнало - скоро Миро ще стигне до извода, че българите са нямали право да правят Априлско възстание... Много разочарован догледах футбола - загубихме от Турция с 4:0  и не ми е до спор...

Като се събуди и видя, че спиш на отворен прозорец.  :lol6:

За Путин и НАТО , Иво Инджев май най добре ти е отговорил

http://ivo.bg/2015/06/06/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%B5-%D0%BB%D1%83%D0%B4/

Както е тръгнало - скоро Миро ще стигне до извода, че българите са нямали право да правят Априлско възстание... Много разочарован догледах футбола - загубихме от Турция с 4:0  и не ми е до спор...

Никога няма да стигна до този извод. Защото сравняваш несравними неща.

- едното е османско робство и дългогодишна борба с него , другото е ... сепаратиски ,нелогичен, неоправдан с нищо, абсолютно неоснователен терор в чужда държава, без никаква дългогодишна борба или столетия "рускоезични проблеми ".

:)

Докато обратното , което така и не ви харесва, виждам във вас едни бъдещи защитници на една Кърджалийска НАродна Република /КНДР/

За която с пяна на уста ще пропагандирате как българската фашистка хунта, свалила Орешарски и делян Пеевски от власт, тероризира и не позволява втори официален майчин език , а вежливия турски аскер в маски и пълно бойно снаряжение е... местно опълчение...... и т.н. и т.н..

За Путин и НАТО ,

и една карикатура,която казва всичко за нато и украйна! :)

arx1433792825l.jpg

Миро, защо не зачиташ правото на самоопределение на милиони руснаци в Украйна?  В какво се изживява един никому ненужен потрошенковец като теб?  Господ ли си?    Дори и да си господ - аз съм атеист и все ми правиш смешно.   Вземи се поспри и си дай си малко почивка - обясни и на шефа, ако е нужно ... Стига глупости, безумия и безсмислия!  И не ти ли омръзна все да си за подбив и подигравка в разни  форуми?  Вземи намисли нещо смислено - защото украинските пориви са умрели още преди раждането...Заради бандеровските боклуци!

arx1433792825l.jpg

Ами като не са чували за "Бралъй мома къпини..." ... :lol6:  

Уж различно мислят различните народи , пък пък то едно и също ...... :)

Със забележката , че не е нито за Украйна , нито пък за САЩ , а за олигархичните им управници дето "подлудиха" света....! :(

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Уж различно мислят различните народи , пък пък то едно и също ...... :)

на каишката каквото и да мислят всички вървят в една посока! :)

klz1433795831u.png

Миро, защо не зачиташ правото на самоопределение на милиони руснаци в Украйна?  В какво се изживява един никому ненужен потрошенковец като теб?  Господ ли си?    Дори и да си господ - аз съм атеист и все ми правиш смешно.   Вземи се поспри и си дай си малко почивка - обясни и на шефа, ако е нужно ... Стига глупости, безумия и безсмислия!  И не ти ли омръзна все да си за подбив и подигравка в разни  форуми?  Вземи намисли нещо смислено - защото украинските пориви са умрели още преди раждането...Заради бандеровските боклуци!

Не те разбирам.

Току по назад повторих за 1001 път мнението ми как някой би трябвали да си защитава правата и каквото и да е, АКО тези права са нарушени.

Не те разбирам защо и ти и други не чуват тази толкова обикновенна логика - за стотиците МИРНИ начини да се бориш за самоопределение, права и т.н..

?

И защо не ви харесва това че ПРЕДИ военни методи има една камара МИРНИ начини, които бяха ПРЕСКОЧЕНИ , и се вкараха руски спецназ /вежливите човечета/ които проведоха почти еднакъв сценарий по обявяване на независимости някакви .

Защо си затваряте очите за руския терор и диверсия ?

те са очевидни .

така че преди да ми говориш за "право на самоопределение" , дай си обяснение първо за стотиците въпроси които и аз и други задават , и най вече не разбирам също защо с такъв кеф и упорство пропагандирате толкова яростно и едностранно путинската едностранна дезинформация ?

Доказавана като такава 1001 пъти ?

Не се ли виждате че нямате грам аргументи , освен познатото Миро лъже.. ама кво лъже... нито ме цитирате и оборвате, и просто нямате с какво да отговорите.

Какви бандеровци ви гонят не знам... сравних тази ви логика с приказките за Торбалан, който "ще дойде да ви изяде мили деца"

И тази толквоа наивна путинска логика - "те /бандеровците/ ЩЯХА да дойдат да ви изколят"

"те ЩЕ ви избиват" ... те ЩЕ ви репресират и изгонят"

Затова освен с Торбалан ви дадох всеизвестните нацистки цитати , които именно Путин използва .

Но колкото и преки и образни показни сравнения да правя, вие си пеете абсолютно едно и също ВИНАГИ.

За "подбив и подигравки" нещо си в грешка.. нямам спомен  да съм бил някога в такова положение.

:)

Да, хора като теб с едностранна субективна , често фашистка логика, не ме харесват, но мнението към  таквиа съм си го казвал по назад .

Както е тръгнало - скоро Миро ще стигне до извода, че българите са нямали право да правят Априлско възстание... Много разочарован догледах футбола - загубихме от Турция с 4:0 и не ми е до спор...

Нямали са право, да. Най-малкото, нямаше да се казва възстание, нали?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.