Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

""Ще ме извиниш, но не обичам да ми казват, че отговорите ми са смешни и нелепи.""

Отговорите ти не само са смешни и нелепи. Ти самият си такъв по рождение.

А щом не обичаш да ти се казват такива неща, никой не те е канил насила във форума.

Не разваляй човешките отношения между хората, което едва ли можеш да разбереш с твоя "политически "мироглед.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 91,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Супер . Това се казва истинска граница срещу агресора.

Разбира се, никой не очаква границата да е фортификационно съоръжение, което да спре  военна офанзива.

Естествено че целта не е това.

Сега просто няма да има "заблудили се" десантчици :) :) :) или .. поредна партия "доброволци" дошли на риболов в пълно бойно снаряжение 

Разбира се че живеят и от двете страни, Това съоръжение ще спира военните орки на Путин да избиват точно това население от другата граница.

Въоръжени доброволци в пълно снаряжение могат да преминат през подобни препятствия за минути. Преградата се взривява за секунди, подобен окоп-ров лесно и бързо се преодолява. Украинците едва ли смятат да разставят цялата си армия човек до човек да пази руската граница. В контролираните участъци от ДНР и ЛНР те нямат никакъв реален достъп. Там вече няма украинска граница - на практика си в Русия. Украйна за продължителна война ли се готви?

Редактирано от attj (преглед на промените)

Въоръжени доброволци в пълно снаряжение могат да преминат през подобни препятствия за минути. Преградата се взривява за секунди, подобен окоп-ров лесно и бързо се преодолява. Украинците едва ли смятат да разставят цялата си армия човек до човек да пази руската граница. В контролираните участъци от ДНР и ЛНР те нямат никакъв реален достъп. Там вече няма украинска граница - на практика си в Русия. Украйна за продължителна война ли се готви?

Хем ме цитираш , хем не четеш. Пак ще се повторя - и на децата е ясно че НЕ това е целта на една граница. Тя не е фортификационно военно съоръжение.

Тези детиснки сценарии как рамбо като на светлинно шоу ще пресече за секунди с БТР-а и танка - да така е. Никой не спори за това. Проблема обаче е точно в това - че няма да е скрито преминаване.

Това че от ДНР и ЛНР украинците  нямат никакъв достъп , да така е .. мерси че доказа сам поредното нарушение на минските договорености :)

Обаче.. странно защо опашките на КПП , които по назад съм давал и снимки и статии, интересно защо не са към откритата за всички граница към РФ, а.. към Украйна.

:)

Що ли напират хората към Украйна, а не към РФ ? 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Отговор на твоя въпрос.

Защото американците се месят на всякъде по света.  Нещо някъде се случва и американците са първи там. Мислиш ли, че това е правилно? Нещо някъде се случва и американците са първи там. 

Не, не е правилно. И никога не е било.

Но дали някой ще се сети дали в обозримата история е имало момент, в който някой силен на деня, да не се меси и да не се разпорежда някъде, където уж няма работа. Аз поне не мога да се сетя за такова нещо... онези Г8(7 напоследък) винаги имат думата. И навсякъде.

А иначе... едва ли има разумен човек по света, който да вярва, че видиш ли... САЩ защитавали световния мир и бла, бла, бла...

А Украйна... ех, Украйна е най-голямата европейска държава все пак, що ресурс има там... как да го оставят на Русия?

За мен по-важното е защо Путин не намери правилната линия на поведение, а обрича Русия на изолация, нещо като плашило за света. Той има ресурса да диктува положение, без да изпада в нелепици(каквато е войната в Украйна, в която той уж не участва, миша история, според мен)

За мен по-важното е защо Путин не намери правилната линия на поведение, а обрича Русия на изолация, нещо като плашило за света. Той има ресурса да диктува положение, без да изпада в нелепици(каквато е войната в Украйна, в която той уж не участва, миша история, според мен)

Нел, а може би точно това е правилната линия на поведение?

Русия не е обречена на изолация. Светът не е САЩ, ЕС и Австралия.

Русия не е обречена на изолация. Светът не е САЩ, ЕС и Австралия.

Така е!

US-анализатор: Путин преметна Обама на политическата арена

САЩ се дразнят, че Русия се чувства на международната арена достатъчно уверено и е в състояние да защити себе си и своите интереси

Руският президент Владимир Путин се справя с международните проблеми по-добре, отколкото президентът на САЩ Барак Обама, твърди американският експерт в областта на геополитиката Ерик Драйцер в интервю за Press TV.

„Путин го преметна, надхитри го в сирийския и украинския въпроси, със ситуацията с икономическите санкции и с „Южен поток” – заявява анализаторът, добавяйки, че Обама иска „да засегне Путин както лично, така и да демонизира него и Русия на политическо и на дипломатическо равнище”.

Според него, САЩ са обезпокоени от това, че Русия се чувства на международната арена достатъчно уверено и е в състояние да защити себе си и своите интереси. Именно това дразни Вашингтон.

По-рано, припомня Press TV, Обама заяви, че Путин иска да възстанови славата на съветската империя, като при това разрушава икономиката на страната си.

„Съобщенията, че руската икономика се намира в силен упадък, са напълно раздути, това е продукт на западната и на американската пропаганда, а не на икономическа реалност” – завил Ерик Драйцер.

САЩ, според мнението на анализатора, по такъв начин се опитват да възстановят своята хегемония в бързо променящото се геополитическо пространство.

http://www.blitz.bg/news/article/342073

Путин го преметна, надхитри го в сирийския и украинския въпроси, със ситуацията с икономическите санкции и с „Южен поток” – заявява анализаторът

Чакам Миро да ми обясни с 46 поста и 85 клипа, че САЩ нямат нищо общо със Сирия, Украйна и всичките измислени, цветни революции и пролети. Някои държави, като Либия, вече не приличат на държави след американска намеса.

Чакам Миро да ми обясни с 46 поста и 85 клипа, че САЩ нямат нищо общо със Сирия, Украйна и всичките измислени, цветни революции и пролети. Някои държави, като Либия, вече не приличат на държави след американска намеса.

Преди това обаче да види този клип. ;)

Хем ме цитираш , хем не четеш. Пак ще се повторя - и на децата е ясно че НЕ това е целта на една граница. Тя не е фортификационно военно съоръжение.

Тези детиснки сценарии как рамбо като на светлинно шоу ще пресече за секунди с БТР-а и танка - да така е. Никой не спори за това. Проблема обаче е точно в това - че няма да е скрито преминаване.

Това че от ДНР и ЛНР украинците  нямат никакъв достъп , да така е .. мерси че доказа сам поредното нарушение на минските договорености :)

Обаче.. странно защо опашките на КПП , които по назад съм давал и снимки и статии, интересно защо не са към откритата за всички граница към РФ, а.. към Украйна.

Що ли напират хората към Украйна, а не към РФ ? 

Напират хора към Украйна защото държавата им е в разцвет... може-би...   Доста точки от Минск не се изпълняват от украинците и ако така продължават няма да е валидна старата граница.   Тогава къде ще изграждат ненужните си гранични съоръжения?

Москва: Защо американци изпробват съветско оръжие в Анево?

Не може да не си зададем въпроса какви са били целите на гражданите на САЩ, които са участвали в изпитанията на въоръжения съветски образец, извършвани от частна военна компания на българска територия, казал източник от руското външно министерство

655-402-moskva.jpg

В Москва са учудени, че американци участват в изпитанията на съветски оръжия в България, заяви източник от руското Министерство на външните работи, цитиран от РИА „Новости“.

Коментарът е във връзка с инцидента от 6 юни на полигона „Анево“, когато при взрив на граната РПГ-7 загина американски гражданин, а четирима души – двама американци и двама българи, бяха ранени.

„Не може да не си зададем въпроса какви са били целите на гражданите на САЩ, които са участвали в изпитанията на въоръжения съветски образец, извършвани от частна военна компания на българска територия. Повод за размисъл е „значителното отсъствие“ на каквито е да е коментари от американски официални лица за случая“, отбеляза източникът.

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/moskva-zashto-amerikanci-izprobvat-oryzhie-v-anevo-6037587

Там където е стъпил американски ботуш, нищо добро не се е случило - само заробване и заграбване на природни богатства.

Бойко Борисов кацна в Баку, там ще е на рождения си ден

Имам чувството, че Бойко Борисов търси начин да се срещне с Путин.

Може би чувството ме лъже, но не би било зле премиерът ни да проведе разговор с руския президент.

А може би все пак не е ?

Как може да е правилна линия на поведение, която води до взаимното изтребление на два братски славянски народа ?

Защо му е изтрябвал Крим ???

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Tи какво против изтреблението имаш? Изтребление и САЩ вървят ръка за ръка, което трябва да те накара да преосмислиш отношението си към този процес. Или викаш зависи кой изтребва. Ако са твойте - ок, ако не са, значи не става. 

Да мишкува?

Да лъже?

И с каква цел?

Кой мишкува и лъже, Мойре? Кой?

Та Русия е велика държава. Що за роля и определя този човек? :(

Ако мишкуваше, вече щеше да е на колене. Относно лъжите - всеки лъже и проявява лицемерие. Не мога да си обясня обаче, защо западното лицемерие се толерира. 

Бойко Борисов кацна в Баку, там ще е на рождения си ден

Имам чувството, че Бойко Борисов търси начин да се срещне с Путин.

Може би чувството ме лъже, но не би било зле премиерът ни да проведе разговор с руския президент.

За какво му е заобиколки ? винаги може да направи офицална визита, отделно че винаги може да му се обади да пита как е Бъфи /кучето БОК/

Ама май линията е постояно заета от другаря Сидерович :)

Напират хора към Украйна защото държавата им е в разцвет... може-би...   Доста точки от Минск не се изпълняват от украинците и ако така продължават няма да е валидна старата граница.   Тогава къде ще изграждат ненужните си гранични съоръжения?

Така ли ? неизплнението нещо напоследък е винаги от нападащите... а кои са те ? - сепаратистите терористи.

В тази връзка, дано не съм пророк , но тези които чета в нета бяха прави за Марьинка, имаше доста  съобщенийца за попълване на сборището орки преди нападението... за стягане на тежка техника и т.н.

Та... и сега има подобни съобщения за прегрупиране на руско-терористичните войски по познатите направления.

За съжаление.

Ко ?

КАкво съм твърдял за САЩ и  Сирия че да ти отговарям ???

Ако мишкуваше, вече щеше да е на колене. Относно лъжите - всеки лъже и проявява лицемерие. Не мога да си обясня обаче, защо западното лицемерие се толерира. 

Пак приказваме наизуст..

Дайте пример за масирана лъжлива западна дезинформация и фейкове по повод Украйна, Дайте и съответно "на масата" руската пропаганда

И сравнете.

Аз освен за русктие тролове, от които пропищаха западни медии от миналата година, овен за пак руски медийни тотални лъжи и дезинформации от държавни канали, за други не се сещам.

Колкото и да не ви харесват сайтове като стопфейк, екзаминер , и др, които горе долу систематизираха 1001-те руски лъжи за Украйна, то дори да има някаква изкривена или субективна новина , скалъпена от "запада" или от Украйна, това е сламка в сравнение с гредите на руската дезинформация.

Говорете с примери . КАкто аз съм давал десетки развенчани путински лъжи, дайте да видим и западните.

За сега виждам един единствен отговор , приличащ ми странно на опорна точка -в стил руснаците лъжат, ама пък в хамерика бият негрите.

Какви примери бе, развенчителю?  :D

Просто кажи, какво правят американците в Украйна и точка на цялата тема. Майка си ли търсят там? 

Какви примери бе, развенчителю?  :D

Просто кажи, какво правят американците в Украйна и точка на цялата тема. Майка си ли търсят там? 

Защо да е точка на цялата тема ?? за мен локалните процеси в Украйна са по важни от търсенето на "теле под вола. "

Нека погледнем глобално. Каква е работата на САЩ в Украйна? Моля, отговори на този въпрос и развенчавай отново! 

Нека погледнем глобално. Каква е работата на САЩ в Украйна? Моля, отговори на този въпрос и развенчавай отново! 

Кокло глобално ? Аз виждам руска анексия, руска агресия в чужда държава.

Да, знам ви теориите на Иванджиев за ционистите, за глобалната война на САЩ с целия свят, и дето няма да се успокоят докато не избият всички и вся... като паралелно с това ще се сгромолясат , далират,  и т.н.. но .. все пак.. нещо не ме кефи да коментирам тези "анализатори" със  вицове

пп

А личното ми мнение за учасието ако има такова на САЩ и ЕС , е - че действаха прекалено меко.

За добро или лошо, това провали много путиснки планове в информационната война.

Очаквах много по категорична намеса още миналата година, но те оставиха Путин да си рпави каквото иска в Украйна.

това е което аз виждам.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Нито ти знам Иванджиев, нито ти говоря за разни ционисти. За трети път ще те попитам, защото май нещо ти е изморено днес и си разсеян. Какво прави САЩ в Украйна?

Нито ти знам Иванджиев, нито ти говоря за разни ционисти. За трети път ще те попитам, защото май нещо ти е изморено днес и си разсеян. Какво прави САЩ в Украйна?

САЩ в Украйна ли е ? :)

Не можеш да ми отговориш, защото явно не си се подготвил за това. Ще ти резнат от надника, момче, не се излагай.

Не можеш да ми отговориш, защото явно не си се подготвил за това. Ще ти резнат от надника, момче, не се излагай.

Ми отговори ти бре :) закопай ме :) нали сте разбирачите , аз съм невежа, платен трол, лъжец, и т.н... знаем ви репертуара :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.