Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Ми, мен майданите не ме впечетляват. Тук, в свободна Европа, те са ежедневие.

Типично в твой стил да запратиш на някъде горещия картоф и да отклониш темата и поставения ясен въпрос в пета глуха. Нерде "свободна" Европа нерде Украйна!

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 91,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не, протести. Всякакви има.

Въоръжени преврати само в Крим съм гледала как се правят…на път за банята.

:ph34r:  Малко бъркаш понятията. Ама нищо, все пак си дама.  :P  Протест е едно, въоръжен преврат, извършен от бандеровците в Киев, е друго. Дори в Европа, все повече хора, започват да признават това.  :wink12:  Изоставаш. 

Типично в твой стил да запратиш на някъде горещия картоф и да отклониш темата и поставения ясен въпрос в пета глуха. Нерде "свободна" Европа нерде Украйна!

Е не си ли забелязал, че онзи колега, дето се 'истини; говори, действа по същия начин. Като усети, че е казал поредната глупост, и започва да извърта. 

Това, че не съм от болшинството по никакъв начин не ме притеснява. На мен не са ми нужни поддръжници, за да имам собствено мнение. Нито си го сменям като носна кърпичка от страх, че някой може да ме санкционира или да не ми сложи лайк под поста. :lol6:

Да си в опозиция в Русия никога не е било лесна задача. Изисква се смелост и ясно съзнание, че не те очаква дълъг живот. Не всеки е готов да жертва най-скъпоценното - живота си. Жалко само, че толкова хора умряха за свободата от фашизма, от капитализма, от бандеровщината, от американския гнет, от европейския гнет, пък така и не успяха да се преборят за свобода от машината в Кремъл. 

Никой не твърди, че Путин е виновен за всичко в Украйна. Съвсем точно е казано и писано какви ги дипли - вече 4 теми. 

Евала.

И аз бих казал абсолютно същото.

........ Бандеровците сега не желаят Украйна да се разпадне по мирен път и избраха безумната АТО! С това сами унищожават Украйна и разпадът и пак ще е неизбежен. За какво точно се избиват тези славяни!? За това къде точно да бъде украино-руската граница. Защо не преговарят - за да се договорят?

Аха.. значи разпадането на Украйна е .. нещо нормално , и казваш , трябва да стане по нормален път ? 

Отде накъде ?? 

Кога е било проблем положението на рускоукраинската граница ? Та тя и преди си бе по скоро символична, отколкото реална... 

Кой е този нормален път ? 

Защо терористите сепаратисти хванаха първи калашниците ? Защо не хванаха първо демократични методи - сигнализиране на световната общност, сигнализиране на правозащитни организации, сигнализиране на официални институции и посолства.. нямаше такова нещо - дирректно се намесиха някакви "зелени необозначени човечета" и цивилни провокатори , които свалиха и превзеха десетки украински селища без никаква правна а и човешка логика.

Аз знам защо - защото нямаше такива неща. и нямаш какво да измислят  друго , освен познатата пропаганда. 

Как да сигнализираш за нещо , което го няма ? - затова и хванаха калашниците . А не мирните начини

Защо е "безумна тази АТО " ?? това е дори много мек вариант. 

Някакви необозначени терористи ти свалят знамената, превземат области и администрации, и ти да ги гледаш възторжено ??? 

айде бе :) 

Никоя държава не би позволила такъв сепаратизъм и руски терор . Никоя ! 

Вече се спомена, но ще повторя - въоръжен конфликт , и то в такива мащаби, не става спонтанно.

Което навежда на прекия извод, в който никой не се съмнява - предварително прецизно подготвен путински военен сценарий за отцепаване и теорор от руската армия и служби,

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

В тази връзка човек не може да не си зададе въпроса защо тези, които се присъединиха към Русия, в момента се радват на спокойствие и мир, а тези, които останаха в демократична Окраина, другия месец ще фалират, канят се да им конфискуват купените с лишения Лади и Зазове и вече се крепят само на помощи от ЕС и САЩ? И това ли е сценарий на Путин, или пък е нормален и демократичен процес? Това какви човечета го направиха? Кафеви?

Да, въоръжен конфликт в такива мащаби не става спонтанно. Месеци беше подготвян и накрая изпълнен, първо в Киев, после и в останалата част на Украйна, а скоро може и извън Украйна да излезе...

В тази връзка човек не може да не си зададе въпроса защо тези, които се присъединиха към Русия, в момента се радват на спокойствие и мир, а тези, които останаха в демократична Окраина, другия месец ще фалират, канят се да им конфискуват купените с лишения Лади и Зазове и вече се крепят само на помощи от ЕС и САЩ? И това ли е сценарий на Путин, или пък е нормален и демократичен процес? Това какви човечета го направиха? Кафеви?

Да, въоръжен конфликт в такива мащаби не става спонтанно. Месеци беше подготвян и накрая изпълнен, първо в Киев, после и в останалата част на Украйна, а скоро може и извън Украйна да излезе...

Кого визираш ? Крим ли ? :)

айде моля ти се... дори няма се хабя да ти отговарям :) :) :)

А за това, освен влиянието на руски спецслужби , които си разгираваха коня както си искат, контролираха както си искат  украинските служби , аз други  не видях.

:)

Справка - филма за Крим, фактите по провеждането , по незаконното военно отвличане на Янукович , фактите от същия филм , как руснаците, не други , контролират и парират украинсктие комуникации, дори на ниво висше ръководство / руснаците отвлякоха руски генерал, показано във филма като възастановка/  и т.н. и т.н. 

Кого визираш ? Крим ли ? :)

айде моля ти се... дори няма се хабя да ти отговарям :) :) :)

Да, в Крим живеят мирно и спокойно. Напук, на 'истините' с които ни заливаш.  :ph34r:

Да, в Крим живеят мирно и спокойно. Напук, на 'истините' с които ни заливаш.  :ph34r:

Че кой спори че живеят спокойно ? 

Да, така е. Абсолютно съм съгласен.

Това обаче по никакъв начин не променя факта, да факта, на незаконното анексиране, на принудителното , абсолютно насилствено гласуване от кримския парламент на декларация поприсъединяване към РФ, плюс никога непризнат реферерндум , проведен под дулата на руския спецназ.

Доказано и показано във филма за Крим.

Плюс многократно завишения военен контингент и мащабно финансиране /но все пак май недостатъчно/ от Путя.

пп

Уте ако в Кърджали обявят че Турция ще плаща 1000 $ пенсия , това за теб логично и демократично анексиране ли ще е ??

Кой народ си реже от държавата, само защото в съседната обещават по добра пенсия ???

Тъп аргумент нали ?  Чудя се, защо обаче вие го приемате напълно насериозно ?? едва ли не с гордост ?

Замен това би било унижение....  

Че кой спори че живеят спокойно ? 

Да, така е. Абсолютно съм съгласен.

Това обаче по никакъв начин не променя факта, да факта, на незаконното анексиране, на принудителното , абсолютно насилствено гласуване от кримския парламент на декларация поприсъединяване към РФ, плюс никога непризнат реферерндум , проведен под дулата на руския спецназ.

Доказано и показано във филма за Крим.

Благодаря ти, за поредната 'истина'. Ти ми отвори очите.  :ph34r:  Благодарение на теб, знам че това което стана в Крим, е 'незаконно. А преврата в Киев, е 'демократичен' процес.  :ph34r:  И пак ти благодаря, че си гледал филма за Крим, та  да знам, че Янукович е бил отвлечен.  :ph34r:

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Миро пак започна.   Не ми се спори - рускоезичното население в Украйна вместо да се избива, трябва да се уважава.   Кой изгори живи 48 руснаци в Одеса на 02. 05. 2014 г. ?    Още тогава стана ясно какво предстои - според мен бандеровците едва ли ще се задържат на власт повече от броени месеци...После Украйна и Русия очаквам отново да са заедно - след следващ Майдан.  

Миро пак започна.   Не ми се спори - рускоезичното население в Украйна вместо да се избива, трябва да се уважава.   Кой изгори живи 48 руснаци в Одеса на 02. 05. 2014 г. ?    Още тогава стана ясно какво предстои - според мен бандеровците едва ли ще се задържат на власт повече от броени месеци...После Украйна и Русия очаквам отново да са заедно - след следващ Майдан.  

Е, ако го питаш него, ще ти каже че лично Путин, е запалил пожара в Одеса. И това е провокация, на руските служби. Планирано, още от 1984 година. Нали някъде от тези години, са планирали и събитията в Украйна. Пак според, колегата.   :D

Благодаря ти, за поредната 'истина'. Ти ми отвори очите.  :ph34r:  Благодарение на теб, знам че това което стана в Крим, е 'незаконно. А преврата в Киев, е 'демократичен' процес.  :ph34r:  И пак ти благодаря, че си гледал филма за Крим, та  да знам, че Янукович е бил отвлечен.  :ph34r:

Да, така е. незаконно и непризнато от нмикоя цивилизована държава.

Миро пак започна.   Не ми се спори - рускоезичното население в Украйна вместо да се избива, трябва да се уважава.   

Кой избива рускоязичното население ? 

За 5-ти път те питам - защо на останалата част, където няма терорист, където няма руски спецназ, където няма путинска дезинформация, руснаците, в рамките на украинсктата държава, никой не ги тероризира, и не ги репресира.

Защо ли война и избиване на мирни жители, граждани на Украйна, има само на тази 2.8 % територия, контролирана от терористите ? 

Странно нали ?

Ако утре в Кърджали... ти ще си първият, който ще напълни гащите.

Признат референдум, непризнат референдум... но референдум! Без дула, цеви и мерници. Всичко там се снимаше и предаваше пряко по интернет и някои телевизии - ако искаш, ще намериш кадри за 1 секунда, ти си майстор.

Имаше един дърт "ястреб", дето се мотаеше там, имаше една псуваща лелка, дето раздаваше кифлички и претоплени понички и между другото определяше кой да управлява Украйна. Демократично, разбира се. Е, ето го резултатът. Ето го и това, което аз показвам от много време.

Прясна-прясна статия имаш горе - това е на териториите, дето са "мирни".

Е, ако го питаш него, ще ти каже че лично Путин, е запалил пожара в Одеса. И това е провокация, на руските служби. ........

Точно така. С малката разлика - не лично от Путин, но с неговата санкция. 

Иначе не бих си обяснил по логичен начин защо подготващите се за конфликта в Одеса са... руснаците, защо те нападнаха украински футболни фенове,  какво правят коктейли молотов на покрива на иначе блокираната сграда, защо пожарите започват от средните и високите етажи, а не от долните, защо уркаинците спасяват тези от прозорците, защо труповете са в странни нелогични пози, а някои и със следи от куршуми в челата... и т.н. и т.н. не мис е повтарят тези вече всеизвестни факти , на които вашата пропаганда за "злите укри бандеровци" нямате отговор.

Точно така. С малката разлика - не лично от Путин, но с неговата санкция. 

Иначе не бих си обяснил по логичен начин защо подготващите се за конфликта в Одеса са... руснаците, защо те нападнаха украински футболни фенове,  какво правят коктейли молотов на покрива на иначе блокираната сграда, защо пожарите започват от средните и високите етажи, а не от долните, защо уркаинците спасяват тези от прозорците, защо труповете са в странни нелогични пози, а някои и със следи от куршуми в челата... и т.н. и т.н. не мис е повтарят тези вече всеизвестни факти , на които вашата пропаганда за "злите укри бандеровци" нямате отговор.

:ph34r:  Ти записал ли си, тези 'истини'? И само копи-пейст.  :wink12:  Добре че си ти, да знаем какво е станало. Ти ни казваш, 'истината'

Ако утре в Кърджали... ти ще си първият, който ще напълни гащите.

Признат референдум, непризнат референдум... но референдум! Без дула, цеви и мерници. Всичко там се снимаше и предаваше пряко по интернет и някои телевизии - ако искаш, ще намериш кадри за 1 секунда, ти си майстор.

Имаше един дърт "ястреб", дето се мотаеше там, имаше една псуваща лелка, дето раздаваше кифлички и претоплени понички и между другото определяше кой да управлява Украйна. Демократично, разбира се. Е, ето го резултатът. Ето го и това, което аз показвам от много време.

Прясна-прясна статия имаш горе - това е на териториите, дето са "мирни"

Странно... откъде реши че ще пълня гащи :) :) 

щото не ти изнася на простотиите, и трябва да обиждаш "по инерция" :) 

ми добре.. така да е.. 

Проблема е че докато "аз пълня гащите" вие ще сте тези които гордо ще веете турското знаме на  "новоосмания " и ще говорит колко демкоратично и принципно е това.

И че това е "волята на народа" натикана насилствено да "гласува" - както парламента в Крим, и колко е демократичен референдума със н контролирани наблюдатели от ДПС 

/както в Крим отидоха наблюдатели от путинската Атака/

Е.. аз ще съм с "пълни гащи" но горд българин. 

Така да е.

"Кой избива рускоязичното население ? 

За 5-ти път те питам - защо на останалата част, където няма терорист, където няма руски спецназ, където няма путинска дезинформация, руснаците, в рамките на украинсктата държава, никой не ги тероризира, и не ги репресира."                                                                                                                                   Това само ти го твърдиш.   И вземи да спреш да се правиш на бандеровец - защото скоро няма да имаш работодател.   Ще вземе да те намери някой русофил и да те дотрепе уж по погрешка...   Замисли се...

:ph34r:  Ти записал ли си, тези 'истини'? И само копи-пейст.  :wink12:  Добре че си ти, да знаем какво е станало. Ти ни казваш, 'истината'

Не, не ме гледай мен.

Аз само цитирам хронологията на събитията, която хронология никой не е оспорил.

"Кой избива рускоязичното население ? 

За 5-ти път те питам - защо на останалата част, където няма терорист, където няма руски спецназ, където няма путинска дезинформация, руснаците, в рамките на украинсктата държава, никой не ги тероризира, и не ги репресира."                                                                                                                                   Това само ти го твърдиш.   И вземи да спреш да се правиш на бандеровец - защото скоро няма да имаш работодател.   Ще вземе да те намери някой русофил и да те дотрепе уж по погрешка...   Замисли се...

Защо само аз да го твърдя ? 

На останалата част от Украйна, както и на неподвластните на терористите сепаратисти територии от донецка и луганска области , хората се опитват да си възстановят живота след руския терор, и си живеят нормално.

Проблем ли ти е ? 

И вземи да спреш да се правиш на бандеровец - защото скоро няма да имаш работодател.   Ще вземе да те намери някой русофил и да те дотрепе уж по погрешка...   Замисли се...

Никога не съм изповядвал "бандеровкси " принципи.

А изречението ти е типичен нацистко-сталинистки метод за разправа.

Защо толерираш и пропагандираш такива нацистки методи ? не разбирам .

Местното население има право на избор и самоопределение.  Това не е редно да е валидно само за Косово.   Новорусия може да стане и самостоятелна държава.   За мен вече е ясно - Украйна не заслужава да владее Донбас, Крим и цялото си Черноморско крайбрежие.   Всички те са с преобладаващо рускоезично население и точно сега те там са доста притеснени и възмутени....  А Путин... изчаква...Може би заради...  западния свят. 

Ако питаш мен, халал да им е Новорусията на новите руски! Да им я подарят украинците, да си стегнат държавата, икономиката и да си заживеят добре. По-добро отмъщение от това няма.

Миро не разбирал - а защитава саморазправите с руснаци и АТО в Украйна.   Това само бандеровци могат да го направят и  те ще бъдат доста жестоко наказани!    Както в предходната история.   Въпрос на време е Украйна да загуби всички рускоезични територии.  Това си е естествено развитие.     Не виждам кой може да им помогне след техните безобразия.   Истините не могат до безкрайност с пропагандни способи да се прикриват и изопачават.  Бившата Новороссийская губерния няма място в бандеровска Украйна!

Е.. аз ще съм с "пълни гащи" но горд българин. 

Кога успя бре човече? Малко те напънаха тук и ги напълни, че се и гордееш.  :D Баси. Де ги видя тия дето са ги водили под дулото на автомата и тия с простреляните в Одеса? И откъде си сигурен кой е стрелял? Ами на Майдана стреляха и много ясно се видя кой и откъде стреля. Всички са възмутени от това само ти пледираш за някакви твои си измислици. Смешно ми е с каква настървеност се хвърляш наляво и надясно и като те питат нещо конкретно бягаш и мълчиш кат ... с напълнени гаши.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ако питаш мен, халал да им е Новорусията на новите руски! Да им я подарят украинците, да си стегнат държавата, икономиката и да си заживеят добре. По-добро отмъщение от това няма.

Подобни мнения насочват към трети Майдан  - после обаче ще бъде друга Украйна...

Това е за бисерите...

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%B0%D1%81

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA

Миро не разбирал - а защитава саморазправите с руснаци и АТО в Украйна.   Това само бандеровци могат да го направят и  те ще бъдат доста жестоко наказани!    Както в предходната история.   Въпрос на време е Украйна да загуби всички рускоезични територии.  Това си е естествено развитие.     Не виждам кой може да им помогне след техните безобразия.   Истините не могат до безкрайност с пропагандни способи да се прикриват и изопачават.  Бившата Новороссийская губерния няма място в бандеровска Украйна!

О моля ти се, нямам нужда от "тълкуване"  на думите ми   :) особенно от такива като вас :)

Естествено нищо такова не съм казвал.Напротив - казвам че АТО е следствие на сепаратизма на част от донецка и луганска области , и по точно на 2.8 % от цяла Украйна, 

и че на останалите части на донецка и луганска области, подконтролни на украинските сили, хората си живеят спокойно и никой не репресира и не избива руснаци.А само там- където са терористичните руско-сепаратистки войски.

Ах защо ли толкова не ви харесва това  ?

Кога успя бре човече? Малко те напънаха тук и ги напълни, че се и гордееш.  :D Баси. Де ги видя тия дето са ги водили под дулото на автомата и тия с простреляните в Одеса? И откъде си сигурен кой е стрелял? Ами на Майдана стреляха и много ясно се видя кой и откъде стреля. Всички са възмутени от това само ти пледираш за някакви твои си измислици. Смешно ми е с каква настървеност се хвърляш наляво и надясно и като те питат нещо конкретно бягаш и мълчиш кат ... с напълнени гаши.

На Майдана все повече свидетелстват че са стреляли подконтролни и верни на Янукович сили, плюс въведени руски снайперисти.

Дори френски служби споменаваха за това.

Разследването на  украинските сили също водеше натам.. с тази подробност, че повечето стрелци отдавна са "евакуирани" в РФ

А за какво съм мълчал.. идея си нямам.. общо взето съм отговорил на всяка ваша спекулация и лъжа

"под дулото на автомати " - Сепаратиста Игор стрелков в прав текст каза как са ги "натикали" и събрали насила да гласуват. Във филма за Крим това също се споменава, дори са показани маскираните зелени човечета около парламента, но със обяснението ... че.. те са контролирали "сигурността на гласуващите в парламента на Крим" :) :) :)

От кого.. само те си знаят ... :)

А референдума на хората.. пак казвам - от никой не е признат. Дори се спореше за формулировката , че няма алтернатива...  

За простреляните в Одеса.. всеки път ви оспорвам спекулациите, всеки път се правите на ударени с мокър парцал :)

Давал съм линкове за хронологията на събитията, кои са провокаторите, откъде са палежите, коктейлите  молотов на покрива /не отдолу/  и т.н.. 

На тези неща вие отговор нямате.

Това е за бисерите...

Има много държави в Европа, които не са богати на суровини и въпреки това икономически имат отлични показатели.

Аз не бих продължила проливането на невинна кръв за някакви парчета желязо и въглища. Човешкият живот е в пъти по-ценен, но ти щом смяташ това за бисер - пусни го там.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.