Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Като каза кой къде го пуснали.. една забавна новина 

- Руснаците се правят на болни за да влязат в Европа /в България/ 

http://www.newsru.com/world/22jun2015/simulyant.html

:)

Интересно ми е кой ли е този "приближен на Путин" който идва в България на преговори ?

И с кого е преговарял /инструктирал/ ? 

Финландия и те обезпокоени от мащабната разузнавателна шпионска дейност на РФ 

http://www.rosbalt.ru/main/2015/06/22/1411297.html

Което мен не ме изненадва.. все пак главата на РФ е кадровик от службите. А както знаем вълка козината си мени ама характера не ....  

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хаос е тук. Преднамерен и съвсем умишлен.

Нямам време в момента да ровя да ти отговарям на опорните точки. Според всичко, което съм чел, този тиквеник е сложен там със същата цел като теб - да внася дестабилизация. Ако не чу Иво Христов, този не са го пуснали в САЩ, защото е имал да изпълнява задачи в Украйна... Тъй че и на една дума не му вярвам.

Е Наакашвили, се провали в Грузия, след като започна войната. Ядеше си вратовръзката, сега и в Украйна, ще се провали. Интересно е, сега какво ще яде, заедно с бандеровците? :D 

А ти сега кажи, след като Янукович е бил отвлечен, под заплаха ли е правил обръщенията си към народа на Украйна? Сигурно това е била, поредната манипулация на руснаците. :ph34r:

Е Наакашвили, се провали в Грузия, след като започна войната. Ядеше си вратовръзката, сега и в Украйна, ще се провали. Интересно е, сега какво ще яде, заедно с бандеровците? :D

А ти сега кажи, след като Янукович е бил отвлечен, под заплаха ли е правил обръщенията си към народа на Украйна? Сигурно това е била, поредната манипулация на руснаците. :ph34r:

НЕ че вече не съм ти отговорил на заяжданиците, дори и сега https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3148521

/в края/ 

НЕ знам колко се е оакал, но като за нас например, и аз съм привърженик на това че трябват външни хора.

с тази шуробаджанащина, само се сменят едни и същи ,промяна няма  "а кервнът си върви"

И още нещо забавно .

Много от тезибисери са ми любими вече :) :) :) 

http://clubz.bg/22354-i_da_krade_putin_go_pravi_za_naroda

Дори понякога да краде, Владимир Путин го прави за народа.

До това гениално прозрение е стигнал руски абитуриент, пише Нюз.Ру. Цитатът е само един от бисерите от тазгодишната матура по обществознание, каквато полагат зрелостниците в страната. Известни са с абревиатурата ЕГЭ, която на български се превежда като ЕДИ - единен държавен изпит.

Бисерите са публикувани от Сергей Шмидт - член на Изпитната комисия в сибирския град Иркутск.

Ето целия цитат за Путин и кражбиге:

"Нашият кмет караше пиян скъпа кола. Обявяваше гладна стачка, когато му отнемаха книжката. Избяга от града с държавни пари. Арестуваха го в хотелска стая с непълнолетна. Путин е друга работа. Той, дори понякога да краде, го прави за народа."

Една от темите на матурата по обществознание била „Путин и руската външна политика“.

"Детство му не било охолно. След като пораснал, той отишъл да отбива военната си служба. За да бие хулиганите, усвоил самбото. Благодарение на упоритите занимания със спорт издал книга за хватките в самбото. След перестройката издигнал кандидатурата си за поста президент на Русия и получил положителен отговор." Такова сбито описание на президентската биография е дадено от един от зрелостниците.

"Най-важните хора на Земята сега са Путин и Стив Джобс"
, категорично заявява друг младеж. Нюз.Ру обаче не дава подробности какви са основанията за сравнението между кремълския господар и покойния основател на "Епъл".

Разбира се, руският президент е и благороден, стига да пожелае. "Не трябва да смятаме, че Путин е безпощаден. Нали прости на тигърчето, когато то го ухапа по ръката."

И така, стигаме до горещата тема с Крим.

"Заради Крим Путин може и да откъсне главата на Обама", смята ученик, размишляващ върху външната политика на страната.

"Крим е необходим на Русия в случай на охлаждане", гласи друго съчинение. Става дума за охлаждане на отношенията между Русия и Запада заради анексирането на принадлежащия на Украйна полуостров.

А какви са украинците? Ето какви са според поредния цитиран бисер:

"Единствените украинци, които познавам, са съседите ми, те със сигурност не са фашисти, дори не ядат сланина." Сланината е националното украинско лакомство. В Русия обаче са я обявили за своя, с което гневят украинците. След избухването на конфликта пък редовно в руските медии човек може да прочете, че "украинските фашисти нагъват сланина".

А фашисти в Русия е имало още през XVIII век. Така поне излиза от едно от творенията на абитуриентите. "От Петруша искаха да направят истински войник, който да не се страхува да се изправи срещу фашистите." Само че Петруша е не друг, а Пьотр Гриньов - главният герой на романа "Капитанската дъщеря" на Александър Пушкин, написан през 1836 г. Действието на творбата се развива по време на Селската война в Царска Русия през 1773-1775 г.

Руските зрелостници можели да избират и да пишат за изтъкнати личности от миналото. Тук бисерите са от друга величина.

"Император Петър I например изкарал курсове по корабостроене в Холандия. Гледаш го - император, а какъв стремеж към самопознание!"

"Някои философи смятали, че държавата е инструмент за обиране на народа. За такива работи държавата им отсичала главите и ги изплащала в Сибир да строят пътища."

"Когато Хитлер бил малко момче, не му идвали злини наум."

"Ленин прекрачил в миналото, но бързо умрял. Без него работите на комунистите не потръгнали, затова те били принудени да се обърнат към Сталин. Сталин убил много комунисти, но поставил оцелелите на правилните места. Така спечелили войната, изпратили Гагарин в Космоса и поставили на мястото й дори Америка."

%D0%B9%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%84-%D1%81%D1Макар да убил много комунисти, Сталин поставил оцелелите на правилните места.

"Сталин се обърнал към народа и обещал да трепе Хитлер дори на Луната."

"Как правилно да се печелят пари описва в книгата си „Капитал“ известният бизнесмен от ХХ век Карл Маркс."

НЕ че вече не съм ти отговорил на заяжданиците, дори и сега https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3148521

/в края/ 

НЕ знам колко се е оакал, но като за нас например, и аз съм привърженик на това че трябват външни хора.

с тази шуробаджанащина, само се сменят едни и същи ,промяна няма  "а кервнът си върви"

Аз те питам едно, ти ми говориш някакви празни приказки. :D  Обикновени въпроси ти задавам, а ти плачеш че се заяждам. Защото не можеш да отговориш. :ph34r:  Нали каза, че Янукович бил отвлечен. И че, тази руска специална операция, била извършена без разрешение от други страните. :ph34r:  Та пак питам, под заплаха ли е правил обръщенията си, към украинския народ, след като са го отвлекли? Това не ми е ясно, и искам да ми обясниш. Ти ги разбираш нещата, виж как разкриваш, неща дето никой друг не знае.

Аз те питам едно, ти ми говориш някакви празни приказки. :D  Обикновени въпроси ти задавам, а ти плачеш че се заяждам. Защото не можеш да отговориш. :ph34r:  Нали каза, че Янукович бил отвлечен. И че, тази руска специална операция, била извършена без разрешение от други страните. :ph34r:  Та пак питам, под заплаха ли е правил обръщенията си, към украинския народ, след като са го отвлекли? Това не ми е ясно, и искам да ми обясниш. Ти ги разбираш нещата, виж как разкриваш, неща дето никой друг не знае.

Виж ся, вече отдавна стана ясно че само се заяждаш 

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3148354

Аз съм цитирал каквото съм казал - поне 3-4 пъти, ти си ме цитирал също, отговорил съм ти , и няма какво повече да добавя.

Знам че не харесваш мнението ми , но това е МОЕТО лично мнение.

Аз така оценявам военната , агресивна, НЕЗАКОННА неморална, нагла спецоперация на Путин в чужда държавва , която той самичък обясни в детайли /и даже с възстановка пред камера/ как е протекла.

Други обяснения на още 5 страници флуд , трябват ли ти ? :)

ъъ.. то не е една спецоперация де... те превърнаха Украйна в тренировъчно бойно поле... - кеф ти Крим , кеф ти Донбас, кеф ти мирни жители взривявани на останалата част от Украйна от диверсионни групи - 43 вече извърешни теракта, много други подготвяни и предотвратени с колко.. 53 арестувани от украинсктие служби май беше... 

А да.. сега се говори и за Бесарабия... 

КАкто се казва - да приготвяме пуканките за следваща серия путински операции .

Пожар в ИНИОН: следы ведут к Ротшильдам?

88,8% Федеральной резервной системы США принадлежит России. Срок аренды денег истек

Многим памятен катастрофический пожар, случившийся в библиотеке московского Института научной информации по общественным наукам РАН в ночь с 30 на 31 января 2015 года. Тогда пламя уничтожило и повредило свыше 5,42 миллионов экземпляров различных изданий. Среди них, как сообщалось, - комплект материалов Генеральной ассамблеи ООН на русском языке, международные справочники, материалы Международного суда, документы НАТО, часть библиотеки Института мировой литературы на иностранных языках и Института славяноведения. Ущерб оказался таков, что академик Владимир Фортов даже сравнил произошедшее с аварий на Чернобыльской АЭС.

Однако немногим известно, что на следующий день сгорело и хранилище документов в Нью-Йорке. Согласитесь — странное совпадение для реалий такого масштаба. Было ли случайностью дружное уничтожение ценных бумаг по обе стороны океана?

Почему именно в январе?

Накануне, в последней январской декаде, в мировой прессе промелькнула информация о том, что истинным владельцем американской Федеральной резервной системы (ФРС) среди прочих де-юре являлись или являются граждане Российской империи и даже сама царская Россия. Об этом, в частности, написали «Аргументы недели», а также с дюжину интернет-ресурсов. В том числе — «Онлайн Вести», prezidentpress.ru и другие.

Как известно, СССР считался приемником государства Российского. А новая Россия, в свою очередь, — развалившегося Советского Союза. Так что неплохо бы сегодня получить от американцев проценты за прошедшие более ста лет (ФРС образована в 1912 году), с момента начала использования ими российских финансовых активов.

Кто вбросил эту информационную бомбу — неизвестно. Но история, начавшаяся в 1912 году, имела продолжение. Напомню, что в США на Бреттон-Вудской конференции 1944 года мировыми державами были подписаны документы, регламентирующие послевоенную международную систему денежных отношений и торговых расчетов. И хотя Сталин это соглашение проигнорировал, сами американцы, ратифицировав его, расписались в том, что признают за царской Россией (читай — СССР) дореволюционный должок и подтверждают тем самым российское происхождение многих активов ФРС.

Реакция на публикацию, многократно растиражированную и намекающую на то, что пора бы, наконец, Штатам и поделиться, оказалась мгновенной. И в Москве, и в Нью-Йорке (то есть именно там, где хранились все документы, проливающие свет на истинное происхождение ФРС), уже через неделю — с разрывом всего в сутки! — вспыхнули пожары.

Возгорание в библиотеке ИНИОН было полностью ликвидировано лишь 31 января. И именно в это время, судя по всему, загорелось хранилище документов в бруклинском районе Уильямсон города Нью-Йорка. В половине пятого, когда огонь пылал вовсю, диспетчер пожарной службы мегаполиса получил первое сообщение о ЧП.

Но вот что интересно. Если в Москве из-за нерасторопности пожарных и специфики хранимого (бумаги!) огонь бушевал более суток, то в Нью-Йорке, благодаря бдительным гражданам и профессионализму огнеборцев, возгорание устранили уже через полчаса.

А дальше начинаются настоящие чудеса. Через два часа успокоившиеся было бруклинские пожарные получили повторный звонок о пожаре в том же хранилище. Как будто кто-то во что бы то ни стало стремился уничтожить содержимое здания.

Американцы давно потратили российское золото

И не только российское. Генералу Шарлю де Голлю в свое время удалось вырвать из хищных рук Рокфеллера (который, согласно сведениям портала perevodika.ru, собственно, и является совладельцем ФРС) французское золото. Загрузив суда бесполезными американскими «фантиками» в количестве полутора миллиардов долларов, он отправил их в США для замены на 16.500 тонн золота.

Удалось ли Франции вернуть себе именно такое количество презренного металла — до сих пор неизвестно. Но перед обменом между двумя странами состоялась довольно бурная полемика: американцы ну никак не хотели расставаться с 75% своего золотого запаса (именно столько, согласно «золотому стандарту», составляли те самые 1,5 млрд «зеленых», скопившихся в банках Франции).

В ответ на отказ ФРС, де Голль пригрозил выйти из НАТО. Так что США, сохраняя хорошую мину при плохой игре, вынуждены были пойти на обмен.

Тем не менее, из военной организации Северо-Атлантического альянса Пятая республика, несмотря ни на что, все-таки вышла. Однако «дурной» пример оказался заразителен. И «приобщиться к прекрасному», то есть получить свою долю золота, обменяв его на «зеленые фантики», захотели Япония, Канада, Германия…

Это привело к тому, что США вскоре объявили на весь мир об отмене принятого с такой помпой еще во время Второй мировой войны «золотого стандарта», к которому до того дня был привязан доллар.

С этого момента американский доллар оказался ничем не обеспеченной бумажкой. Правда, он по инерции до сих пор остается мировой валютой № 1. Видимо, по этой причине в ФРС хранятся не только ценные бумаги огромного числа стран, но и их золотые запасы. В том числе — китайские.

Но хранятся ли? Именно это попыталось выяснить руководство Китая, которое несколько лет назад на французский манер потребовало от США вернуть золотишко. И получило назад… позолоченные слитки хрома (эти металлы имеют схожую плотность). О подмене написали в свое время десятки изданий. Видимо, американцы надеялись на то, что китайцы не будут проверять подлинность слитков. А скорей всего они, понимая, что шила в мешке не утаишь и китайцы все равно узнают о подмене, лишний раз цинично намекнули Поднебесной, «кто в доме хозяин».

Спичка в роли адвоката

Возвращаясь к пожару в библиотеке ИНИОН, стоит обратить внимание на список организаций-арендаторов здания. И действительно, если более пристально присмотреться к тем, кто квартировал в библиотеке, мы найдем в списке «Центр по изучению проблем европейской безопасности». Журналисты холдинга «Совершенно секретно» провели свое расследование и выяснили: все бы ничего, но организация эта тесно сотрудничает с военной миссией и Информационным бюро НАТО в Москве. И вообще раньше она называлась «Центром документации НАТО по проблемам европейской безопасности».

Но как натовским специалистам удалось проникнуть в самое сердце ИНИОН — в ее библиотеку, где хранятся даже секретные документы? Это остается большой загадкой. Однако не нужно обладать большой фантазией, чтобы понять, что поджог здания, если это был поджог, при создавшихся обстоятельствах мог оказаться делом техники.

«Я считаю, что поведением руководства библиотеки, а также тем, что миллионы уничтоженных документов не были вовремя оцифрованы, должны заниматься соответствующие органы — Генеральная прокуратура, Следственный комитет и даже ФСБ», — считает Денис Вороненков, входящий в думский Комитет по безопасности и противодействию коррупции.

Подавший в отставку с поста директора института Юрий Пивоваров в свое оправдание клянется, что не раз предупреждал начальство о ненадлежащей обстановке, сложившейся с противопожарной безопасностью в помещениях. А денег на наведение порядка не получал. В то время, как хорошо известно о выделенных библиотеке 22 миллионах рублей официального финансирования.

Кроме того, немалые суммы зарабатывались на сдаче в аренду площадей, снять которые в центре Москвы весьма недешево. Отдельной строкой проходит также прибыль от работы с документами и от их копирования. Именно прибыль, потому что получение копий с двух документов и пяти фото, например, стоило журналистке газеты «Наша версия» Ирине Мишиной 15.000 рублей. И где деньги?

Как бы то ни было, согласно официальному заявлению заместителя директора ИНИОН Дмитрия Еременко, не повезло во время пожара почему-то именно собранию документов ООН, среди которых значатся и те, что касаются прав России на Федеральную резервную систему США. Все они сгорели.

Как-то во времена лихих девяностых одного из «отморозков» спросили, что он будет делать, когда ему предъявят обвинение в многочисленных преступлениях, которые совершил? Собирается ли податься «в бега» или наймет хорошего адвоката? Ведь на «братка» у милиции скопилось уже столько компрометирующих документов, что без помощи стоящего юриста не обойтись. Тот, в свою очередь, вынул из кармана спичечный коробок и, достав оттуда спичку, ответил: «Вот мой адвокат».

Видимо, те, кто хотел сохранить за США контроль над ФРС, тоже хорошо понимали, что лучший адвокат — это огонь. И не стали искушать судьбу, дожидаясь, пока им предъявят права на то, что принадлежит по праву сильного. Рукописи, как известно, не горят. А вот горят ли в огне финансовые документы, мы, видимо, узнаем еще не скоро.

Комментарий профессора кафедры финансового менеджмента Российского экономического университета им. Плеханова Ксении Екимовой:

— Вложения разных стран в создание ФРС США были осуществлены в 1912 году, а в 1914 году началась Первая мировая война, которая переключила внимание государств-участников на другие проблемы, связанные с вовлечением в военные действия. В условиях войны финансовая система США укрепилась. Наблюдался и экономический рост, чему способствовал тот факт, что боевые действия велись далеко от Штатов — на территориях Европы и колоний.

Американская сторона всегда признавала права СССР на вложения в ФРС, сделанные царской Россией. Однако руководство СССР к этому вопросу относилось скептически.

Предложенные автором факты и предположения, на мой взгляд, довольно убедительны. И могут послужить новым стимулом для более глубокого расследования случившегося с библиотекой ИНИОН.

Несомненно, пожар нанес значительный не только историко-культурный, но и экономический вред, так как утрачен целый ряд документов, которые определяли степень участия России во владении ФРС США.

История вопроса уходит в глубины ХIX века. Историк царской семьи Сергей Желенков, в течение многих лет работавший в запасниках ИНИОНа, утверждал, в частности, что российский император Александр II и американский президент Авраам Линкольн являются основателями ФРС США, на которую Россия имеет определенные права. Два лидера сошлись в своей неприязни к клану Ротшильдов, которые вмешивались в европейскую и американскую экономику и политику.

Государства по отдельности не могли финансово противостоять одному из крупнейших финансовых кланов. Именно поэтому Александр II и Авраам Линкольн решили создать совместный российско-американский траст, на средства которого можно было бы развивать экономики двух стран. Это открывало дорогу к мировому финансовому господству России и США. 50 тонн золотых слитков, предназначенных для создания русско-американского траста, были переправлены Александром II в специальное хранилище в горах Испании.

Однако проект по созданию траста сорвался. Авраам Линкольн был убит, Александр II стал жертвой покушения. Золото осталось в Испании. В 1904 году участники конференции в Гааге по предложению Николая II решили создать Лигу Наций (позднее преобразована в ООН). Для обеспечения торговых отношений между странами было решено на базе Лиги Наций создать единый Мировой финансовый центр со своей валютой. Для создания «золотого пула» Россия внесла в «уставный капитал» МФС 48,6 тонны золота, хранившегося в Испании. Однако Ротшильдам удалось перехитрить Лигу Наций: профинансировав избирательную кампанию американского президента Вудро Вильсона, они в 1913 году буквально заставили его передать в их частную собственность Федеральную резервную систему, основанную на золоте «пула», утверждает историк.

В настоящее время 88,8% Федеральной резервной системы США принадлежит России. Кроме того, между США и Россией были подписаны соглашения о передаче нашего золота не в качестве подарка, а в аренду сроком на 100 лет, которые истекли в 2013 году.

В соглашениях особо отмечен тот пункт, что процентная ставка за пользование 48,6 тонн российского золотого запаса в год составляет 4% годовых. Однако эти проценты ни разу не выплачивались.

Соглашения были написаны в шести экземплярах, три из которых хранились в Америке, три были переданы России.

Източник: http://svpressa.ru/politic/article/125581/

Грузинский генерал заявляет

что на Майдане действовали четыре грузинских снайпера

Группа якобы действовала по указанию партии Саакашвили.

Четыре грузинских снайпера участвовали в расстреле активистов Майдана 20 февраля и действовали по непосредственному указанию партии Саакашвилли, представители которой не раз выступали со сцены в центре Киева. Об этом сообщил генерал Грузии и ветеран абхазской войны Тристан Цителашвили, передает грузинское издание Грузинформ.

«Мне точно известны личности тех 4 человек, которые находились там в качестве снайперов, но исходя из интересов следствия, не могу их назвать. Материалы следствия через 2 недели будут направлены в прокуратуру», - сообщил Цителашвили.

Он отметил, снайперами являются бывшие сотрудники «контролируемой Саакашвили силовой структуры». Он пояснил, что прежняя власть тренировала их «именно для таких дел».

«Их группой в Киеве руководили Гиви Таргамадзе и Гиа Барамидзе», - добавил генерал.

В понедельник, 31 марта, МВД сообщило о задержании предполагаемых снайперов, расстреливавших в феврале людей на Майдане Независимости в Киеве. Ранее в генпрокуратуре Украины сообщали, что снайперы, стрелявшие на Майдане, являются гражданами Украины.

http://ru.saqinform.ge/index.php?option=com_content&view=article&id=17091
http://korrespondent.net/ukraine/3342159-boitsy-nevydymoho-fronta-kto-rasstrelyval-luidei-na-maidane
http://korrespondent.net/world/3346892-hruzynskyi-heneral-zaiavliaet-chto-na-maidane-deistvovaly-chetyre-hruzynskykh-snaipera

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Знам че не харесваш мнението ми , но това е МОЕТО лично мнение.

Аз така оценявам военната , агресивна, НЕЗАКОННА неморална, нагла спецоперация на Путин в чужда държавва , която той самичък обясни в детайли /и

Там е работата, че ти представяш, 'своето' мнение, като истина. Горкия Путин, как се издаде чрез филма за Крим, та ти успя да разобличиш, 'незаконната' операция. :D

Само дето пропускаш, че всичко се е случило, със знанието на Янукович. Тоест с одобрението на легитимния президент. А това драги мой 'разобличителю' означава, че няма нищо незаконно, в действията. 

Харесва ми, да те гледам, как правиш опити да се измъкнеш. От лъжите дето написа, и не очаква да ги разкрият. ;) И отново поредните ти лъжи, за тези така наречени терактове. Дето уж, били извършени от руските служи. Само ти и укро медиите, повтаряте тези лъжи. :ph34r:  Чудно защо ли? ;)

П.П  И пак не отговори, на поставения въпрос. Щом Янукович е бил отвлечен /това са твой думи/, значи със сила е бил накаран, да направи няколкото обръщения, към народа на Украйна. Така ли е? :ph34r:  Това руска дезинформация и манипулация ли е?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Там е работата, че ти представяш, 'своето' мнение, като истина. Горкия Путин, как се издаде чрез филма за Крим, та ти успя да разобличиш, 'незаконната' операция. :D

Само дето пропускаш, че всичко се е случило, със знанието на Янукович. Тоест с одобрението на легитимния президент. А това драги мой 'разобличителю' означава, че няма нищо незаконно, в действията. 

Харесва ми, да те гледам, как правиш опити да се измъкнеш. От лъжите дето написа, и не очаква да ги разкрият. ;) И отново поредните ти лъжи, за тези така наречени терактове. Дето уж, били извършени от руските служи. Само ти и укро медиите, повтаряте тези лъжи. :ph34r:  Чудно защо ли? ;)

П.П  И пак не отговори, на поставения въпрос. Щом Янукович е бил отвлечен /това са твой думи/, значи със сила е бил накаран, да направи няколкото обръщения, към народа на Украйна. Така ли е? :ph34r:  Това руска дезинформация и манипулация ли е?

Пак ми изкривяваш думите.

КАзах :

Бедна ми е фантазията как щяхте да се напъвате за Крим , ако Путин в прав текст не си призна че всичко е специализирана военна прецизно планирана операция, както и участието при отвличането ... пардон.. тайното извеждане на Янукович от Украйна.

Въпреки че това си е абсолютно незаконно  отвличане де... и то от спец части в чужда държава....

Както и да е...  :) 

И ти на 5 страници зацикли с манипулациите си да си изсмукваш от въздуха "какъв лъжец съм".

Путин си призна за операцията в прав текст. Аз оценявам това и казвам също ИЗВЕЖДАНЕТО . и че ВЪПРЕКИ ЧЕ ... и си казвам оценката  за операцията което мога да считам за отвличане в чужда държава.

Никой не е казал че насила някой е товлякъл Янукович.

Ако Янукович бяга нанякъде - да го посрещнат на границата, и готово.

ОБАЧЕ Путим предприема активни действия в ЧУЖДА държава със военните си подразделения на спецназ.

Това е.

А ти продължавай да спамиш . https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-4/page-81#entry3148354

Ако аз обръщам реципрочно внимание и ако се хващам толкова спамерски за всяка една дума както ти правиш, трябва да изпиша 100х повече от твоя спам с който зацикли.

Да не говорим за преките обиди на "фашист" и т.н. и то нееднократно . :) Какво ли не правите да ме дразните и заяждате . 

Знам че въобще не ти е целта за някаква дискусия..

В момента искаш единствено да се заяждаш, за да ти отвръщам, желателно с обиди , и да ревеш колко е лош тоя Миро. Ама уви... :) 

Ко? Кой рева цяла вечер "приблизителни разходи", та "приблизителни разходи"? Кой пуска по 150 пъти едно и също през 1 час, та белким някой му отговори? Ай стига, де...

И напротив, каза го...

Аз също съм с наблюдения, че зададе ли се неудобен за теб въпрос, или ако някой те уличи в лъжа, което се случва често, следва или изпадане в голословно многословие, или отклоняване на темата в поне две различни посоки, като накрая, разбира се, отговор така и няма. Следват 500 линка с всякакви глупости и още толкова твърдения с цел отвличане на вниманието или отричане на очевидното.

Не бил казал, че е отвлечен, и цитира сам себе си, къде казва, че бил отвлечен... И още много други такива. Почваш вече да се изчерпваш и да проявяваш признаци на умора и нервност. Излез от тия форуми и се разходи някъде за по-продължително време или... посети лекар.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Бедна ми е фантазията как щяхте да се напъвате за Крим , ако Путин в прав текст не си призна че всичко е специализирана военна прецизно планирана операция, както и участието при отвличането ... пардон.. тайното извеждане на Янукович от Украйна.

Човекът бяга чак до края на Украйна, за да избяга от фашагите, тоя вика, че бил отвлечен. :D

Утре в Париж започва срещата на министрите на външните работи на страните от „нормандската четворка“ (Германия, Франция, Русия, Украйна), посветена на урегулирането на ситуацията в Донбас.

В Киев не крият разочарованието си от този формат и възлагат надежди за неговото разширение. В събота стана ясно, че урегулирането ще стане с участието на САЩ. Вашингон планира да се договаря направо с Москва. „Нормандската четворка“ преди всичко ще следва решенията на Русия и САЩ, пише „Независимая газета“, цитирана от ИА Фокус.

На Киев, вероятно, ще му се наложи да се откажи от идеята за пълният демонтаж на самообявилите се Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР), отбелязва изданието и цитира мнението на руски политолог, според който „нормадският формат, както и минската група ще продължат работа“, „но стратегията по политическото урегулиране те ще получават във вид на препоръки от задължителен характер от руско-американската група“.

Украйна осъществи изплащането на РФ на процентния платеж от 75 млн. долара по еврооблигациите в размер на 3 млрд. долара, съобщи директорът на департамента за държавния дълг и държавните финансови активи в руското министерство на финансите Константин Вишковски, предаде ТАСС.

„Да, всичко е наред. Потвърждавам (че плащането е осъществено)“, заяви той.

По-рано руският заместник-министър на финансите Сергей Сторчак заяви, че РФ разчита да получи на 22 юни 75 млн. долара от Украйна по кредита.

Американската пианистка Валентина Лисица изнесе концерт-реквием в Донецк по случай Деня на памет и скръб в годишнината от началото на Великата Отечествена война. Както съобщи Донецката информационна агенция (ДАН), числеността на публиката многократно е превишила обявените по-рано 3 хил. души. Концерта са гледали няколко десетки хиляди души.

„Искам да изразя пред вас огромната си благодарност за вашия подвиг и храброст, за вашия труд и твърда гражданска позиция, – заяви лидерът на Донецката народна република Александър Захарченко, обръщайки се към гостенката от САЩ. – Ще се опитам да повторя една ваша фраза: най-страшното за една страна е, когато съсед се опитва да убие съседа. Измина една година, а в Украйна си останаха същите олигарси, същата разруха и нищета, вече хиляди убити и милиони бежанци. И вие, Валентина, ще влезете в историята като човек, който е имал смелостта да дойде тук при нас, на фронта“.

По време на концерта Лисица благодари на жителите на Донецк за топлото посрещане и отбеляза твърдостта, проявена от народа на Донбас в противопоставянето на фашизма. „Вие стоите на фронтовата линия, защитавайки целия свят, цялото човечество от тази кафява чума, която отново вдига глава, – заяви тя. – Благодаря ви много, чувствам се невероятно, изключително доволна съм да бъда днес до вас“.

Концертът-реквием се проведе в столичния парк. Американската пианистка свири пред публиката в съпровод на симфоничния оркестър на Донецката филхармония. Отчитайки голямата посещаемост на мероприятието, властите в ДНР отложиха началото на комендантския час за тази вечер.

Музикалната програма на концерта завърши с хорово изпълнение на песента „Бухенвалдските камбани“, след което събралите се зрители почетоха с минута мълчание паметта на защитниците на Родината.

По информация на ДАН броят на зрителите на концерта значително е надвишил очакваните 3 хил. души. Заети са били не само седящите места, имало е и много правостоящи. Аудиторията на публиката е била няколко десетки хиляди души. Концертът е бил съпроводен със специални светлинни и визуални ефекти.

Валентина Лисица е родена в Киев, но живее в САЩ от 1991 г. В началото на април тази година ръководството на Симфоничния оркестър в Торонто (Канада) отстрани Лисица от участия заради позицията й по отношение на конфликта в Донбас.

https://www.youtube.com/watch?v=Tw8tFcsEl3I

Tези на концерта са под дуото на автомати или жертви на кремълска пропаганда. Миро да предложи с колко бомби заслужават да бъдат освободени. За него знаем, че не обича концерти, мрази усмихнати лица и е леко кръвожаден.

Европа се е съгласила да плаща за Украйна

То, в чем так долго Россия убеждала Евросоюз, наконец свершилось – ЕС согласился гарантировать собственными деньгами закупки Украиной импортного газа. По крайней мере такую утечку распространяют агентства со ссылкой на документы в Еврокомиссии. Без подобных гарантий сами поставки российского газа в Европу рискуют оказаться под угрозой.

Европейский союз готов помочь Украине с оплатой газа на осенне-зимний период, предоставив ей один миллиард долларов, передает Reuters со ссылкой на документы немецкой делегации в Еврокомиссии. По данным агентства, Украине как раз и не хватает миллиарда на зимний газовый пакет, общая стоимость которого составит 1,5 млрд долларов, отмечает агентство.

«Объема газа, который сейчас хранится на Украине, недостаточно для следующей зимы», – приводит агентство запись слов вице-председателя ЕК по энергосоюзу Мароша Шефчовича.

В июне заканчивается действие так называемого весеннего пакета (на три месяца), в рамках которого Россия предоставила Киеву скидку на газ. Сейчас Россия, Украина и Еврокомиссия обсуждают уже не следующий «летний газовый пакет», а комплексное решение по поставкам газа на Украину и его транзита в страны ЕС вплоть до конца зимы 2015/2016 годов. То есть речь идет о третьем, четвертом кварталах 2015 года и первом квартале 2016 года. Документ предполагается подписать на трехсторонней министерской встрече по газу 28 июня, в следующий понедельник.

Согласие ЕК заплатить за Украину для того, чтобы подготовиться к отопительному сезону, означает победу российской дипломатии. Россия еще в прошлом году настаивала на том, что Брюссель должен взять на себя ответственность за способность Украины покупать газ, ведь в противном случае проблемы зимой обеспечены европейским потребителям. Однако тогда Брюссель отказывался давать финансовые гарантии на покупку российского газа на случай, если у Киева не хватит денег. И России пришлось идти на большой риск, подписывая зимний пакет.

На этот раз Москва не намерена в одиночку нести на своих плечах украинские риски. В начале июня Россия еще раз предупредила об этом, назвав четкие условия для подписания нового газового пакета с Украиной. Во-первых, должны быть зафиксированы обязательства Киева по закачке минимум 19 млрд кубометров газа в ПХГ к началу зимнего сезона (это означает закупку 8 млрд кубометров газа для закачки в хранилища).

Второе условие – должны быть прописаны финансовые обязательства ЕС перед Украиной по покупке голубого топлива. Без обязательств ЕС и Киева Россия не подпишет документ по итогам газовых переговоров, заявил в начале июня глава Минэнерго РФ Александр Новак.

И вот теперь, если приведенная информационными агентствами утечка верна, Брюссель сдался под давлением Москвы. Немаловажную роль в этом сыграла и ситуация прошедшей зимой, когда Киев до последнего тянул с решением газового вопроса. В итоге заставил нервничать всю Европу. Прошедшую зиму Украине удалось пройти без серьезных кризисов просто чудом – благодаря теплой погоде и поддержке России. Напомним, что Россия заключила зимний пакет с Киевом, предоставив ему скидку и временно отменив правило «бери и плати» (никаких обязательств по объемам закупки).

Наконец, этой весной и сам Киев открыто стал угрожать Евросоюзу. Если Брюссель не хочет иметь проблемы с газом зимой, то он должен разделить затраты Киева на заполнение украинских подземных хранилищ, заявил в марте глава минэнерго Украины Владимир Демчишин.

Все это поспособствовало тому, что до Брюсселя наконец дошло, в какую ловушку он попал из-за транзита газа через украинскую территорию.

Вопрос предоставления газовой скидки Украине еще будет обсуждаться. Цена на газ для Украины без скидки в третьем квартале составит 287,15 доллара за тысячу кубометров, в четвертом – 262,5 доллара, отмечали в Газпроме. Столь невысокая цена – это, конечно, не достижение руководства Украины, а лишь последствия эпохи дешевой нефти.

Киев, естественно, все равно рассчитывает на скидку, исходя из принципа «цена по формуле минус 30%». Он ожидает цену на российский газ в третьем и четвертом кварталах на уровне 200–207 долларов за тысячу кубометров. Однако российская сторона отмечала, что даже если будет принято решение предоставить скидку, то она необязательно будет максимальной в 30%, может быть и меньше. Скорее всего, Россия предоставит скидку только в случае гарантий закупать серьезные объемы российского газа: чем выше будут объемы, тем больше будет скидка.

Готовность Брюсселя дать деньги на закупку газа для украинских ПХГ украинская сторона будет только приветствовать. Но вот с другими условиями России Киев может и не согласиться, снова затянув газовые переговоры. Не исключено, что украинские переговорщики потребуют максимальную скидку на газ, но со своей стороны не захотят гарантировать объемы закупки. Ведь политическая элита строила себе имидж на популистском обещании снизить закупки российского газа.

По словам члена наблюдательного совета Института энергетических стратегий (Украина) Юрия Корольчука, на Украине к газовому вопросу и подготовке к зиме по-прежнему относятся пока так, что время еще есть, мол, спешить некуда. Поэтому он не исключает даже повторения прошлогодней ситуации, когда зимний пакет подписали прямо к началу отопительного сезона.

Сейчас газ накапливается на восьми газохранилищах в оптимальном технологическом режиме – 55 млн кубометров ежесуточно, отметили в минэнерго Украины в понедельник. Как говорит Корольчук, Украина закачивает газ в ПХГ благодаря собственной добыче и закупке импортного газа. Однако это не значит, что Украина неожиданно начала больше добывать, просто украинская промышленность начала в разы меньше потреблять газа, так как многие заводы и фабрики встали или резко сократили объемы производства (разрушены, нет сырья или спроса на продукцию из-за разрыва с Россией).

Откуда берутся деньги на импортный газ, до конца не совсем понятно, указывает эксперт. Корольчук полагает, что на это идут кредитные деньги МВФ. Фонд разрешил Украине использовать 1,7 млрд долларов из последнего транша на закупку газа. Плюс Нафтогаз получает порядка 70–80 млн долларов каждый месяц от Газпрома в виде транзитных платежей. Однако кредитных денег фонда хватит лишь до конца июня, и МВФ уже дал понять, что больше давать деньги на газ не намерен, отдав решение проблемы на откуп хозяйствующим субъектам.

Поэтому без новых денежных вливаний уже в июле закачка топлива в украинские ПХГ резко снизится. По словам Корольчука, Киев сможет аккумулировать не больше 150 млн долларов в месяц для закупки газа (или всего 500–600 млн долларов до начала отопительного сезона). Этого явно недостаточно для накопления необходимых запасов в ПХГ.

Поэтому если Брюссель вдруг откажется брать на себя фингарантии, или Киев будет затягивать подписание нового газового пакета, прошлогодняя нервозная для ЕС ситуация зимой может повториться. И тогда можно будет делать ставки, как в казино: удастся ли Украине второй раз пройти зимний отопительный сезон по краю или на этот раз сорвется?

Если же новый газовый пакет удастся подписать в ближайшее время, то Киев может спокойно подготовиться к зиме. По данным минэнерго Украины, на 22 июня в украинских ПХГ хранится 11,410 млрд кубометров. По оценкам ЕС, за лето в украинских хранилищах необходимо накопить около 20 млрд кубометров газа, чтобы гарантировать стабильные поставки в Европу в холодный период. Газпром говорит о минимуме в 19 млрд кубометров на начало отопительного сезона.

В зависимости от стоимости газа 1,5 млрд долларов (1 млрд долларов от ЕС плюс 0,5 млрд долларов от Киева) хватит на закупку и закачку в ПХГ 5,5 млрд долларов (без скидки по контрактной цене с Газпромом) или 7,3 млрд кубометров газа (при скидке в 30%). То есть в украинских ПХГ будет накоплено 17–19 млрд кубометров к октябрю 2015 года. Это в любом случае лучше, чем 14 млрд кубометров газа в ПХГ – именно столько будет достаточно, заявили не раз в Минэнерго Украины.

Впрочем, если вопрос с закачкой голубого топлива в ПХГ к зиме благополучно разрешится, то возникнет новый. Надо понимать, что только газа из ПХГ на нужды Украины и Европы зимой недостаточно. Киев должен продолжать импортировать топливо параллельно с отбором газа из ПХГ. По словам Корольчука, необходимо найти еще 0,5 млрд долларов для закупки импортного газа в октябре, ноябре, декабре. Однако этот вопрос Киев даже не поднимал.

Ольга Самофалова
Източник: http://vz.ru/economy/2015/6/22/752156.html

За украинците се утежняват условията за получаване на шенгенска виза

"Турист должен лично посетить консульство или визовый центр и предоставить биометрические данные - отпечатки пальцев и цифровую фотографию", - сообщают "Вести".

КИЕВ, 22 июня. /ТАСС/. Условия получения украинцами шенгенской визы ужесточаются с 23 июня. Теперь процедура оформления документов для туристической поездки или выезда на заработки в страны ЕС существенно усложнится. Об этом сообщили местные СМИ.

"С завтрашнего дня кардинально меняется процедура оформления "шенгена". Визу нельзя будет оформить "заочно" - просто передав пакет документов туроператору или агентству. Турист должен лично посетить консульство или визовый центр и предоставить биометрические данные - отпечатки пальцев и цифровую фотографию. Освобождаются от сдачи отпечатков пальцев только дети до 12 лет", - сообщают "Вести".

По данным экспертов, для многих украинцев, основным доходом которых является выезд на заработки в страны ЕС (в основном, жители Западной Украины), это станет серьезной проблемой.

Сообщается, что введение новых правил, предусмотренных визовой информационной системой Евросоюза (ВИС), направлено на укрепление мер безопасности.

"Введение ВИС направлено на укрепление безопасности в Шенгенской зоне", - сообщили украинскому агентству УНИАН в департаменте политики и коммуникаций МИД Украины.

Согласно данным отчета Международного фонда сельскохозяйственного развития, Украина лидирует по переводу заработанных трудовыми мигрантами денег из стран Евросоюза, за ней следуют Польша и Нигерия. Всего за 2014 год украинцы перевели из-за рубежа своим семьям $7 млрд 587 млн. Больше всего переводов на Украину из стран ЕС приходится на Германию и Грецию.

Източник: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2063165

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Ко? Кой рева цяла вечер "приблизителни разходи", та "приблизителни разходи"? Кой пуска по 150 пъти едно и също през 1 час, та белким някой му отговори? Ай стига, де...

И напротив, каза го...

Аз също съм с наблюдения, че зададе ли се неудобен за теб въпрос, или ако някой те уличи в лъжа, което се случва често, следва или изпадане в голословно многословие, или отклоняване на темата в поне две различни посоки, като накрая, разбира се, отговор така и няма. Следват 500 линка с всякакви глупости и още толкова твърдения с цел отвличане на вниманието или отричане на очевидното.

Не бил казал, че е отвлечен, и цитира сам себе си, къде казва, че бил отвлечен... И още много други такива. Почваш вече да се изчерпваш и да проявяваш признаци на умора и нервност. Излез от тия форуми и се разходи някъде за по-продължително време или... посети лекар.

Първо - Добре че ме подсети.

Понеже все не ми приемате аргументите, затова попитах - КОЛКО

Колко струва на ден АТО , айде не по мои, по ваши оценки. Или на терористите.

Не спамя на 5 страници една и съща глупост както рпавите вие, а попитах щом не ми вярвате на моите сметки /те не са мои де/ - посочете ваши.

Отговор няма.

Второ - Нарочно си цитирах думите, които бяха "лакмуса" на няколкостраничната тирада-спам и флуд.

Нека който иска страничен да ми прецени думите.

Казах "тайно извеждане" което по моя оценка на ФАКТА че е ВОЕННО ТАЙНО НЕЗАКОННО извеждане на един политик, Аз оценявам И КАТО ОТВЛИЧАНЕ.

И до момента оставам на това си мнение, никъде не "бягам" не извъртам и на лъжа.

Тези действия в чуждая държава на путинския ВОЕНЕН спецназ са пряко нарушение на всякакви закони - украински, руски , международни ако щете.

Лъжа ли ?

Има ли точка във законите на РФ че военния спецназ може да се намесва когато и където си иска без санкция на парламент, и т.н. ?

Дори да има възможност за пряко еднолично ръководство на Путя  ИЗВЪН конституция и закон , не трябва ли да е въведено военно положение ?

и т.н и т.н.

За вас това е един филм за  руския "Рамбо" и цялата ви логика е построена на това. На холивудски, но не и морални и законови принципи.

Никой не даде оценка в международен план - как така една държава се намесва по таен незаконен начин и извежда гражданин , който е все още украински  гражданин ?

В този дух - Как не са се сетили Кадафи, Саддам да помолят Путя да ги "изведе" :)

Второ - като каза за лъжи - До момента нямам нито една казана лъжа.

Колкото и да извъртате , да спамите, да си измисляте, всяконещо което съм казал съм се аргументирал.

В това се различаваме - вие се впускате да оборвате не аргументите ми , а почвате с личностни нападки, спам и флуд.

Не ме гледайте мен, оборете аргументите.

Както аз правя .

Да съм казал нещо в лично отношение към някого от вас ?

Дори да се обръам лично , това е коментар към казано /цититрано/ по темата.

Вашето е 100 % жлъч и откровенни заяжданици.

Разбирам че путинската пропаганда все повече издиша.. кораба ви потъва... но какво съм виновен аз ?

Ама чакай сега. Некои хора, като обиждат гнусно, демократично избрания президент Порошенко и достойния президент на САЩ Обама, на тях що не им правите забележки ?

Защото ми писна да ти правя на тебе забележки.

Пак ми изкривяваш думите.

КАзах :

И ти на 5 страници зацикли с манипулациите си да си изсмукваш от въздуха "какъв лъжец съм".

Путин си призна за операцията в прав текст. Аз оценявам това и казвам също ИЗВЕЖДАНЕТО . и че ВЪПРЕКИ ЧЕ ... и си казвам оценката  за операцията което мога да считам за отвличане в чужда държава.

Никой не е казал че насила някой е товлякъл Янукович.

Ако Янукович бяга нанякъде - да го посрещнат на границата, и готово.

ОБАЧЕ Путим предприема активни действия в ЧУЖДА държава със военните си подразделения на спецназ.

Това е.

А ти продължавай да спамиш . https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-4/page-81#entry3148354

Ако аз обръщам реципрочно внимание и ако се хващам толкова спамерски за всяка една дума както ти правиш, трябва да изпиша 100х повече от твоя спам с който зацикли.

Да не говорим за преките обиди на "фашист" и т.н. и то нееднократно . :) Какво ли не правите да ме дразните и заяждате . 

Знам че въобще не ти е целта за някаква дискусия..

В момента искаш единствено да се заяждаш, за да ти отвръщам, желателно с обиди , и да ревеш колко е лош тоя Миро. Ама уви... :)

Чакай сега. Защо пак извърташ темата? Нали, всички ние, сме били жертви на митичната руска пропаганда, и дезинформация. А ти си, единствения, дето мисли и разобличава, тая манипулация. Сам си го казвал, предполагам няма да се отметнеш пак? Та, ти сам разкри, нещо дето никои не го знаеше. Даже самият Янукович, а именно че е бил отвлечен.   :ph34r:  Та, дай още информация. Пак да те питам, щом е бил отвлечен, значи и всичко което е казал, след това от територията на Русия, е манипулация. И пъклен план, на самият Путин. Нали си разобличител, дай ни насоки, да прогледнем и ние.  :ph34r:  Ако си гледал филма, от къде отвличат Янукович? Според филма, е на брега на морето. Предполагам е плажувал там, а злите руснаци, го отвличат. Ама предполагам, че ти ще ни кажеш истината?  :ph34r: Та, бъди така добър да ни просветлиш. 

Чакай сега. Защо пак извърташ темата? Нали, всички ние, сме били жертви на митичната руска пропаганда, и дезинформация. А ти си, единствения, дето мисли и разобличава, тая манипулация. Сам си го казвал, предполагам няма да се отметнеш пак? Та, ти сам разкри, нещо дето никои не го знаеше. Даже самият Янукович, а именно че е бил отвлечен.   :ph34r:  Та, дай още информация. Пак да те питам, щом е бил отвлечен, значи и всичко което е казал, след това от територията на Русия, е манипулация. И пъклен план, на самият Путин. Нали си разобличител, дай ни насоки, да прогледнем и ние.  :ph34r:  Ако си гледал филма, от къде отвличат Янукович? Според филма, е на брега на морето. Предполагам е плажувал там, а злите руснаци, го отвличат. Ама предполагам, че ти ще ни кажеш истината?  :ph34r: Та, бъди така добър да ни просветлиш. 

За 3-ти път май ме цитираш /освен десетките други спам и флуд/  и питаш точно това което съм отговорил.

Ми просто прочети това което ме цитираш, че да не се хабя да повтарям същото бре :)

Още колко ще се излагаш ?? :)

За пореден път се убедих че целта ти е да се оспами и заключи темата поради същите причини както и предните :)

А ти си, единствения, дето мисли и разобличава, тая манипулация.

Разбира се че не съмединствения. И никога не съм го казвал.

Цитирам именно фактите на разобличение на руската пропагандна машина.

"стопфейк" е едно от тези които цитирам, и не само разбира се.

Но вие сте слепи за това.Е защо това трябва да е мой проблем ?

Но вие сте слепи за това.

Миро,стига си проповядвал фашизъм!не сме слепи,просто не го искаме!ти раздели форума на фашисти и антифашисти! :ph34r:

klz1435082923z.jpg

Миро,стига си проповядвал фашизъм!не сме слепи,просто не го искаме!ти раздели форума на фашисти и антифашисти! :ph34r:

klz1435082923z.jpg

Какъв фашизъм те гони бре :)

Посочи ми поне едно мое нещо , което да намеква дори за фашизъм.Напротив - винаги съм се учудвал че точно вие пропагандирате фашистни и нацистки методи, и когато ви напомня и питам дискретно , опа... фашиста се оказвам аз :) :)

Странна логика.

Хайде вземи един кой да е пример от http://www.stopfake.org

Ще дам лесен пример - дадена медия казва - Плевнелиев каза "циганите на сапун".

И всички у дю у дю дю аууу ужас аууу как може ауу фашист такъв !

Обаче никъде освен в тази медия няма такова изказване.

Нито изказване , нито нищо.

И когато някой пусне опровержение, вие сте слепи за това.

Какъв фашизъм виждаш в опровержението  ?

Не те разбирам

Ето това е путинската пропаганда , само че не една медия, а целия държавен апарат и всички канали тиражират това. - изкривяване, измислени лъжи и тотална дезинформация, все неща които съм цитирал и съм се позовавал многократно.

Чакам още просветление, от теб.  :)  Ти си разобличител, на митична руска пропаганда.  :)  Та, гледа ли филма? От къде отличат Янукович? А не получих отговор, на въпроса ми. Видео обръщенията на Янукович, направени от Русия, след пристигането му там /знаем как пристига, ти ни каза/, манипулация ли са? Искам да знам, все пак. Какво каза стопфйк, 'всеизвестния' сайт, за разобличения. 

И малко пресни новини, за Украйна. Да, не са 'разобличенията' на нашият колега, ама пак вършат работа. Чудно, защи Киев иска, да два статут на Донбас само за 3 години? След това, пак ли ще започната терористични операции, срещу мирните граждани, на Донбас? Оп извинете ме, ще започнат АТО.  :ph34r:

Представители на Евросъюза убеждават Киев да предостави на Донбас специален статут завинаги, а не само за три години, съобщи „Украинская правда”.Такова мнение изразил еврокомисарят Йоханес Хан по време на посещението си в Украйна.

Информацията е потвърдена от зам.-шефа на комитета на Радата по външните работи Ивана Климпуш-Цинцадзе.

„Европейците искат от нас да предложим стратегия за специален статут за Донбас. И този статут да не бъде ограничен за три години, а да действа постоянно” – казала депутатката.

http://www.blitz.bg/news/article/344361

Да спориш с идиот е загубена кауза, а да спориш с безграбначно на което му плащат да прокарва определена политика е абсолютно невъзможна кауза! :blink:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/06/23/2559080_v_armeniia_protest_sreshtu_ceni_na_toka_prerastva_v/

Аз казах ли ви ???

По зомбо ящика казали, че американците били организирали еревански майдан.  :)  :)  :)

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Да спориш с идиот е загубена кауза, а да спориш с безграбначно на което му плащат да прокарва определена политика е абсолютно невъзможна кауза! :blink:

мдам.. какво ли не бях.. фашист , лъжец, манипулатор, бандеровец, платен , безгръбначно , идиот ...

С интерес очаквам накъде ще тръгнат процесите, това всъщност си е подобно на ашите когато  ББ подаде оставка.

Само че тук яко са се окопали :)

Арменците  имат и много по друг манталитет

Всъщност, признавам си - чак сега разбрах името на президента им :) Не че те знаят нашия де.. ама..

..........

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3149010

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.