Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Изгледай "Подмятана 10-ти" и ще разбереш :).

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

За второто - сме. Питах само, първо, как да стане така, че да ги махнем? Второ, кого да сложим на тяхно място? Трето, как да го контролираме ефективно тоя, дето ще ги смени? Четвърто, какво да се направи, ако и той не става? Пето, кого да сложим на негово място... и така нататък в кръг, докато ти се завие свят.

За първото - о, да, само че това, както виждаш, става под натиск отвън, който вече дори не се опитват да прикриват. Заявяват ти нагло "Ми той ЕС / Ми тя ЕК така каза" и готово... Номерът обикновено минава. В резултат имаме западни - не наши - монополисти във всяка сфера. Ако не са монополисти, са си разпределили пазара и убиват и бизнеса, и хората. Примери колкото искаш, излишно е да ги давам.

С протести и стачки как. Но не е въпроса в това само да ги махнем. Трябва да се проведе и лустрация. Ти казваш, че американците ни ограбвали, но аз се съмнявам, тъй като и в момента в кабинета имаме русофилка и внучка на партизанин. 

Не е само да направим лустрация и да ги сменим, но и да създадем ефективна мажоритарна избирателна система. Да не говоря тежки приказки. те и самите политици ги казват, когато това им е изгодно и знаят, че не са заплашени скоро да се осъществи

Чете ли поне коментарите като цитираш това ?

Примерно :

Абе то хубаво е написано, ама кой съсипа всичко описано в статията ти? Не го ли направиха отговорните партийни другари! В последствие това дето не успяха да го съсипят те, го довършиха техните потомци! Не са ли те и децата им въпросните кредитни милионери за които толкова много се говори, ама имена така и не се споменават? Не са ли същите те, тези дето превърнаха цялата държавна администрация и цялата политическа класа в една организирана престъпна група? Съсипано е всичко, но не от Нас обикновените Българи!

......Кой съсипа българия? Нали твоите съпартийци ограбиха всичко, за да станат мултимилонери, защо се правиш на чиста вода ненапита!!!

същия отговор и към теб

Ма верно ли?

25 години след това продължаваме да се оправдаваме с комунистите и все те са ни виновни? Кога затвориха "Кремиковци", бе? Кога умря "Вулкан"? Кога съсипаха ВМЗ? Пак ли комунистите и Русия са ти виновни?

Хора, стига сте вадили скелети от гардероба...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

""Русия даде повод. Анексира противозаконно Крим""

Реджеп! Русия си върна това, което Хрусчов беше подарил на Украйна. Нищо повече.Сигурно го знаеш, но го премълчаваш.

Вземи си припомни 2009-а и ще разбереш защо.

Само ядрените ракети ги спират, иначе досега да са доказали, че разработват химическо оръжие и извършват геноцид над чукчите, да речем, и да са ги нападнали. А в момента се опитват да ги провокират те да ги нападнат.

Но те вече нападнаха. Повтарям се май. Ако американците търсеха повод, вече го имат. Защо не нападат ? Значи не търсят повод, а желаят не военна развръзка.

Все едно Русия беше виновна и за фалита на 100 000 фирми за периода 2009-2011 през управлението на...

Управляват ни пълни малоумници и предатели, чиито конци се дърпат отвън.

Нулевият суверенитет на България

/Поглед.инфо/ Ако не бяха нашите приятели от Съединените щати, ние така и нямаше да разберем, че на територията на България ще бъдат разположени американски войски и американско военно оборудване. Най-напред за тези планове ни осведоми вестник "Ню Йорк Таймс", а после американският министър на отбраната Аштън Картър и зам-шефът на американските морски пехотинци в Европа и Африка Норман Кулинг внесоха важни уточнения по темата. Може би някои от вас си мислят, че за разполагането на чужди войски и бойна техника на наша територия трябва да научаваме от българските управляващи. Нищо подобно! Крайно време е да се разделите с тези наивни представи. Защо ли? Ами защото случващото се в България отдавна не се определя нито от тези, които заседават в Министерския съвет, нито от тези в парламента. Единствената роля, която тези хора, кой-знае защо наричани политически елит, изпълняват, е да вдигат телефона и да изпълняват безропотно инструкциите, подготвени от презокеанските ни братя.

По времето на Леонид Илич Брежнев - по-възрастните знаят кой е той, а по-младите могат да направят справка в Гугъл - в социалистическия лагер действаше доктрината на т.нар. "ограничен суверенитет". Според нея съюзниците на Съветския съюз имаха право на независима политика, но това право изчезваше в момента, в който Москва преценеше, че има да свърши някакви свои работи на територията на някой от братските страни. Днес тази концепция е творчески доразвита и спокойно можем да я наречем доктрината на "нулевия суверенитет". И тя е изключително удобна за онези, които по-инерция биват наричани български управляващи. Удобна е, защото им спестява главоболията от вземането на самостоятелни решения. Достатъчно е да отскочат до съответната чуждестранна амбасада, за да разберат какво точно трябва да правят.

Най-тъжното е, че основната вина за това камериерско поведение не е нито на амбасадорите, нито на служителите в Държавния департамент. Разбира се, те правят всичко възможно, за да прокарат интересите на свръхсилата, но доколко това ще се случи и дали няма да засегне нечии други национални интереси, това вече изцяло зависи от местните овластени лица. Тоест от тези, които сме избрали във властовите институции с надеждата, вероятно твърде наивна, че ще защитават българските интереси. Въпросните хора имат два варианта на поведение, когато се сблъскат с поредното желание на американските братя. Могат да се хвърлят да го изпълняват с изплезен език и с радостно махане на опашка. А могат да изберат и друг вариант - да помислят, да преценят дали пък всяко чуждестранно желание трябва да бъде изпълнавяно безропотно, дали пък не трябва първо да се погрижат за българските интереси и едва след това за за нечии други, колкото и да са братски. Всъщност вторият варинат май е в сферата на фантастичното. При контактите си с великите сили българските, така наречени, управляващи винаги са предпочитали да козируват, отколкото да мислят.

Някой правоверен евроатлантик, току-що получил поредния грант от "Америка за България", вероятно би възкликнал: "Ама какво има да мислим! Ние сме членове на НАТО и ЕС, съответно каквото кажат от централата, това е!" Да, спорът с грантовите анализатори не е лесен. Как да спориш с човек, чиято убеденост в правата евроатлантическа вяра може да бъде сравнена само с непоколебимите убеждения на бойците от Ислямска държава, според които разстрелването на невинни туристи е директен път за контакт с Всевишния? И все пак някои неща задължително трябва да бъдат казани. Далеч не всички държавници се държат така все едно с влизането в НАТО и ЕС са им направили лоботомия. Каквото и да говорим за един Виктор Орбан, например, не можем да му отречем едно - човекът наистина се държи като премиер на страната си, а не като чиновник, който чака да му изтече мандата, за да отиде на работа в някое американскоNGO.Тоест има държавници, които действително се грижат преди всичко за интересите на собствените си държави, а чак след това се занимиват с желанията на съюзниците. И знаете ли какво? Съюзниците уважават много повече именно този тип държавници. Уважават независимото поведение. Онези другите, които ги гледат умилително и аха, аха да проговорят, ама така и не го правят, защото са съгласни с всичко, няма как да бъдат уважавани. Всъщност те и не искат това. На тях им е напълно достатъчно някой да ги почеше зад ушите.

http://avtorski.pogled.info/article/65646/Nuleviyat-suverenitet-na-Balgariya?utm_source=topnav&utm_campaign=author

Всичко останало е пропаганда, която в момента е много удобна. "Не сме ние, те комунистите са виновни!"

Чете ли поне коментарите като цитираш това ?

Примерно :

Абе то хубаво е написано, ама кой съсипа всичко описано в статията ти? Не го ли направиха отговорните партийни другари! В последствие това дето не успяха да го съсипят те, го довършиха техните потомци! Не са ли те и децата им въпросните кредитни милионери за които толкова много се говори, ама имена така и не се споменават? Не са ли същите те, тези дето превърнаха цялата държавна администрация и цялата политическа класа в една организирана престъпна група? Съсипано е всичко, но не от Нас обикновените Българи!

......Кой съсипа българия? Нали твоите съпартийци ограбиха всичко, за да станат мултимилонери, защо се правиш на чиста вода ненапита!!!

същия отговор и към теб

И кой е на власт в момента? Кой беше Костов (кукловода) какъв е бил настоящият президент,министър председател? Новите министри по кое време и най важно къде и с чии средства се образоваха и в момента са в управлението? Все деца на партийни функционери или пък бивши такива.

Ма верно ли?

25 години след това продължаваме да се оправдаваме с комунистите и все те са ни виновни? Кога затвориха "Кремиковци", бе? Кога умря "Вулкан"? Кога съсипаха ВМЗ? Пак ли комунистите и Русия са ти виновни?

Хора, стига сте вадили скелети от гардероба...

Те не са в гардероба. Лиляна Павлова е в кабинета.

Няма значение, че е внучка на партизанин и партиен функционер, разбери го. Оттам просто са дошли връзките и парите, всичко останало си е чисто капиталистическо, пардон, демократично. Няма какви други да са - навремето почти всички са били членове на БКП и тук-там БЗНС, иначе не стигаш по-далеч от каменоломната или мината. Каква друга да е? Откъде да им дойде на всичките тия потекло, дето да няма нищо общо с БКП? Ми няма откъде...

По-важното е, че в момента, с насаденото раболепничество, са се поклонили на Русия и... одупили на САЩ. Или на всеки друг, който плаща.

ПП. Тя беше бая голям скелет, честно. :D

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

това не е ли касапска диктатура?

Евростат: България с най-ниската цена на труда в ЕС

България: 3,8 евро на час

Средно в ЕС: 24,6 евро

Средно в еврозона: 29,2 евро

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Hourly_labour_costs

Хъх, тия 3.8 юро на час средно не се мяркат в бедната провинция като средна стойност. Ще има още векове да си мечтаем за 1200-1300лв средна заплата. Тук средната заплата едва ли достига и 650лв. Така, че ако числата за Европа и тези специално за еврозоната са верни, всъщност ножицата е още два пъти по-голяма.

Няма значение, че е внучка на партизанин и партиен функционер, разбери го. Оттам просто са дошли връзките и парите, всичко останало си е чисто капиталистическо, пардон, демократично. Няма какви други да са, разбери го - навремето почти всички са били членове на БКП и тук-там БЗНС, иначе не стигаш по-далеч от каменоломната или мината. Каква друга да е?

Ами нали ти искаш да разговаряме аргументирано. Тогава защо ми отнемаш алтернативите. Мен ли имаш за глупав или читателите на форума ?

От всички кадърни българи, децата на бившите комунистически величия са много малък процент. И не са кадърни, а които са, просто по кадърно грабят държавата.

Колко са българите например с висше образование ?

Всички те деца на партизани ли са ?

Всички те деца на членове на политбюро ли са ?

Всички те деца на функционери на ДС ли са ?

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Нищо не ти отнемам. От тия, дето грабят държавата, един много малък процент са деца на ком-величия. Останалите са си обикновени слагачи, успели да се изкатерят през тази или онази партия. Освен Лилчето, Милен Велчев и Ники Василев, за други с такъв произход сешащ ли се? Може и да има, ама аз поне не. Повечето са си съвсем регулярни крадци. От "простолюдието"...

И кой е на власт в момента? Кой беше Костов (кукловода) какъв е бил настоящият президент,министър председател? Новите министри по кое време и най важно къде и с чии средства се образоваха и в момента са в управлението? Все деца на партийни функционери или пък бивши такива.

Именно.

Когато говорите " тея онея съсипаха" - точно те - активните "деятели" на соца.

Пак се връщаме на въпроса , на който много отдавна дадох пристичката закономерност - които държави проведоха лустрация овреме /ние никога не сме/ които по бързо се оттърваха от руски явни и неявни зависимости , тези държави от бившия соц лагер са в пъти по добре от нас.

Това е. 

Вместо да ревете за Правец че е бил конкурентноспособен на айбием, по добре разберете как е бил открадната технологията, както и всичко останало.

Викаха му НТР научнотехническо разузнаване. а България бе просто филиал за руските разузнавачи. :)

И все пак към днешни дни , със корени в миналите :  - за схемите на престъпната фирма Лукойл, основен играч на нашия пазар , която си има безконтролно пристанище в ЕС чрез България гледахте ли :

http://money.bg/news/id_1292632062/%D0%A0%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%BE_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8_%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81_%D0%BD%D0%B0_%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE_3_5_%D0%BC%D0%BB%D1%80%D0%B4_%D0%BB%D0%B2_

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ами нали ти искаш да разговаряме аргументирано. Тогава защо ми отнемаш алтернативите. Мен ли имаш за глупав или читателите на форума ?

От всички кадърни българи, децата на бившите комунистически величия са много малък процент. И не са кадърни, а които са, просто по кадърно грабят държавата.

Колко са българите например с висше образование ?

Всички те деца на партизани ли са ?

Всички те деца на членове на политбюро ли са ?

Всички те деца на функционери на ДС ли са ?

Е, та аз какво казвам? Много от тях нямат нищо общо с ръководните кадри от БКП. Нито те, нито родителите им.

Коя "ЛукОйл"? По-нагоре съм го казвал - те са две с това име.

Председател на Надзорния съвет:

Томас Фредерик Мюллер

http://www.neftochim.bg/za-druzhestvoto/upravlenie/nadzoren-savet.html

Това, което цитираш, после циганинът си призна, че е лъгал.

http://clubz.bg/22141-ministyr_na_kostov_se_izvini_vmesto_nego_na_lukojl

http://clubz.bg/22110-ivan_kostov_prizna_che_e_sbyrkal_smetkite_za_petrola

Не че пак не са престъпници, ама стана малко престъпник да вика "Дръжте престъпника"...

Е, та аз какво казвам? Много от тях нямат нищо общо с ръководните кадри от БКП. Нито те, нито родителите им.

Коя "ЛукОйл"? По-нагоре съм го казвал - те са две с това име.

Председател на Надзорния съвет:

Томас Фредерик Мюллер

http://www.neftochim.bg/za-druzhestvoto/upravlenie/nadzoren-savet.html

Това, което цитираш, после циганинът си призна, че е лъгал.

http://clubz.bg/22141-ministyr_na_kostov_se_izvini_vmesto_nego_na_lukojl

http://clubz.bg/22110-ivan_kostov_prizna_che_e_sbyrkal_smetkite_za_petrola

Не че пак не са престъпници, ама стана малко престъпник да вика "Дръжте престъпника"...

Аз му говоря за Ревизоро, той за Костов... божке божке... 

Поне отгоре отгоре прочети де.. ясно ми стана че хал хабер си нямаш за какво говоря, ама поне от кумова срама прочети какво и откъде цитирам :)

Ами значи се получава един оксиморон. Защото не харесвате комунистите, гласувате за некомунистите (ГЕРБ) или друга некомунистическа партия, а после казвате, че съвременните ни демократи, всъщност били едно времешните комунисти... или децата на такива...

Оставете управляващите и вижте нещата от чисто човешка гледна точка, които ви написах по-горе в по-дългия ми пост. На който Реджеп каза "Хайде по-сериозно"... :(

Важно е да се работи ЗА българските интереси и успехи без значение кой ще ни управлява. Имало ли ги е тогава? Имало ги е! Сега като демократите са по-велики защо ги няма???

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

Аз му говоря за Ревизоро, той за Костов... божке божке... 

Поне отгоре отгоре прочети де.. ясно ми стана че хал хабер си нямаш за какво говоря, ама поне от кумова срама прочети какво и откъде цитирам :)

Чакайте, бе, засипахте ме...

Това си е чисто българска схема на Валентин Златев, "ЛукОйл България". И през границите минава сума ти гориво, без да се обмитява, внос от Румъния, Беларус, Казахстан, Гърция... Поне за тях съм чувал. А е така, защото може. И после делят. Защото се позволява тук да е така. Да те светна ли колко други продукти влизат, без за тях да се внася ДДС и акциз? Цигари? Зеленчуци? Или сам ще си потърсиш? Ма при тях Русия не се споменава и не води в правилната посока...

Наркотици през държавни канали, цигари, дрехи...

Ами значи се получава един оксиморон. Защото не харесвате комунистите, гласувате за некомунистите (ГЕРБ) или друга некомунистическа партия, а после казвате, че съвременните ни демократи, всъщност били едно времешните комунисти... или децата на такива...

Оставете управляващите и вижте нещата от чисто човешка гледна точка, които ви написах по-горе в по-дългия ми пост. На който Реджеп каза "Хайде по-сериозно"... :(

Важно е да се работи ЗА българските интереси без значение кой ще ни управлява. Имало ли ги е тогава? Имало ги е! Сега като са по-велики защо ги няма???

Мен ми е ясно че иделани управляващи НЯМА и няма и да има.

Тези които като теб и като ванката дето питат "дай решение" "кажи кой " кажи как -  ако някой имаше такъв отговор той е достоен за нобелова награда минимум , или да го провъзгласим за месия.

Имаше един цар който се опита... но се оказа фейков цар и той..

Та... ще се върна на това което ванката нарече "бла бла бла бла" :)

- изграждане на гражданско общество, което да е коректив.Чрез протести и т.н.

И разбира се, ще гласувам за тези партии и хора, които ако не максимално то поне горе долу са далеч от БСП, ДПС и подобни.

И които изповядват европейски ценности Плюс разбира се НАТО ориентирани политици.

Поне за мен това е добрия път, който до момента се оказва правилен.Не идеален, но правилен.

Защото както е лафа "господ дава, ама в кошара не вкарва". За много провали и неуспехи сме си виновни ние.

Miro, ама те всичките са фейк... тогава какво остава... какво да правим? Ние като си вдигнем главата виждаме дъното...

На който Реджеп каза "Хайде по-сериозно"... :(

А какво да кажа. Да се съглася ли ?

Ами ще излъжа ако се съглася. Не искам да се връща комунизма. Нито пак да ставаме васали на Русия.

Русия има 10 пъти по малък БВП от ЕС, част от който всъщност сме и ние. Вие искате Русия да ни победи. Защо ?

Ума ми не го побира.

Ама то е ясно, че X-хора в ЕС (500 милиона души) като брой ще произведат много повече продукция и БВП от една 155 милионна държава, която е Русия, но дали ЕС е толкова развит в научен план, колкото е Русия и разполагат ли с толкова ядрени оръжия? САЩ и Русия са водещи световни сили, но на чичо САМ в последните години му дотяга, защото и доларчето му не е обезпечено с нищо. Трилиони долари са само цифри в компютрите им... От там идват и проблемите в икономиката им ;)... И Русия не е с малък дълг 500 милиарда... но виж друго е като си задлъжнял на целия свят общо с 15 ТРИЛИОНА :). Въпреки, че света работи за Америка и интересите им...

То БВП-то е ясно... ти по това ли определяш една държава като силна?

А ако видиш таблицата с армиите в света ще забележиш накрая в графа "Общо", че руската е по-голяма от американската, нищо, че американската е на 2 място...

Ако сравняваме двете армии + запасняци, паравоенни и тн. Русия има общо - 3 876 000, САЩ - 3 389 396...

А един интересен факт, който много българи забравят е, че ние сме армия преди да сме държава. По онова време преди Хан Аспарух да я основе и да каже "Тука е България" армия са били и мъже, жени, деца - ВСИЧКИ! Но, както се каза в един репортаж в съвременният свят политиците играят по-голямата игра от генералите. А другото интересно е, че държавите по света са 202 доколкото помня, 164 от тях имат армия, като последните 60 са с много малка!

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

Колко развита е Русия в научен план, ако може с конкретни примери?

За насока, давам няколко примера от Запад: Интернет, изчислителна техника, кибернетика и автоматизация на производството, управление на големи масиви с информация, медицина и създаване на лекарства, обработка на материали и ефективно производство на стоки за бита.

Хъх, тия 3.8 юро на час средно не се мяркат в бедната провинция като средна стойност. Ще има още векове да си мечтаем за 1200-1300лв средна заплата. Тук средната заплата едва ли достига и 650лв. Така, че ако числата за Европа и тези специално за еврозоната са верни, всъщност ножицата е още два пъти по-голяма.

Имам неограничено търсене на прилични IT специалисти, плащам от 2к нето нагоре, според способностите им.

Защо не могат да се намерят подобни специалисти в България и какво пречи повече млади хора да учат програмиране, при положение, че не е необходимо нито висше образование, нито специални умения, а за две години с яка работа и четене можеш да станеш такъв.

Това, че всичко по медиите е засипано със западни продукти или от Западна Европа не означава, че в Русия не се прави нищо и нямат постижения, производство... Телевизията ви е заблудила до голяма степен... Това, че по медиите не се появяват теми за "поредното руско свръх-велико изобретение, дето може да победи извънземните" не означава, че нямат :)... Всички медии обслужват западните интереси и това трябва да е ясно.

Аз не казвам, че Запада не е развит, но много от нещата, които си посочил, Благо, изобщо не са били измислени от американци. 

Ефективното производство на стоки от бита идват вече от Китай, нито от Америка, нито от Западна Европа.

Miro, ама те всичките са фейк... тогава какво остава... какво да правим? Ние като си вдигнем главата виждаме дъното...

Ей не чува ей .. :) Нали това ти говоря бре.. месии и готови рецепти НЯМА.

Да, фейк са... но едни са по фейк други не толкова. Който покаже някаква насока , за която говоря, той ще е моя избор.

И разбира се - аксиомата - по далеч от БСП , ДПС . Това са гарантирано доказани заробващи, антибългарски партии за мен.

Ако не бяха те и скрития им огромен потенциал за манипулиране , който те използват на макс, до сега да сем прилична срендоевропейска държава, защо не като чехия, Словакия, ?

Но уви... 

И още нещо последно да добавя - Ако не е манипулирания пенсионерски /2млн/  вот, ако не е циганския платен вот, ако не е етническия турски вот, партии като БСП , ДПС , Атака  отдавна нямаше да са в политиката.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.