Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Не е Ахмади нам кой си. А е президента Ахмадинеджад. Имайте поне малко уважение, когато става въпрос за такъв достоен човек. Именно поради твърдата позиция на Ахмадинеджад и поради демократичното устройство на западния свят стана възможно признаването на грешката и отменяне на закони в някои европейски държави, както и реабилитиране на осъдените.

Защо се опитвате да омаловажите достойната постъпка на Ахмадинеджад, а прикривате недостойните действия на Путин, като рискувате сам Путин да ви разобличи ако утре си признае наличието на руски войски в Украйна, както си призна и за Крим.

Тъй мой самой болшой красавчик. Понял?

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 91,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

...""Най малкото че .. това няма какда  е реално в една демократична държава.

т.е. няма как да е нормално при едно реално истинско народно мнение.

Всеки диктатор би трябвало да го плаши това.. - това означава че службите му се престарават""

Бурни ръкопляскания за другаря "" miro 20"" :yanim:  :yanim:  :yanim:  :yanim:  :yanim:  :yanim:  :yanim:  :yanim:  :yanim:      

Цялата зала е на крака от речта на нашият вожд и учител  - другарят Миро (пърдон - господин Миро)

"кефиш мъ ш ти звънна"

Е не само на него, де!  Звънни и на мен.

На мен това "другарю" звучи по гейски. Ти как мислиш? Друго си е да се прегърнем по "другарски"

Барак Обама звонит Медведеву и жалуется, что есть большая вероятность,

что его демократическая партия проиграет на выборах в конгресс

США.

Медведев говорит: "Фигня! я тебе помогу. Есть у меня мега-спец по

выборам, Чуров его фамилия.

Он к тебе приедет - все уладит".

Выборы в США прошли.

Медведев звонит Обаме узнать что-да-как.

Обама говорит: "Да вобщем-то все тихо-спокойно прошло. Только вот

результат странный какой-то - во всех штатах с большим отрывом победила

Единая Россия".

Хм, я обясни по-подробно... Имам някакви спомени, че точно той е в повече от недобри отношения със Запада. Като основание за реабилитиране на осъдените, ако говориш за Холокоста, вероятно е послужило решението на ЕС, все пак той е официалният съдебен орган, но кажи какво точно имаш предвид, че Google намира само тия:

http://novred.narod.ru/Konferencia_Holokost.html

http://www.vesti.bg/novini/iranskiiat-prezident-i-rektoryt-na-kolumbijskiia-universitet-v-niu-iork-lij-bolindzhyr-si-razmeniha-ostri-dumi-predi-rechta-na-ahmadinedzhad-v-uchebnoto-zavedenie-1101629

А тук се говори само за изказване и намерения и, естествено, има 3 тона помия...

Ай бегай па ти, бе! Кой говори с тебе?

Решението не е на ЕС а е промяна на хартата за правата на човека на ООН. Не става въпрос дали са верни или не са верни данните за Холокоста, а става въпрос за принципа, че чисто логически, забраната на съмнението в каквото и да било, включително и в Холокоста, следва да се третира като нарушение на свободата на словото и мисълта, които са основни човешки права. В обясненията пише, че се приема, че е невъзможно да се оцени каквото и да било като такова, без да се допусне противното.

74 учени от НАСА са убити за две години.Каква наука има САЩ .Използват учените и после ги убиват , да запазят тайните за себе си.Няма да коментирам какво е открил Никлола Тесла. Абсолютно  много .Асистента на Тесла е крал неговите открития .Става дума за агента на ЦРУ Джордж Шерф - старши , чието истинско име е Прескот Буш .Бащата на президента Буш и дядо на Буш младши.Същият Прескот Буш който е финансирал Нацистите и Хитлер .Има цяла статия в theguardian. http://nepoznato.energetika-bg.com/2015/04/74-ucheni-ot-nasa-sa-ubiti-za-dve-godini-kakvo-se-sluchva-video/ http://www.theguardian.com/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar

Чакай да те светна.. Русия прави далеч по драстични неща.. Осоенно чрез НКВД , после чрез КГБ, ФСБ.... само че никой не ги публикува в такива статии и линкове.

И всички ги кефи това :)

Щото руснаците са много по яки от хамериканците :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Барак Обама звонит Медведеву и жалуется, что есть большая вероятность,

что его демократическая партия проиграет на выборах в конгресс

США.

Медведев говорит: "Фигня! я тебе помогу. Есть у меня мега-спец по

выборам, Чуров его фамилия.

Он к тебе приедет - все уладит".

Выборы в США прошли.

Медведев звонит Обаме узнать что-да-как.

Обама говорит: "Да вобщем-то все тихо-спокойно прошло. Только вот

результат странный какой-то - во всех штатах с большим отрывом победила

Единая Россия".

Спасобо сладенкий за анекдота!

А в страни от темата, по твоето предложение за име на котето. Има такова поверие че ако човек е решил да си кръсти животинчето с някакво име и някой му е подсказал, то е правилно да получи това име заради някакви бабини деветини, които на мен са ми непонятни. Това съвсем сериозно го пиша заради котенцето. Аз имам и много си ги обичам.Повече от жена си. Лека вечер на всички желая!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Родина, не само този човек е помагал на нацистите :). През Втората световна война американската нефтена компания "Стандарт Ойл", собственост на Джон РОКФЕЛЕР също е снабдявала нацистите с нефт :)!

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

Родина, не само този човек е помагал на нацистите :). През Втората световна война американската нефтена компания "Стандарт Оил", собственост на Джон РОКФЕЛЕР също е снабдявала нацистите с нефт :)!

Така е.. и сега много бизнес лобита се борят против санкциите срещу РФ..... парите са си пари... 

А в страни от темата, по твоето предложение за име на котето. Има такова поверие че ако човек е решил да си кръсти животинчето с някакво име и някой му е подсказал, то е правилно да получи това име заради някакви бабини деветини, които на мен са ми непонятни. Това съвсем сериозно го пиша заради котенцето. Аз имам и много си ги обичам.Повече от жена си. Лека вечер на всички желая!

Да, и аз го правя със най добри чувства към котето . Не се майтапя че имам домашни любимци , а и името Захарчо не е някакво лошо , нали ? 

Е, то е диво... Някакви хлапетии отместили капака и то паднало вътре, щото си е идиотче. Бяга и пищи, ама като му замирише на мръвка, идва предпазливо.

ПП. Те го те - Путин яде мръвки:

http://abload.de/img/20150629_094849h3q5a.jpg

Доведе и майка си:

http://abload.de/img/20150629_094920vzqwk.jpg

Родина, не само този човек е помагал на нацистите :). През Втората световна война американската нефтена компания "Стандарт Оил", собственост на Джон РОКФЕЛЕР също е снабдявала нацистите с нефт :)!

И през цялата ВСВ печалбите от заводите на Ford и Opel са отивали в САЩ, макар да са произвеждали военна продукция за Германия, т.е. за врага.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Т.е. заради него са променили Хартата на ООН, така ли?

Да, по негово настояване. Чисто логическа победа. Може би е поради конфликта на Иран с Израел, но все пак е достойна постъпка.

Изми срама и от челото на ООН

Путин обяснява на Обама,че доклади за руските войски в Украйна са заблуждаващи!
 руският президент Владимир Путин даде обяснението си на президента на САЩ Барак Обама за фалшиви отчети често изразявани от Запада за руските войски,които са уж в Украйна!Разговорът беше дълъг и конструктивен въпреки различията на Председателския съвет по няколко въпроса. Русия би приветствала възобновяването на диалога между лидерите на Русия и САЩ, но първата стъпка трябва да бъде направена от Вашингтон-съжаляваме, че Вашингтон започна всичко.Руският президент Владимир Путин и президента на САЩ Барак Обама заявиха в телефонен разговор, че няма други алтернативи, освен дискусия и диалог по въпросите между страните, независимо от техните различия в мненията!
"Държавните глави обсъдиха украинската криза, по-специално прилагането на споразуменията, Минск ... в този контекст президентите се договориха, че в близко бъдеще американският помощник държавен секретар на Виктория Нуланд и руският заместник-външен министър Григорий Карасин ще заседава, за да обсъди прилагането на тези споразумения.

Чакай да те светна.. Русия прави далеч по драстични неща.. Осоенно чрез НКВД , после чрез КГБ, ФСБ.... само че никой не ги публикува в такива статии и линкове.

И всички ги кефи това :)

Щото руснаците са много по яки от хамериканците :)

Няма кво да ме светкаш , ами си запали лампата и чети.Не съм споменавал за Русия ,но и това мога да направя.Но ,разликата е че Русия си има много по напреднали учени и то собствени .Където работя има много богата боблиотека .Сигурно на стойност 500 000 лева.Има такива книги и документации ,който не сте виждали и чували.Лека ти вечер и на другите.Ще ставам в 4 часа, работя само 1 смяна заради диабета на кучето.Лека и си изгаси лампата.

ДНР иска да избира и контролира властите в Донбас

Самопровъзгласилата се Донецка народна република трябва да избира и контролира местните власти в Донбас, а не Киев, заяви нейният представител в Контактната група Денис Пушилин, цитиран от ТАСС.

Той отново критикува властите в Киев, че не включват представители на Донбас в работата върху конституционните промени и така ДНР не знае нищо за поправките на президента Петро Порошенко. Така опровергават по-ранни съобщения на украинските власти, че промените са съгласувани в ДНР.

Конституционната реформа бе част от минските споразумения. Децентрализацията на Донецк и Луганск е важен елемент от тази реформа.

http://news.ibox.bg/news/id_501836239

ДНР иска да избира и контролира властите в Донбас

http://news.ibox.bg/news/id_501836239

Ами да.. нормално .. нали все пак са независима ДНР - Донецка Народна Република.  - Нищо общо с Киев.

Що трябва да напомнят че не трябва да се подчиняват на Киев  ? 

То си е ясно  от началот на конфликта.

Противното означава да няма конфликт :) 

А сериозно казано - за изборите - според минските споразумения , изрично е записано да се проведат според украинския закон.

След избирането на легитимни представители, да се продължи диалога.

До момента, и на децата е ясно че избраните ръководители на ДНР и ЛНР са просто .. назначени.

От Москва.

Няма кво да ме светкаш , ами си запали лампата и чети.Не съм споменавал за Русия ,но и това мога да направя.Но ,разликата е че Русия си има много по напреднали учени и то собствени .Където работя има много богата боблиотека .Сигурно на стойност 500 000 лева.Има такива книги и документации ,който не сте виждали и чували.Лека ти вечер и на другите.Ще ставам в 4 часа, работя само 1 смяна заради диабета на кучето.Лека и си изгаси лампата.

Е аз пък споменавам. Ако други държави са унищожили десетки от своята интелигенция, Русия е унищожила милиони... 

Това го твърдиш ти.

ДНР не знае нищо за поправките на президента Петро Порошенко.

Като е записано изрично, че те трябва да бъдат съгласувани. Никъде не пише, че някой е назначен от другиго, и следователно за него подписаните споразумения не важат.

Важното е, викаш, да се плюе срещу Русия. Още от царско време, за каквото може, и да се настройват хората на всяка цена срещу нея. Туй ли е последната директива?

Това го твърдиш ти.

Като е записано изрично, че те трябва да бъдат съгласувани. Никъде не пише, че някой е назначен от другиго, и следователно за него подписаните споразумения не важат.

Важното е, викаш, да се плюе срещу Русия. Още от царско време, за каквото може, и да се настройват хората на всяка цена срещу нея. Туй ли е последната директива?

Чакай малко... 

Въпросните представители на ДНР разбира се че никой не е длъжен да ги "уведомява  " за каквото и било.

Въпрсните СЕГАШНИ самопровъзгласени терористи са длъжни единствено и само да съдействат за провеждане на демократични избори за ЛЕГИТИМНИ представители .

Нищо повече.

Ако някой трябва да ги уведомява или да преговаря с тях за каквото и било , то това обезсмисля провеждането на избори нали ? 

За какво са избори за легитимни представители, след като някой си ВЕЧЕ преговаря на официално ниво ? 

нонсенс нали :)

Плюс една скоба - когато и за каквото и да са преговаряли сегашните ръководители на ДНР/ЛНР това са били винаги преговори с Москва. 

За "плюенето" срещу Русия ми знаеш мнението - Първо - то няма Русия, има монархо-олигархична структура, ашладисана върху подложка наречена "федерация".

Второ - тепърва и в България и другаде се обръщаме към историята си .. избистряме митове и пропаганда. и се обръщаме към възрожденците си .. които странно защо са мразили точно тази руска империя, наравно с османската... 

пп

Много е интересно когато някой ми намеква за "директиви" отпреди 200 години :) :) :)

Чакай малко... 

Въпросните представители на ДНР разбира се че никой не е длъжен да ги "уведомява  " за каквото и било.

Въпрсните СЕГАШНИ самопровъзгласени терористи са длъжни единствено и само да съдействат за провеждане на демократични избори за ЛЕГИТИМНИ представители .

Нищо повече.

Ако някой трябва да ги уведомява или да преговаря с тях за каквото и било , то това обезсмисля провеждането на избори нали ? 

За какво са избори за легитимни представители, след като някой си ВЕЧЕ преговаря на официално ниво ? 

нонсенс нали :)

Плюс една скоба - когато и за каквото и да са преговаряли сегашните ръководители на ДНР/ЛНР това са били винаги преговори с Москва. 

Айде бе?! Я първо прочети и тогава пиши свободни съчинения.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1395205

http://vevesti.bg/10484/kakvo-pishe-v-dokumentite-ot-minsk-palen-tekst/

Следват изброените в три точки ангажименти за започване на диалог за начина на произвеждене на местни избори в териториите в Донецката и Луганската област с "временен режим на местно самоуправление", като парламентът в Киев трябва в срок от 30 дни да определи кои са тези територии; за приемането на закон за помилване и амнистия на всички лица, свързани със събития "в отделни райони на Донецката и Луганската област", както и освобождаване и размяна на всички "заложници и незаконно задържани лица" по принципа "всички срещу всички". Размяната на тези лица трябва да приключи до петия ден след раздалечаването на тежките въоръжения.

4. В първия ден след изтеглянето да започне диалог за провеждане на местни избори в съответствие с украинското законодателство и Закона на Украйна „За временен порядък на местното самоуправление в районите Донецка и Луганска области“, както и за бъдещия режим на тези райони на основание указания закон.

Незабавно, до 30 дни от подписването на дадения документ да се приеме постановление на Върховната рада на Украйна с указание на територията, в която ще бъде въведен специален режим в съответствие със Закона на Украйна „За временен порядък на местното самоуправление в районите Донецка и Луганска области“ на основата на линията, посочена в Минския меморандум от 19 септември 2014 г.

11. Провеждане на конституционна реформа в Украйна, до края на 2015 г. трябва да влезе в сила нова конституция, която предполага като ключов елемент децентрализация (с отчитане на особеностите на отделните райони Донецка и Луганска области, съгласувани с представителите на тези райони), както и приемане на постоянно законодателство за особен статут на отделните райони Донецка и Луганска области в съответствие с мерките, указани в бележките*, до края на 2015 г.

12. На основание на Закона на Украйна „За временен порядък на местното самоуправление в районите Донецка и Луганска области“ въпросите, касаещи местните избори, ще се обсъждат и съгласуват с представители на отделните райони Донецка и Луганска области в рамките на Тристранната контактна група. Изборите ще бъдат проведени със съблюдаване на съответните стандарти на ОССЕ при мониторинг от страна на Бюрото по демократичните институти и правата на човека на ОССЕ.

13. Засилване на дейността на Тристранната контактна група, в това число чрез създаване на работни групи в изпълнение на съответните аспекти на Миснките споразумения. Те ще отразяват състава на Тристранната контактна група.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Питах те за сини каски бре спекуланте :) 3 страници плюс още 5 страници спам не ти ли стигнаха да разбереш този мой простичък въпрос, подкрепен и слинк от нова телевизия ? 

/не че само там е споменато , но ми попадна по набързо/   :) :)

Пак доказа че целта ти е да се заяждаш , да си изсмукваш неказвани неща, да тролиш , спамиш и обиждаш :)

Отговорих ти, още предния път. И даже, колегата ти даде изказване, че руснаците нямат нищо против. А искат, да се обсъдят нещата. Ти пак, в типичния си манипулативен стил, пускаш лъжи след лъжи. Нека ти кажа, Сини каски, не се пращаш ей така. Процеса е доста сложен /няма да го разбереш ;) /. Така че, продължавай с елементарните си опити да лъжеш и манипулираш. Знаем ти ги. :ph34r:

Директиви, ашладисване върху подложки и други народни умотворения...

Бивало да ти ашладисат малко мозък.

Русофобията е като СПИН - заразил си се и вече си неизлечим

Това е мнение на един белгиец. Самият той казва, че повечето белгийци са на противоположното мнение. Защо трябва да считаме, че той е по правилно ориентиран от сънародниците си ?

Ами ние знаем руски език и можем да гледаме директно предаванията по украинските и руските телевизии, както и клипове от окупираните територии и от фронта.

Миро и Нел постнаха много клипове с полемики, както руски, така и украински. Клипове, в които са застъпени противоположни позиции. Вашата позиция и позицията на този белгиец никакви ги няма в тези клипове и телевизионни предавания.

Вие може би дори не ги и гледате, а предпочитате да се наслаждавате на мозъчната перисталтика на съмнителни американски и белгийски анализатори.

Е как да се отнася сериозно човек към заключенията ви.

Вашата позиция е позицията за външна руска пропаганда. Не го ли разбирате. Дори да гледате зомбо ящика, по точно предаванията предназначени за простия руски народ, ще забележите, че руската позиция е шизофренична. Тя е една вътре в Русия, и друга извън Русия.

Миро и Нел стана колко пъти се опитват да ви обърнат внимание, глас в пустиня.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Това отдолу му го давам като констатация - веднъж заразен с това, отърване няма. Моето лично мнение са горните два реда.

Коя политика не е така - вътре една, а навън - друга? На САЩ? На България? От тия клипове, пак повтарям, се нагледахме на манипулирано видео - някъде горе имаше и нагледен пример, в който беше дадено това, което е излъчено по същите тия украински медии, и целият клип, който е бил сниман. Аз самият на няколко пъти попадам на такива неща.

Има ги, ма ти не щеш да ги гледаш...

Доверявам се единствено на собствената си перисталтика.

Колкото и да ти е странно, се информирам основно от български (т.е. свръхдемократичнонатовски) и доста често - и от немскоезични медии. Само че руски тук се разбира от почти всички и мога да си позволя да дам цитат на руски, а немския трябва да го превеждам, за което нямам време и/или ме мързи.

Ето ти го примерът: https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-4/page-47#entry3144244

Ето ти и цели три, на които аз съм попадал: https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-4/page-17#entry3137461

Логично е и за региона, в който е конфликтът, да пишат множество рускоезични медии, което прави намирането на информация от тях лесно. Със западните не е толкова лесно.

Ето ти и това. И това. И това. И това.

Не се предоверявай на разни клипчета, заснети, обработени и пуснати в нета незнайно от кого, незнайно с каква цел и по незнайно какъв начин. Важи и за двете гледни точки.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Специално за любителите на силни усещания, с афинитет към хваленето на всичко що е хамериканско. Специално за почитателите на прехваления Елон Мъск:

https://www.youtube.com/watch?v=WOvFroS2ZpI

П.П. Вече си го имаме на сайта като новина: 

Ракетата Falcon 9 на SpaceX се взриви две минути след изстрелването си

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Айде бе?! Я първо прочети и тогава пиши свободни съчинения.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1395205

http://vevesti.bg/10484/kakvo-pishe-v-dokumentite-ot-minsk-palen-tekst/

Да, прочетох, видях, сега остава ти да осмислиш какво сицитирал , особенно подчертаното също, и ще видиш че говоря точно това :)

.............

Не се предоверявай на разни клипчета, заснети, обработени и пуснати в нета незнайно от кого, незнайно с каква цел и по незнайно какъв начин. Важи и за двете гледни точки.

Многократно съм обяснявал  въпросните ти опити за манипулиране, и само ще ти кажа че отново мога да кажа абсолютно същото.

Клипчета заснети и обрабоени, обикноенно са патент на руката дезинормационна машина.

Много е и  странно че си сляп за тоталните стотици лъжи и руски фейкове,   http://www.stopfake.org/   но със лупа с опитваш да измилиш някакви мои "манипулации" , като клипа с руския президент, което пак ще кажа -е едно към едно неманипулирано негово изказване от час и половина цялостно интервю.

А и не е това най важното - всеки от останалите видеота са си красноречиви и неманипулирани /разбира се ако се конкретизираш кой именно не ти харесва/

А Шарий , когото толкова цитирате, е доказан манипулатор и мошенник. Обикновенно той е "монтажиста" и спекуланта :)

http://garmata.org/novini/185-razoblachaem-razoblachitelya

Затова много отдавна казах че просто няма да го коментирам. Под достойнството ми е :)

Аз Шарий не съм цитирал никога. Колегата го цитира и ако го давам тук, то е само за да покажа технологията. В случая дали е мошеник или не, няма никакво значение - на клипа се вижда излъчен по украинска телевизия орязан клип. Това е достатъчно. За клипОВЕТЕ с Путин който може да мисли, ще прецени сам. За дезинформацията - от няколко месеца насам е видно кой я поднася.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.