Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

конституционна реформа в консултация и със съгласуване с представители на Донецката и Луганската области в рамките на Тристранната контактна група

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BC%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%BE%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8C

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Стига се въртя като на шиш бре :) грам чест имаш ли .

И на това съм ти отговорил за тристранката , и няма абсолютно никакво противоречие : 

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3153280

Не ми отговори и това толкова простичко нещо - ако преговорите могат да се водят със сегашните, защо въобще е нужно на първо място провеждане на избори ?

а ? :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Не, преди! Чети, бе!

И недей да имаш наглостта да ми говориш за чест и достойнство!

Не, преди! Чети, бе!

И недей да имаш наглостта да ми говориш за чест и достойнство!

Обидите за "умствена изостаналост" и подобни, плюс никаква аргументираност, липса на елементарни отговори, е признак на всичко друго , но не и че имаш чест. грам чест.

Защото тогава ще бъдат с друг статут - федерален, а не като сега. Официален и признат от самите бандеровци. Защото ще се образува държава в държавата. С цялостна държавна структура, а не като сега. Защото сега са временни, а тогава ще бъдат постоянни. Защо е нужно, след като има временно правителство, да се избира постоянно? Временното нелегитимно ли? Ако е легитимно, защо трябва да се избира ново?

От това по-просто не мога, Бога ми...

И я... аз хубаво те бях пратил тебе на екскурзионно летуване със сексуални елементи, ми що те свалих...

Така. Рахат.

Стига се въртя като на шиш бре 

Wanka,остави го да си изкара парите без пот на челото!стига си го въртял на шиш! :lol6:

Канада наложи  допълнителни  икономически санкции на Русия!

Това се посочва в изявлението на премиера Стивън Харпър, публикувани на интернет страницата на канадското правителство.

----------------

много ме радват подобни статий,успокоявам се като гледам,че има и по загубени правителства от нашето!

Обидите за "умствена изостаналост" и подобни, плюс никаква аргументираност, липса на елементарни отговори, е признак на всичко друго , но не и че имаш чест. грам чест.

Ти ли говориш за чест? Ти дето не знаеш какво е това.  :ph34r:  Айде пусни пак, лъжите си за безсмъртния полк. И за това, как Путин лъжел, защото бил роден, след войната.  :ph34r: И манипулаторе, много елементарно се опитваш, да вкараш думи на колегата, дето не ги е изрекъл.  ;)  До там ли стигна, да се опитваш с подли методи да си служиш? 

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

каквото и да правят англоционистите,каквито и игри,лъжи и маневри да правят,Путин е гений,той знае как ще свърши всичко това!!!жалко за невинните хора и деца,употребени в тая авантюра за 5 милрд.долара!

Ако беше гений, досега да си написал ода

написах,не я ли прочете!Миро вече я назубри наизуст! :)

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-4/page-99#entry3151733

:offtopic_s:

Официално се постави началото на края :D  Въпреки недоволството на Вашингтон. На мен лично ми е много интересно как ще се развият събитията.

КАкво и е "доброто " на тази статия в поглед, копирана от Дума ??? :)

Мернах и нещо интересно  в нея ...

Знаем ги тези "програми" - грантовете на "Протестна мрежа", институтите на Огнян Минчев, Сугарев, Иво Инджев, ИПИ, "Капитал", "Дневник"... списъкът е дълъг

Да знам кои медии да чета :) ъъ.. естествено които Дума приравнява за "врагове" :)

пп

Ванката, ко стана ? обясни ли на духчето какво си искал да кажеш тук https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3153305

?

Виж колко успешно те насоли и опроверга, мислейки си че отговаря на мен, а всъщност коментирайки твое "велико тълкование" :) :) 

И ми говорите за чест ли ... ех ех ех .... 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Официално се постави началото на края :D  Въпреки недоволството на Вашингтон. На мен лично ми е много интересно как ще се развият събитията.

операция-JADE HELM 15! JH 15 ще се проведе от 15 юли до 15 септември

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0CDoQFjAG&url=http%3A%2F%2Famerican3rdposition.com%2Fwp-content%2Fuploads%2FJade-Helm-Martial-Law-WW3-Prep-Document-1.pdf&ei=GqmRVfbjL8ussgHxjrrgBg&usg=AFQjCNFO41VXC8Pt6jMALK4tvwyOLwGpfw&bvm=bv.96783405,d.bGg

Аз пък следя с интерес положението с Гърция и как ще се развият нещата там.

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/65713/Germaniya-gubi-do-80-mlrd-evro-pri-falit-na-Gartsiya

Много е рано още, ще мине доста време преди да се усетят промените, освен ако непредвидими събития не ускорят процесите!

Очевидно "Америка за България" още страда от факта, че преди няколко години хората изгониха "Шеврон" и не позволиха Добруджа да бъде отровена с проучвания и сондажи за шистов газ. А колкото до "дългата ръка на Путин" - тя очевидно е навсякъде, където шества евроатлантическата параноя. Всесилният Кремъл явно стои и зад масовите протести в цяла Европа срещу ГМО и ТТИП, а и зад достойното поведение на гръцкия народ, пробил системата на дълговото робство. Не знам дали това е "скрита руска агресия", но американската е навсякъде - от тинк-танковете до танковете.

Прави впечатление също трогателната загриженост на фондацията за "независимите медии" в България. И милионите, които тя изсипва "за програми в помощ на българския народ". Знаем ги тези "програми" - грантовете на "Протестна мрежа", институтите на Огнян Минчев, Сугарев, Иво Инджев, ИПИ, "Капитал", "Дневник"... списъкът е дълъг. А някой някога да е чувал за НПО на име "Русия за България"? Някой да има факти за финансови потоци от Русия към България? Докато факти за финансиране на прайдове и антибългарски "проекти" от страна на САЩ - колкото щеш, че и от горе... У нас си имаме поговорка за случая: "Крадецът вика: Дръжте крадеца". Но така работи пропагандата - щом не може да изкара американците добри, нека опита да изкара руснаците лоши. Само че и грантовете тук се оказват безсилни.

Те не го и крият.

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/uolstrijt-dzhyrnyl-putin-e-vzel-na-mushka-bylgariia-6038540

Забраната, въведена през 2012 г., накара инвеститора „Шеврон” да си замине заедно със шансовете за енергийна независимост на България.

Фондацията „Америка за България” проявява особен интерес към тези събития, тъй като работи да помогне на страната да намери свободно и независимо бъдеще.

С 425 милиона долара активи фондацията харчи по 25 милиона годишно за програми в помощ на българския народ да изкорени корупцията, да подобри  образованието и да стимулира частното предприемачество. Средствата се изразходват също за борба с бедността, особено сред ромите

В тази връзка да си припомним

Строители на капитализма: Иво Прокопиев – класика в жанра олигархия - I част

http://frognews.bg/news_58668/Stroiteli_na_kapitalizma_Ivo_Prokopiev_%E2%80%93_klasika_v_janra_oligarhiia_-_I_chast/

Думата „олигарх” през последните десетина години стана една от основните в българския политически речник и вероятно ще остане такава още дълго. Създадена и използвана в древна Гърция със значението „управление на малцита”, за разлика от „монархия” – управление на един и „демокрация” - управление на мнозинството, тази дума придоби нов и различен смисъл първо в Русия при управлението на Борис Елцин.

Тогава част от бившия комунистически елит, подпомаган, и в активно взаимодействие с тайните служби, сложи ръка на държавната собственост, която в Русия, а и в България надхвърляше 95% от всички активи на държавата, посредством поредица правителствени постановления и актове на така наречената "приватизация". Приватизацията в България, поради високия процент на държавната собственост, премина по аналогична схема като тази в Русия. Включително разрушаването на банковата система се извърши по едно и също време. Основните активи на държавата ни, трупани повече от 70 години, се трансформирараха в около 3000 крупни частни фирми, които притежават повече от 85% от  икономиката. На останалите над един милион дребни фирмички се падат едва десетина процента от общия стокооборот.

Тези малцина избрани да приватизират, а на практика да разграбят държавата, днес можем да наречем олигарси. А класически пример за олигарх в България е Иво Прокопиев.

И за славейчето Ивайло ака Иво Инджев

Днес Комисията по разсекретяване на архива на бившата Държавна сигурност излезе с поредното си решение, с което осветлява имената, сътрудници на службите, които са заема публични държавни постове.

Оповестяват се имената на членове на СЕМ и в ръковоството на БТА.

Проверени са общо 56 имена, от тях 25 са сътрудниците.

Най-известното сред тях е на журналиста Иво Инджев. В службите той е бил сътрудник под псевдоним Ивайло.

Комисията разполага с доказателства - документи за получени възнаграждения; разходни документи, отчетени от ръководили го щатни служители; документи от ръководили го щатни служители; картони и доклад на НРС.

Все уважавани люде. Все демоКрати :D

И на мен ми е интересно в Гърция как ще се развият събитията. Ако те банкрутират и излязат от ЕС и НАТО ще стане весело. Испания, Италия, Швейцария и други са веднага след тях. И става купон от всякъде :D  А банковите събитията са назрели, та знае ли се. Дори според мен изкуствено ги забавиха със няколко години. Лично мое мнение- ще бъдем свидетели в скоро време на грандиозни промени в световен мащаб. Само дето не се наемам да гадая дали ще са към по-добро или към по-лошо. Човекът е такава грешка на природата, че ще заобиколи всички физични закони, но ще направи собствения си живот от черен, та по-черен  :D

Редактирано от upili (преглед на промените)

Според мен няма да излязат. Виж как бързо ЕЦБ си наруши собствените правила и им удължи срока до след референдума. Отделно Германия изведнъж, така някак си ни в клин, ни в ръкав, се сети, че ще загуби 80 милиарда евро и даде заден ход; разни други банкери взеха да пригласят, че това щяло да е край на ЕС, та да се направело компромис... Според мен Ципрас ще ги изнуди, ще им опростят една голяма част от дълговете и ще им дадат по-добри условия. И... ще го принудят да си подаде оставката. Въпросът е дали следващият ще има топки да продължи да им извива ръцете.

Вероятно ще им оставят един период на изчакване, в който нищо конкретно няма да кажат - още от днес взеха да говорят, че решенията щели да се вземат ден за ден. Причината - в Испания идват избори. Ако и там спечели Подемос и те, както обещават, тръгнат със същата политика като Сириза, край на ЕС. Затова ще си траят дотогава, да не би да им дадат крилца на испанците.

Ще стане ясно, още другата седмица...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

За сайтовете на Капитал и Дневник е вярно. Често влизам да чета какво става там...Има страшно много тролене и е видимо, че е платено. Просто нямам друго обяснение за целия негативизъм и не ми се вярва, че има толкова злобни хора. Изкарват едва ли не Русия за най-виновна, а Путин едва ли не най-големият агресор. В един коментар пишат, че е комунист, в друг фашист, пречел на демокрацията (защото видиш ли бил налагал цензура не медиите им)... ми то като тролош и говориш лъжи, и злоупотребяваш нормално да ти лепнат една почивка за известно време :). И вижте какъв рейтинг имат профилите и коментарите на тези хора в двата сайта. Не се заяждам и нямам нищо против сайтовете, но отидете да видите за какво осмиване и оплюване става дума.

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

За сайтовете на Капитал и Дневник е вярно. Често влизам да чета какво става там...Има страшно много тролене и е видимо, че е платено. Просто нямам друго обяснение за целия негативизъм и не ми се вярва, че има толкова злобни хора. Изкарват едва ли не Русия за най-виновна, а Путин едва ли не най-големият агресор. В един коментар пишат, че е комунист, в друг фашист, пречел на демокрацията (защото видиш ли бил налагал цензура не медиите им)... ми то като тролош и говориш лъжи, и злоупотребяваш нормално да ти лепнат една почивка за известно време :). И вижте какъв рейтинг имат профилите и коментарите на тези хора в двата сайта. Не се заяждам и нямам нищо против сайтовете, но отидете да видите за какво осмиване и оплюване става дума.

нормално е ,все пак 2 млн.долара от соросовата Америка за България отидоха в икономедия!в Русия подобни пари са забранени със закон,но те могат да си го позволят,докато тука и в другите Балкански държави няма откъде другаде да влязат пари и затова никой не ги преследва! :)

То не е само Сорос... Това ме подсеща за Алън Фостър Дълес (създателя на ЦРУ) и плановете му за оглупяването на света. Спомням си един цитат: 

„Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни. Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как?

Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание". 

-пълният текст тук:

Колониалната програма на Щатите обаче не е насочена само към България или Русия, тя е насочена към целият свят. Например в учебниците по история в Япония ще видите на единия ред пише, че Русия е обявила война на Япония, а на следващият ред пише, че японците са били бомбардирани с 2 атомни бомби. Не пише, че руснаците са ги пуснали, но не пише, че и американците са ги пуснали. И така написани тези редове създават различна представа :)

Една силна държава се гради на 3 компонента: История, Армия, Икономика. Когато бъдат съсипани тези компоненти държавата е обречена на разрушение. А за да разрушим тези компоненти, сменяме представата на тези хора какви всъщност са те (това, което описах по-горе за историята).

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

Да, и това явно го има навсякъде. И снощи загатнахме нещо такова - тук и тук, а ето и у нас:

11058534_933907806662029_164640742416862

Страница от учебник по история...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.