Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Windows не става ?

Featured Replies

Сигурен ли си в това? Аз работата си я съхранявам в github и се отказах изобщо да споделям каквото и да било тук.

А казваше че не си алчен?! За вас всичко ли трябва да се прави за пари?!

А ти работиш за усмивки :D

Парите са средство за живот,не цел в живота.Ами отивай на лавандулата да пренасяш чували по 30 килограма за усмивки

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

• Отговори 416
  • Прегледи 21,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти чел ли си GPL лиценза изобщо? Кода е отворен и свободен но това не означава да не бъде защитен с някакъв лиценз. Лиценза е безплатен тук. Ти се съгласяваш с това че използваш отворен код и че не се дават гаранции че всичко ще ти работи но това не е по вина на системата а на производителите които не предоставят нито драйвери нито информация. Направи разлика.

Това, че въобще има лицензи и трябва да ги чета, не прави софта свободен. Това че само е безплатен, не е достатъчно за да е свободен. Ако беше свободен, никакви лицензии, или каквито и да е други условия, не трябваше да има. Дори едно изречение! 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Росене я ми покажи къде та пише баце  ,че си от който и да е екип ? Ми какво си тръгнал тогава да ми пускаш  теми  и да защитаваш  свободния софтуер като си скръндза  и не желаеш да споделяш ? Ти  още ли си живееш в заблуда ,че някой  те взима на сериозно ? Кога се изучи че стана и developer   във конктерна дистрибуция ?

Ти от кога започна да си вярваш че теб някой те ебава тука? Това че се занимаваш да скапваш на хората ТВ стриймовете не те прави по-велик. Ти някога нещо да си споделил? Аз съм споделял и то много неща. Но заради българщината все по-малко споделям пред широки екрани. Тези които заслужават имат достъп до хранилището ми, и са много доволни от това че поддържам пакети които не са налични за нашата дистрибуция.

От самото начало на Calculate Linux аз съм част от екипа още от 2009та. Когато ти се мислеше за велик че можеш да подкараш хакинтош.

Това, че въобще има лицензи и трябва да ги чета, не прави софта свободен. Това че само е безплатен, не е достатъчно за да е свободен. Ако беше свободен, никакви лицензии, или каквито и да е други условия, не трябваше да има. Дори едно изречение! 

Да и всички включително микромеките ще го откраднат и ще му затворят кода и ще стане платен. Стига си говорил глупости Лиценза защитава свободата а не слободията с която всеки да краде на готово и после да го патентова като негов продукт.

http://www.gnu.org/

What is GNU?

GNU is an operating system that is free software—that is, it respects users' freedom. The development of GNU made it possible to use a computer without software that would trample your freedom.

и надолу е подробно обяснено.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

• Автор

Calculate Linux са от 2007.

Хубаво е че четеш wikipedia. Но първата използваема версия 9.5 излезе на 29.04.2009

Явно че не правиш разлика от първа Алфа до първа финална версия. Вие сте си едни злобни същества. Само търсите върху какво да издребнявате. Липсва ви социален живот.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

То па за тебе всички са злобни и дребнави :) Във какъв екип точно си ? Да ти кажа аз от 22 януари 2006 съм във екипа на Калдата . По конкретно съм във екипа на пишещите потребители на форума . Тясно съм се специализирал да  издребнявам и да се заяждам със теб :)

Покажи ни къде те пише,че изобщо имаш нещо общо  с тия хора !!!!! Като казваш нещо поне бъди мъж  и си защити  думата със доказателство. Покажи твое приложение,творение,код и тн. което да е влязло във тая дистрибуция. Не ми говори за  дати, години и хакинтоши. Видял съм работата на ivo,exwol,crazyroler,bvbfan,Мatrata на киберченгето и тн. Тия хора са застанали с авторитета и името си зад даден проект и кауза. И предложиха нещо за което се пише във наши и чужди технически сайтове и блогове. Ти къде си  на тоя фронт ,че нещо ми се губиш а си  от далечната 2009  във някакъв екип ?

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

What is GNU?

GNU is an operating system that is free software—that is, it respects users' freedom. The development of GNU made it possible to use a computer without software that would trample your freedom.

То и аз мога да напиша квото искам. Ама в сравнение с Apache и MIT си е направо заробващ.

http://www.calculate-linux.org/main/en/history - я виж какво пише? Дано не използваш преводача 

7.6 е първата публична версия.Ама то ти над нея не си работил,щот си бог и си шефа там.Чак  9.5  си направил и то за 15 минути докато си пиеш кафето

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

• Автор

То и аз мога да напиша квото искам. Ама в сравнение с Apache и MIT си е направо заробващ.

Брей а EULA не е заробващ така ли?

Брей а EULA не е заробващ така ли?

В коя EULA пише, че ако ползвам част от кода ѝ, трябва да си разкрия моя? И то без изобщо да ползвам приложението?

Как така ще ме задължават да съм запознат с целия код под този лиценз? И ако не, не просто си плащам, ами направо си давам целия труд? Това къде го има като прецедент в друга област?

Но защо сравняваш тираните със свободата? Аз питам, ако само свободата ви интересува, що кернела не е с Apache лиценз? Не виждам майкрософт да са откраднали едноименния Web сървър и да са ги затворили ... Всъщност е едно от най-успешните в областта си приложения с отворен код...

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

http://www.calculate-linux.org/main/en/history - я виж какво пише? Дано не използваш преводача 

7.6 е първата публична версия.Ама то ти над нея не си работил,щот си бог и си шефа там.Чак  9.5  си направил и то за 15 минути докато си пиеш кафето

Не обичам много хора които пускат текстове без дори да ги четат. 7.6 беше само като Stage4 архив който трябваше да се инсталира ръчно. И за това повтарям първата използваема е 9.6. Която вече има инсталатор. Но вие тук май го обърнахте на селски панаир. Повече мисля да не ви отговарям. Злобни същества сте си. Само си търсите повод да се заядете за дреболии като дори не си правите труда да четете внимателно какво ви се пише.

Не обичам много хора които пускат текстове без дори да ги четат. 7.6 беше само като Stage4 архив който трябваше да се инсталира ръчно. И за това повтарям първата използваема е 9.6. Която вече има инсталатор. Но вие тук май го обърнахте на селски панаир. Повече мисля да не ви отговарям. Злобни същества сте си. Само си търсите повод да се заядете за дреболии като дори не си правите труда да четете внимателно какво ви се пише.

Ама ти си от 2007 там,обаче тази 7.6 не се е създала сама мисля си аз.Т.е някой е работил над нея.Ама ти с архиви не се занимаваш.Карлуково те зове

• Автор

capnemo ще те помоля на този етап да затвориш темата, тъй като се превърна в селска седянка и не се пише нищо отговарящо на заглавието, а и някои люде не престават с личните нападки. За 2 последователни коментара съм пуснал доклади.

Ама ти си от 2007 там,обаче тази 7.6 не се е създала сама мисля си аз.Т.е някой е работил над нея.Ама ти с архиви не се занимаваш.Карлуково те зове

Ти да не си падал по глава?! Пак плямпаш неподготвен. Изобщо дори не си осмислил какво ти казвам. И теб съм те докладвал.

Виж сега,и да ме баннат няма да умра.Имам си добър социален живот.Форума ми е между другото.Обаче ме издразни с глупостите си.Нищо против теб нямах.

То това ти беше идеята на тебе от самото начало . Конкретно  си нямаш и на идея  какво трябва да се пише във тая тема . И конкретно ни  меташ на върбите за разни екипи  и разработчици.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.