Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Windows не става ?

Featured Replies

След толкоз спорове остава да разберем само коя от двете ОС  - Линукс или Windows - е виновна за глобалното затопляне.

:hush:

• Отговори 416
  • Прегледи 21,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Че са фсъ хората,фсъ са ;)

Едва ли,Мишо общия работник го интересува,че го следят,че не е само уиндоус...За него е важно да е лесно,да се прибере да си разцъка фейсбучето ,да яде и да си легне.

Тирания е,да има само 1 нещо без алтернатива....монополисти. Линукс си е алтернатива.Сега малко са тия потребители дето не са виждали компютър.Наскоро имаше тема за пц за баба.Нея  интересува за Линукс,за АМД и Интел...Важно е да върви ;)

И какъв аргумент е това? Да не би Линукс да е единствената алтернатива при операционните системи? Да не са само две? Че той дори не е втората най-разпространена при персоналните компютри.

това пък, че отворения код видиш ли ни ощетявал, е връх просто.

мхм. Ти колко сблъсък имаш с лицензионни отдели на големи компании, та знаеш кое е връх? Моето твърдение е за конкретни случаи, с които съм се разправял лично...

В крайна сметка нека всеки си ползва това което му харесва.Не можете да се убедите.Точно както споровете за Интел ,АМД и Нвидия.

В крайна сметка нека всеки си ползва това което му харесва.

+1 И кой е казал че трябва да ползвам само едното...

Силата на Линукс е свободата.Ако имах познанията,бих се опитал да го подобря.Аз лично съм с 8.1.Линукс сега е много оптимизиран.Определено се развива.Преди мнооооого години за да си пуснеш играта пишеш половин час код.Сега всичко става все по-лесно,което трябва да ни радва

А иначе както се замислим,какво печеля от тази свобода? Мен лично с кракнат уиндоус 8.1 не ме бъркат Майкрософт и тяхната жажда за пари

Значи е тирания ако им предложиш линукс, но ако ги загробиш с лиценз си е либерализация?! Обикновените потребители които не са виждали компютър до момента ще им е в пъти по-лесно да свикнат с Линукс и няма да забележат никакви трудности.

GPL какво е бе пиле? Не е ли лиценз! Пък и останалите от тоя тип. Защо въобще има лицензионна политика, след като кода уж бил свободен. Що го пазят от микромеките със същата стръв както и онези от тях. Нали било за все и всо? Свободен софтуер. Само на хартия свободен, особено за ония 1000 овчи обитатели от селото на Алкатразовия пример, които бъкел не разбират от писане в терминали, компилиране,   от кодиране и прочие, а само ще натискат тъпоъгълно готово наредени и надписани бутони, за да си премятат сайтовете.. Какво като евентуално не плащаш пряко за лицензирани с него продукти, като обикновен потребител.

Както има авторско право  и патенти  така има и лиценз. Едните взимат парите пряко на касата а другите ги взимат след това от съпорт и тн. Кой каквото ще да ти приказва да знаеш ,че  накрая всичко е пари баце. Сусето нали има 2 версии ? Ред хат  и те имат платена  дистрибуция  и Cent OS.Едното ти идва готово направено със  съпорта  а за другото ще трябва сам да си го нагаждаш или да ползваш Стотинката   която е барната от тоя и ония  да ти улеснят животеца.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

И какъв аргумент е това? Да не би Линукс да е единствената алтернатива при операционните системи? Да не са само две? Че той дори не е втората най-разпространена при персоналните компютри.

мхм. Ти колко сблъсък имаш с лицензионни отдели на големи компании, та знаеш кое е връх? Моето твърдение е за конкретни случаи, с които съм се разправял лично...

мхм достатъчно, за да ти кажа, че говориш глупости. Ще си ги мерим ли? Ако е така предпочитам да е лично. Заповядай на гости при нас, по всяко време когато решиш и ще ти го обясня нагледно. Всъщност не знам какво имаш предвид под големи компании. Не съм работил с такива от ранга на MS и т.н., но ти явно често работиш, така че няма как да се меря с теб. Освен тва не съм програмист, като изключим аматьорските ми опити за някой дребен web и тук там преработка на network applications + някой друг модул според нужди. В крайна сметка говорим за отворен код. Би ли ме светнал как точно ощетява, че предишното ти обяснение не е съвсем ясно дефинирано и не издържа.

• Автор

GPL какво е бе пиле? Не е ли лиценз! Пък и останалите от тоя тип. Защо въобще има лицензионна политика, след като кода уж бил свободен. Що го пазят от микромеките със същата стръв както и онези от тях. Нали било за все и всо? Свободен софтуер. Само на хартия свободен, особено за ония 1000 овчи обитатели от селото на Алкатразовия пример, които бъкел не разбират от писане в терминали, компилиране,   от кодиране и прочие, а само ще натискат тъпоъгълно готово наредени и надписани бутони, за да си премятат сайтовете.. Какво като евентуално не плащаш пряко за лицензирани с него продукти, като обикновен потребител.

Ти чел ли си GPL лиценза изобщо? Кода е отворен и свободен но това не означава да не бъде защитен с някакъв лиценз. Лиценза е безплатен тук. Ти се съгласяваш с това че използваш отворен код и че не се дават гаранции че всичко ще ти работи но това не е по вина на системата а на производителите които не предоставят нито драйвери нито информация. Направи разлика.

Кой каквото ще да ти приказва да знаеш ,че  накрая всичко е пари баце.

Това е истината.Аз предлагам някой способен от форума да хване да направи ОС “Калдата“Тя ще е безплатна .Ще се навие ли за без пари?  Силно се съмнявам,това не е работа за час-два.А проблемите почват след като я направиш и пуснеш за всички...

• Автор

Това е истината.Аз предлагам някой способен от форума да хване да направи ОС “Калдата“Тя ще е безплатна .Ще се навие ли за без пари?  Силно се съмнявам,това не е работа за час-два.А проблемите почват след като я направиш и пуснеш за всички...

Много ясно че има хора които ще го направят за без пари, защото не всички са алчни както Windows потребителите.

Айде давай?Направи ОС? 

Призовавам този,който може,ако са повече по-добре да се включи в проекта.Наградата ще е едно кафе,може и 2....

Значи,ползвам Уиндоус,алчен съм...боже... :D

Не напразно се заплаща добре на програмистите ;) То ако е лесно и бързо всеки щеше да е програмист

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Понеже хората са различни и всеки си има неговата представа за удобство се налага или да  пуснеш 30 вида десктопи както е в дистротата или да изпердашиш един и да  почнеш да обясняваш ,че това е най модерното и най удобното. Като го из рекламираш качествено след 2-3 месеца народа ще миряса и ще го ползва. Който неще да ходи и да се  зарови  и сам да си избира какво му трябва.

То има 5 човека на кръст който могат да направят калкулатор какво остава за ОС. Екипи с знания ги градят години какво остава за форумните тролове.

Щели без пари да ги направят еми да спрем да плащаме за всичко.

• Автор

То има 5 човека на кръст който могат да направят калкулатор какво остава за ОС. Екипи с знания ги градят години какво остава за форумните тролове.

Щели без пари да ги направят еми да спрем да плащаме за всичко.

То троловете сте вие. Ние за разлика от вас можем да го направим.

Прави ли ви впечатление колко време им отне на момчетата  StotinkaOS да преправят някой работи на вече изградена и стабилна основа ? То това да не е халва "режеш и ядеш" :)

мхм достатъчно, за да ти кажа, че говориш глупости. Ще си ги мерим ли? Ако е така предпочитам да е лично. Заповядай на гости при нас, по всяко време когато решиш и ще ти го обясня нагледно. Всъщност не знам какво имаш предвид под големи компании. Не съм работил с такива от ранга на MS и т.н., но ти явно често работиш, така че няма как да се меря с теб. Освен тва не съм програмист, като изключим аматьорските ми опити за някой дребен web и тук там преработка на network applications + някой друг модул според нужди. В крайна сметка говорим за отворен код. Би ли ме светнал как точно ощетява, че предишното ти обяснение не е съвсем ясно дефинирано и не издържа.

Не е въпросът до мерене, ама аз казвам нещо и се обосновавам, ти казваш че е глупост с едно изречение.

Мисля че бях пределно ясен, ама все пак:

1. определени версии на GNU (2+) лиценза задължават всеки който ползва код лицензиран с него, да си отвори целия код, който включва това парче.

2. всички дето пишат код трябва да се съобразяват с това, защото дори неволното включване на такъв код е достатъчно за да бъде заведено дело и съответният производител да бъде задължен да  отвори кода.

3. Това принуждава компаниите да подържат отдели, които да следят кода им да бъде "чист" откъм отворен код.

4. Освен очевидния директен разход за подръжката на този отдел, това внася забавяне и затруднения при разработката заради голямото количество отворен код, различни лицензи и т.н. и съответно още разходи.

5. Тези разходи се избиват от някъде и това е цената на крайния продукт.  В случаите, когато този продукт е хардуер, потърпевши са всички потребяващи, независимо от ОС, която ползват, тъй като те не ти продават на различна цена в зависимост от ОС-а.

Аааааа ей какъв съм заблуден :/

То,да ти беше по едно време съдружник на Бил Гейтс,ама се отказа,скрито създаде Ейпъл,после го заряза,омръзна ти и създаде Линукс

Не разбирам,как смеем да оспорваме качествата ти на гениален програмист

Да кажем че е тъка покажи нещо че да видим. То на приказки и аз мога да кажа че пускам сувалки към Марс от гаража до блока.

Конкретно бате ви Росен  не е написал  и едно приложение или скриптче  барем със Zenity - GUI for Shell Scripts  което да е влязло във употреба  на някой от тоя форум .  Има хора от тоя форум които са напоравили повече от 3 и тия скриптечта работят и до ден днешен.

• Автор

Аааааа ей какъв съм заблуден :/

То,да ти беше по едно време съдружник на Бил Гейтс,ама се отказа,скрито създаде Ейпъл,после го заряза,омръзна ти и създаде Линукс

Не разбирам,как смеем да оспорваме качествата ти на гениален програмист

Сарказма ти е излишен и безсмислен. Но на консуматорско общество не може да му се налее акъл.

Да кажем че е тъка покажи нещо че да видим. То на приказки и аз мога да кажа че пускам сувалки към Марс от гаража до блока.

Какво да ти показвам ? Аз съм от екипа на Calculate Linux. Винаги можеш да видиш какво правим.

Сарказма ти е излишен и безсмислен. Но на консуматорско общество не може да му се налее акъл.

Какво да ти показвам ? Аз съм от екипа на Calculate Linux. Винаги можеш да видиш какво правим.

Плащат ли поне?

Ще ти кажа една тайна.Аз съм Еден Азар.Ама няма да казваш на никого.

Мисля,че темата стана пълен Офтопик и е време за ключ 

• Автор

Конкретно бате ви Росен  не е написал  и едно приложение или скриптче  барем със Zenity - GUI for Shell Scripts  което да е влязло във употреба  на някой от тоя форум .  Има хора от тоя форум които са напоравили повече от 3 и тия скриптечта работят и до ден днешен.

Сигурен ли си в това? Аз работата си я съхранявам в github и се отказах изобщо да споделям каквото и да било тук.

http://pastebin.calculate-linux.ru/ru/show/11008

Ето ти скрипт с който спокойно да можеш без усилия да скапваш тв стриймове, де ше си играеш всеки път да отваряш vlc и да цъкаш в менютата тук директно друсваш линка и пей сърце.

Плащат ли поне?

Ще ти кажа една тайна.Аз съм Еден Азар.Ама няма да казваш на никого.

Мисля,че темата стана пълен Офтопик и е време за ключ 

А казваше че не си алчен?! За вас всичко ли трябва да се прави за пари?!

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Росене я ми покажи къде та пише баце  ,че си от който и да е екип ? Ми какво си тръгнал тогава да ми пускаш  теми  и да защитаваш  свободния софтуер като си скръндза  и не желаеш да споделяш ? Ти  още ли си живееш в заблуда ,че някой  те взима на сериозно ? Кога се изучи че стана и developer   във конктерна дистрибуция ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.