Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Windows не става ?

Featured Replies

Човекът не прави разлика между елементарни неща. Интерфейс е едно, подкарване на игри ЗА Windows, съвсем друго. Замислял ли си се, че това са игри писани за друга операционна система и въпреки това тръгват на Linux, при положение че хич не са писани за него? Ти колко игри за Linux подкара под Windows? Защото не съм чул Windows да може да използва нещо различно от програми правени за него. Ако играта е за Linux, се инсталира в пъти по-ледно, отколкото в Windows. Или с една команда или с две цъкания с мишката.

И в Windows се инсталират лесно просто крака после отнема малко време някой път.

• Отговори 416
  • Прегледи 21,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Човекът не прави разлика между елементарни неща. Интерфейс е едно, подкарване на игри ЗА Windows, съвсем друго. Замислял ли си се, че това са игри писани за друга операционна система и въпреки това тръгват на Linux, при положение че хич не са писани за него?

Това е плюс за Уиндоус не за Линукс. Само се замисли за какво говориш, какво е необходимо технически за да се постигне и ще разбереш. Или няма...

Има игри само за Windows, но не съм виждал само за линукс.

Как ще видиш, като не виждаш по-далеч от носа си.

И в Windows се инсталират лесно просто крака после отнема малко време някой път.

Зависи, понякога има един милион редистрибютива, които трябва да инсталираш и нерядко правят проблем. Случвало ми се е игра за Windows да подкарам по-лесно на Linux, при това в пъти.

Не е вярно. Тия приложения дето вие ги инсталирате под линукс, аз под уиндоус си ги инсталирам без крак. Тия дето не можете, си ги купувам :P

Ти колко игри за Linux подкара под Windows? Защото не съм чул Windows да може да използва нещо различно от програми правени за него. Ако играта е за Linux, се инсталира в пъти по-ледно, отколкото в Windows. Или с една команда или с две цъкания с мишката.

Игрите, които ги има за Linux, ги има отдавна за Windows. Така че на нас не ни се налага да правим чудеса, за да подкараме някоя "ваша" игра. 

Факт е, че на Linux му се налага да се съобразява с Windows, а не обратното.

Това е плюс за Уиндоус не за Линукс. Само се замисли за какво говориш, какво е необходимо технически за да се постигне и ще разбереш. Или няма...

Не е вярно. Сега искаш да да ми кажеш, че е ТОЛКОВА велик Windows, че му тръгват приложенията и на други ОС. Ми не, попитай разработчиците на Wine колко милиона часа са им трябвали, за да докарат нещо сносно и да могат API - тата да си говорят все едно са нейтив, без емулация. Тук Windows няма пръст , колкото и да ти се иска. Плюс за Windows? Надявам се сега ще разбереш колко е смешно това, което каза? Или няма...

Игрите, които ги има за Linux, ги има отдавна за Windows. Така че на нас не ни се налага да правим чудеса, за да подкараме някоя "ваша" игра. 

И си супер щастлив от факта, че това е така Майкрософт е монополист? Че налагат глупавите си стандарти и всички са ПРИНУДЕНИ да се съобразяват с тях, колкото и да са нефелни? Вие не сте в ред.

Редактирано от Mozo (преглед на промените)

Не е вярно. Сега искаш да да ми кажеш, че е ТОЛКОВА велик Windows, че му тръгват приложенията и на други ОС. Ми не, попитай разработчиците на Wine колко милиона часа са им трябвали, за да докарат нещо сносно и да могат API - тата да си говорят все едно са нейтив, без емулация. Тук Windows няма пръст , колкото и да ти се иска. Плюс за Windows? Надявам се сега ще разбереш колко е смешно това, което каза? Или няма...

Оффф, кво ли съм седнал да се обяснявам с някой дето и да ослепее от слънцето, няма да признае че е светло.

Не. Искам да кажа, че API-то е възможно най-постояно между приложенията и всяко приложение е в пакет със всичко необходимо в него за да тръгне.

Докато под линукс, простото бинари не става. Трябва да имаш всички библиотеки, че и точните версии. Така че един еквивалент на Wine за Линукс щеше или да е гигански, или да има достъп до някакво хранилище с абсолютно всички версии на някога излизали библиотеки и ядра.

Редактирано от flare (преглед на промените)

И си супер щастлив от факта, че това е така Майкрософт е монополист? Че налагат глупавите си стандарти и всички са ПРИНУДЕНИ да се съобразяват с тях, колкото и да са нефелни? Вие не сте в ред.

Никъде не съм казал, че съм щастлив от това. Просто това са фактите.

Факт е също, че преди няколко години опитах от Linux, исках да ми хареса, но не можа.

Не е вярно. Тия приложения дето вие ги инсталирате под линукс, аз под уиндоус си ги инсталирам без крак. Тия дето не можете, си ги купувам :P

Линукс какъв Линукс ползваме ние? Аз съм Windows потребител. Бая богат трябва да си ако ползваш Windows и всичко си го купил, предполагам и торенти не сваляш и имаш абонаментна карта за киното. ;)

Линукс какъв Линукс ползваме ние? Аз съм Windows потребител. Бая богат трябва да си ако ползваш Windows и всичко си го купил, предполагам и торенти не сваляш и имаш абонаментна карта за киното. ;)

Целият софтуер на компа ми е легален - безплатен или купен - но аз не си инсталирам нищо което не ми е нужно, винаги съм се чудел как някои хора като видят програма и веднага инсталират. Така че не са чак толкова пари. Освен това, като гледам кви пари дават хората из форума за компютри, определено не съм най-богатия.

Абонаментна карта за киното - човече, с жена ми от 3 седмици искаме да ходим на кино и чак тази излезе филм дето ни хареса. Или остарявам или няма филми.

Ама нали говорехме за кракове - ти и филмите ли си кракваш?

Значи, аз съм точно по темата - що не става.

Ами на моя комп ако трябва да имам модерна и актуална ОС - ми требе да е различна от Уйн, дето е ламя и продължават да го правят такава. Кога ще има "лек" Уйн - ми няма да има, щото такива клиенти не се търсят и не се целят в тях.

А иначе игри може да се играят и в двора :D  като едно време, спомага за общуването.

Значи, аз съм точно по темата - що не става.

Ами на моя комп ако трябва да имам модерна и актуална ОС - ми требе да е различна от Уйн, дето е ламя и продължават да го правят такава. Кога ще има "лек" Уйн - ми няма да има, щото такива клиенти не се търсят и не се целят в тях.

А иначе игри може да се играят и в двора :D  като едно време, спомага за общуването.

Значи, са искаш да разиграваме CS пред блока ли ? :D

Гледайте сега, Windows има много голям плюс в игрите, това не можете да го отрчете.

Целият софтуер на компа ми е легален - безплатен или купен - но аз не си инсталирам нищо което не ми е нужно, винаги съм се чудел как някои хора като видят програма и веднага инсталират. Така че не са чак толкова пари. Освен това, като гледам кви пари дават хората из форума за компютри, определено не съм най-богатия.

Абонаментна карта за киното - човече, с жена ми от 3 седмици искаме да ходим на кино и чак тази излезе филм дето ни хареса. Или остарявам или няма филми.

Ама нали говорехме за кракове - ти и филмите ли си кракваш?

Целта на крака и тази да сваляш нелегално филми е една и съща. "Придобиваш" нещо по нечестен път игнорирайки труда на хората в създаването му.

Всички са в кюпа просто всеки го върти както му угажда. :D

Целта на крака и тази да сваляш нелегално филми е една и съща. "Придобиваш" нещо по нечестен път игнорирайки труда на хората в създаването му.

Всички са в кюпа просто всеки го върти както му угажда. :D

Нали таман обясних, че ходя на кино да гледам филмите. Ако изобщо гледам нещо. На комп не помня кога последно съм гледал филм. Там свалям такива дето нямат намиране - някви скандинавски и такива подобни. Ако ги даваха на кино тука щях да ги гледам и там.

Отделно, да съм казал че съм светия или пък да съм поучавал някой на морал? Идеята на поста ми е да покажа, че не е 100% сигурно, че като си с Уиндоус и компа ти е бъкан с кракчета.

Оффф, кво ли съм седнал да се обяснявам с някой дето и да ослепее от слънцето, няма да признае че е светло.

Не. Искам да кажа, че API-то е възможно най-постояно между приложенията и всяко приложение е в пакет със всичко необходимо в него за да тръгне.

Докато под линукс, простото бинари не става. Трябва да имаш всички библиотеки, че и точните версии. Така че един еквивалент на Wine за Линукс щеше или да е гигански, или да има достъп до някакво хранилище с абсолютно всички версии на някога излизали библиотеки и ядра.

Има нещо вярно - постоянни са, тъпчат на едно място и то усърдно. Само тук-там слагат по някой квадрат, за да му се радват олигофрените.

Никъде не съм казал, че съм щастлив от това. Просто това са фактите.

Факт е също, че преди няколко години опитах от Linux, исках да ми хареса, но не можа.

Пробвай пак. Това "преди няколко години" не играе. Нещата се променят с часове.

Редактирано от Mozo (преглед на промените)

Има нещо вярно - постоянни са, тъпчат на едно място и то усърдно. Само тук-там слагат по някой квадрат, за да му се радват олигофрените.

П.П. Какво его. Който не е на моето мнение е олигофрен. Тоя де се радва на "разклатените" квадрати, като в клипа дето постна, не е, ама...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Абсолютна глупост. Точно обратното е. Колко пъти си играл "в мрежа" и тая "мрежа" е Линукс. Софтуерът за Линукс е много по-качествен и когато го инсталираш, може дори и да не го правиш, има всичко необходимо, за да си свършиш работата. Когато сложиш Вин - имаш точно нищо.

Абсолютна глупост. Точно обратното е. Колко пъти си играл "в мрежа" и тая "мрежа" е Линукс. Софтуерът за Линукс е много по-качествен и когато го инсталираш, може дори и да не го правиш, има всичко необходимо, за да си свършиш работата. Когато сложиш Вин - имаш точно нищо.

Така, я ми кажи какво Windows няма при първоначална инсталация ?

Ти кажи какво има, щото за мен няма нищо, ако не сложиш драйвери, кодеци и една камара глупости - та кво има?

Ти кажи какво има, щото за мен няма нищо, ако не сложиш драйвери, кодеци и една камара глупости - та кво има?

Internet Explorer

Ако Windows не позволяваше нелегално ползване и трябваше да се бръкнеш за да си с джама, голяма част от потребителите може би щяха да осъзнаят, че за техните нужди и нещо безплатно ще им върши работа. Но докато кражбата остава без последици ще си ползват Windows, че даже и Ultimate, щото е най-гъзарско.

П.П. Какво его. Който не е на моето мнение е олигофрен. Тоя де се радва на "разклатените" квадрати, като в клипа дето постна, не е, ама...

Глупости. Просто за мен е тотална олигофрения квадратоманията налагана от Микромек.

Internet Explorer

Хаха, това беше яко :D :D :D

Така, я ми кажи какво Windows няма при първоначална инсталация ?

Едно голямо нищо :shy11: 

Ако Windows не позволяваше нелегално ползване и трябваше да се бръкнеш за да си с джама, голяма част от потребителите може би щяха да осъзнаят, че за техните нужди и нещо безплатно ще им върши работа. Но докато кражбата остава без последици ще си ползват Windows, че даже и Ultimate, щото е най-г*зарско.

Абсолютно.

Тук визирам декстоп, а не сървър. При сървърите знаем, че там е силата на Linux. Само че мен това не ме интересува, защото нямам сървър и не мисля да имам.

Като си сложиш Linux имаш всичко необходимо, ако не играеш на игри. Аз съм запален по тях и на мен ми е необходим Windows за това. Освен това той ми е много по-юзър френдли от Linux.

Това за по-качествения софтуер е меко казано невярно! Пълно е с примери за софтуер, които няма толкова качествени аналози под Linux.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Фактът, че Валве ще издават следващата си конзола, Октомври месец, с Линукс за теб нищо ли не означава? До 2016 се очакват всички хитови игри. http://www.tomshardware.com/news/Gabe-Newell-Windows-8-Catastrophe-OEMs-Post-Touch,16432.html

Апропо, всички конзоли са BSD, основно, освен ХБокс-а, може би.

Колегата говори май за настоящото не за това което ще стане след време.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.