Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Windows не става ?

Featured Replies

bvbfan  Я направи едно клипче как играеш под Линукс съвременни с добра графика игри, ама не поствай как някой друг го е правил и качвал в Ютюб. Искам ти да ми се докажеш,това което ни казваш. Нека да са игри инсталирани на твоя комп и не някакви фрий то плей браузер базирани.
  • Отговори 416
  • Прегледи 21,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Фактът, че Валве ще издават следващата си конзола, Октомври месец, с Линукс за теб нищо ли не означава? До 2016 се очакват всички хитови игри. http://www.tomshardware.com/news/Gabe-Newell-Windows-8-Catastrophe-OEMs-Post-Touch,16432.html

Апропо, всички конзоли са BSD, основно, освен ХБокс-а, може би.

Ето тук са описани гимнастиките, които трябва да бъдат извършени за да се подкара първия S.T.A.L.K.E.R. и то на статик - на динамика започват мъченията.

Да, за мен нищо не означава, защото конзола не ползвам! Аз съм заклет PC геймър.

Докато Linux стане реална конкурентна гейм-платформа на Windows, много боб има да изядете.

Ето тук са описани гимнастиките, които трябва да бъдат извършени за да се подкара първия S.T.A.L.K.E.R. и то на статик - на динамика започват мъченията.

Да, за мен нищо не означава, защото конзола не ползвам! Аз съм заклет PC геймър.

Докато Linux стане реална конкурентна гейм-платформа на Windows, много боб има да изядете.

По скоро производителите на игри имат много боб да ядат не Linux той само ще чака да му настъпи времето. Моля внимавайте кой обвинявайте. Проблема при вас е че игрите който играете нямат ползва в момента да поддържат Linux и с право не го ползвате.

Не играя игри, затова пиша чужди мнения. Иначе имам в steam Football Manager, но се губи много време и не играя, а тя пък няма никакви големи системни изисквания - работи на това:

[toni@toni-sony ~]$ inxi -GCM
Machine:   System: Sony product: VPCYB3V1E v: C901YFDH
           Mobo: Sony model: VAIO Bios: Insyde v: R0190Z7 date: 09/09/2011
CPU:       Dual core AMD E-350 (-MCP-) cache: 1024 KB
           clock speeds: max: 1600 MHz 1: 1600 MHz 2: 1600 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Wrestler [Radeon HD 6310]
           Display Server: X.Org 1.16.4 drivers: ati,radeon (unloaded: vesa)
           Resolution: [email protected]
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on AMD PALM GLX Version: 3.0 Mesa 10.5.7

Не случайно ти дадох храна за размисъл, та същите Valve направиха да вадят 30% повече fps та затова се хванаха на хорото с Линукс.

Ще си позволя и аз един единствен коментар. Тази тема(с цялото ми уважение към Росен Александров) е създадена с цел да си запълвате времето. Нали знаете, че има живот и извън форума? Да? Не? 

Хубава вечер на всички! :)

Не играя игри, затова пиша чужди мнения. Иначе имам в steam Football Manager, но се губи много време и не играя, а тя пък няма никакви големи системни изисквания - работи на това:

[toni@toni-sony ~]$ inxi -GCM
Machine:   System: Sony product: VPCYB3V1E v: C901YFDH
           Mobo: Sony model: VAIO Bios: Insyde v: R0190Z7 date: 09/09/2011
CPU:       Dual core AMD E-350 (-MCP-) cache: 1024 KB
           clock speeds: max: 1600 MHz 1: 1600 MHz 2: 1600 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Wrestler [Radeon HD 6310]
           Display Server: X.Org 1.16.4 drivers: ati,radeon (unloaded: vesa)
           Resolution: [email protected]
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on AMD PALM GLX Version: 3.0 Mesa 10.5.7

Не случайно ти дадох храна за размисъл, та същите Valve направиха да вадят 30% повече fps та затова се хванаха на хорото с Линукс.

Абе, човек...Имам около 170 закупени игри в Steam. Тъй че не ми разправяй митове и легенди, колко повече fps вадели игрите под Linux.

В случая, седнал си на краставичар краставици да предлагаш.

По скоро производителите на игри имат много боб да ядат не Linux той само ще чака да му настъпи времето. Моля внимавайте кой обвинявайте. Проблема при вас е че игрите който играете нямат ползва в момента да поддържат Linux и с право не го ползвате.

Докато Линукс направят реална конкуренция на DirectX има много боб да яде.

Престанѝ да живееш в миналото и да пускаш теми отпреди ШЕСТ години! Само погледнѝ коя верси на Wine ни тикаш в муцуните. В момента сме на 1.7.44-2!

Че той е по-добър, само някой трябва да пише игри ;) При еднакви условия, под Linux игрите вървят по-добре. Почетѝ малко преди да хейтиш де...

Линукс не е фирма, за да изкарва каквото и да било. Нали правиш разликата?

Ми да станат фирма бре, щом това е условието да се ошлайфат и да бъдат тачени от народонаселението и да се махнем от гадния уин.

Не искати да станат, защото ще го направят платен и тогава ... Няма да коментирам след това.

Не искати да станат, защото ще го направят платен и тогава ... Няма да коментирам след това.

Какво лошо, ако цените са ни по джоба даже на бедния БГ народец, което без съмнение ще е така, заради многото конкуриращи се дистрибуции? +Конкуренцията с джамеца :D

Престанѝ да живееш в миналото и да пускаш теми отпреди ШЕСТ години! Само погледнѝ коя верси на Wine ни тикаш в муцуните. В момента сме на 1.7.44-2!

Ползвайте си я със здраве. :D

В Андроид  при Мак ,при Sony Playstation само с DirectX са игрите .Уина не се ползва само за игри.Компютъра служи не само за игри.С компютъра се прави и други работи ,ако с компа само се играеше тогава защо има конзоли за игри.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Игри - Игри - Игри, абе всички ли Windows потребители са бебешоци?! Какви игри бре хора, защо не престанете с тези игри. За игрите си има конзоли, които както вече беше казан са BSD, освен Xbox. Тук говорим за операционна система или вие вашите познание се простират до ползването за игри и фейсбук. Ако е така, къде сте тръгнали да давате мнения? И поне 100 пъти повторихме. Ако ще се изказвате негативно за Линукс и по принцип, го правете аргументирано и от опит, защото като гледам това не е така, а всеки чул-недочул и недоразбрал за какво става дума, се изказва. Само 2-3 души дадоха аргументирани мнения. Не е лошо заклетия Windows потребител малко да си отвори очите и ушите, ще ви е полезно, повярвайте ми.

Добре де, по-горе има и аргументи за опредени работни програми и то не малко. Не ги взехте предвид и затова настоях в посока на гейминга. А сега си махнете капаците и четете всичко в темата, за да не поствате неадекватни коментари.

Игри - Игри - Игри, абе всички ли Windows потребители са бебешоци?! Какви игри бре хора, защо не престанете с тези игри. За игрите си има конзоли, които както вече беше казан са BSD, освен Xbox. Тук говорим за операционна система или вие вашите познание се простират до ползването за игри и фейсбук. Ако е така, къде сте тръгнали да давате мнения? И поне 100 пъти повторихме. Ако ще се изказвате негативно за Линукс и по принцип, го правете аргументирано и от опит, защото като гледам това не е така, а всеки чул-недочул и недоразбрал за какво става дума, се изказва. Само 2-3 души дадоха аргументирани мнения. Не е лошо заклетия Windows потребител малко да си отвори очите и ушите, ще ви е полезно, повярвайте ми.

Offtopic :)

Ти пък сега мани ги тези конзоли :D ...заради тях прецакаха поредици като Crysis. :) Не е ли с мишка и клавиатура не ми го хвали. С тези джойстици е като да цъкам на Shadow Fight 2 на Android-a в тоалетната. :D Какво лошо има в игрите бтв като се абстрахираме от темата? Истината е, че не съм запален по игрите, както бях преди 10 год. но пак си държа някоя пуцалка или стратегия за разпускане (след тежък махмурлийски или просто дъждовен и мрачен уикенд) с бирата или кафето наблизо. Не мисля, че има възрастова категория при игрите и те не задължително те правят непораснало дете. :) Познавам доста хора с доста сериозни ангажименти в ежедневието си, които също поиграват чат-пат, но разбира се като имаш да сменяш памперси нямаш вече време за игрички. :) Иначе поне за мен довода с игрите не е солиден аргумент в полза на дадена ОС (защото аз обичам да си играя на писане на скриптове през повечето време), но това си е цяла гейм индустрия (също както антивирусната) и там се наливат доооста пари...а интереса клати феса. ;)

Я си ползвайте това което ви е удобно и не спорете за глупости ,че е смешно.

Я си ползвайте това което ви е удобно и не спорете за глупости ,че е смешно.

Че ние си го правим. Просто някой хора имат проблеми в това че другите не ползват тяхното. :D

...Особено на изявите на заклетите линуксаджии, които от много сълзи в очите четат избирателно.

Абсолютно неадекватно мнение! Извинявай, но не се сдържах! Запомни го много добре това: Няма лоша операционна система, но има лошо ЗКУ! Това, че един ползва едно, а друг друго не прави едното по-добро от другото, и обратно! Лично аз ползвам на единия си компютър два Уиндоуса (7-ца и 8.1), и два линукса (УСУ 9.1 и Стотинка ОС)! Доволен съм еднакво от всички тях! Софтуера, който ползвам го имам и под Уиндоус, и под Линукс (включително Lightroom-а)! Подобни мнения, че едното било по по най, са меко казано некомпетентни! Който разбира ползва всичко, а който не си стои само на това с което е свикнал! ;)

Както има фенове на Андроид  така има фенове и на Windows Phone . И за двете има хляб,бъдеще и потребители. Същото е и при десктопите  и при сървърите. Видя се,че не можете да се съсредоточите върху конкретни  минуси и плюсове на едното и другото така или иначе. Да бяхте се насочили към конкретни неща десктоп,приложения,технологии а не да спорите за игри  и Direct X или Open GL  примерно.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Май Росен излезе най-хитър.Пусна Ви тема, която както се и очакваше направихте на мармалад, па той Ви гледа сеира :D

(Тотален off...)

Точно така си е, но иначе успяхме да наспамим темата с няколко страници за няколко часа! :D

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

Offtopic :)

Ти пък сега мани ги тези конзоли :D ...заради тях прецакаха поредици като Crysis. :) Не е ли с мишка и клавиатура не ми го хвали. С тези джойстици е като да цъкам на Shadow Fight 2 на Android-a в тоалетната. :D Какво лошо има в игрите бтв като се абстрахираме от темата? Истината е, че не съм запален по игрите, както бях преди 10 год. но пак си държа някоя пуцалка или стратегия за разпускане (след тежък махмурлийски или просто дъждовен и мрачен уикенд) с бирата или кафето наблизо. Не мисля, че има възрастова категория при игрите и те не задължително те правят непораснало дете. :) Познавам доста хора с доста сериозни ангажименти в ежедневието си, които също поиграват чат-пат, но разбира се като имаш да сменяш памперси нямаш вече време за игрички. :) Иначе поне за мен довода с игрите не е солиден аргумент в полза на дадена ОС (защото аз обичам да си играя на писане на скриптове през повечето време), но това си е цяла гейм индустрия (също както антивирусната) и там се наливат доооста пари...а интереса клати феса. ;)

И аз съм играл игри и то много, е вече отдавна не играя никакви, просто не ми е забавно. Може, ако много ми доскучае да врътна един шах онлайн, но до там. Иначе вместо да цъкам игрици, предпочитам да хвана гората буквално или да изляза с приятели, защото все по-малко време ни остава да сме сред хора. :)

Изказах се малко засилено относно играенето на игри, защото ме дразнят некомпетентните мнения на някои от участниците в темата, които освен да познават гейма, нищо друго странично не им е ясно, но иначе си позволяват да се изказват нагло и категорично. За това отново повторих да говорят от собствен опит. Не съм против играенето на игри като цяло и не казвам, че е лошо да се поцъква за кеф, напротив. Всеки човек има свой начин да се разтоварва и това е достойно за уважение. Аз съм против некомпетентността и забиването само в една посока и като кон с капаци да се трвърди, че тя е най-вярната и други посоки няма.

Относно поредици като Crysis и какво се е случило с тях не мога да кажа, защото не съм в час. Ето признавам си и за това не говоря :)

Това последното какво означава? Че Линукс е за възрастни(ама под "възрастни" нямам предвид само навършили 18, а и  тези на прилично повече) за които игрите са..е, почти отминал период?

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.