Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Windows не става ?

Featured Replies

• Автор

А благодарен ли си за вирусите рууткитите бекдоровете и другите бонуси които ти предоставя Уиндоус? О забравих важни са детайлите това сигурно са детайли на системата.

• Отговори 416
  • Прегледи 21,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
Не съм сигурен дали ще успея.

Изтегли KKdS6sj.pngfixlist.txt и го запази в папката от която стартира FRST.exe.

Стартирай FRST.exe и натисни бутона Fix веднъж!

След като приключи, ако ти поиска рестарт - съгласи се. След рестарта публикувай лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

Пиши след това как е положението.

А благодарен ли си за вирусите рууткитите бекдоровете и другите бонуси които ти предоставя Уиндоус? О забравих важни са детайлите това сигурно са детайли на системата.

Ми това че ги има на теория не ме притеснява.

С две думи - на уиндоус (вкъщи) си върша нещата които искам мноооого по-удобно и лесно от на линукс (ако там изобщо може). И това е непрекъснато.

А имало някакви евентуални вируси и бакдорове - ок, но едно че нещо не ми се е случвало, и две че си архивирам данните на линукска машинка :D

Аз ползвам най-доброто от двата свята Росене, не си запушвам очите и ушите да пищя че само уиндоус става :D

А виж твоята логика - заради някакъв евентуален проблем, който не ми се е случвал, но дори и да се случи ще оправя последствията за много кратко време, да си жертвам цялото удобство на работа?

Това е все едно, заради опасността от пожар да изваждам от вкъщи всичко, което може да гори всеки път преди да изляза.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Ми това че ги има на теория не ме притеснява.

С две думи - на уиндоус (вкъщи) си върша нещата които искам мноооого по-удобно и лесно от на линукс (ако там изобщо може). И това е непрекъснато.

А имало някакви евентуални вируси и бакдорове - ок, но едно че нещо не ми се е случвало, и две че си архивирам данните на линукска машинка :D

Аз ползвам най-доброто от двата свята Росене, не си запушвам очите и ушите да пищя че само уиндоус става :D

А виж твоята логика - заради някакъв евентуален проблем, който не ми се е случвал, но дори и да се случи ще оправя последствията за много кратко време, да си жертвам цялото удобство на работа?

Това е все едно, заради опасността от пожар да изваждам от вкъщи всичко, което може да гори всеки път преди да изляза.

Това изчерпа цялата тема. Много добре го каза!  :go ahead:

Бтв и аз като flare намирам приложение на Linux-чето в нашия бранш при почистването на упорити зарази. Повечето LiveCD-та на антивирусните са базирани на Linux (има и на Windows PE, но те са забранени вече заради лиценза на MS) и отделно винаги си държа xPud наблизо. :)

• Автор

Изтегли KKdS6sj.pngfixlist.txt и го запази в папката от която стартира FRST.exe.

Стартирай FRST.exe и натисни бутона Fix веднъж!

След като приключи, ако ти поиска рестарт - съгласи се. След рестарта публикувай лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

Пиши след това как е положението.

Мисля че по-добре.

Fixlog.txt

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Нищо не е изчерпано. Когато вие пуснахте тема Защо Линукс не става беше с идея само да оплювате от до. И тогава защото аз казах някои неща и получих бан за 15 дена. Сега да не си говорим глупости.

Получи бан, защото модератор помоли да не се спами и да не се пише нищо друго освен свързано с темата, а ти продължи.

• Автор

Получи бан, защото модератор помоли да не се спами и да не се пише нищо друго освен свързано с темата, а ти продължи.

Няма какво да говорим повече ти си в игнор листа ми заедно с 1force1

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Искаш ли да вземеш да се спреш? Логовете с наказанията ти все още би трябвало да си ги виждаш - вземи погледни за какво са били, ако си забравил. За обидите на лични да не говоря.

Тази без интересна тема няма ли да се изтрие най - накрая росене за да станеш звезда в форума не е този начина да пуснеш  тема и за 1 ден да се напишат 12 страници , или гледаш някой които те дразни да те обиди в темата и заради теб да го баннат ...

То това му е целта да го наругаеш и заради него банн да получиш да създаде работа на модераторите

Тази без интересна тема няма ли да се изтрие най - накрая росене за да станеш звезда в форума не е този начина да пуснеш  тема и за 1 ден да се напишат 12 страници , или гледаш някой които те дразни да те обиди в темата и заради теб да го баннат ...

То това му е целта да го наругаеш и заради него банн да получиш да създаде работа на модераторите

АКо темата не ви е интересна какво правите в нея? И проверете какво пише в точка 2.19!

• Автор

Искаш ли да вземеш да се спреш? Логовете с наказанията ти все още би трябвало да си ги виждаш - вземи погледни за какво са били, ако си забравил. За обидите на лични да не говоря.

Ти май забравяш че тогава pix3l нарече не малко хора тъпанари?

За втори път - спри да обсъждаш кой какво казал и кой какво направил, и обяснявай колко ги бива и не ги бива двете операционни системи. Накратко: придържай се към темата. Моля.

Ами за мен едно от предимствата на Windows е че ако искаш да инсталираш дадена програма,не пишеш като луд във командния ред,а става с два клика на мишката,също така няма оная досадня всеки път да те пита за парола,па за root акаунт и на всичкото отгоре(поне аз до като ползвах) да няма опция да са спре тая простотия,да не говорим за грозния външен вид па :D

Още един живеещ в XV век...

Хайде сега с ръка на сърцето кажи къде се инсталират по-лесно програмите. Грозен външен вид??? Ти на течение ли си спал? Можеш да си го направиш БУКВАЛНО както поискаш.

Точно заради тоя прозорец на пингвина спрях да се опитвам да го използвам! Една програма не мога да си инсталирам с няколко клика ...

Справка - няколко реда по-нагоре. Не с няколко, с два!

Преди 2 дни минах на 8.1 от 7-цата.Инсталацията беше от флашка.За няма и 2 часа инсталирах 8.1 + драйвъри+ програмите които ползвам и офис пакета :D .

Отнело ми е толкова малко време най-вероятно заради магическият процесор Vishera FX6350 защото след инсталацията на драйвърите ,всичко останало го инсталирах на 2-3 пъти(по няколко инсталации наведнъж).С 2 HDD съм,нямам SSD.Системния диск е някъв  Samsung около 250GB,който е на 6-7 години,но съм доволен от него. 

Няма драйвъри, няма ровене в интрнет за програми и значително по-бърза инсталация. Губиш, при това с много.

Отделно има учреждения (германските митници или Европейската комисия, например), които работят в някакви техни си приложения, от които само експортват в doc и съответно импортват от doc, а самото писане става в друга програма. Трябва да се спазят разни падащи менюта 1:1, за да може машината да ги импортира. Това пък най-лесно става под OpenOffice, само че стара версия (до 3.3, всички по-високи не работят коректно). Системите им са Linux-базирани.

Което пък говори колко по-напред са от нашата алчна администрация, която продължава да налива милиони в касичката на Майкрософт, защото сме супер богати. Ма те немците са прости, затова... А, ако чак толкова си закъсал за Office:

Adwcleaner не чисти троянци. Farbar също (не и без скрипт). Да, Win-a е по-труден за опазване и затова се ползват нови методи, не обикновени антивирусни...HIPS, Sandbox, Virtualization, Behavior Blocker, Cloud и т.н. технологии...но честно предпочитам да имам пълен контрол над лесно уязвима система, отколкото да съм невеж в сигурна система...тук поне мога да се самопочистя...там няма да мога ако ми се наложи като начинаещ в Линукс (не че ще се налага често де, но не е невъзможно). Вече ако съм вещ в Линукс играта ще загрубее в негова ползва, но при този баланс избирам първия метод.

Станѝ вещ, нищо не ти пречи. Всяко знание е ценно.

Редактирано от Mozo (преглед на промените)

Което пък говори колко по-напред са от нашата алчна администрация, която продължава да налива милиони в касичката на Майкрософт, защото сме супер богати. Ма те немците са прости, затова... А, ако чак толкова си закъсал за Office:

Това е съвсем друга тема. Казах, че знам на какво се дължат несъвместимостите, но не мога да направя нищо - просто съм длъжен да се съобразявам с това. Основният проблем не са, повтарям, не са офис-пакетите.

В момента имам инсталирани 3 офис-пакета - два основни и един за всеки случай, от който редовно използвам само графичния редактор, че ми е много удобен, отделно ползвам нещо като текстов редактор онлайн. Викам, че стигат толкова...

EDIT: Ха ха, току-що ми пратиха документи оттам в .docx формат с пълна съвместимост с Microsoft Office. :D

screenshotkwkv2.jpg

Зависи как са ги експортнали. То и под Open/Libre може. Па може и някоя виртуалка с ХР да са врътнали :D :D :D

Линукс не става заради сложният интерфейс за повечето домашни потребители. Както споменах, за доста малоумни неща се изискват умения.

Линукс не става заради сложният интерфейс за повечето домашни потребители. Както споменах, за доста малоумни неща се изискват умения.

Това важи само за хора който са свикнали на Windows. Друг е въпроса колко интерфейса има Linux и колко останалите. Нормално е различното да те плаши не се притеснявай.

Със интерфейс се свиква за 1 седмица и после забравяш за него.

Това важи само за хора който са свикнали на Windows. Друг е въпроса колко интерфейса има Linux и колко останалите. Нормално е различното да те плаши не се притеснявай.

Nah, не ме плаши, но я ми подкарай абсолютно всяка игра под линукс без много играчка. :)

Nah, не ме плаши, но я ми подкарай абсолютно всяка игра под линукс без много играчка. :)

Трябва да се научиш да стоиш зад думите си. Интерфейсът няма нищо общо с поддържаният софтуер.

Човекът не прави разлика между елементарни неща. Интерфейс е едно, подкарване на игри ЗА Windows, съвсем друго. Замислял ли си се, че това са игри писани за друга операционна система и въпреки това тръгват на Linux, при положение че хич не са писани за него? Ти колко игри за Linux подкара под Windows? Защото не съм чул Windows да може да използва нещо различно от програми правени за него. Ако играта е за Linux, се инсталира в пъти по-лесно, отколкото в Windows. Или с една команда или с две цъкания с мишката.

Редактирано от Mozo (преглед на промените)

Човекът не прави разлика между елементарни неща. Интерфейс е едно, подкарване на игри ЗА Windows, съвсем друго. Замислял ли си се, че това са игри писани за друга операционна система и въпреки това тръгват на Linux, при положение че хич не са писани за него? Ти колко игри за Linux подкара под Windows? Защото не съм чул Windows да може да използва нещо различно от програми правени за него. Ако играта е за Linux, се инсталира в пъти по-ледно, отколкото в Windows. Или с една команда или с две цъкания с мишката.

Има игри само за Windows, но не съм виждал само за линукс.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.