Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Windows не става ?

Featured Replies

Изобщо доста неща в Linux са направени на принципа: "Защо да е лесно, когато може да е трудно". Е, сега вече не ме вбесява, защото от 3 години не ползвам Linux и съм си добре.

Нищо не е правено на този принцип. Правено да може да си променяш абсолютно всичко и да имаш контрол над работата, но за да го направиш това трябва да четеш - никой не те кара. Освен това, без бой, ще си признеш ли колко пъти се преинсталирал за 3г. :)

• Отговори 416
  • Прегледи 21,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Освен това, без бой, ще си признеш ли колко пъти се преинсталирал за 3г. :)

Не знам за Agentpat™, но що не питаш мен? :P

Нищо не е правено на този принцип. Правено да може да си променяш абсолютно всичко и да имаш контрол над работата, но за да го направиш това трябва да четеш - никой не те кара. Освен това, без бой, ще си признеш ли колко пъти се преинсталирал за 3г. :)

Ей-сега Agentpat ще му отговори:

За 3 години и няколко месеца не съм преинсталирал нито веднъж системата си!

Win7 64 bit. и работи перфе, все едно вчера съм го инсталирал.

Същата работа. Росен одеве вика елате в 21и век, да видите що е Линукс, ама имам чувството че и обратното го има - те живеят с някви представи от ранните години на 98. Тва със задължителното омазване на Уиндоус, вируси и сини екрани е мит.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

Същата работа. Росен одеве вика елате в 21и век, да видите що е Линукс, ама имам чувството че и обратното го има - те живеят с някви представи от ранните години на 98. Тва със задължителното омазване на Уиндоус, вируси и сини екрани е мит.

Дори и сега често докато цъкам Battlefield ми праска сини екрани. Вирусите са ежедневие както казах подфорума премахване на зловреден софтуер, това мит ли е ? Всички теми в този подфорум ?!

Ей-сега Agentpat ще му отговори:

Аз не съм преинсталирал ХР 7 години

Вирусите са ежедневие както казах подфорума премахване на зловреден софтуер, това мит ли е ? Всички теми в този подфорум ?!

Много удобно пропускаш "задължителното". Аз що не хващам вируси? Проблема е в употребата не във ОС.

Което ме подсеща - кво пише тука?

https://www.kaldata.com/forums/topic/242646-телефон-с-андроид-е-заразен/

Или андроид е линукс само когато говорим за това колко е популярен линукс, а иначе е боклук :D

А за Battlefield - не мога да коментирам, нямам тази игра, ама ако е само с нея, може би проблемът не е точно в операционната система. Под линукс има ли го проблема :D - що изобщо играеш под уин?

• Автор

Много удобно пропускаш "задължителното". Аз що не хващам вируси? Проблема е в употребата не във ОС.

Което ме подсеща - кво пише тука?

https://www.kaldata.com/forums/topic/242646-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD-%D1%81-%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B4-%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BD/

Или андроид е линукс само когато говорим за това колко е популярен линукс, а иначе е боклук :D

А за Battlefield - не мога да коментирам, ама ако е само в тази игра, може би проблемът не е точно в операционната система. Под линукс има ли го проблема :D

Под Линукс никога не съм имал забиви и блокиране на системата.

Не е само на Battlefield на всяка една игра която съм пробвал там.

Което ме подсеща - кво пише тука?https://www.kaldata.com/forums/topic/242646-телефон-с-андроид-е-заразен/Или андроид е линукс само когато говорим за това колко е популярен линукс, а иначе е боклук :D

Андроид го вбоклукчиха, за да придърпат повече потребители. Мен ме е страх да не стане така с Линукс и за тва не карам никой да ходи на него :) И това не е никакъв вирус само ресет-ва data на браузъра и е готов.

Под Линукс никога не съм имал забиви и блокиране на системата.

Не е само на Battlefield на всяка една игра която съм пробвал там.

Значи имаш сериозен проблем - най-вероятно хардуерен или драйвер на видеокартата...

Убунтуто на работа забива много мазно понякога, ако пусна няколко паралелни компилации. И няма нищичко в логовете. Просто замръзва и толкова. И не е прегряване.

• Автор

Значи имаш сериозен проблем - най-вероятно хардуерен или драйвер на видеокартата...

Пак се почва.. Нов и гаранционен хардуер който под линукс работи отлично и никога не е правил проблеми.. Ама видиш ли ако под Уиндоус има проблем оо не компютъра е виновен.. Как не се сетих по-рано ?!

Пак се почва.. Нов и гаранционен хардуер който под линукс работи отлично и никога не е правил проблеми.. Ама видиш ли ако под Уиндоус има проблем оо не компютъра е виновен.. Как не се сетих по-рано ?!

Не знам, някак си хората си играят, а ти имаш проблеми с всички игри? Извинявай, ама как ти звучи?

Аз що нямам проблем с никоя игра?

Айде пак супер специфики и изключително частни случай. Калибриране на монитори, профили и т.н. И колко  души правят това - 1:1000 аз не съм фанатик и ползвам и двете ОС-ми. Windows-a ми е на 5 години инсталация и не съм преинсталирал. Aко ще си говорим за частни случай ето ви парадокс: Canon принтери и МФУ-та се поддържат по-тегаво под Линукс. У нас имам едно такова, което няма драйвери 8.1, а аз купих комп за жената с този Windows преди време. Е да ама тя не може да принтира/сканира по мрежата. Пуснах го под Линукс-а. Някой ще дойде ли на мен да ми подкара нещата за 5 мин. под Winodows? Ще си платя!

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Андроид го вбоклукчиха,

Искаш да кажеш направиха го използваем. Т.е. "вбоклучавянето" е цената на масовата употреба. Та може би вината не е в уиндоус, ами в потребителската реалност?

• Автор

Искаш да кажеш направиха го използваем. Т.е. "вбоклучавянето" е цената на масовата употреба. Та може би вината не е в уиндоус, ами в потребителската реалност?

Андроид наистина го насраха. Трябваше отдавна да разкарат тая JavaVM

Колеги не знам защо спорите за безмислени неща. Има Windows OS има и Limux OS. Всеки е свободен да си избере една и да работи, да тества и т.н

Използвам и двата вида ОС (в момента Windows XP и Windows 7 както и Ubuntu) и никога не съм имал проблеми. Всяка една ОС си има плюсове и минуси.

В повечето случаи всички проблеми, които изникват са от "задклавиатурното устройство". 

Възможно е. Колкото повече правят нещо да се продава, толкова повече то не струва. А почнеш ли да виждаш реклами за него - отпиши го.

Айде пак супер специфики и изключително частни случай. Калибриране на монитори, профили и т.н.

Частен случай, ама с цялата ми периферия бе човек. 4 устройства. Ще речеш, че специално съм си ги купувал да не работят под линукс.

Възможно е. Колкото повече правят нещо да се продава, толкова повече то не струва.

Това е вярно. Ама нещата са такива и това не мисля, че може да се промени.

• Автор

Частен случай, ама с цялата ми периферия бе човек. 4 устройства. Ще речеш, че специално съм си ги купувал да не работят под линукс.

Замислял ли си се че нещо ако не работи под линукс вината не е в линукс, а в производителите които се пазят от линукс като от огън и не предоставят драйвери за да не им видим кода.

Дори и сега често докато цъкам Battlefield ми праска сини екрани. Вирусите са ежедневие както казах подфорума премахване на зловреден софтуер, това мит ли е ? Всички теми в този подфорум ?!

Ами ще ти праска! Кой знае кое се дъни при теб. Я видео, я РАМ. А и като ти гледам конфигурацията, клока и захранването от подписа колко W е - направо я караш на ръба.

Андроид наистина го насраха. Трябваше отдавна да разкарат тая JavaVM

И без нея нямаше да има такъв успех. Освен това той не е с JavaVM а с Dalvik.
  • Автор

Ами ще ти праска! Кой знае кое се дъни при теб. Я видео, я РАМ. А и като ти гледам конфигурацията, клока и захранването от подписа колко W е - направо я караш на ръба.

Айде стига коментари по подписа ми.

Замислял ли си се че нещо ако не работи под линукс вината не е в линукс, а в производителите които се пазят от линукс като от огън и не предоставят драйвери за да не им видим кода.

Ама какво ми пука чия е вината? С едното хардуера ми работи, с другото не. Защо да ползвам това с което хардуера ми не работи?

И дали има алтернатива, подържани устройства със същите функции от друг производител, ако все пак искам да ползвам линукс? Не мисля...

• Автор

Ама какво ми пука чия е вината? С едното хардуера ми работи, с другото не. Защо да ползвам това с което хардуера ми не работи?

И дали има алтернатива, подържани устройства със същите функции от друг производител, ако все пак искам да ползвам линукс? Не мисля...

Как все на теб и на другите Уиндоус фанатици нищо не ви работи под линукс? Как при нас работи?

Обяснението е че вие правите всичко възможно за да не работи...

Вече бе споменато за принтери канон които и аз знам че под Уиндоус си е клизма да ги подкараш..

Как все на теб и на другите Уиндоус фанатици нищо не ви работи под линукс? Как при нас работи?

Обяснението е че вие правите всичко възможно за да не работи...

Не. Обяснението е че производителите не се стараят достатъчно за да работят нещата им под линукс. И това кара потребителите да ползват уиндоус.

Поправка: аз не съм уиндоус фанатик. Уиндоус фанатик е човек който не признава друга ОС. Аз си ползвам линукс за определени неща и си ми харесва. Грехът ми е че за други неща ми харесва уиндоус :D

и определено няма да си жертвам кефа за нито една от двете ос...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.