Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Windows не става ?

Featured Replies

Хубавец ли е според теб?

• Отговори 416
  • Прегледи 21,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аре дечурлигата да избягват лични нападки в темата и ако няма какво да кажат, да замълчат. Явно нямате достатъчно познания да коментирате, така че се ориентирайте към подходящите раздели.

Аре дечурлигата да избягват лични нападки в темата и ако няма какво да кажат, да замълчат. Явно нямате достатъчно познания да коментирате, така че се ориентирайте към подходящите раздели.

В тролска тема държиш сметка кой какво да пише?  :no-no:

В тролска тема държиш сметка кой какво да пише?  :no-no:

Това не го преценявам нито аз нито ти. Има си екип на форума, който казва една тема дали си заслужава или не. Дали е тролска и т.н.

Всъщност си прав за едно. Безсмислено е да се дават мнения. Како тази така и много други теми бяха опорочени от крайно некомпетентни и некадърни люде коментиращи, без да са се докосвали до даден продукт и без да го познават и на 0,001%. Именно такива хора не заслужават да получават каквато и да било полезна информация, защото ще вземат да научат нещо ново, а това е опасно. Така, че да прав си и може би най-добре да се затвори темата.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

А бе,Росене,а бе ,пиле,какъв ХР,какъв дядо Коледа?!Че ти от 3 години компютър имаш,па и колко си го ползвал,като половината време е седял по сервизи,че не слушаш какво ти се говори.

За бяс е тая говорилня тук,да се опита някакво его да докара Роско с чужда подкрепа.

Сигурен ли си от кога имам? Щом от 2005та са 3 години значи бая ти куца математиката.

Само ако можеш да обясниш на хората тук как като съм баннат от там заради теб още 2014та година после съм писал и 2015та при положение че бана ми е постоянен благодарение на теб. Или ти с твоето двуличие си направил клонинг на моя профил за да бълваш ла**а и тук да мъчиш да ме изкарваш черната овца. Всеки те знае що за стока си. А конфигурацията от подписа няма да коментирам, правих я за роднина. Но ти едно си знаеш едно си лаеш.. Това че съм се крил от теб и че съм споменал i7 2700k е за да отклоня вниманието. Но това което е на подписа си го имам, за разлика от теб и ще помоля ти и другото ти аз моничо и хорхе да спрете с офтопика и изобщо да не пишете в тази тема, не сте компетентни нито в софтуера нито в хардуера, компетентни сте само в тролстването и интригите, но щом ви кефи да сте задклавиатурни плъхове това си е ваш избор.

Обърках се вече това Windows срещи Linux тема ли е?

Съвсем не е. Но го кажи на Windows троловете, просто няма линукс/бсд тема която да не са осрали. Та дори и тази осраха която е насочена само към Windows.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Росене, нали си приятел с капитана ? Нека той ти каже, че сигналите ни с Джони са различни ;) Също, че той просто е от Пловдив, а аз от София, около 120 километра разстояние. Ако благоволиш ще ти пратя в скайп всичките ми чатове с Джони, не вярвам да сме си писали с месеци, за да ти докаже той, че е двама човека :D

Сигурен ли си от кога имам? Щом от 2005та са 3 години значи бая ти куца математиката.

Само ако можеш да обясниш на хората тук как като съм баннат от там заради теб още 2014та година после съм писал и 2015та при положение че бана ми е постоянен благодарение на теб. Или ти с твоето двуличие си направил клонинг на моя профил за да бълваш ла**а и тук да мъчиш да ме изкарваш черната овца. Всеки те знае що за стока си. А конфигурацията от подписа няма да коментирам, правих я за роднина. Но ти едно си знаеш едно си лаеш.. Това че съм се крил от теб и че съм споменал i7 2700k е за да отклоня вниманието. Но това което е на подписа си го имам, за разлика от теб и ще помоля ти и другото ти аз моничо и хорхе да спрете с офтопика и изобщо да не пишете в тази тема, не сте компетентни нито в софтуера нито в хардуера, компетентни сте само в тролстването и интригите, но щом ви кефи да сте задклавиатурни плъхове това си е ваш избор.

Съвсем не е. Но го кажи на Windows троловете, просто няма линукс/бсд тема която да не са осрали. Та дори и тази осраха която е насочена само към Windows.

Са па ние сме били троловете. .. А спомняш ли си кой оспами Windows раздела по-яко ?

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

• Автор

Са па ние сме били троловете. .. А спомняш ли си кой оспами Windows раздела по-яко ?

Оспамил ? Нали уж всичко е супер и никога няма проблеми с него? А защо ли има цял подфорум за отстраняване на зловреден софтуер за проблеми с Windows и други?! И както винаги там се отнасят с нас като със боклуци само защото знаят че сме от линукс общността, а когато някой Windows потребител дойде да пита нещо при нас ние му помагаме, дори и когато е започнал яко да плюе по "нашата система"

Като стана въпрос за софтуер и домашна употреба ето реален пример. Искам един линукс потребител да дойде и да ми осигури пълна функционалност на всички периферни устройства, които имам на компа в къщи, за по-малко време, отколкото аз ще го направи някой на уиндоус... Ама без да пише скриптове и какъвто и да е код. В крайна сметка, аз не се интересувам от ОС - искам да седна и да почна да върша работа, нали?

Да ми работи USB управлението на монитора и за всяко приложение да си избирам профил по желание - цветна температура, яркост т.н..

Да ми работят всички настройки и макросите на мишката и клавиатурата в зависимост от приложенията + рънтайм смяна на разделителната/цвета и записа на макроси със съответните допълнителни клавиши. Дисплея на клавиатурата да показва същата информация - поне натоварването, часовника и медия плейъра.

Да ми работи калибратора на дисплея - не само да си правя профили, ами да мери околната осветеност и променя настойките в реално време.

Не искам много нали? На уиндоус ще са инсталирани и функционални за 15мин със времето за сваляне на драйверите, без самата калибрация на дисплея, с нея 20.

• Автор

Като стана въпрос за софтуер и домашна употреба ето реален пример. Искам един линукс потребител да дойде и да ми осигури пълна функционалност на всички периферни устройства, които имам на компа в къщи, за по-малко време, отколкото аз ще го направи някой на уиндоус... Ама без да пише скриптове и какъвто и да е код. В крайна сметка, аз не се интересувам от ОС - искам да седна и да почна да върша работа, нали?

Да ми работи USB управлението на монитора и за всяко приложение да си избирам профил по желание - цветна температура, яркост т.н..

Да ми работят всички настройки и макросите на мишката и клавиатурата в зависимост от приложенията + рънтайм смяна на разделителната/цвета и записа на макроси със съответните допълнителни клавиши. Дисплея на клавиатурата да показва същата информация - поне натоварването, часовника и медия плейъра.

Да ми работи калибратора на дисплея - не само да си правя профили, ами да мери околната осветеност и променя настойките в реално време.

Не искам много нали? На уиндоус ще са инсталирани и функционални за 15мин със времето за сваляне на драйверите, без самата калибрация на дисплея, с нея 20.

И още 4 часа за инсталация на Windows+програмите от първа необходимост и то мина деня.

Това за скриптовете важи в Windows където често си пишете batch скриптове за да подкарате нещо.

За другите неща смятам че са напълно функционални макар и доста изчанчени изисквания да имаш.

И не е много ясно какво точно искаш да кажеш в някои части от изречението. А и от друга страна това отново е офтопик.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Безинтерсна тема, Windows е broken by design. flare, на Logitech оная клавиатура ли имаш, как ѝ беше името, с много харения и индикация? Каква е мишката? Иначе гамата е елементарна, аз ползвам redshift за целта.

И още 4 часа за инсталация на Windows+програмите от първа необходимост и то мина деня.

Това за скриптовете важи в Windows където често си пишете batch скриптове за да подкарате нещо.

За другите неща смятам че са напълно функционални макар и доста изчанчени изисквания да имаш.

И не е много ясно какво точно искаш да кажеш в някои части от изречението. А и от друга страна това отново е офтопик.

Преди 2 дни минах на 8.1 от 7-цата.Инсталацията беше от флашка.За няма и 2 часа инсталирах 8.1 + драйвъри+ програмите които ползвам и офис пакета :D .

Отнело ми е толкова малко време най-вероятно заради магическият процесор Vishera FX6350 защото след инсталацията на драйвърите ,всичко останало го инсталирах на 2-3 пъти(по няколко инсталации наведнъж).С 2 HDD съм,нямам SSD.Системния диск е някъв  Samsung около 250GB,който е на 6-7 години,но съм доволен от него. 

Ти верно се опитваш да се подиграваш с нас. Кога си инсталирал windows 4 часа ?! При мен има няма час и съм готов с всички драйвери и програми.

Безинтерсна тема, Windows е broken by design. flare, на Logitech оная клавиатура ли имаш, как ѝ беше името, с много харения и индикация? Каква е мишката? Иначе гамата е елементарна, аз ползвам redshift за целта.

Logitech G9 и Logitech G15 - съпорт някакъв има и до там. Сичко тряа да си правиш сам...

За редшифт - напълно грешна по концепция и безсмислена програма - обосновка:

Знаят ли срещу прозорците ми какво има, какъв цвят е, колко светлина отразява? Ми ако е някоя голяма и висока сграда (баш така е вкъщи), интензитета на светлината може да се променя по съвсем различен начин с течение на деня...

Знаят ли дали и колко са ми затворени щорите, кога светвам лампата? Или трябва като ги пускам и да пренастройвам програмата?

Знаят ли дали е облачно или слънчево и колко точно?

Та така - няма как да стане без да мериш наистина. Затова съм си взел калибратор, който си мери непрекъснато околната светлина и коригира съответно.

Освен това пропускаш, че монитора ми има хардуерни профили и управление - ако управляваш от видеокартата губиш цвят. Докато монитора ми има 10битова матрица и конверсия на гамата вътре 8 към 10. Ако управлявам видеокартата това се губи. Затова монитора си има USB управление и от него си избирам профил в зависимост от приложение. Има някакъв много мизерен съпорт за линукс, ама да го настроиш с 1 клик на приложение - никакъв шанс

П.П. Ако нещо се ползва от повечето хора в света, въпреки, че има алтернативи, аз бих избягвал изказване broken by design. Продуктите се проектират(design) точно за да се потребяват много, следователно дизайна е много успешен.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

Преди 2 дни минах на 8.1 от 7-цата.Инсталацията беше от флашка.За няма и 2 часа инсталирах 8.1 + драйвъри+ програмите които ползвам и офис пакета :D .

Отнело ми е толкова малко време най-вероятно заради магическият процесор Vishera FX6350 защото след инсталацията на драйвърите ,всичко останало го инсталирах на 2-3 пъти(по няколко инсталации наведнъж).С 2 HDD съм,нямам SSD.Системния диск е някъв  Samsung около 250GB,който е на 6-7 години,но съм доволен от него. 

Ние тук говорим че инсталираме функциониращи и готови за ползване системи за една бира или една цигара време.. А ти говориш за 2 часа.

Ти верно се опитваш да се подиграваш с нас. Кога си инсталирал windows 4 часа ?! При мен има няма час и съм готов с всички драйвери и програми.

Най-вероятно е инсталирал XP от CD + програми и драйвъри от CD(DVD),та затова му е отнело толкова време :D .Windows Vista/7/8/8.1 се инсталират бързичко,освен ако Росенчо не ползва програми от порядъка на 100GB

Най-вероятно е инсталирал XP от CD + програми и драйвъри от CD(DVD),та затова му е отнело толкова време :D .Windows Vista/7/8/8.1 се инсталират бързичко,освен ако Росенчо не ползва програми от порядъка на 100GB

Точно за това говоря. Аз инсталирам windows 7 и го настройвам за около 25-30 минутки, а след това драйверите и програмите и си свиркам ...

Ние тук говорим че инсталираме функциониращи и готови за ползване системи за една бира или една цигара време.. А ти говориш за 2 часа.

За няма и 2 часа!!Е,моята ситема не е функционираща ли :D ?Едно ubuntu се инсталира за също толкова време, за колкото и 8.1. Правил съм инсталация на ubuntu и съм ползвал известно време,но не е моята ОС,доста неща ми липсват.Говоря за инсталация с форматиране и правене на дялове.

Една бира време е относително понятие!За 15 минути някой може да е изпил половин бутилка,а друг вече да е на 2-3 бира :D

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

• Автор

Айде стига арогантност. Спомни си XP, Vista,7 и сега 8 айде със 7 и 8 е по-бързо (защото не се налага да хакаш драйвери в повечето случаи, при стари машини) но пак е много време.

Аз като съм с нова машина и за 8.1 трябва да тегля драйвери за дъното от сайта на гигабайт, това не отнема ли време? То също е част от инсталацията! Защото инсталирания Windows е неизползваем без драйвери и допълнителен софтуер за ежедневна употреба, но не говорим за това а обсъждаме защо не става.

1 Вируси, Червеи, Задни Врати, Шпионски Софтуер, и други зловредни.

2 Фрагментация колкото и да се опитват никога няма да оправят този проблем при който системата просто издъхва и става адски бавна.

3 Лоша многопоточност, често пъти дадена програма заема всички ресурси и когато искаш да отвориш втора започва да се бави да пише Не Отговаря и други.

4 Грозен и неудобен интерфейс

5 Разхвърляни менюта, примерно кой да предположи че управление на захранването има нещо общо с настройките за звук та е навряно в раздела Звук и Хардуер или как беше точно там а и не е единствен случай.

6 Нулева гъвкавост, дори системата да не работи добре (а тя не работи добре, скопява хардуера) ти не можеш да я промениш дори да е наложително нямаш достъп. Както са ти я дали с кусурите тъпите вратовръзкари това е и си оставен на милостта на някой костюмар на който устата му мирише на лайна.

За няма и 2 часа!!Е,моята ситема не е функционираща ли :D ?Едно ubuntu се инсталира за също толкова време, за колкото и 8.1. Правил съм инсталация на ubuntu и съм ползвал известно време,но не е моята ОС,доста неща ми липсват.Говоря за инсталация с форматиране и правене на дялове.

Една бира време е относително понятие!За 15 минути някой може да е изпил половин бутилка,а друг вече да е на 2-3 бира :D

Убунту точно се инсталира доста бързо. При мен 6 - 7 минути на SSD. А на обикновен диск на 7 - 8 години на стара машина около 15 - 20. Което далеч не е 2 часа.

Ники стига глупости 8.1 само него ми отнема около 30 минути на тази машина от подписа с SSD. Така че стига глупости.

А и от друга страна това отново е офтопик.

Изчанчени изисквания - т.е. купил съм си хардуер и искам да работи. И то какъв монитор, мишка и клавиатура.

Функционалности които имам с едно щракване на пръст в уиндоус и половината от които изобщо НЯМА под линукс, ако не си ги напиша сам?

Изобщо не е офтопик. Предоставя аргументи, защо основното твърдение в темата не е вярно.

• Автор

Изчанчени изисквания - т.е. купил съм си хардуер и искам да работи. И то какъв монитор, мишка и клавиатура.

Функционалности които имам с едно щракване на пръст в уиндоус и половината от които изобщо НЯМА под линукс, ако не си ги напиша сам?

Изобщо не е офтопик. Предоставя аргументи, защо основното твърдение в темата не е вярно.

Явно никога не си ползвал линукс. Както и exwol каза говорите по инерция, тези всички неща ги има и работят без да се налага дори цъкане с мишка.

Офтопик е защото не е свързано с темата. Въпросите ти са за друга тема, Ако си начинаещ в Линукс задай въпроса си тук.

Logitech G9 и Logitech G15 - съпорт някакъв има и до там.

Мислех, че по-новите :) Но, ако големият ти страх е, че няма инсталция с Next-Next... така е - няма. Трябва да се мапнат бутоните ръчно в конфигурационния файл.

Айде стига арогантност. Спомни си XP, Vista,7 и сега 8 айде със 7 и 8 е по-бързо (защото не се налага да хакаш драйвери в повечето случаи, при стари машини) но пак е много време.

Аз като съм с нова машина и за 8.1 трябва да тегля драйвери за дъното от сайта на гигабайт, това не отнема ли време? То също е част от инсталацията! Защото инсталирания Windows е неизползваем без драйвери и допълнителен софтуер за ежедневна употреба, но не говорим за това а обсъждаме защо не става.

1 Вируси, Червеи, Задни Врати, Шпионски Софтуер, и други зловредни.

2 Фрагментация колкото и да се опитват никога няма да оправят този проблем при който системата просто издъхва и става адски бавна.

3 Лоша многопоточност, често пъти дадена програма заема всички ресурси и когато искаш да отвориш втора започва да се бави да пише Не Отговаря и други.

4 Грозен и неудобен интерфейс

5 Разхвърляни менюта, примерно кой да предположи че управление на захранването има нещо общо с настройките за звук та е навряно в раздела Звук и Хардуер или как беше точно там а и не е единствен случай.

6 Нулева гъвкавост, дори системата да не работи добре (а тя не работи добре, скопява хардуера) ти не можеш да я промениш дори да е наложително нямаш достъп. Както са ти я дали с кусурите тъпите вратовръзкари това е и си оставен на милостта на някой костюмар на който устата му мирише на ла**а.

Убунту точно се инсталира доста бързо. При мен 6 - 7 минути на SSD. А на обикновен диск на 7 - 8 години на стара машина около 15 - 20. Което далеч не е 2 часа.

Ники стига глупости 8.1 само него ми отнема около 30 минути на тази машина от подписа с SSD. Така че стига глупости.

Над половината от нещата не са вярни! (поне за мен) Тука съм без SSD, а със инсталацията и настройката ми отнема около 20-30 минути. Това, че за някой е грозно, не означава че за всички е така, в момента ползвам Windows 8.1 Pro и ми харесва как изглежда. А ако 3 беше вярно, до сега нямаше да мога да отворя 6 таба, игра и да свалям торент едновременно. Когато системата стане бавна, на Windows 8.1 можеш да направиш един Refresh който отнема около половин час и не заличава нито един твой документ.

Мислех, че по-новите :) Но, ако големият ти страх е, че няма инсталция с Next-Next... така е - няма. Трябва да се мапнат бутоните ръчно в конфигурационния файл.

Ето още един пример защо Linux няма да замени Windows. Мислиш ли че обикновен потребител който не знае почти нищичко за компютъра а го ползва от време на време за някоя игричка и фейс, ще започне да използва терминала и да редактира конфигурационните файлове ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.