Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Windows не става ?

Featured Replies

exwol това означава ли че има Линукс потребители който са забили само в него като коне с капаци и твърдят че тя е най-добрата а всичко друго е боза?

• Отговори 416
  • Прегледи 21,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Както има фенове на Андроид  така има фенове и на Windows Phone . И за двете има хляб,бъдеще и потребители. Същото е и при десктопите  и при сървърите. Видя се,че не можете да се съсредоточите върху конкретни  минуси и плюсове на едното и другото така или иначе. Да бяхте се насочили към конкретни неща десктоп,приложения,технологии а не да спорите за игри  и Direct X или Open GL  примерно.

Всъщност може би с Wankata само 2-мата дадохме някакви примери в тази насока досега...той с офис приложенията, аз откъм видеомонтаж (не казвам, че Linux не става за такъв...има си прекрасни видео едитори), но докато Adobe не направят пълноценни версии за продуктите си за Linux (и не, не искам да чувам за алтернативни, защото изискванията и проектите,филтрите,плъгините, драйверите, настройките, кодеците просто няма как да тръгна да ги търся отново - ще отнеме години - особено като всичко е обвързано до конкретен хардуер - стари платки на Matrox, DeckLink BlackMagic, Avid и прочие за които няма Linux поддръжка за разлика от новите 4К версии просто за работа няма как поне аз да ползвам Linux). В къщи пак ми трябва Windows машина за двойна съвместимост и вече мога да си сложа и един Линукс за разцъкване в домашни условия, какъвто си държа наблизо (както споменах, вече за xPud). Те така. Просто си има специфични неща в която всяка една ОС има предимства и недостатъци. Умното е потребителя да извлече максимума и от двете и да е щастлив от разнообразието вместо да се оплаква. Нека да има и конкуренция на DX е лицето на OpenGL, AMD Mantle и т.н. за да има развитие и качество на продуктите. :)

Това последното какво означава? Че Линукс е за възрастни(ама под "възрастни" нямам предвид само навършили 18, а и  тези на прилично повече) за които игрите са..е, почти отминал период?

Мен ли питаш, че не ми става ясно?

Това последното означава, че Линукс е една много добра и качествено мислена операционна система, на която могат да се върша много по-съществени неща от гейминг или от ежедневните занимания на една блондинка. Казах за гейминга, какво мисля в отвора си до B-boy[styLe], няма да се повтарям. И не, не е за възрастни, а по-скоро за хора, които имат желание да прогледнат. Да не говоря, че за онези които искат да се занимават професионално в каквато и да е ИТ насоченост е почти задължително да го познават, иначе трудно ще се развиват. Разберете, че на негова база се градят много неща, и че именно Линукс ядрото допринася изключително много на технологичния свят в който живеем. При Windows това не е така. Това отговаря ли ти на въпроса?

exwol това означава ли че има Линукс потребители който са забили само в него като коне с капаци и твърдят че тя е най-добрата а всичко друго е боза?

Има Линукс потребители, които се борят да променят статуквото, защото виждат че някои неща са грешни и неправилни. Понякога борбата/война изисква да си по-краен и брутален, за да предизвикаш внимание или пък да накараш ответника да се замисли. Това е като да се развикаш на някого. Вие представяте ли си в какъв свят бихме живели, ако не съществуваха такива хора, компании, организации, които са готови да се противопоставят на монопола, като жертват собствени сили, време пари и т.н. Самия аз, заедно с Ivo, bvbfan, crazyroler, Matrata и всички, които ни подкрепят, сме една много мижава частичка борещи се. Човек трябва да е над себе си и да си отвори очите. Трябва да е широко скроен, психически готов, за да приема някои неща от заобикалящия го свят. Понякога хората се променят и на това му се казва, че са узрели. Други обаче си остават дребнави, злобни и ограничени, които анатемосват всичко, което не познават. Линукс е не само операционна система, той е кауза ако щеш. Той е различната гледна точка, идеология... Не искам да звуча като проповедник. Просто идеята е да се каже, че има алтернативи на Windows и те са достатъчно добри.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Мен ли питаш, че не ми става ясно?

Това последното означава, че Линукс е една много добра и качествено мислена операционна система, на която могат да се върша много по-съществени неща от гейминг или от ежедневните занимания на една блондинка. Казах за гейминга, какво мисля в отвора си до B-boy[styLe], няма да се повтарям. И не, не е за възрастни, а по-скоро за хора, които имат желание да прогледнат. Да не говоря, че за онези които искат да се занимават професионално в каквато и да е ИТ насоченост е почти задължително да го познават, иначе трудно ще се развиват. Разберете, че на негова база се градят много неща, и че именно Линукс ядрото допринася изключително много на технологичния свят в който живеем. При Windows това не е така. Това отговаря ли ти на въпроса?

Не можем всички да сме професионалисти и далеч не всички сме годни да си изкарваме хляба с ИТ(още повече , че не съм съгласен, че Линукс е приложен " в каквато и да е ИТ насоченост").

Всъщност може би с Wankata само 2-мата дадохме някакви примери в тази насока досега...той с офис приложенията, аз откъм видеомонтаж (не казвам, че Linux не става за такъв...има си прекрасни видео едитори), но докато Adobe не направят пълноценни версии за продуктите си за Linux (и не, не искам да чувам за алтернативни, защото изискванията и проектите,филтрите,плъгините, драйверите, настройките, кодеците просто няма как да тръгна да ги търся отново - ще отнеме години - особено като всичко е обвързано до конкретен хардуер - стари платки на Matrox, DeckLink BlackMagic, Avid и прочие за които няма Linux поддръжка за разлика от новите 4К версии просто за работа няма как поне аз да ползвам Linux). В къщи пак ми трябва Windows машина за двойна съвместимост и вече мога да си сложа и един Линукс за разцъкване в домашни условия, какъвто си държа наблизо (както споменах, вече за xPud). Те така. Просто си има специфични неща в която всяка една ОС има предимства и недостатъци. Умното е потребителя да извлече максимума и от двете и да е щастлив от разнообразието вместо да се оплаква. Нека да има и конкуренция на DX е лицето на OpenGL, AMD Mantle и т.н. за да има развитие и качество на продуктите. :)

То добре че сте дали но да не забравяме че това не е по темата. Може би и поради тази причина хората не са го направили.

Не можем всички да сме професионалисти и далеч не всички сме годни да си изкарваме хляба с ИТ(още повече , че не съм съгласен, че Линукс е приложен " в каквато и да е ИТ насоченост").

Бас ловя че форума в който драскаш в момента се рънва на Линукс така че има приложност.

Бе като цяло и на Windows могат да се правят хиляди смислени неща различни от gaming-a. Зависи кой какво търси. Иначе определено има неща, които помагат поне в хобито ми при почистване на malware взети и от опита ми с Linux (колкото и да е малък той). Колкото до забавленията...всеки да разпуска, както си иска...аз също гледам да излизам и да се срещам с хора, но след две сватби през уикенда, днес с кеф изиграх един Heroes 3. Нека не всички, които чат-пат цъкат биват оприличавани на nerd-oвете от The Big Bang Theory. :D

То добре че сте дали но да не забравяме че това не е по темата. Може би и поради тази причина хората не са го направили.

Защо да не е по темата? Аз не казвам, че е по вина на Linux, че няма версии на Adobe за тяхната платформа, а просто казвам каква е причината да не го ползвам за работа различна от домашна употреба.

Бас ловя че форума в който драскаш в момента се рънва на Линукс така че има приложност.

Аз пък не мога да напиша кода на форума, така че това не ме касае.

Защо да не е по темата? Аз не казвам, че е по вина на Linux, че няма версии на Adobe за тяхната платформа, а просто казвам каква е причината да не го ползвам за работа различна от домашна употреба.

Еми темата е за проблемите на Windows не тези на Linux а и отдавна стана ясно целта на темата. Така че писането на нещо смислено става безсмислено. Всеки използващ двете операционни системи продължително време може да даде добро сравнение. Проблемите в Линукс са на доста места, проблема до някъде е че сам си пречи на моменти да се развива. Но както казах всичко това просто не е по темата.

Аз пък не мога да напиша кода на форума, така че това не ме касае.

И интернет Windows Linux не ги касае какво можеш, твоето незнание не ги прави неприложими.

Редактирано от Zealar (преглед на промените)

Значи, са искаш да разиграваме CS пред блока ли ? :D

Гледайте сега, Windows има много голям плюс в игрите, това не можете да го отрчете.

Не, на "пускам,пускам кърпа". Знаеш ли как се играе? А иначе - на стар и слаб комп не могат да се играят игри, но пък може да се джурка из нета навсякъде безпроблемно и да е гледат филми.

Бе като цяло и на Windows могат да се правят хиляди смислени неща различни от gaming-a. Зависи кой какво търси. Иначе определено има неща, които помагат поне в хобито ми при почистване на malware взети и от опита ми с Linux (колкото и да е малък той). Колкото до забавленията...всеки да разпуска, както си иска...аз също гледам да излизам и да се срещам с хора, но след две сватби през уикенда, днес с кеф изиграх един Heroes 3. Нека не всички, които чат-пат цъкат биват оприличавани на nerd-oвете от The Big Bang Theory. :D

Аз за гейминга ти казах. Нямам против него, дори напротив... Не оприличавам всички, които поцъкват като nerd-oвете, казах ти го в предното мнение. Уважавам избора на всеки, но това което се опитвам да кажа, е че има алтернатива. Иначе любимото ми е да си пусна пц-то и докато си пия кафета да цъкам. Избрал съм да се занимавам дори с това и то не случайно :)

Е, то има алтернатива и на това да не си хетеросексуален. ;)

Има, ама аналогията ти не е правилна.

Не е едно и също нещо като да караш в насрещното или просто да смениш колата. В първия случай просто ще си строшиш главата. Във втория случай обаче, алтернативно се качваш на друга по-бърза кола, която въпреки, че вози малко по-твърдо за момента, доставя повече удоволствие. И понеже е по-бърза и се кара малко по-специфично, ще те направи по-добър шофьор. Нали си чувал, че тихото море никога няма да направи моряка опитен. ;)

Нали си чувал, че тихото море никога няма да направи моряка опитен. ;)

Да, чувал съм, че това е също толкова добра аналогия като моята. Мерси за подкрепата. Вярно е, че никой опипал Линукс няма опасност да корабокрушира смъртоносно.

Нали си чувал, че тихото море никога няма да направи моряка опитен. ;)

Ама, който не се доближава до водата нема да се удави. :P

(тва да покажа, че е грешна аналогията, не че не трябва да се пипа линукс)

Редактирано от flare (преглед на промените)

Да, чувал съм, че това е също толкова добра аналогия като моята. Мерси за подкрепата. Вярно е, че никой опипал Линукс няма опасност да корабокрушира смъртоносно.

Ама, който не се доближава до водата нема да се удави. :P

(тва да покажа, че е грешна аналогията, не че не трябва да се пипа линукс)

Момчета, аде събудете се, нищо че е сред нощ и мислете. Сега и аналогията ли трябва да си обясняваме. :P

flaer, от теб пък не го очаквах... ;)

Хубаво, ще перифразирам аналогията, щом тази не ви харесва. Ако не се скача в "бурни" води, никога няма да се научи човек да плува добре. Говоря за онези, които оприличиха Линукс, като дяволска работа. Умишлено съм сложил "бурни" в кавички, защото това е само според техните виждания. С две думи, за да се изказваш подготвен, трябва да имаш опит. Така по-ясно ли е вече? Иначе за тия що цял живот се пазят да не се удавят, аз си имам друга максима: "По-добре да живея само 50 години, но като лъв, отколкото 100 като овца".

Ние мислим, даже и по-логично, от някой, който иска напук да е по-прав от нас :)

Давай посочи го този някой. Обори го с подплатени аргументи. С едно изречение не звучиш убедителен. А щом смяташ, че нещата се правят напук, не заслужаваш да ти се отговаря.  Дори не осъзнаваш същността на темата и за какво става въпрос в нея, която между другото е и в твоя полза, защото от един такъв разговор можеш да научиш много. И забележи, че казах можеш, защото за слепците нямам как да им е полезна и да ти кажа честно много се радвам, че е така.

• Автор

Докато Линукс направят реална конкуренция на DirectX има много боб да яде.

OpenGL е много по-добър, многонишков е за разлика от DirectX (до версия 12)

А и вече се разработват подобрени библиотеки една от Валве GL-Next и една от друга компания Vulkan.

Точно така си е, но иначе успяхме да наспамим темата с няколко страници за няколко часа! :D

И почувства ли се по-готин? Това ли ти е висшата цел в живота? Не ми отговаряй. Просто се замисли какво правиш с живота си.

Линукс потребителите които са заклети по-скоро мразят всички Apple продукти, но никъде не се споменава Windows.

Давай посочи го този някой. Обори го с подплатени аргументи. С едно изречение не звучиш убедителен. А щом смяташ, че нещата се правят напук, не заслужаваш да ти се отговаря.  Дори не осъзнаваш същността на темата и за какво става въпрос в нея, която между другото е и в твоя полза, защото от един такъв разговор можеш да научиш много. И забележи, че казах можеш, защото за слепците нямам как да им е полезна и да ти кажа честно много се радвам, че е така.

Аз нямам никаква полза от темата, освен забавлението.

Аз нямам никаква полза от темата, освен забавлението.

Именно за това говорех, няма и как да имаш, след като си нямаш идея за какво се говори в нея и много се радвам за което. Само се чудя защо взимаш участие.

Именно за това говорех, няма и как да имаш, след като си нямаш идея за какво се говори в нея и много се радвам за което. Само се чудя защо взимаш участие.

За да те принудя да изплюеш софтуерното откритие на века, което си постигнал с невероятното си знание, търпимост и колегиалност.

За да те принудя да изплюеш софтуерното откритие на века, което си постигнал с невероятното си знание, търпимост и колегиалност.

Ако имаш нещо лично да ми казваш, давай направо, че така не те разбирам, а и нямам много време да гадая, още по-малко да се занимавам с глупости или хора, като теб. В темата се говори за определени неща и ако тя не представлява интерес за теб, какво правиш в нея? Мен ме мани, просто избегвай да се занимаваш. Иначе какво съм открил и какво не, също спада към "онова мен ме мани", то си е моя грижа. Колко знам или не знам също. Не си ти човека дето ще ме оценява. Всъщност не ми дреме особено какво ще кажеш. За търпимост и колегиалност ли ми говориш? Странно, не помня да съм обидил някого конкретно с нещо, без да е предизвиквано. Мисля да приключим с разговора м/у нас и да се съсредоточим по темата. Ние не сме важни в случая.

OpenGL е много по-добър, многонишков е за разлика от DirectX (до версия 12)

Росенчо, пак си спал на течение. 

Като е по-добър, защо всички съвременни ААА заглавия се правят да вървят под DX? 

Или всичко що се използва в Linux за теб е най-доброто, а това в Windows не струва? Вземи махни капаците и прогледни малко!

• Автор

Росенчо, пак си спал на течение. 

Като е по-добър, защо всички съвременни ААА заглавия се правят да вървят под DX? 

Или всичко що се използва в Linux за теб е най-доброто, а това в Windows не струва? Вземи махни капаците и прогледни малко!

Поредния Севлиевски многознайко кога в Севлиево открихте компютрите че и специалисти станахте :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.