Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри, на цена до 4500лв(обновена)

Featured Replies

И каква е логиката за Caviar Black?

Аз пък бих казал, че два Seagate SSHD  по 2 TB  в RAID  1  са идеални за сторидж. 

RAID-a e за SSD-та или едно SAMSUNG SM951 M.2 256GB PCI-Express 3.0 за ОС и игри, a HDD е за архив, снимки, музика и филми.

WD Caviar Black - много качествени и здрави дискове с голяма гаранция.

• Отговори 77
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

RAID-a e за SSD-та или едно SAMSUNG SM951 M.2 256GB PCI-Express 3.0 за ОС и игри, a HDD е за архив, снимки, музика и филми.

Нещо не те разбрах. Искаш да кажеш, че не мога да си включа два харда в RAID 1? Значи 3 години напразно ползвам два от хардовете си така за srorage ?  Правиш ли разлика между RAID 0, 1, 5, 10...? При такава заделена сума за PC, просто е задължително човек да се подсигури с два големи харда, работещи в RAID 1. Защото колкото и да са качествени дисковете както казваш, толкова и винаги има няколко процента от тях, които се скапват по една или друга причина. И ако си мислиш, че гаранцията от 5 години ще спаси снимките ти, видеоклиповете и изобщо важните неща на тоя хард, добре е да си опресниш познанията за тия неща. Аз никога не бих рискувал да съхранявам информация само на един хард диск. Вярно, има и други варианти - флашки, DVD, Облаци, но RAID  1 е най-удобното и бързо нещо, измислено досега. 

И още нещо за Caviar Black - шумни и горещи. 

Ако ще прави райд за чий са му HDD с допълнителна електроника по тях, която увеличава вероятността от скапването им?

За бързина. SSHD-тата на Seagate  по принцип са по-бързи от подобните HDD  на същата фирма. Имам всякакви Seagate  дискове от времето на SATA 1. А кое кога ще се скапи е божа работа. Със сигурност обаче човек ще вземе мерки при първите индикации за това, което не е така, ако се ползват стандартни методи за съхраняване на информация. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Струва ми се малко несериозно да му давате конфигурации за 4500лв. със 16 или 8GB РАМ, а :D ?

За архив, снимки и музика му препоръчваш WD Black?

• Автор
Това ми харесва като конфигурация, да ви попитам само, това охлаждане добър вариант ли е?

Монитора е отделна работа, първо компа да сглобя, това са пари само за него. 

Редактирано от Jivko Cankov (преглед на промените)

Спешна ли ти е покупката?

Ако не е изчакай 2 седмици и питай пак. Може и нищо да не се промени, но поне ще ти е мирна главата, че не си се "прецакал"...

Днес тема за 4500, другия месец за 6500 :P То и да чака, като му набъбне бюджета къдя Коледа до 20 бона, даже и чувала на дядо Мраз ще купи. 

Ето и моето предложение

Обща стойност - 4 314.60 лв. с ДДС

Количка

Хардовете ги давам по 2 за да може автора да ги конфигурира в раид масив.

Автора на темата след като иска безкомпромисна конфигурация по безкомпромисна от това което му предлагам за тези пари едва ли ще намери.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

...
...
Това ми харесва като конфигурация, да ви попитам само, това охлаждане добър вариант ли е?

...

Бях ти сложил референтна карта и водно охлаждане за нея. Тук си сменил картата с нереферентна и пак си оставил водното. Няма никакъв смисъл да даваш повече пари за карта с подобрен охладител и после да го махнеш.  Референтните карти на 980Ti се оказват много добри, и абсолютно еднакви на различните производители. Затова ти предложих Палит.

Ето и моето предложение

Обща стойност - 4 314.60 лв. с ДДС

Количка

Хардовете ги давам по 2 за да може автора да ги конфигурира в раид масив.

Автора на темата след като иска безкомпромисна конфигурация по безкомпромисна от това което му предлагам за тези пари едва ли ще намери.

Процесора и дънната платка са различни сокети.CPU от старо поколение комбинирано с дъно 2011-V3,първото оперира с памет DDR3,а второто с DDR 4.

• Автор

Не ми е проблем да забавя две седмици. Тахумба благодаря за поправката, не съм много наясно, затова и питам. Ако избера на Палит тогава ми трябва водно охлаждане, а ако е нереферентна, тогава става и с ноктуа, нали така?

Редактирано от Jivko Cankov (преглед на промените)

Не, тук говорим за охлаждане на видеокартата, а не на процесора. В моя билд всичко беше с водно. 980Ti с водно е страшни пари, затова съм сложил най-евтината и водно за нея. Получаваш 980Ти с водно на приемлива цена:

Обща стойност - 1 568.00 лв. с ДДС

Процесора и охладителя за него са тези:

Обща стойност - 1 045.84 лв. с ДДС

Процесора и дънната платка са различни сокети.CPU от старо поколение комбинирано с дъно 2011-V3,първото оперира с памет DDR3,а второто с DDR 4.

ОК - не съм внимавал максимално коригирах  си предложението:

Обща стойност - 4 447.28 лв. с ДДС

Благодаря за корекцията.

Да, но може да си ползваш Гигабайта с нейното си въздушно охлаждане, без да добавяш водно.

• Автор

GB-X99-UD4P--X99--2011-V3
I7-5820K-3.3G-15MB-BOX-2011-V3
G.SKILL-4x4GB-DDR4-Ripjaws-4-F4-2400C15Q-16GRK
GB-N98TG1-GAMING-6GD--GTX980TI/GTX980TI
ADATA-SSD-M2-2280-SP900-256GB
1T-SG-SATA-6G-7200-64--3Y-WARR  x2
PSU-FD-750W-EDISON-M-BLACK
FD-DEFINE-R5-TITANIUM-WINDOW
PHANTOM-KRAKEN-X41-WATTER-COOL

Спирам се на този вариант, но искам да ви питам мога ли да се доверя на Nikem да ми я сглобят, понеже няма да се справя сам?

Спирам се на този вариант, но искам да ви питам мога ли да се доверя на Nikem да ми я сглобят, понеже няма да се справя сам?

А за този вариант какво ще кажеш?

Oсвен това ще имаш 32 гигабайта рам.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Колец паметта и видеото  не са налични.

Жалко конфигурацията е разкошна.

Не са налични, но могат да се доставят. Просто ще забавят изпълнението на поръчката с някакъв срок.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

За сглобяването може да им се довериш,но видеото вече не е налично.Питай ги в какъв срок могат да я доставят,ако пък не ти се чака можеш да я замениш с по скъпата EVGA.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.