Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Radeon R9 390X, R9 380, R7 370 ревю и тестове.

Featured Replies

Чакай, защо показваш тестове на карта за 1500лв при 1920x1080? Не мислиш ли, че хората с такива финанси леко са минали покрай Full HD?

А това за фалита няма и да го коментирам. Както каза tommygun, ще си купуваме след 2 години Titan XZY за 3000лв с цели 5% бууст над Titan X.

Редактирано от TheLion17 (преглед на промените)

• Отговори 62
  • Прегледи 37,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Помпата е така при предсерийни те модели. Лек натиск с пръст върху корпуса премахв звука. CM са казали че е на път въвеждането на решение с тънко парче пяна което е супер евтино и лесно и тогава тази точка изчезва. А 1,3 sone в затворена кутия не се чуват , остави отворения стенд с микрофон отстрани и пълна тишина. Пусни си клипчето от яката машина която правих зимата и виж как звучи отварянето на вратичката. А в действителност тов е много леко поскърцване.

За 1080 също съм леко скептичен,ни споменах слабостта на Фюри там. Вече кой би играл с такава карта на 1080 не знам то си е негова работа. Но позицията е определено за 1440 нагоре и най вече 4К. Чете ли тевюто ба колегата от съседния форум и по точно резултатите от 4К playable. И той даже е тествал с грешния драйвър ,15.15 е по-бърз.

Чакай, защо показваш тестове на карта за 1500лв при 1920x1080? Не мислиш ли, че хората с такива финанси леко са минали покрай Full HD?

А това за фалита няма и да го коментирам. Както каза tommygun, ще си купуваме след 2 години Titan XZY за 3000лв с цели 5% бууст над Titan X.

Не, не мисля. Тя играта не зависи от финансите а от това, какво ти предлагат разработчиците. И когато ти предложат игра, която не може да хване минимални 60  fps  на 1440p.  то щеш нещеш минаваш на 1080p. Та има два типа играчи, аз съм от втория ( или може би първия), които искат гладка игра без лаг, с вертикална синхронизация и на максимални настройки. А на 1440p. дори Fury  не би могла да се справи с всички игри. Така, че е напълно резонно да сравнявам на 1080p. Щото например ще ти кажа, че GTX970  не достига за някои нови игри на максимални настройки, да не кажа за всички. Когато на 1080 p.  пуснеш поне 4xAA,  картата не може да се справи с много от новите игри. Да не говорим, че имат куп новости, които обикновено са отричани от АМД феновете по разбираеми за тях и за нас причини. А именно, че картите им не стават за тия неща. Как беше баснята за лисицата и гроздето...много подхожда на АМД феновете.  А давам на 1080p.  с уточнението,че нагоре картата поизравнява нещата с малки изключения, като коментираната Project Cars.  Та ако аз си купя подобна карта, то няма как, ще играя на 1080p. монитор, а от там каквото дойде с DSR  и VSR. Виж, тук си прав за VSR,  защото Fury  би трябвало да се справи по-добре с него при увеличаване на резолюцията. Само искам да попитам нещо АМД притежателите на видеокарти. Тоя VSR  има ли си филтър и как изобщо се оправят нещата с ръбовете при ползване на VSR? При NVIDIA  имаме възможност за настройки на филтъра от 0 до 100%  и всеки има възможност да си настрои по свой вкус DSR. При АМД нямаше такова нещо в началото. Сега как е, някой има ли инфо? Би трябвало да има де, щом е с АМД карта. 

Помпата е така при предсерийни те модели. Лек натиск с пръст върху корпуса премахв звука. CM са казали че е на път въвеждането на решение с тънко парче пяна което е супер евтино и лесно и тогава тази точка изчезва. А 1,3 sone в затворена кутия не се чуват , остави отворения стенд с микрофон отстрани и пълна тишина. Пусни си клипчето от яката машина която правих зимата и виж как звучи отварянето на вратичката. А в действителност тов е много леко поскърцване.

За 1080 също съм леко скептичен,ни споменах слабостта на Фюри там. Вече кой би играл с такава карта на 1080 не знам то си е негова работа. Но позицията е определено за 1440 нагоре и най вече 4К. Чете ли тевюто ба колегата от съседния форум и по точно резултатите от 4К playable. И той даже е тествал с грешния драйвър ,15.15 е по-бърз.

Амим няма да споря, аз твърдя друго. Казах го по-горе. 1080p.  се играе, когато играта не позволява повече. А такива игри доста за GTX970. Следователно, ако аз искам всичко да ми е наред при 1080p.  трябва да мина на Fury  или на gTX980Ti. Това е цялата философия. От там нататък е въпрос на лични предпочитания за това, с колко кадри и каква картина да се играят игрите. Ако бях единствен, дето иска гладка картина с добри детайли, да ме осмеете на първа страница. Ама в тоя форум няколко човека пускаха теми за избягване на микронасичания и какво ли не. Следователно, съобразявайте се и с геймърите. Те са различни, не са един чешит, като вас, дето и на 30-40  fps  без камъчки се радват ;) Надявам се схванахте какво казвам. Не се заяждам, просто се защитавам и обяснявам какво съм имал предвид с горния си пост. Ако нещо не е ясно, ще потретя, а ако трябва и 10 пъти ще повторя, докато не ме изгонят от тук. 

ПП: Следват някоко дни почивка така, че мисля да се отдам на гейминг с GTX970,  дето бие Fury  при някои игри :P Добре че не съм с Fury при Project Cars  де, че щях да си оскубя косите и източа водата от резервоарчето и от яд. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Така и така bump-нахте темата. Ето сравнение на R9 390 срещу GTX 970. Само дето цените у нас не са същите.

Редактирано от enigmatic (преглед на промените)

Няма достъп до тази уеб страница

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

Явно нещо съм сбъркал при поставяне на линка.

Така и така bump-нахте темата. Ето сравнение на R9 390 срещу GTX 970. Само дето цените у нас не са същите.

Аз не видях никакво сравнение. Само някакъв размахва една видеокарта и плямпа нещо неразбираемо. Директно минус от моя страна.

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Аз не видях никакво сравнение. Само някакъв размахва една видеокарта и плямпа нещо неразбираемо. Директно минус от моя страна.

Кое му е неразбираемото ? Ето точен момент, в който сравнява. В началото обясняваше дали картата е rebrand или refresh.

Кое му е неразбираемото ? Ето точен момент, в който сравнява. В началото обясняваше дали картата е rebrand или refresh.

Да, това съм го пропуснал. Но ще кажа нещо за ревюто. Напоследък тестовете почнаха да ги првят с някакви странни настройки. На практика клокната GTX970  при максимални настройки за NVIDIA Gameworks, като само TXAA  е 2х  при Far Cry 4,  кадрите са 40-50. А виж на тестовете какво имаме - 80  fps. Тук са изключили половината благинки на тая  игра, дето дават разликата между Far Cry 3  и Far Cry 4.  Мен ме е яд, че съм изключил PCSS  и TXAA  и едвам се мъча с FXAA + SMAA,  макар че и втората ми идва нанагорнище. И това при 1080 p. Така, че заеби тия тестове. Като намалиш детайлите и имаш добър процесор, кадрите скачат. Само че не затова съм дал толкова пари за тая игра, че да не ползвам PCSS  и TXAA. На практика точно така играя и ми е някак си кофти. Та исках да кажа, че кадрите с тия опции са около два пъти по-малко от тия на клипа и то с клокната GTX970. Прави си сметката колко трябва да се вярва на подобни ревюта, нямащи нищо общо с действителността. Никой няма да тръгне да играе с 80  fps  при положение, че включвайки още малко детайл, пак ще хване 60  fps. 

ПП: Ей като изцвъкали това ultra preset,  знаят ли изобщо, че има и два пъти по-тежки опции от тия ultra? и аз си мислех, че ултрата е наистина ултра и се кефех, докато не се разтършувах за още опции, свързани с NVIDIA Gameworx. При всички игри напоследък е така - DIRT Rally, GTA 5, GRID 2, Autosport...където Ultra  не е ultra,  а просто някакво изродено Very High. Включи на DIRT Rally  Advanced Blending  и гледай сеира на тия видеокарти. То и затова тая опция се включва отделно от ултрата настройки - да се кефят дечицата, че картите им струват нещо. А всъщност са едно нищо. Същата работа и при GTA 5,  където опциите са разделени в две подменюта, да не би случайно някой да включи всичко на ултра и да си хвърли видеокартата и процесора на боклука. Смешни карти са това - R9 390  и GTX970. 

Едно уточнение към горния линк за R7 370. Явно има някаква грешка в сайта, защото когато поставих първия линк, графиките, а и текста на ревюто бяха различни. Направена е някаква редакция след първия ми пост и сегашния тест не ми изглежда никак достоверен, що се отнася до GTX960. За жалост, въпреки че имам навик да правя скрийншот, тоя път не направих, въпреки че си мислех за това. Така, че споко с критиките ако има такива, дано руснаците се усетят утре и оправят графиките си. 

Почваш лек полек да идваш на това което ти обясняваше психо по едно време, че не е само да имаш благинките ами и да видиш какво става като ги пуснеш.

Това е малко като в немския форум и теста на фюри без Х. 980 е по-икономична и по-бърза с клок. И тези двата аргумента се казват на един дъх а се забравя, че с клок 980 харчи ток колкото фюри ИЛИ е по-икономична на Сток,но и по-бавна

Трябва като лапна малко въздух да потестваме пак с теб с актуални драйвъри и с клок от мен.

Между другото Нвидиа имат ли фреймлимит функцията като АМД.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Почваш лек полек да идваш на това което ти обясняваше психо по едно време, че не е само да имаш благинките ами и да видиш какво става като ги пуснеш.

Това е малко като в немския форум и теста на фюри без Х. 980 е по-икономична и по-бърза с клок. И тези двата аргумента се казват на един дъх а се забравя, че с клок 980 харчи ток колкото фюри ИЛИ е по-икономична на Сток,но и по-бавна

Трябва като лапна малко въздух да потестваме пак с теб с актуални драйвъри и с клок от мен.

Между другото Нвидиа имат ли фреймлимит функцията като АМД.

Фреймлимита ползвам с RTSS. NVIDIA  има функция adaptive vsync, която ограничава кадрите на 50/60 или 25/30 в зависимост от честотата на монитора. А може и на 120 или 144, ако мониторът е такъв и естествено на половината от тия стойности. Иначе смисъл от фреймлимит виждам само, когато вертикалната синхронизация не работи много добре. Има някоя-друга игра, при която това оказва някакво влияние на плавността на картината, но игрите се броят на пръсти, при които може да се ползва тоя трик.  За другото после. 

Казват , че разликата била в това, че при фреймлимита картата се товарела толкова колкото да докара кадрите и се пестяло ток а при synch-овете картата се товарела повече а кадрите се натискали после до зададеното количество. Стана ми интересно като видях онзи ден че и аз го имам в 15,7 драйвъра. Може да си заслужава някой тест, но в момента нямам време да играя камо ли да тествам. И се чете и пише само от телефона а това е малко кофти докато човек е на работа.

Казват , че разликата била в това, че при фреймлимита картата се товарела толкова колкото да докара кадрите и се пестяло ток а при synch-овете картата се товарела повече а кадрите се натискали после до зададеното количество. Стана ми интересно като видях онзи ден че и аз го имам в 15,7 драйвъра. Може да си заслужава някой тест, но в момента нямам време да играя камо ли да тествам. И се чете и пише само от телефона а това е малко кофти докато човек е на работа.

Не знам дали е точно така, може и да има нещо вярно, но в съвсем малка степен. Видеокартата се товари толкова, колкото да изкара 60  fps. Може би и малко повече, защото все пак тия 60  fps  трябва да се задържат. Примерно с тройно буфериране. Но това е нищожно по-голямо натоварване. Маркетингов трик, както много от нещата, свързани с видеокартите. Кадрите лично аз ги ограничавам до 61 или малко повече fps  при някои игри, например TDU 2  и HAWX,  но всичко е с цел по-добра вертикална синхронизация. Иначе няма смисъл от това ограничение. А то не е нещо универсално за всички игри. Ако примерно ограничиш кадрите на 60 и очакваш нещо като вертикална синхронизация, ще бъдещ много разочарован. Нищо не може да замени вертикалната синхронизация. А RTSS  съвсем лесно ограничава кадрите на коя да е игра с каквито искаш стойности, стига разбира се и самата игра да няма нищо против RTSS  или по-точно тук проблемът е в разни канибали като uplay, steam и тем подобни, които са причина за повечето крашове на игрите. Например uplay  не ми позволява да стартирам оригиналната Far Cry 4  с RTSS,  докато пиратската си стартира без проблем.  Понякога се чудя, защо изобщо купувам игри, които са по-зле купени, отколкото пиратски. А да кажеш, че FC4  е нова, не не е.  Това ограничение в кадрите съм го срещал и при разни други програми за клок. Например програмата на Palit, която дойде с GTX750Ti, има тая опция, но това ще важи за всички игри, не само за избрани, както е с RTSS. А да имаш избор е по-добрия вариант, защото не всички игри понасят добре това ограничение на кадри. няма как постоянно да го сменяш, защото е неудобно преди всяка игра. RTSS  е идеална за целта с нейните многобройни профили за който си искаш процес, не само за игри. 

2015-07-20_212152.jpg

Та тая опция при АМД не знам какво предимство е, след като съществува много отдавна и на много места. 

Гледай колко е удобно с RTSS:

2015-07-20_212741.jpg

Малко неудобство е, че трябва първо да се изчака стартирането на uplay,  а след като зареди играта, да се стартира и MSI Afterburner. Иначе невъзможни работи няма. 

...

За благинките си казах мнението. Мога да играя играта с 40-50  fps,  но не искам. Тук явно ми липсва G-Sync  или в случая FreeSync. Ако тия функции са поддържани, то признавам, заслужават си тия две карти, особено ми е симпатична R9 390  не на последно място и заради цената. За мен единствено R9 390  е карта, която си заслужава от всичко излязло досега от страна на АМД, но с уговорката, че държа всичко да е идеално. А това може да стане само с монитор, поддържащ Free Sync, както и с видеокарта, поддържаща всички благинки от gameworks. Не знам доколко R9 390  може да отговори на тия критерии, затова казвам, че картите не ми харесват - нито GTX 970 заради скъпите монитори с G-Sync,  нито AMD R9 390  заради невинаги добрата поддръжка на тия опции и както се оказва напоследък, заради закъснялото появяване на подходящите драйвери за новите игри. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.