Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Недостатък е че постоянно излизат нови чипсети, нови устройства и тези интегрирани решения бързо остаряват ако не се актуализират периодично, което е досадно.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Бе да ти кажа до сега не съм имал проблеми щото драйверите са стари.Да при видео картите е добре да се обновява драйвера ,при чипсета също и то само ако има вградено видео в него .При Ати и нвидиа съм забелязал ,че предпоследния драйвер винаги е най-стабилния ,щото най-новия не винаги работи коректо заради бъгове и изчистването им в движение .

Здравейте,мога ли да премахна надписа ''Windows 10 Home Preview Evaluation copy,Build.......'' който седи над таскбара да десктопа?

преди 1 час, bokanegra написа:

ами аз съм го активирал но надписа си стои....

Как си го активирал?Понеже сега се зачетох в надписа който ти стой ,ти с версия на isider preview  ли си ,или си със стабилна версия на 10ката.Ако е първото надписа е логично да го има,ако е второто то след активация този надпис се маха.;)

Дръндьо пак ли си смени никнейма :D

Голяма маймуна си ти :D

Имам проблем с активацията на WIndows 10. С оригинално копие съм, обаче не ска да активира. Дава код на грешка: 0xD000272. 

Съответно не мога да тегля приложения от MIcrosoft Store и не мога да използвам интернет функциите на системата. Надстроих от Windows 7 Ultimate. 

Без име.jpg

преди 13 часа, манго написа:

при надграждане не се вкарва ключ

в конзолата напиши slmgr /xpr и кажи какъв е резултата

Аз го активирах, така че сега въпроса е да оправя проблема с магазина на Уин. 

Без име.jpg

преди 17 минути, SouRCe написа:

Аз го активирах, така че сега въпроса е да оправя проблема с магазина на Уин. 

Без име.jpg

Имаш ли нещо ценно, като програми, дето искаш да запазиш? При надграждане, по стара традиция на Майкрософт, често се получават проблеми.

Та свали си версията от тук. Направи си буутваща флашка и си инсталирай на чисто, тоя Уиндоус. Още в началото, ще ти поиска легалния код, на старата версия която ползваш. Тъй че си запиши ключа или снимай стикера. Надстройката отнема няколко часа, чистата инсталация е за 30 мин.

Майкрософт нещо се оакаха, с последния комулативен ъпдейт. Масово има проблеми, с инсталацията му. Като чета, че дори 'счупва' Уиндоус, при някои компютри. При мен също, не може да се инсталира.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Коя KB е това?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Да видим какво ще направят с новия апгрейд през юли месец. Най-големия, уж, но да видим. 

А колкото до преинсталацията, точно в момента едва ли ще мога да правя каквато и да е, но ще го направя при първа възможност.

Майкрософт нещо се оакаха, с последния комулативен ъпдейт. Масово има проблеми, с инсталацията му. Като чета, че дори 'счупва' Уиндоус, при някои компютри. При мен също, не може да се инсталира.

При мен всичко е нормално,без проблеми....

Sent from my LG-G2 Lollipop 5.0.2

преди 1 минута, манго написа:

и при мен беше така при версия 14295, когато я изтеглих от ...ъ-ъ-ъ... вече не помня от кой сайт
много проблемна ми се видя
когато микромеките я пуснаха официално, пак я изтеглих и не видях никакъв проблем
та за мен, проблема не е в десятката, а в това, откъде си я изтеглил и дали не ползваш хакове и кракове за да я активираш

Какви кракове, какви хакове? Става въпрос, за легален Уиндоус. Който получава комулативен ъпдейт, дето не може да се инсталира. Ъпдейта си идва, по стандарния за Уиндоус начин.

Ще видим, Аз и без това, рядко ползвам Уиндоус. Все някога, ще оправят нещата.

преди 27 минути, ghostBG86 написа:

Какви кракове, какви хакове? Става въпрос, за легален Уиндоус. Който получава комулативен ъпдейт, дето не може да се инсталира. Ъпдейта си идва, по стандарния за Уиндоус начин.

Така и не каза кой е този ъпдейт.

Така и не каза кой е този ъпдейт.

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3147461

Този. :)

преди 1 час, ghostBG86 написа:

Имаш ли нещо ценно, като програми, дето искаш да запазиш? При надграждане, по стара традиция на Майкрософт, често се получават проблеми.

Та свали си версията от тук. Направи си буутваща флашка и си инсталирай на чисто, тоя Уиндоус. Още в началото, ще ти поиска легалния код, на старата версия която ползваш. Тъй че си запиши ключа или снимай стикера. Надстройката отнема няколко часа, чистата инсталация е за 30 мин.

Щом веднъж е активиран на този хардуер не мисля,че ще му иска вече каквито и да е ключове,дори и при чист инстал.

Абе за всеки случай, трябва да се запише. Плюс това, утре сменяш компютъра и какво правим?

При смяна на хардуера, наличният ключ няма да е от полза.

Най-вече при смяна на процесор или дъно лиценза няма да важи.При 10ката обвързват лиценза с конкретен хардуер(машина) и при смяна дори само на дъно ще е проблем.......Има разбира се вариант да се пише на съпорта им и да обясняваш защо си сменил дъното или процесора и т.н,предполагам дълги и широки са и евентуално по този начин отново да ти активират уйндоса.

При сървърите лицензирането на операционната система е на ядро, дори и виртуалните ядра таксуват но това е друга тема.

Мисля че с обяснения пак ще те отрежат.

Много зависи от общите условия и положения, както и от по специфични споразумения. Препоръчвам да се прочетат условията .

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.