Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

http://www.thewindowsclub.com/windows-10-license-hardware-configuration Ето малко полезна информация относно лиценза на 10ката при смяна на хардуера,те са ясни нещата,но все пак...........http://www.thewindowsclub.com/regain-free-version-windows-10-changing-computer-hardware оказва се обаче,че има и възможност за дейнстал на продуктовия ключ и инсталирането му на нова машина(хардуер).Тук добре е описано как точно става това.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Остави само диска със Windows дела и стартирай diskmgmt.msc. Никакви флашки, никакви външни дискове, SD карти... Сега работи ли?

Ако пак не работи -

http://www.winhelponline.com/blog/windows-10-default-services-configuration/

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Здравейте. С Windows 8.1 съм и съм пред дилема да мина на десятката, да видя как е . . . 

Искам да попитам, какво е най-уместно да направя. Да надстроя с автоматичното съобщение, което ми се появява всеки ден от Майкрософт, или да си сваля  Уин 10 от някой тракер ?

И вторият въпрос : В Windows 10 драйвърите свалят ли се автоматично? Защото с 8,1 с която съм сега не свалиха, което ми се стори някак странно, на фона на това, че, когато бях със 7, се свалиха автоматично....

За какво от тракер, ще сваляш? Свали си директно от сайта на Майкрософт, ако си с легален 8,1.

Ако се възползваш от надграждането, в рамките на месец, можеш да се върнеш на старата версия. Но това надграждане, е много бавно. При мен е отнемало към 2 часа. И после, има вероятност, да започнат проблемите. За това, свали си от сайта на Майкросфт iso образа на 10-та. Направи я на бутваща флашка и си инсталирай тая пуста нова версия. Не забравяй, че ти трябва лицензионния код, от сегашната ти версия. Това всичкото те касае, само ако си  легален Уиндоус 8,1.

Ако не си, не знам какво толкова се чудиш.:D

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

преди 1 минута, ghostBG86 написа:

За какво от тракер, ще сваляш? Свали си директно от сайта на Майкрософт, ако си с легален 8,1.

Ако се възползваш от надграждането, в рамките на месец, можеш да се върнеш на старата версия. Но това надграждане, е много бавно. При мен е отнемало към 2 часа. И после, има вероятност, да започната проблемите. За това, свали си от сайта на Майкросфт iso образа на 10-та. Направи я на бутваща флашка и си инсталирай тая пуста нова версия. Не забравяй, че ти трябва лицензионния код, от сегапната ти версия. Това всичкото те касае, само ако си  легален Уиндоус 8,1.

Ако се възползваш от надграждането, в рамките на месец, можеш да се върнеш на старата версия. Но това надграждане, е много бавно. При мен е отнемало към 2 часа. И после, има вероятност, да започната проблемите. За това, свали си от сайта на Майкросфт iso образа на 10-та. Направи я на бутваща флашка и си инсталирай тая пуста нова версия. Не забравяй, че ти трябва лицензионния код, от сегапната ти версия. Това всичкото те касае, само ако си  легален Уиндоус 8,1.

А, за драйвърите?

Сваля всичко, стига да има, какво да свали. Не знам какъв ти е компютъра, стар или нов. Принципно, Уиндоус има собствени драйвери, за повечето неща. Но до сега, не съм имал проблем, с неработещи компоненти

В 10 драйверите идват автоматично през ъпдейт центъра.
Първо начално си слага Микрософтски драйвери.
След известно време примерно за графична карта може да те прати да си свалиш отделно драйвери директно от производителя, в екшън центъра, там където са известията, се появява известие, след което те праща в браузъра и на адреса където да драйверите от производителя.

В тази ситуация, отговорът е ако системата е достатъчно актуална, с актуален хардуер, закупена в близките 2 години и е модел от близките 2 години, поддръжката от Микрософт клони към 100%.

Сложих 10 на 11-годишна машина.
Разпозна си всичко, без видео.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

До сега, никога не ме пращало, в сайтовете на прозиводителя. Още при финалните настройки, си е сваляло драйвера за видеото. Виж за звука и тъча, си кара с майкрософските.

Преди два дена ми се случи.

Още в началото ми сложи микрософтски драйвери които ми разпознаха видеата.
Под микрософтски не разбирай универсалният драйвер, когато не се разпознава хардуера.
А някакви подписани за тези видеа от микрософт. 

След няколко дена ми изведе съобщение от NVIDIA в известия и ме прати директно в браузъра на адреса на NVIDIA, където трябваше да кликна само Download. 

Да, явно и това е възможно. Какво да се прави, Майкрософт. :D

Виж възможно е да съм се заблудил и това известие да не е дошло от микрософт а от NVIDIA драйвера, който беше зареден при ъпдейт от микрософт, освен драйвер нали се сещаш че идва и софтуер за управление и конфигурация, в него има и търсене на актуализации, по точно проверка за актуализации.
Но през тези известия в екшън центъра или там, както се води си въобразяваш че всичко идва от Микрософт :D

Мда, ама не ми се вярва, да от Nvidia. Може би, когато има нов драйвер, ама още не е възможно, да бъде получен от ъпдейт центъра на Уиндоус. Абе важното е, да ти намира драйверите.

Искам да попитам нещо за езиците в 10ката.Понеже става въпрос за позната,която е в Германия и нищо не отбира от уйндоса,но и казах,че ще и обясня как да си го направи на бг,че сега е на немски и вика,че е страшно положението.........Та въпроса ми е дали след като свали и зададе бг езиковия пакет трябва да зададе и местоположението на Бг,или е достатъчно само с езиковия пакет да стане уйндоса на български?

С I ntel Pentium CPU B970 2.30GHz

И Nvidia видео карта 2 гб, процесора за съжаление е двуядрен

Това са основните характеристики на лаптопа. Има ли смисъл да слагам изобщо Win 10 ?

Използвах MiniTool Partition Wizard и стана от раз. Разцепих новия хард на няколко партишъна, форматирах ги и всичко е наред.

Процесора е от 2012 година. Не разбрах, 2GB RAM ли имаш, или това е само видео картата? Пробвай, ще тръгне тоя пусти Уиндоус. Щом до сега, си е работило 8,1.

преди 7 минути, Shpionche написа:

С I ntel Pentium CPU B970 2.30GHz

И Nvidia видео карта 2 гб, процесора за съжаление е двуядрен

Това са основните характеристики на лаптопа. Има ли смисъл да слагам изобщо Win 10 ?

Току що, AntiAlGor написа:

Процесора е от 2012 година. Не разбрах, 2GB RAM ли имаш, или това е само видео картата? Пробвай, ще тръгне тоя пусти Уиндоус. Щом до сега, си е работило 8,1.

Рампта е 6 ГБ, видеото е 2. Върви почти без проблем с 8.1, но търся по-голяма производителност в 10-ката?

Може и да има такава, може и да няма. Не очаквай някакви чудеса. В Уиндоус 10, има доста допълнителни неща, дето работят на заден фон. Но не е лоша ОС. Разгледай кой какво е писал и нищо не пречи, да пробваш. Отдели си два часа, за надграждането. После може да се върнеш, пак на 8.1.

Но не забравяй, че срока наближава, ако искаш безплатно надграждане.

Аз ползвам 10 като пират :D

преди 1 минута, Tanner Foost Foust написа:

Аз ползвам 10 като пират :D

Евала, мащалла, не съм очаквал от тебе таквоз киберпрестъпление. Напрао са предавай в милицията за най тежкото наказание - на електрическият стол........  

преди 10 часа, velony написа:

Евала, мащалла, не съм очаквал от тебе таквоз киберпрестъпление. Напрао са предавай в милицията за най тежкото наказание - на електрическият стол........  

:( Не ми се чакаше надграждане, само това ми е престъплението, но не го ползвам за комерсиални цели :D 

Какви са тези електрически столове?
С нещо да съм обидил?

Пирати - къде? Аз понеже съм чиляк, част от ЕС и НАТО, както и "привърженик" на САЩ, то като тъкъв "верен" техен "съюзник" винаги пиратствам и насърчавам пиратстването от "стратегическите ни партньори" и "приятели"! Това като благодарност към тях!

Сега по темата:

- Не мога да разбера каква е тая мания да се "скача" на 10-ката при положение ,че има още трески за дялкане! Надграждате, връщате се!

Задръжте си една добре сработила версия на ОС с вашата система и си свиркайте! Аз бях с 8.1 и реших да надградя до 10 и съжалих! Сега съм пак  с 8.1, а 10-ката не дава нищо в повече!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Принуждават те, да скочиш. :D Агресивно и нагло, ти навират в очите, надграждането. А и преди време четох, че новите хардуерни компоненти, щели да поддържат само Уиндоус 10. Дори и тук беше пусната, тази новина. Тоест купуваш най-новият хардуер и си длъжен да ползваш 10-та. Не знам, до колко е истина и дали ще стане реалност. Но такива новини, карат хората да скачат, на новата версия.

Аз реших проблема със "скачането",като сложих 10ката(за да не опусна безплатното надграждане)без да махам старата-уйн8.1.Сега съм си с двете dual boot като избирам след първоначалното зареждане коя да тръгне.Двете ми заемат около 35гб на ССД диска и около още 5 гб офиса в 8.1 и за програми.......Свободни са ми 80гб от 120 на диска,при това с два уйндоса.Другия диск(500гб) си ми е за всичко останало,така че и това е вариант-да надградите без да махате старата ОС,ако ви харесва и държите на нея.

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

Аз реших проблема със "скачането",като сложих 10ката(за да не опусна безплатното надграждане)без да махам старата-уйн8.1.Сега съм си с двете dual boot като избирам след първоначалното зареждане коя да тръгне.Двете ми заемат около 35гб на ССД диска и около още 5 гб офиса в 8.1 и за програми.......Свободни са ми 80гб от 120 на диска,при това с два уйндоса.Другия диск(500гб) си ми е за всичко останало,така че и това е вариант-да надградите без да махате старата ОС,ако ви харесва и държите на нея.

Чакай малко....искаш да ми кажеш, че от 120 GB дял при 80 GB свободни и 35 GB заети от тези 80 GB свободни не си отделил поне 20 GB за over provisioning на SSD-то? Ако е така не ми се вярва SSD-то да изкара много време...Добре е да се замислиш по въпроса.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.