Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

на 20.05.2016 г. at 16:09, Иво Димов написа:

И аз оня ден се кахърих с един джам 10 ...............баба ти Хатидже дето си говори със унуците у Белгия ,си кликнала на 7-цата /оргинална/ да упдейтне.То станало 10 ма нема  микрофон скайпа.Идва при мен включвам микрофона ,бачка у скайп ,изгасям машината прибира се у тях няма микрофон.Тъй 2-3 пъти накрая изпувах и викам "Бабо си махате само " :)

Днес говорих с една приятелка, купила си лаптоп НР с Уиндоус 10 оригинален от Техномаркет, същия проблем със скайпа и микрофона. А няма липсващи драйвери..странна работа. Пробвахме всичко в настройките на скайпа и, но няма ефект. Довечера май ще го преинсталира и ще слоши 7.

Защо ги продават с тая десятка, като не е читава ОС?!

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 4 часа, randb написа:

Според мен трудно да се прецени от какво е, но:

1.Проверяваш BIOS-a

2.Проверяваш драйверите, защото може някой да е повлиял на процесора, за да забие

3. Стрес тест на самия процесор

http://www.sevenforums.com/crash-lockup-debug-how/63501-stop-0x101-clock_watchdog_timeout-troubleshtg.html#post567135

Провери си и температурите на процесора.

Лаптопа е новичък. С Core i7 e и изключвам прегряване. Биос-а е ъпдейтна преди няколко месеца и от тогава не съм имал проблеми. Драйверите не съм ги пипал. Те са си от 7-цата и до сега не съм имал проблеми. Свалили съм обаче тези за 10-ката и мисля да махна старите и да сложа новите.Докато си бях на 7-ца, не съм имал такъв проблем.

преди 4 часа, ExaFlop написа:

HD драйвър за звука. Реинсталирай го.

Мерси, ще го пробвам и него. 

PS: Ама тоя пуст драйвър е 400 мегабайта. :ohmy:

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 7 минути, Евгени Симеонов написа:

Лаптопа е новичък. С Core i7 e и изключвам прегряване. Биос-а е ъпдейтна преди няколко месеца и от тогава не съм имал проблеми. Драйверите не съм ги пипал. Те са си от 7-цата и до сега не съм имал проблеми. Свалили съм обаче тези за 10-ката и мисля да махна старите и да сложа новите.Докато си бях на 7-ца, не съм имал такъв проблем.

Мерси, ще го пробвам и него. 

PS: Ама тоя пуст драйвър е 400 мегабайта. :ohmy:

А можеш ли да видиш в часа на BSOD в Event Viewer има ли нещо записано?

Току що, ExaFlop написа:

И?

Още го свалям. Ше пиша като го преинсталирам. 

Току що, randb написа:

Бях забравил за туй нещо. Ето: 

Цитат

The computer has rebooted from a bugcheck.  The bugcheck was: 0x00000101 (0x0000000000000030, 0x0000000000000000, 0xffffd00138e5c180, 0x0000000000000002). A dump was saved in: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP. Report Id: c626ec59-36ed-4946-a19c-d735769d5fa3.

Другите два репорт-а са, че машината е внезапно се е рестартирала и, че е неочаквано е имало шът даун.

преди 14 минути, randb написа:

Това няма как да стане - BSOD и eventvwr регистрации.

преди 8 минути, ExaFlop написа:

Това няма как да стане - BSOD и eventvwr регистрации.

Е явно има ...

И квоо ти говорят звездите? Че има създаден файл C:\WINDOWS\MEMORY.DMP, в който е информацията.
Мнооого полезно....
И стигаш до анализ на MEMORY.DMP файла, в който пише, че HDaudBus.sys е гръмнал. И за 'кво е тогава цялото ровене на eventvwr?

Направи ли им резервно копие?

Стартирай Powershell като администратор и в черния прозорец постави следната команда:

Export-WindowsDriver –Online -Destination c:\export-drivers

и натисни Enter.

В папка c:\export-drivers ще се извлекат всички инсталирани на системата драйвъри.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 11 часа, ExaFlop написа:

Направи ли им резервно копие?

Стартирай Powershell като администратор и в черния прозорец постави следната команда:

Export-WindowsDriver –Online -Destination c:\export-drivers

и натисни Enter.

В папка c:\export-drivers ще се извлекат всички инсталирани на системата драйвъри.

Не,  тези драйвери бяха за Windows 7. След слагането на интелския драйвер за 10, мисля, че системата заработи по-мазно. Мерси все пак.

интересен проблем с езиковата икона

885f507b30a4b357b8dea131217e2f18_920x0.j

както виждате иконката не се вижда,но смяната на езиците работи.

ляв или десен бутон на мишката не правят нищо,само празното място избледнява за миг при клик.

дайте някакви идеи за решение.

в Task Scheduler спрях каквото ми разреши,може би нещо съм прекалил там.

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

Пробвай да премахнеш българския и да го добавиш отново след рестарт.

здравейте може ли някой да даде линк за windows 10 insider някъде гледах в калдата но не се сещам къде

преди 30 минути, дръндю написа:

подканя ме да инсталирам 14352, но не видях нещо интересно в тубата

https://www.youtube.com/watch?v=IUNp2SAk2FY&spfreload=10

Сега го сложих, май няма някакви радикални промени от предния.

на 5/15/2016 at 13:47, killchain написа:

Някой имал ли е проблеми с мрежови драйвери? При мен ситуацията е такава:

868t8mm.png

Макар товарът да не е голям като процент, се усеща тегавост на системата (може би защото почти нацяло се запълва първата нишка, а може би по-скоро защото говорим за kernel, а не user товар).

Случва се при голяма мрежова активност (сваляне и/или качване на файлове - торенти, Amazon Cloud, Google Drive и т.н.). Изолирах "виновника" до ndis.sys в процеса System. Опитвах махане на драйверите на мрежовия адаптер и слагане наново, но няма напредък.

Става въпрос за конфигурацията от подписа, в момента ползвам Intel-ската мрежа на дъното, но с другата (Realtek) се случва горе-долу същото. Последния insider build (14342).

Идеи?

Мисля, че издирих проблема. След многократни играчки с драйвери, настройки в UEFI, сменяне на мрежи и прочее, проблемът се оказа в Bitdefender (и по-конкретно защитната му стена).

В настройките на Firewall 'Block port scans in the network' трябва да е в изключено състояние.

dNcldkC.png

Да чукна на дърво, както се казва, но дано наистина е от това. Тествах набързо със сваляне на един и същ файл (достатъчно голям и от достатъчно бърз сървър - така че да сваля с мегабайт-два в секунда) - и ако преди задължително ми запълваше една процесорна нишка на 100%, докато свали напълно файла, сега веднъж скочи до толкова само за момент, после процесорът си стоя на 2-3% цялостен товар.

Надявам се това да е полезно на някого.

Нека споделя и аз мойте впечатления. Не съм с ССД, а компютъра се включва за не повече от 15 сек., програмите също се стартират бързо и като цяло всичко работи доста по-бързо, отколкото на 7, НО някои от старите програми и игри, които си ги ползвам от време оно не работят, крашват или гърмят за лиценз по време на ползване. Дизайна ми идва малко странен. Хубаво, че старт менюто се върна, но много от нещата са разместени и не са ми удобни. Издържах около 5 дена и си възвърнах 7-цата. Заемаше ми около 1ГБ от рамта, докато 7 ми заемаше 3ГБ, но това не ме бърка, имам 16... против съм натрапването и. Никой не е длъжен да минава на 10, аз реших да я изпробвам, защото бях пред свършен факт, но сега спрях всякакви ъпдейти и няма да се обнови.

Днес се запознах лично с десятката. Ужас! Тъщата ми звъни паникьоасна по телефона - компютърът й с Уиндоус 7 внезапно и безпричинно се прехвърлил на 10. Пуснахме един Teьmviewer да видим размера на пораженията. Досега не бях виждал 10 на живо, ужасно грозно нещо. Дори за мобилен телефон е грозно, а на десктоп компютър си е направо трагично.

Та въпросът ми е - има ли начин за роблек към 7, или при първа възможност да я мигрирам на Минт или Поинт Линукс и да прекратим с цирковете.

преди 2 минути, vmonev написа:

Днес се запознах лично с десятката. Ужас! Тъщата ми звъни паникьоасна по телефона - компютърът й с Уиндоус 7 внезапно и безпричинно се прехвърлил на 10. Пуснахме един Teьmviewer да видим размера на пораженията. Досега не бях виждал 10 на живо, ужасно грозно нещо. Дори за мобилен телефон е грозно, а на десктоп компютър си е направо трагично.

Нали знаеш - мнения. Аз пък съм супер доволен. Има неща, които липсват в 7 и 8.

А иначе - http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/going-back-to-windows-7-or-windows-81

преди 5 минути, killchain написа:

Нали знаеш - мнения. Аз пък съм супер доволен. Има неща, които липсват в 7 и 8.

А иначе - http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/going-back-to-windows-7-or-windows-81

Благодаря за линка. Ще изчакам, може пък да й хареса с 10. В момента ъпдейтвам драйверите и май ще има проблем с вградената карта на Intel: Display adapter си стои на 87 процента вече 15 минути и няма признаци за напредък. Да прецакат действаща система за едния си кеф!

преди 6 часа, дръндю написа:

само да попитам, тъй като в десятката, зависимости по подразбиране не се инсталират
Вие, инсталирахте ли си зависимостите, като например ...ъ-ъ-ъ... много приложения не работят без дотнет

В момента не знам какво точно ме питате :D  ... прощавайте не съм много запознат.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.