Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Чудя се ако прейнсталирам дали ще  се оправи:emoji_smiley-17:

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 44 минути, ivan1975 написа:

Чудя се ако прейнсталирам дали ще  се оправи:emoji_smiley-17:

Ще се оправи. Или някоя програма против следене в 10, или някоя антивирусна (или пакет) ти е омазала "фирмените настройки" (gpedit.msc).

преди 3 часа, ivan1975 написа:

Ето какво има Снимка а от долу на основни не мога да променям нищо.

Никога

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Още ли инсталираш от флашка? :) 

Това не е нищо,още по голям абуриген съм не само от флашка а и от диск:)По другия начин ми е сложно.

преди 42 минути, miazmatik написа:

Кои са другите начини освен dvd и флашка?

Директно от iso/install.wim файл (в Windows PE среда)
1. С помощта на WinNTSetup
или
2. С помощта на EasyBCD и ISO образ
или
3. С помощта на WinToHDD

или от друг дял, съдържащ това, което е в iso файла.

преди 7 часа, ExaFlop написа:

Директно от iso/install.wim файл (в Windows PE среда)
1. С помощта на WinNTSetup
или
2. С помощта на EasyBCD и ISO образ
или
3. С помощта на WinToHDD

или от друг дял, съдържащ това, което е в iso файла.

Това, при положение,че вече имаш инсталиран джам. Ако ти идва машината нова и имаш некъв линукс, какво правим? Освен това за масовия потребите е най-лесно с флака или диск. Да, аз също ползвам дискове: 1) да си слушам в колата, 2) защото флашката я ползвам и за други цели.

PS: До колкото помня, по твоите описани начини, WIndows не дава да се форматира дяла. А може само ъпгрейд.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 3 часа, Евгени Симеонов написа:

PS: До колкото помня, по твоите описани начини, WIndows не дава да се форматира дяла. А може само ъпгрейд.

Цитат

Не става само с ядене. Трябва и акъл.

Любим метод при инсталиране на чист/с друга ОС е с помощта на WinNTSetup в Windows PE среда.

За триене и форматиране? Избери си някое от Windows приложенията за работа с дялове и няма да сбъркаш.

А, и в предния пост забраих най-важното за мързел като мен - autounattend файл за неприсъствена инсталация. Генерира се тук:
http://windowsafg.no-ip.org/

Здравейте имам лек проблем с отварянето на некои програми Снимка  след като натисна ок се отваря.

Нямам инсталиран Cryptoprevent

А бе човек ти да не ползваш някой оптимизиращо приложение?Просто инсталирай на чисто и си го ползвай така.Аз само ъпдейтнах от седмица и до момента нито един ерор не ми е дал.

на 6/7/2016 at 12:37, дръндю написа:

а с windows PE, какво правиш ... само го гледаш и ...ъ-ъ-ъ... ай да не се изразявам грубо

Убаво, шефче, карай си го така, аз ще си го карам по-другия начин. ;)

на 6/4/2016 at 23:08, trifon81 написа:

Недей пич, намали параноята и мисли с главата си, а не вярвай сляпо на руски сайтчета. Когато някой докаже, че има нарушение чрез това следене, т.е. изпозлвани са данни с цел измами, тогава реви. Цялата тази телеметрия си е с цел обратна връзка за подобрение на ос. Всички други глупости са параноя. Нека ме следят, който има кво да крие се плаши, аз нямам. Щом толкова ревеш, явно не си чист. Що си мислиш, че другите ос не следят? 

Освен, че го казва, той го показва нагледно. Другия път слагай очилата.

преди 39 минути, Me4oPyx написа:

А бе човек ти да не ползваш някой оптимизиращо приложение?Просто инсталирай на чисто и си го ползвай така.Аз само ъпдейтнах от седмица и до момента нито един ерор не ми е дал.

На чисто е инсталиран.

не ползвам такива неща

Аз само за проба ъпгрейднах до десятка, но мисля да си го оставя.Много ми е важно да имам читава навигация на лаптопа затова и си взех лаптоп с вграден GPS модул.Под уиндоус7 беше зверска борба и безкрайно чакане за връзка със сателити.Тук просто вградената в 10 Maps е перфектна, изтеглих си офлайн картите за цяла Европа- свързва се със сателити точно за 2 секунди!Пътувам-това ми е професията, имам си навигации но на 5 инча е малко кофти да разгледаш предварително маршрут 2000-3000км, а на десятката мапса е перфектен за това, освен това има и transit опция, която ми прави точно маршрута по който карам :).Кортана- наистина полезен инструмент докато шофирам- вече взехме да се разбираме с нея и да ми набира номера от указателя докато карам.Ще видим за в бъдеще как ще се държи, но за момента оставам с него, нямам какво да крия от Майкрософт, че да си спирам услугите за телеметрия или ъпдейтите.От дългите години ползване на Уиндоус ОС съм забелязал, че със или без оптимизации, спиране на сървиси и тем подобни системата работи еднакво бързо, даже във вторият случай стават фалове.

Да ни е честито новото издание на Windows 10 - 14361

Бенчмарк на системния дял върху ST500LM012-HN-M500MBB под Win 10 14342:

HDD_C_cached_W14342VH0Ua8P.jpg

Бенчмарк на системния дял върху ST500LM012-HN-M500MBB под Win 10 14361:

HDD_C_cached_W14361p17Bz1F.jpg

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Какво означават буквите LTSB в изречението Windows 10 Enterprise  LTSB x64 April 2016 en-US.iso 4.6GB. Какво губят потребителите от премахването на MNSD? Питам за последното, защото имах няколко такива диска, и дори го бях регистрирал с кода от Сайта на Майкрософт, но ги изхвърлих, защото съм на Линукс. Въпроса ми е сега тези с MNSD дали можеше да се използват. Преминах временно на Уиндоус, заради повтарящ се проблем в Линукс с включването на таблет. СЛАВА на Уиндоус. В момента съм с Зорин.

Здравейте отскоро започна да ми се появява такъв екран четох във Google за решенията му,скрих се за известно време но уви пак се появи. Може ли да ми кажете какво трябва да направя за да се оправи и сериозен ли е този екран впредвид че е син? Мерси :)

IMG_20160611_103742.jpg

http://winaero.com/blog/show-bsod-details-instead-of-the-sad-smiley-in-windows-10/

Изпълни инструкциите, за да може да се добие пълна информация за проблема.

на 30.05.2016 г. в 10:35, дръндю написа:

е, това значи ли, че мога да се вмъкна в женската съблекалня?

:wink12:

те това не можах да се усетя как да стане, но ме подсети за това:
система->допълнителни системни настройки->настройки за инсталиране на устройство...

Ново Bitmap изображение.png

благодаря

Има ли друг начин за забрана да инсталира най новия драивер щото така пак си го инсталира.

на 4.06.2016 г. в 23:09, ExaFlop написа:

Ако веднъж си го активирал на тази машина, вече винаги при нова инсталация на нея ще се само активира.

Пробвал ли си го?щото при мен при смяна на диска не се активира,Праща ме директно в магазина;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.