Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Нищо няма да сменям имам си оригинална седмица и осмица на другия, що трябва да слагам фалшив уиндоус да краквам и т.н. за да ми тръгне уифито?

Изложиха се като кифладжии от майкрософт!!!Една камара пари за уин7 про и ми пробутаха ъпгрейд с който нямам интернет.

Редактирано от Me4oPyx (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Нямам идея как да ъпгрейдна?Получавам актуализации но версията ми е 10.586.420 .

Аз на моя  Compaq 2510p подкарах Teamvier-а с техния си инсталатор. Явно проблема при Vaio-to е бил заради харда нещо. Но проблем с wi-fi има. Един път тръгва, друг не...Ще пробвам с друг драйвър.

Проблем с уифи има на абсолютно всеки лаптоп!!!У дома имаме 4 лаптопа- всички имат драма с уифито, сега звъннах на двама колеги - същата работа.Къде има къде няма- решава случайно и интернета спира...

Почва да ми бърка в здравето....над 50 драйвъра смених същата работа.

Редактирано от Me4oPyx (преглед на промените)

преди 29 минути, Me4oPyx написа:

Нямам идея как да ъпгрейдна?Получавам актуализации но версията ми е 10.586.420 .

С издание 14366 няма грижи с wifi. Изтегляш iso файла, шракваш с десен бутон по него->Open, влизаш в новосъсздадния виртуален диск и стартираш setup.exe. Важно! Трябва да има свободно място толкова, колкото е заетотп, за да няма проблеми с надстройването.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

На моя адаптер е с отметка и нямам проблеми - закача се автоматично към мрежата. Работи си интернетът.

За Broadcom драйвърите е друго решението за възможно най-стабилен Wi-Fi:
- "Диспечер на устройствата"
- Десен бутон на мишката върху Broadcom картата.
- "Актуализиране на драйвера..."
- "Прегледай моя компютър за софтуер за драйвери"
- "Искам да избера от списък с драйвери на устройства в моя компютър"
- Маха се отметката на "Покажи съвместимия хардуер"
- Когато след 4-5 секунди генерира списъка с драйвъри, намирате "Broadcom 802.11 Multiband Network Adapter" и цъкате два пъти върху него.
- Избирате "Да" на предупреждението, изчаквате да въведе промяната и затваряте прозореца.
- Силно желателно е да се изпълни и инструкцията, дадена от дръндю.

преди 1 час, Me4oPyx написа:

Нищо няма да сменям имам си оригинална седмица и осмица на другия, що трябва да слагам фалшив уиндоус да краквам и т.н. за да ми тръгне уифито?

Изложиха се като кифладжии от майкрософт!!!Една камара пари за уин7 про и ми пробутаха ъпгрейд с който нямам интернет.

И, 'кво са се изложили? А сещаш ли се с колко хардуер трябва да е възможна съвместимостта? Държиш се като ощипана булка.
Повечето ленцате срещу това и онова, че не било направено както трябва. А вие как си вършите работата на работното си място? Кажи ми сега, че си безупречен като японски работник и ще приема несъгласието ти с проблемите, свързани с ОС. 

Никои не кара на сила да става опитно заиче на ОС така че кво се оплаквате.

В интерес на истината го виждаме колко е стабилен- двата ноутбука са ми бизнес клас и никога не е излизала покана да ъпгрейдвам до десятка на тях.Щом си платил над 1500 евро за такъв ноутбук поне в гаранционния му период трябва да има добра софтуерна поддръжка, и щом от HP казват, че НЕ е препоръчителен ъпгрейда и не предлагат такъв значи още е недоносче.Аз сам на своя глава ъпгрейднах и последиците са наяве :)

Иначе като цяло харесвам иновациите, макар, че десятката е по-бавна от седмицата, макар, че стърже като ненормална по диска, макар, че като бездейства лаптопа вдига безумни градуси, защото бог знае какви процеси се страртират, знам, че след някой друг ъпдейт нещата ще се постабилизират и ще си дойдат на мястото.Но каквото и да си говорим още е недоносче- визирам последната стабилна версия, а не бетите.

току що, Me4oPyx написа:

В интерес на истината го виждаме колко е стабилен- двата ноутбука са ми бизнес клас и никога не е излизала покана да ъпгрейдвам до десятка на тях.Щом си платил над 1500 евро за такъв ноутбук поне в гаранционния му период трябва да има добра софтуерна поддръжка, и щом от HP казват, че НЕ е препоръчителен ъпгрейда и не предлагат такъв значи още е недоносче.Аз сам на своя глава ъпгрейднах и последиците са наяве :)

Иначе като цяло харесвам иновациите, макар, че десятката е по-бавна от седмицата, макар, че стърже като ненормална по диска, макар, че като бездейства лаптопа вдига безумни градуси, защото бог знае какви процеси се страртират, знам, че след някой друг ъпдейт нещата ще се постабилизират и ще си дойдат на мястото.Но каквото и да си говорим още е недоносче- визирам последната стабилна версия, а не бетите.

Ubuntu Mate е много добра опция да пробваш алтернативата. Важно е обаче по време на инсталацията да му разрешиш да изтегли кодеци и драйвъри от трети страни.

Нещо не съм до там софтуерно-грамотен за да мина на линукс :huh: Едва ли ще мога да си инсталирам датчик за температурите(защото лаптопа работи нон стоп), и едва ли ще намеря навигация с всички карти за Европа която да работи с вградения ГПС(това ми е супер важно, защото карам камион).

Не нямам такива карти- всички са интелски. :) Но като махнах отметката сякаш се позакрепи и не губи сигнал.

преди 12 минути, konnikbezglava написа:

Ubuntu Mate е много добра опция да пробваш алтернативата. Важно е обаче по време на инсталацията да му разрешиш да изтегли кодеци и драйвъри от трети страни.

Алоу, объркАл си нещо раздела! Пишеш в Windows - Windows 10!

Цитат

"Ние не пикаем във вашите пепелници, затова, моля, не хвърляйте фасове в нашите писоари!"

А и прехваленият безпроблемен линукс - що ли има тема за проблеми с него?

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Извинявай много, прости ми!

Нито имах намерение да убеждавам да се използва той, нито твърдя, че няма проблеми. При написването на отговора единствената мисъл ми беше, че проблем, който има под Win10, може да го няма при другата система. Щом така и така е мислел да сменя 10 със 7, защо да не пробва друго преди това?

Както и да е, нито съм имал намерение да променям нечий светоглед, нито пък съм очаквал да получа отговор " Алоу, объркАл си нещо раздела!".
Разбираш ли, видях вече, че си модератор и че мнението ми те е издразнило. Не това обаче е начинът да се намесиш, не е "професионално". Факт е, че има голяма възможност жегата да ти е размекнала сивото вещество, но елементарното възпитание предполага, че, ако си кисел, не влизаш във форуми. Е, ако ти плащат за модераторството, окей...

Което и да е обаче няма да се четем повече, споко.

преди 19 минути, ExaFlop написа:

Защото трябва да си Ходжа и да знаеш тайни магически заклинания, лишени от всякаква логика, за да стане това, което искаш. Пълен Шит е тоя Линукс за повечето хора. 

Независимо каква е ОС, повечето проблеми на ПКУ идват от ЗКУ*

Spoiler

ОС - операционна система
ПКУ - пре-дклавиатурно устройство
ЗКУ - зад-клавиатурно устройство

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Ще ме прощаваш ама ако няма какво да кажеш по темата не пиши простотии.На баба ти от хвърчилото идват проблемите.Всички тука големи отворковци а един няма с легален уиндоус.Кога почнете да си плащате операционните системи ще се уверите, че плащате за това машината ви да работи, а не да слагам некви бети версии на всичкото отгоре нелегални.

Сега като се върна от германия ще си закупя операционна система на ейпъл(гледам че не са никак скъпи) гледам, че основната ми машина има 100 процента съвместимост и ще си реша проблемите.

преди 8 минути, Me4oPyx написа:

Ще ме прощаваш ама ако няма какво да кажеш по темата не пиши простотии.На баба ти от хвърчилото идват проблемите.Всички тука големи отворковци а един няма с легален уиндоус.Кога почнете да си плащате операционните системи ще се уверите, че плащате за това машината ви да работи, а не да слагам некви бети версии на всичкото отгоре нелегални.

Сега като се върна от германия ще си закупя операционна система на ейпъл(гледам че не са никак скъпи) гледам, че основната ми машина има 100 процента съвместимост и ще си реша проблемите.

Нещо комплекси ли избиваш с последното си изказване? А защо не не си закупиш Леопард сега в Германия - ще си решиш проблемите:
https://support.apple.com/en-us/HT203161
И финалът на статията - Ако не може да се направи нищо - реинсталирайте ОС.

Стига се заяждахте 'е. Аз се абонирах за темата, да следя за решения на проблеми, ама браузъра писука само да чета глупости:16: Марш за по една потна бира и тогава мо'е сА разберете. Бих Ви предложил ментов чай, ама тогава ще ме подкарате мен:17:

Редактирано от firestarter (преглед на промените)

Именно, че темата е за разрешения на проблеми а не за постове от по-горния род.

Ся да питам собственици на лаптопи- батериите ви под уиндоус 10 как държат спрямо 8.1 и 7?Мойто наблюдение е:

Ако си с механичен диск под 10 батерията държи най-малко заради непрестанното му използване.Съответно под 8.1(като най-лека) държи най-много.

Ако си с ССД няма разлика.

преди 1 час, Me4oPyx написа:

... а един няма с легален уиндоус. ...

Are you sure???  :angry:

Ще го приема, че е "образно казано", щото иначе ... става много сериозно.
Директно обвинение в нарушаване на ЗАСП (Закона за авторското право и сродните му права) !!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.