Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Ако си мислиш, че там всичко е цветя и рози...

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 6 минути, konnikbezglava написа:

Именно заради същото притеснение си работя с 8.1. Въпреки че него скоро май веднъж и (надявам се) завинаги ще го заменя с Linux дистрибуция, тъй като ми писна от тъпите необясними бъгчета на Windows - от тази сутрин реши, че 360 TSE е изключена и само ме подканва да я включа. На мен лично все повече ми се създава впечатление, че Windows далеч не е толкова стабилна ОС, за колкото се представя, а версия 10 съвсем оправдава това впечатление.

Аз като цяло съм доволен от 7. А и Linux не е цвете за мирисане. И той си има своите кусури. Доста дистрота пробвах и всички страдат от едни и същи проблеми, защото са базирани на Убунту. Има малки изключения, но все пак и там ядове. Проблеми с видео драйверите например.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 7 минути, konnikbezglava написа:

На мен лично все повече ми се създава впечатление, че Windows далеч не е толкова стабилна ОС, за колкото се представя ...

Прав си точно така е. Обаче и Linux не е толкова стабилен, колкото го представят.

Използвай MS DOS - от това по-стабилно няма .... :D 

преди 1 час, ExaFlop написа:

Ако си мислиш, че там всичко е цветя и рози...

преди 1 час, Евгени Симеонов написа:

Аз като цяло съм доволен от 7. А и Linux не е цвете за мирисане. И той си има своите кусури. Доста дистрота пробвах и всички страдат от едни и същи проблеми, защото са базирани на Убунту. Има малки изключения, но все пак и там ядове. Проблеми с видео драйверите например.

преди 1 час, RudeBoy написа:

Прав си точно така е. Обаче и Linux не е толкова стабилен, колкото го представят.

Използвай MS DOS - от това по-стабилно няма .... :D 

Сигурен съм, че сте прави, аз самият също в миналото съм се сблъсквал с проблеми под Linux. Проблемите обаче бяха породени по-скоро от моя идиотизъм (например, мъчех се да инсталирам програми от tar(нещо си) файлове, а това не е препоръчително да се прави през първия ден на използване на Linux). Освен това се надявам, че при по-отворена ОС, ако възникне някакъв проблем, ще мога да се реши по-лесно.

Другото, което ме бута към Linux, обаче е и самият подход на Microsoft както по отношение на Windows, така и по отношение на цялата им "екосистема". Като изключим в миналото как прецакаха някои хора, използващи Vista или Windows Phone, сега продължават да цакат жестоко потребителите си - заменят доказано удобни и разучени десктоп приложения с грозновати "modern" версии, умишлено направиха обновяването на Win7 процес, предизвикващ само псувни и главоболия, Win8.1 има странни бъгове, а 10, дори и да не ти дреме, че те следи, постоянно "еволюира" под пръстите ти и не знаеш кога нещо ще започне да работи или пък ще спре. За последното веднага давам пример - на Lenovo g580, както всичко работеше чудесно под Win10, така изведнъж престана да работи Dolby Advanced Audio (Lenovo Solution Center не помогна изобщо в случая, защото не можа да направи сканиране на системата под 10), а в "Reliability monitor" постоянно изскачаше, че нещо е крашнало - svchost, някоя друга услуга на Win и т.н. Знам, че в случая вина имат и от Lenovo, че нямат официални драйвъри за 10, но пък 10, когато ми инсталира драйвъри за всичко, се очаква тези драйвъри да работят, нали? 

Та така... надявам се Linux да ме спечели... или някой ден да имам пари за машина с MacOS. :D

Редактирано от konnikbezglava (преглед на промените)

До сега не съм имал проблем с Windows 10 - на 4 машини си върви и не му пука, кой какво си мисли. :)

преди 4 минути, ExaFlop написа:

До сега не съм имал проблем с Windows 10 - на 4 машини си върви и не му пука, кой какво си мисли. :)

Само заради това изказване, ще дам още един шанс на системата. :D Сигурно обаче на LTSB версията този път.

По-добре пробвай 14361

току що, дръндю написа:

три опции при 14366

1 запазаване приложенията и лични файлове
2 запазване лични файлове
3 без запазване на файлове

до първата няма достъп ...ъ-ъ-ъ... демек няма истински ъпгрейд
втората опция избутва всичко във windows.old  папка и всичко останало си е подобно на чиста инсталация ...ъ-ъ-ъ... без драйвъри и програми
третата не съм я пробвал

Ами, може би има някакъв проблем при теб. Затова не разрешава 1.

Току-що попаднах на това - http://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_repair/now-available-start-fresh-with-a-clean-install-of/55a2f3c7-4795-4685-b3ee-20187684c511?auth=1 Може на някого да е полезно за освежаване на машината.

Предстои да направя ъпгрейд от 14361 до 14367. Ще споделя после..

преди 48 минути, konnikbezglava написа:

Другото, което обаче ме бута към Linux ... 

Виж, не е нужно да се оправдаваш за избора си на ОС :) . Това е индивидуално решение, всеки предпочита това, което му е удобно и му върши работа. Аз например съм и с двете - направил съм си Dual Boot с Win 8.1 и Linux Mint.

Може да си мислиш, че Linux за теб е по-доброто. Обаче засега си назад с две флашки :) . Ето как действие, което при едната ОС е елементарно, и се прави с 3-4 кликвания, без изобщо да се замисляш, на другата се превръща в проблем. 

ПП. Пробвай да форматираш флашките с туулчето на HP . Ако и то не се справи - за кофата са.

преди 10 минути, RudeBoy написа:

ПП. Пробвай да форматираш флашките с туулчето на HP . Ако и то не се справи - за кофата са.

Бих пробвал, но това се случи преди около месец и тогава изобщо не се сетих да питам какво да правя, ами пробвах да ги форматирам под Win10, 8.1 и XP с надеждата да се оправят. Тъй като не се оправиха, заминаха вече...

Редактирано от konnikbezglava (преглед на промените)

дръндю, добре че имаш свободно време и нерви, та се занимаваш с това.

Иначе Win 10 е доста стабилна ОС, имайки се в предвид че се работи доста активно по нея в момента.

С всяко следващо издание става все по-добра и стабилна.

За мен неприятното е, че за да имаш иистински инсайдърски достъп, трябва да си закачен към M$ профила си. А аз не им позволявам :) 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 7 часа, ExaFlop написа:

С всяко следващо издание става все по-добра и стабилна.

За мен неприятното е, че за да имаш иистински инсайдърски достъп, трябва да си закачен към M$ профила си. А аз не им позволявам :) 

всъщност за няколкото часа по-ранно деплойване (и то само ако си постоянно на рс) не е чак по-добре.............
това при положение че имаш доверие на източниците де.......
а да, забравих и feedback-а, но и там прилича малко на коментари под торрент в замунда

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

честно, за пръв път го виждам тоя сайт..............
изглежда интересно на пръв поглед

(не много) офф-топиk: някой има ли проблем с edge и кликането на последното мнение в коя-да-е тема от форума...........(забележка: локализациите ви трябва да са на България навсякъде)

преди 42 минути, дръндю написа:

аве нещо не мога да схвана разликата м/у 14366 и 14367 ...ъ-ъ-ъ... някой може ли да ми каже каква е?

Най-вероятно разликата е 2 часа-загубени залудо.

И как да се сдобия с 14х... версия? :huh: Моят е оригинален ъпгрейд от уин7 ОЕМ про.

на 17.06.2016 г. в 7:46, ExaFlop написа:

В голямата си част запазва нещата.

Запазва всичко-програми , настройки и пр., но при едно условие-версията на стария и новия Уиндоус , езикът , да са еднакви. Напр. Windows 8.1 Home u Windows 10 Home с български езиков пакет. Иначе може да има проблеми с активацията. Освен това е много важно да има актуализацията КВ 3031583 , която е за подканяне за надграждане, да бъде активирана заявка, което води до записване на хардуерните данни в сървъра на Майкрософт, след това може веднага да се проведе инсталация от собствен носител като надграждане. Ако то се активира, вече ,при бъгове , може да се инсталира на чисто, през БИОСа , с форматиране на дял С:. А програми и всичко останало се запазва, като се инсталират на другия дял-после само се изваждат преките пътища и готово. 

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

А програми и всичко останало се запазва, като се инсталират на другия дял-после само се изваждат преките пътища и готово. 

Я пак! А какво правим с програмите, инсталирани на друг дял и пишещи в регистратурата на Windows при инсталирането си?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 9 часа, дръндю написа:

и липса на бг езиков пакет

Ами като не знаеш елементарен английски, къде си тръгнал да инсайд-ваш?

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 4 минути, дръндю написа:

чичко Гого те това не можа да ми го преведе ...ъ-ъ-ъ...тъй де, моля те, преведи ми го

Естествено. Подобни думи са: хейтваш, което идва oт хейт- hate, означава мразя. Инсайдваш идва от инсайд -  inside. Това, вече може да ти го преведе.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.