Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 7 минути, ivan1975 написа:

при смяна на диска

Това вече е машина с друг хардуерен отпечатък - 0800 15555

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 6 минути, дръндю написа:

всъщност на мен ми инсталира софтуер към драйвера и ми омръзна да го деинсталирам, тъй като е в конфликт с драйвера
не знам какво може да се направи

Spoiler

24zyblh.jpg

j923ao.jpg

24b2fza.jpg

2uojmeu.jpg

Тия двата прозореца при теб така ли са?

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Това вече е машина с друг хардуерен отпечатък - 0800 15555

И това го правих 5 пъти активация по телефона писах цифри като луд и накрая от там ми казват не можахме да разпознаем не знам си кво.На края ми писна и си го активирах по начин 2,кво само лъжат хората.

преди 10 минути, дръндю написа:

всъщност на мен ми инсталираъм офтуеср к драйвера и ми омръзна да го деинсталирам, тъй като е в конфликт с драйвера
не знам какво може да се направи

И на мен ми инсталира софтуеър към драйвера и не мога да намалявам и увеличавам яркоста;)

преди 41 минути, ivan1975 написа:

мен ми инсталира софтуеър към драйвера и не мога

Явно инсталира MS драйвъра, а не на производителя на хардуера.

Намерих една програма ако някои е ползвал да сподели от къде се спират тия автоматични инсталации.https://www.oo-software.com/en/shutup10

Това е един от инструментите за настройка на Privacy.
Виж това тук:
http://www.howtogeek.com/223864/how-to-uninstall-and-block-updates-and-drivers-on-windows-10/

и това - Метод 2 и Метод 3
http://www.askvg.com/fixing-windows-10-automatic-updates-install-problem/

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Това е един от инструментите за настройка на Privacy.
Виж това тук:
http://www.howtogeek.com/223864/how-to-uninstall-and-block-updates-and-drivers-on-windows-10/

и това - Метод 2 и Метод 3
http://www.askvg.com/fixing-windows-10-automatic-updates-install-problem/

Мерси ExaFlop Метод 2 и Метод 3 за  сега оправят нещата ;)

преди 55 минути, дръндю написа:

аз не съм правил никакви хардуерни промени, но 14361 не се активира

Активатори дал господ като измъчват хората.

Те нарочно са го напавили така да се обадиш 20 пъти кво ли не да опиташ и накрая да ти писне и да си платиш.Ама  ше ме фанат за к.....о.

В третия джам пробвай първо да разрешиш - запази промените и после забрани и пак запази промените.

преди 1 час, дръндю написа:

дори с новата версия пак си ми излиза по стария начин ...ъ-ъ-ъ...втория прозорец го няма

от трите излиза само първия и третия

Пак ли ти инсталира драивера които не искаш?При мен вече не го инсталира с ето това цък ExaFlop по горе го е показал.Аз се върнах на 8.1 харесва ми 10 но ми доиде в повече.Смених твърдия диск не иска да се активира.Активирах го с KMS и умря.Сега си пия ракиката и си гледам мача без проблем;)

Доволен съм от 14361 - wireless-ът на лаптопа сега се закача навсякъде без грижи.
Стацът - за него няма да говоря. :) 

1TB HDD Seagate ST31000528AS:

Dr_CtPYTiWh.png

И от мрежата нямам оплаквания (абонамент 90/90Mbps):
5405753185.png

Като каза за мрежата- то и аз плащам за 50мб ама ми пускат 100 :).Първия шот е с кабел, а вторият с уифи- пълен леш е уайрелес драйвъра им :

5406425030.png

5406433029.png

Мързи ме да паля лаптопа да ти покажа 87-88Mbps с последното издание на Win10. Така, че е по-вероятно да е драйвъра на производителя на хардуера. и настройките. Провери IPv6 отметнат ли е за wifi картата.

Освен това зависи и рутърът какво пуска по wifi.

Моят пуска 300/890Mbps на 2.4/5GHz

Пълен леш е драйвера им помия пълна то телефона ми има повече сигнал :

viu1466012568q.png

Това ми е безжичната :

arx1466012876m.png

Редактирано от Me4oPyx (преглед на промените)

Уин 10 го държа само заради офлайн навигацията, която се разбира чудесно с вградения ми ГПС модул и гласовите команди за набиране на телефонни номера, докато шофирам си слагам сим картата в лаптопа.Уифито хич го нема, и това не е само при мен, ако чукнеш в гугъл ще видиш...Явно с интелските уайфай адаптери има някакви конфликти.

9мбита е огрооооооооомна разлика в полза на телефона, ша знайш )тва за пух мечо)

Не говоря за 9мб, а за това, че като бях с уин 7 бяха 90мб...Отделно като бях с седмица, кога съм на паркинг в Германия тела не лови нищо а с лаптопа си хващах некой далечна свободна мрежа, а от как сложих десятката е обратно лаптопа нищо не лови...

Редактирано от Me4oPyx (преглед на промените)

преди 3 минути, Me4oPyx написа:

а с лаптопа си хващах

Подобен проблем има в Win 10 14342. В Win 10 14361 го няма (при една и съща версия на драйвъра за wifi адаптера)

преди 1 час, дръндю написа:

та рекох да пробвам дали няма да стане нещо такова със сетъп  в разархивирания файл в дял д:
но ми поиска ключ и тъй като няма възможност за прескачане на това искане, се отказах
та въпросът ми е, има ли някой който да е надграждал системата си със сетъп и запазва ли се всичко по подобие на 98?

Нещо не схванах. При инсталиране на Windows 10 от монтиран iso файл от стартиран setup.exe върху съществуваща ОС запазва всички програми, инсталирани преди това, ако е указано да ги запази. Ако се укаже да не пази нищо - тогава не пази нищо.

преди 4 часа, дръндю написа:

...та се чудя, през юли, когато се очаква големият ъп, дали ще протече успешно инсталацията или пак ще трябва да се инсталира
на чисто...

Именно заради същото притеснение си работя с 8.1. Въпреки че него скоро май веднъж и (надявам се) завинаги ще го заменя с Linux дистрибуция, тъй като ми писна от тъпите необясними бъгчета на Windows - от тази сутрин реши, че 360 TSE е изключена и само ме подканва да я включа. На мен лично все повече ми се създава впечатление, че Windows далеч не е толкова стабилна ОС, за колкото се представя, а версия 10 съвсем оправдава това впечатление.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.