Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

на Sunday, May 29, 2016 at 13:07, vmonev написа:

...вградената карта на Intel: Display adapter

Провери в сайта на Intel за драйвур за картата за  Win 10

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 4 часа, ExaFlop написа:

Провери в сайта на Intel за драйвур за картата за  Win 10

Благодарени на линка от killchain се върнах към 7 и премахнах KB3035588. Тъща ми тъкмо свикна със седмицата, не ми се иска да я стресирам с нови преживявания. Благодаря на всички!

преди 13 часа, vmonev написа:

Благодарени на линка от killchain се върнах към 7 и премахнах KB3035588. Тъща ми тъкмо свикна със седмицата, не ми се иска да я стресирам с нови преживявания. Благодаря на всички!

Тъщата е важен субект със огромно значение за семейното щастие на младите.Ако тя не е доволна ше спиш на дивана ,а не при дъщеря и :).7 е добра ОС но линукс е още по-добре :)

преди 5 часа, дръндю написа:

някой може ли да ми каже, как да спра ъп на драйвери

Десен клик по Start->Контролен панел->Устройства и принтери->десен клик по компютъра->Настройки за инсталиране на устройства->Никога не инсталирай драйвъри...->Запиши промените.

преди 5 часа, Иво Димов написа:

Тъщата е важен субект със огромно значение за семейното щастие на младите.Ако тя не е доволна ше спиш на дивана ,а не при дъщеря и :).7 е добра ОС но линукс е още по-добре :)

Кой говори в ТОЗИ раздел за Windows 7 или още по-малко за линух?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

на 28.05.2016 г. at 19:47, NIKISHARK написа:

И това се надявам  също да помогне.

Жив и здрав да си братле, този проблем ми скъса нервите на едно PC.

преди 1 час, ExaFlop написа:

Start->Устройства и принтери->десен клик по компютъра->Настройки за инсталиране на устройства->Никога не инсталирай драйвъри...->Запиши промените.

Кой говори в ТОЗИ раздел за Windows 7 или още по-малко за линух?

Демокрация е :)  отговарям на човека

преди 50 минути, Иво Димов написа:

Демокрация е :)  отговарям на човека

Ако имаш в предвид Дръндьо, объркал си човека, като го гледам няма шанс да се върне на 7. :D

Казват че любовта е сляпа, така е и при новите операционни системи и голям процент потребители. Привличане което няма логично обяснение, просто факт.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 29 минути, Tanner Foost Foust написа:

Ако имаш в предвид Дръндьо, объркал си човека, като го гледам няма шанс да се върне на 7. :D

Казват че любовта е сляпа, така е и при новите операционни системи и голям процент потребители. Привличане което няма логично обяснение, просто факт.

Предвид тъщата на Vmonev :)

Ползвах 10-ката, изкарах 2-3 седмици, обаче като видя тоя метро екран, докато отварям настройките и т.н. е това просто не можах да го изтърпя. 1-2 пъти изкарах син екран, заради видео драйвера на нвидиа-та. Като сложа флашка и звука който се чува, накъсваше. Върнах се на 7.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Тук не е мястото .........ся ша ма емнат виндоус гурутътъ :) .Ко искаш линукс има раздел.Никога не съм имал подобни грижи ,само Gentoo и unix не съм инсталирал.Всичко е бачкало безупречно

на 29.05.2016 г. at 10:54, vmonev написа:

Днес се запознах лично с десятката. Ужас! Тъщата ми звъни паникьоасна по телефона - компютърът й с Уиндоус 7 внезапно и безпричинно се прехвърлил на 10....

Само да отбележа - макар, че много неща стават "внезапно" (или поне започват да стават - после им трябва ... известно време), почти никое не става "безпричинно". От опита ми досега, за каквото и са става дума, винаги е имало причина, за да стане нещото.

То затуй се казва - "ПРИЧИННО - СЛЕДСТВЕННА ВРЪЗКА"

Колкото до операционните системи, вие си приказвайте, ама ползвайте тази, която:

• работи най-добре на вашето ПРЕД-клавиатурно устройство;
  • комуникира най-добре със ЗАД-клавиатурното устройство;
  • има най-добър съпорт.

Красотата ... може и да спаси света, ама за работа не е най-важното.

PS. Колкото до притесненията от телеметрия и други простотии - за всяко нещо си има начин.
Няма начин ... да няма начин. Другото са оправдания.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

лайняндоус 10 започна да се самоизсира сам на компютри с пуснати ъпдейти без възможност за отказ... има опции рестартирай сега или отложи за 1,2,4,6 и 8 часа...

ако сте на 7 и не искате 10, създавате файл kill_win10_update.cmd със съдържание

@echo off
color f0
openfiles > NUL 2>&1
if %errorLevel% == 1 goto noadmin
ver | find "6." > NUL
if %ERRORLEVEL% == 1 goto warnthenexit
takeown /a /r /d y /f "c:\windows\system32\GWX"
@ECHO Y| cacls "c:\windows\system32\GWX" /c /t /g everyone:f
taskkill /im GWX.exe /f
rd /q /s "c:\windows\system32\GWX"
@echo GWX > "c:\windows\system32\GWX"
goto end
:warnthenexit
cls
echo Machine undetermined.
pause
goto end
:noadmin
echo You don't have Administrator privileges!
pause
:end

и го стартирате като администратор, (това не работи под 8 и 8.1 защото там правата за папка c:\windows\system32 са други и takeown не може да ги промени

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Здравейте ! Реших да премина на 10-ката, но като натисна Надстройване сега или по-късно зарежда 1-2 секунди и ми затваря прозореца. Нищо не се случва. Сегашният ми уиндоус ( 7 ) е активиран, но като натисна "Преглед на отчета" ми пише отдолу със сиво, че ще се наложи да активирам Windows, преди да извърша надстройката ......

Здравейте може ли линк на  iso на win 10 pro 64-bit.Благодаря преварително.

преди 1 минута, дръндю написа:

за коя версия?

Нямам на представа искам да инсталирам да пробвам как ще работи.Предложи ми нещо.

току що, дръндю написа:

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench

избираш версия windows 10 ...ъ-ъ-ъ... без допълнителни знаци,...вътре са pro и home версии

после си избираш език, понеже аз не зная английски, избирам български

версията е 10586 (1511) с ъп и пусната през март тази година

-------------------------------------------------------------------------------

за предпочитане е да надградиш твоята ОС, за да получиш активация и после да теглиш от този линк за да инсталираш на чисто

Не мога да надградя щото интернета ми е ограничен ползвам 3G на Виваком и ще накарам един приятел да ми свали на флашка да опитам.

преди 3 часа, дръндю написа:

имаш ли представа от кога започнаха да пускат бг езикови пакети за бета версии, щото аз много не ги следя и се учудих,

тъй като не си спомням в предишни версии да е имало бг пакети?

Не знам, не съм следил за това. Ползвам си англоезични интерфейси на всичко откакто се помня. Не че има нещо лошо в родната реч, ама когато всеки превод е различен, не е яко.

на 31.05.2016 г. at 16:17, дръндю написа:

напиши в конзолата slmgr /xpr и си виж активацията, трябва да е перманентна

перманентна е активацията

преди 20 минути, дръндю написа:

аз надградих от ултимейт х64 и получих активация за про версията на десятката

:offtopic_s:

Ти щом си мигрирал от Windows 7 Ultimaте на 10-ката (предполагам  доброволно) начи наистина си мноу сбъркан :D

(Toва е просто мое мнеиние, извинявам се за което)

преди 7 минути, Julian Clark написа:

...Защо въобще се морите???...

Аз лично не се моря! Просто си чета и се кефя на тези, които възхваляват, или просто си се кефят на ''нововъдението'' Windows 10 :D

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Сега прейнсталирах от 7 сложих 10 про как се активира сам просто не знам.

преди 1 час, ivan1975 написа:

Сега прейнсталирах от 7 сложих 10 про как се активира сам просто не знам.

Са ще светна: ако 7-ца ти е била активирана, при ъпгрейд, 10 също се активира(защото старата операционна система вече е била активирана). След това, хардуера ти(дъно, рам професор, видео, хард и други) се записват на сървърите на Microsoft и така,  колко и пъти да преинсталираш, 10ката веднага прави връзка със сървъра, вижда, че има познат хардуер и автоматично активириа системата.

преди 11 минути, Евгени Симеонов написа:

Са ще светна: ако 7-ца ти е била активирана, при ъпгрейд, 10 също се активира(защото старата операционна система вече е била активирана). След това, хардуера ти(дъно, рам професор, видео, хард и други) се записват на сървърите на Microsoft и така,  колко и пъти да преинсталираш, 10ката веднага прави връзка със сървъра, вижда, че има познат хардуер и автоматично активириа системата.

Аха мерси аз още от начало като излезна правих ъпгрейд,но не ми се разбра с драивера за видеото и я махнах.Значи за това се е активирал;)

преди 6 минути, ivan1975 написа:

Аха мерси аз още от начало като излезна правих ъпгрейд,но не ми се разбра с драивера за видеото и я махнах.Значи за това се е активирал;)

Драйвери за видеото само от сайта на нвидиа, интел и амд.

преди 6 минути, Евгени Симеонов написа:

Драйвери за видеото само от сайта на нвидиа, интел и амд.

Драйвера от 8 заспа.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.