Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Чакай малко....искаш да ми кажеш, че от 120 GB дял при 80 GB свободни и 35 GB заети от тези 80 GB свободни не си отделил поне 20 GB за over provisioning на SSD-то? Ако е така не ми се вярва SSD-то да изкара много време...Добре е да се замислиш по въпроса.

Двата уйндоса не са ми на един дял разбира се.Разделил съм ССД на два дяла 65бг е този с уйн 8.1 и 55гб е този с 10ката.Като имам system image и на двата уйндоса на другият диск.Срам не срам ,ще си призная,че нямам over provisioning на ССД диска,не съм знаел за него...........сега като прочетох се разрових за инфо.:shy11:

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

B-boy/StyLe/, светни как става резервирането (и има ли такава възможност) на OP (real и dynamic) при липса на фирмен софтуер за обслужване на SSD (при повечето китайчета).

ssdope1.jpg

Кой следи за динамичното резервиране?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Току що, ExaFlop написа:

B-boy/StyLe/, светни как става резервирането (и има ли такава възможност) на OP (real и dynamic) при липса на фирмен софтуер за обслужване на SSD (при повечето китайчета).

Не съм се интересувал по въпроса да ти кажа. Аз моя понеже е Samsung съм му заделил дръзките 50% със софтуера на Samsung - Magician. Но не би трябвало да е проблем това да стане и със всяка програма за работа с дялове, защото така или иначе след over provisioning се получава unallocated space/raw partition

jdPVX01.jpg

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Моя ССД е тошиба Q series pro и не знам дали имат подобен софтуер и как стой въпроса с  over provisioning при тях.

Виж дали този става:

http://www.toshiba.co.jp/p-media/wwsite/ssdkit/storageutilities/windows/Storage_Utilities_v3.11.exe

или този:

http://cdgenp01.csd.toshiba.com/content/support/downloads/SSD_Utilities_US_v2.00.exe

По ваши наблюдения кой браузър работи най-добре и бързо под 10-ката? 

Поздрави.

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не съм се интересувал по въпроса да ти кажа. Аз моя понеже е Samsung съм му заделил дръзките 50% със софтуера на Samsung - Magician. Но не би трябвало да е проблем това да стане и със всяка програма за работа с дялове, защото така или иначе след over provisioning се получава unallocated space/raw partition

jdPVX01.jpg

При мен програмите дето опитах не работят,или работи само по 1 функция.Та се питах въпросния over provisioning не се ли свежда до unallocated space и не може ли да се направи ръчно.Дали ако се направи ръчно такова unallocated space ще бъде ползвано от ссд за целта.........Между другото като се зачетох за инфо се оказа,че почти всички ссд са със фабрично заделено такова място от около 8%,което всъщност играело именно тази роля,затова на дисковете реалното място,което потребителя вижда и може да ползва е по-малко от реалният физически капацитет на диска.Аз напримем на моя ,който се води 128гб реално виждам и мога да ползвам са 118гб.

преди 20 минути, insiper написа:

По ваши наблюдения кой браузър работи най-добре и бързо под 10-ката? 

Поздрави.

Пробваи Cyberfox при 10 не знам но при 8.1 лети.

Редактирано от ivan1975 (преглед на промените)

В момента съм с Opera Insider 64-битовия и се чуда дали да го замена точно с Киберлисицата. 

преди 2 минути, insiper написа:

В момента съм с Opera Insider 64-битовия и се чуда дали да го замена точно с Киберлисицата. 

Opera и по-рядко Мозила. Пробвал съм Хром, а и други базирани на Мозила браузъри, и най-бърза ми се струва добрата стара опера.

преди 1 час, Слави Маринов написа:

При мен програмите дето опитах не работят,или работи само по 1 функция.Та се питах въпросния over provisioning не се ли свежда до unallocated space и не може ли да се направи ръчно.Дали ако се направи ръчно такова unallocated space ще бъде ползвано от ссд за целта.........Между другото като се зачетох за инфо се оказа,че почти всички ссд са със фабрично заделено такова място от около 8%,което всъщност играело именно тази роля,затова на дисковете реалното място,което потребителя вижда и може да ползва е по-малко от реалният физически капацитет на диска.Аз напримем на моя ,който се води 128гб реално виждам и мога да ползвам са 118гб.

Може и така да е...моя е 128 Gb, но реално си се показва като 119 Gb, но според мен също е така защото производителите на дискове използват decimal вместо binary отчитането. Не знам дали е дали е валидно и при SSD-тата или само при HDD-та, но така или иначе на мен 10% ми се видя малко за резерв и му дадох 50%. Чел съм, че е хубаво да е поне 30-40% резерва. Всеки си решава разбира се. :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Gigabyte

Здравейте,

Може да повтарям проблема и се извинявам, но лично аз не видях някой да го е споделил. Та по темата ми имам проблем с windows 10, първо субтитрите ми излизаха на маймуница, четох по гугъл коментари за промяна от US  към БГ в time и language, на едно от местата имаше бутон да ми предложи за езика и ми излезе за България, файл който инсталирва Български език и уж оправя, също така някои файлове записани под кирилица ги изписваше с йероглифи. Инсталирах въпросния файл и ми искаше рестарт, дадох му и така си останах с чакането да ми зареди win-а. Включва се и стига до черен екран със синия флаг и отдолу си върти до безкрай. Може ли някой да помогне? Успявям да го пусна, но през Attempting repair.

Преди време, беше пусната една новина или слух. Че новите хардуери, щели да работят само с Уиндоус 10. И нямало да имат поддръжка, за старите версии, като 7 и 8,1.  Има ли някой повече информация, по този въпрос?

Че това го направиха вече с 8.1.
Но си оставиха вратичка през Байоса.
Ако от Байоса не може, се ъпдейтва до версия с отключени опшъни.

7 ще живее още 4 години.

За тези 4 години могат много неща да се променят.

Ако този слух е верен, ще се постигне само с тясно сътрудничество с производителите.
Целите са ясни налагане на 10, причините са очевидни.

Ако следващите поколения хардуер бъдат заключени към 10 и направят така че да не може да се ползва Линукс под тях, не знам какви ще са реакциите.
Но това ще бъде много подтискащо.

Не вярвам потребителите и най вече бизнесът да са склонни да толерират подобна политика.

Най вероятно е този слух въобще да не е верен или частично, например да има системи заключени към 10 но да бъдат малък процент, или голям но в определен сегмент.

Само динамично променящото се време и неясното бъдеще могат да ти дадат отговор на този въпрос.

;)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Едва ли ще е, заключен хардуера за Линукс. И AMD и Intel, работят с линукс дитрибуции. Склонен съм да вярвам, че ще го направят за новия хардуер, да работи само с 10-та. Все пак, Майкросфт едва ли искат, да влачат Уиндоус 7, колкото XP.  Искаш да ползваш старите версии, ползваш стар хардуер. Искаш да имаш актуални компоненти на компютъра, трябва да ползваш новата версия. До колко е коректна тази политика, е друга тема. Но все пак, говорим за Майкрософт. :D

на ‎30‎.‎4‎.‎2016‎ г. at 15:21, Слави Маринов написа:

Между другото като се зачетох за инфо се оказа,че почти всички ссд са със фабрично заделено такова място от около 8%

Пробвай LC Technology Solid State Doctor

А overprovisioning е динамичен процес. Не е с твърдо заделяне на някакъв размер от диска.

Започнаха да ми се появяват няколко грешки в Event Viewer-a. Става въпрос за DCOM грешки за липса на права. Двата ключа, които са споменати им оправих правата в регистрите, но продължават да се появяват грешките, може би защото в самия Component Services трябва да се оправи, от къде ??. Свързани са с приложения от Store-a. Windows-ът е Windows 10 Pro Insider Preview Build 14322. Някой друг да се е сблъсквал с подобен проблем и да знае как да се оправи? 

Screenshot 2016-05-09 20.55.55.png

преди 54 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Здравей, това първото и аз се опитах да го направя. Реално имам админ акаунт и стандартен, които ползвам всеки ден. Ta този стандартният акаунт няма права според Event Viewer-a, затова се опитах да му ги дам.

Реално APPID {7006698D-2974-4091-A424-85DD0B909E23} отговаря на Windows Insider Program, редактирал съм правата, реснах, но пак изкача тая грешка.

Emet ще го прегледам и него.

Capture.PNG

Щом като си инсайдър изчакай, може да пуснат фикс. Или им пиши в групата.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Здравейте, имам проблем с windows 10 . Много хора ми казаха, че този windows бил бъгав и затова реших да ви попитам тук да разбера дали има решение на проблема . Значи проблема е следният :  Когато направя лаптопа да заспи и го включа тогава започват бъговете . Естествено не всеки път е така , понякога  започва да прай проблеми към 4-5 -тото включване . Бъговете, които ги прави са , че старт менюто часовника известията  и почти цялата лента отдоло не работят икноките само онези които аз съм закачил като Opera , skype и др. иначе вградените от widnowsa където са не ми ги отваря .. Другия проблем е за яркоста, аз защото  когато пече слъце вдигам яркоста и когато е вечер я намалям, но като влезна в настройките да я регулирам не става нищо като движа това там наляво и надясно не дава никакав резултат. И като цяло единственото което оправяше този проблем  бе рестарт . А трябва да има и друг начин ако има някой начин който не изисква преинсталация ми кажете, иначе съм 80% склонен да минавам на 7-ца . 

Редактирано от BlazzgroM (преглед на промените)

Метод за ъпдейтване на Windows от конзола (PowerShell):
https://www.petri.com/manage-windows-updates-with-powershell-module

И една интересна статия за пипване на Win 10:
http://www.zdnet.com/article/six-windows-10-annoyances-how-to-make-them-go-away-for-good/?tag=nl.e539&s_cid=e539&ttag=e539&ftag=TRE17cfd61

Тава е проверка преди малко:
8803348Z.png

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.