Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 11 часа, ivan1975 написа:

Мерси ще погледна.

Кво четох до сега се клонят към проблем с WindowsUpdate.А при мен такъв няма,от нещо друго ще да е:)

Пращам ти обещания инструмент за диагностика на Windows Update , опитай с него. Ако не помогне, има една команда за поправка на софтуера: dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth     пишеш я в командния ред като администратор, чакаш да свърши и проверяваш за положението на нещата. Тази команда съм я използвал на Уиндоус 8.1, когато една програма  AdwerCleaner отнесе части от системни файлове , поправи софтуера напълно. Дано и при 10 да свърши същото. Ако не знаеш какво е команден ред и къде се намира , значи това не е работа за теб. Да не забравя-преди всяка наклонена черта има интервал!

WindowsUpdateDiagnostic.diagcab

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 2 минути, B3M2W0 написа:

Пращам ти обещания инструмент за диагностика на Windows Update , опитай с него. Ако не помогне, има една команда за поправка на софтуера: dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth     пишеш я в командния ред като администратор, чакаш да свърши и проверяваш за положението на нещата. Тази команда съм я използвал на Уиндоус 8.1, когато една програма  AdwerCleaner отнесе части от системни файлове , поправи софтуера напълно. Дано и при 10 да свърши същото. Ако не знаеш какво е команден ред и къде се намира , значи това не е работа за теб. Да не забравя-преди всяка наклонена черта има интервал!

Благодаря ти!ще опитам и после ще пиша има ли резултат.

преди 27 минути, B3M2W0 написа:

Пращам ти обещания инструмент...

Не ми стана ясно, защо не даваш линк към оригиналното местонахождение на инструмента в сайта на Microsoft,  а качваш допълнително? Да не би да си манипулирал инструмента?
http://download.microsoft.com/download/F/E/7/FE74974A-9029-41A0-9EB2-9CCE3FC20B99/WindowsUpdateDiagnostic.diagcab

Не съм го манипулирал, просто го имам копнат в папка " Програми" и за по-лесно му го пратих така.

преди 47 минути, B3M2W0 написа:

Значи с WindowsUpdate всичко е наред,даже преди малко си свалих езиков пакет от там.Ето и резултата с инструмента цък-и ефект нямаСнимка.Това е след изчистване на Event Viewer и рестарт:ohmy:На друго място ще е проблема.

Копирай долните три файла на работния плот.

C:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx
C:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx
C:\Windows\System32\winevt\Logs\HardwareEvents.evtx

Архивирай ги в един файл и го качи на

http://dox.abv.bg/files/share

В следващия си пост публикувай линка към качения архив.

Погледни и размера на виртуалната памет. Да не би да е малко.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 22 минути, ExaFlop написа:

Копирай долните три файла на работния плот.

C:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx
C:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx
C:\Windows\System32\winevt\Logs\HardwareEvents.evtx

Архивирай ги в един файл и го качи на

http://dox.abv.bg/files/share

В следващия си пост публикувай линка към качения архив.

Погледни и размера на виртуалната памет. Да не би да е малко.

Ето файловете; http://dox.bg/files/dw?a=fa9214b44f  Снимка не знам на друго място къде да гледам.

преди 26 минути, ivan1975 написа:

Ето файловете; http://dox.bg/files/dw?a=fa9214b44f  Снимка не знам на друго място къде да гледам.

1. click START, type GPEDIT.MSC and press the Enter key
    2. Expand USER CONFIGURATION > ADMINISTRATIVE TEMPLATES > WINDOWS COMPONENTS > STORE
    3. Set TURN OF THE STORE APPLICATION
      Restart

преди 5 минути, ExaFlop написа:
  1. run the Task Scheduler (local)
  2. expand Task Scheduler Library > Microsoft > Windows > WindowsUpdate
  3. double click Automatic App Update
  4. on the triggers tab, disable all available triggers by double clicking each of them and unchecking the "Enabled" check in the bottom.

Първо да попитам че не съм много добре с англйския това Снимка където е на Disabled трябва да стане на Ready,и след това от долу на triggers трябва да е на "Enabled" така ли.

Automatic App Update (4. ред) е Ready  трябва да е Disable

преди 11 минути, ExaFlop написа:

Automatic App Update (4. ред) е Ready  трябва да е Disable

Така това го спрях цък  това от долу triggers така ли да останеgggggZHNvkYs.png

И тука на Enabled ли трябва да е отметката UntitledAQ4juyZ.png

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Забрани и долу двата ключа(тригерите)

Как да ги забраня тия тигри,не ми дава нищо като натисна десен бутон:ohmy:

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Горе в ляво радио бутон Disabled

Това го направих ама тия тигри кликам 2 пъти върху тях и нищо не се случва не мога да ги забраня.

Оф, направо ме оплете столкова картинки. На последната картинка (в груповите политики) Tutn off the Store application трябва да е Enabled

Ще изчистя Event Viewer и ще рестартирам да видя има ли ефект:)

току що, ExaFlop написа:

Оф, направо ме оплете столкова картинки. На последната картинка (в груповите политики) Tutn off the Store application трябва да е Enabled

:) аз го направих на Disabled сега ще го променя

Нищо не се е променило;

Отново излизат;gggggbdkNBYC.png

преди 1 час, ivan1975 написа:

Ще изчистя Event Viewer и ще рестартирам да видя има ли ефект:)

Нищо не се е променило;

Отново излизат;

Е как да реагира.......? Изключваш компонент който системата иска да активи(зи)ра ..........

преди 21 минути, дръндю написа:

някой знае ли, защо при изключване на някое приложение, в "преглед на събития" ми го отчита като грешка?
пример:

при изключване на "кортана"

какво не правя както трябва, за изключване на приложенията, които не ползвам?

Ето тук има доста интересни неща,ако ти се чете че мен ме заболя главата:)http://www.askvg.com/master-tutorial-to-make-windows-10-super-fast/

Сега и от мен един  въпрос изтрих ключа за активация от регистри от всякъде.И сега чакам да се активира,но нещо не се получава:)иначе нямам проблем ползвам си всички  функции:)пробвах с това SLUI 4 активация по телефона но като въведа командата нищо не се случва,намерих програма която показва продуктовия ключ но ми показва това;Bez-imepXE9XO2.png

какво е това OEM Key;  Windows 7 OEM marker present in firmware,надградих от 8.1

С последния пост нещо не съм съгласен...Това искам да го видя къде в биоса ми е записан ключа...

Sent from my MPhone using Tapatalk

преди 4 минути, дръндю написа:

при чиста инсталация на 14383, точно това е причината за поява на това:

Новый точечный рисунок2.png

Къде да го намеря това

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.