Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 29 минути, VladkoJ написа:

просто ми стана интересно защо така стана на 64 ОС 32 бит програми :D

Ми като няма написани 64 битови версии, какви искаш да са, 128 битови? Ти май не знаеш защо има 64 битови програми.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

@VladkoJ, по-голямата част от софтуера за Windows е 32-битов, тъй като допреди около 4-5 години това беше и по-разпространената версия на системата. Друга причина разработчиците да залягат над 32-битовите версии е и, че 64-битов Windows подкарва и 32 и 64-битов софтуер, докато 32-битов Windows не може да стартира 64-битови програми. Т.е. за програмистите е по-важно с минимални усилия да направят програма, която ще тръгне и на 32, и на 64-битов Windows, отколкото да си играят да правят две отделни версии. Някои програми обаче от край време имат 32 и 64-битови версии (Photoshop, InDesign и т.н.) - причината е, че те товарят хардуера яко и е по-добре, ако човек може да си позволи по-мощен компютър, те да имат и версия, оптимизирана за съответната 32 или 64-битова архитектура. В голямата си част обаче софтуерът не е наложително да е 64-битов - просто работата, за която е предвиден, не е толкова ресурсоемка, за да му се прави 64-битова версия. Конкретно защо браузърите ги засилиха вече да имат 64-битови версии аз си имам две мои обяснения - от една страна, те станаха лакоми програми с всичките им разширения и т.н., а от друга периодично в интернет плъзва слух, че Microsoft ще се отказва от 32-битовата версия на Windows. Тези предположения се засилват от факта, че от 2 август Windows ще изисква да имаш минимум 2гб рам, за да го инсталираш.

Та... в общи линии 64-битовият софтуер има много предимства, но ние ще им се наслаждаваме едва в бъдеще - когато лека-полека всички разработчици започнат да имат 64-битова версия на продукта си.

Редактирано от DarkEmperor (преглед на промените)

Абе то MS, бяха казали, че щели да пускат 128 битови операционни системи, ама като гледам още интел не са пуснали такива. :D

преди 1 час, DarkEmperor написа:

@VladkoJ, по-голямата част от софтуера за Windows е 32-битов, тъй като допреди около 4-5 години това беше и по-разпространената версия на системата. Друга причина разработчиците да залягат над 32-битовите версии е и, че 64-битов Windows подкарва и 32 и 64-битов софтуер, докато 32-битов Windows не може да стартира 64-битови програми. Т.е. за програмистите е по-важно с минимални усилия да направят програма, която ще тръгне и на 32, и на 64-битов Windows, отколкото да си играят да правят две отделни версии. Някои програми обаче от край време имат 32 и 64-битови версии (Photoshop, InDesign и т.н.) - причината е, че те товарят хардуера яко и е по-добре, ако човек може да си позволи по-мощен компютър, те да имат и версия, оптимизирана за съответната 32 или 64-битова архитектура. В голямата си част обаче софтуерът не е наложително да е 64-битов - просто работата, за която е предвиден, не е толкова ресурсоемка, за да му се прави 64-битова версия. Конкретно защо браузърите ги засилиха вече да имат 64-битови версии аз си имам две мои обяснения - от една страна, те станаха лакоми програми с всичките им разширения и т.н., а от друга периодично в интернет плъзва слух, че Microsoft ще се отказва от 32-битовата версия на Windows. Тези предположения се засилват от факта, че от 2 август Windows ще изисква да имаш минимум 2гб рам, за да го инсталираш.

Та... в общи линии 64-битовият софтуер има много предимства, но ние ще им се наслаждаваме едва в бъдеще - когато лека-полека всички разработчици започнат да имат 64-битова версия на продукта си.

Леле какво обяснение .... мс човек :D:)

Има ли как в която и да е версия на Windows да се направи, когато отварям втори прозорец (например, друга папка при отворена вече една), новият прозорец да не се показва върху другия, а до него? Би било изключително полезно.

П.п. Намерих решение - изскачащото меню, когато натиснеш с дясното копче на мишката върху таскбара.

Редактирано от рэнэгат (преглед на промените)

преди 1 минута, дръндю написа:

стига да ти е голям екрана, може и десет да отвориш ...ъ-ъ-ъ... има го във всички версии на джама

Е, че не стига място на моменти, не стига, обаче ме дразни, че, дори когато има празно място, пляска всеки нов прозорец върху предишния, а не до него. Сигурно е направено с някакъв умисъл да ги групира и да ти е по-прегледно, но на мен никога не ми е било приятно това поведение.

Здравейте след надграждане от 7 ми останаха едни папки.Та въпроса ми е мога ли да ги изтрия.Bez-imea08fzSl.png

преди 8 минути, ivan1975 написа:

Здравейте след надграждане от 7 ми останаха едни папки.Та въпроса ми е мога ли да ги изтрия.Bez-imea08fzSl.png

В системният дял можеш да изтриеш всички папки, и без това само място заемат ;)

Сериозната приказка е след като се лицензира, да си го инсталираш на чисто. Щото тъй не се знае кое в един момент ще създаде ядове.

Редактирано от velony (преглед на промените)

те това може да ти каже ExaFlop ...ъ-ъ-ъ... не бих искал да те объркам
преди доста време, след като получих активация, аз си правя инсталации  на чисто и нямам такива папки
а от версия 14393 съм доволен

някой може да ми се смее, ама съм си качил три езикови пакета за интерфейса, и ги превключвам  при необходимост

Пък "другите" кучета ни яли, тъй ли.

хъ, кат тъ знам, как се бъзикаш с потребители, някак си не моа тъ възприема на сериозно

то и тез дето се "базикат", както се изрази, от време на време могат да дадат акъл, и то доста по-добър от "сериозните" форумни маняци.... Рийш?

преди 4 часа, velony написа:

В системният дял можеш да изтриеш всички папки, и без това само място заемат ;)

Сериозната приказка е след като се лицензира, да си го инсталираш на чисто. Щото тъй не се знае кое в един момент ще създаде ядове.

Кажи ми кои папки да изтрия.сега нямам възможност да инсталирам на чисто.

преди 4 часа, ivan1975 написа:

...отиваш на Control Panel\System and Security\Administrative Tools и цъкаш на Disk Cleanup. Изчакваш докато ти провери, там каквото проверява, и най-отдолу на панела има, мисля, две папки със старата ти инсталация. Слагаш им отметки, и ОК. Иначе така да триеш чобанската ...хм 

Стартираш с ключ:
cleanmgr /SAGESET

nvApHKs.jpg

Слагаш отметки, където ти трябва анализ и почистване и потвърждаваш
Стартираш отново cleanmgr и стартираш сканирането на C:

DISM++ също ще ти свърши работа за почиствяането.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Много сте го коментирали Windows 10, но не виждам един въпрос - наскоро го забелязах в коментарите към тази статия

Free Windows 10 upgrade: Time is running out – should you do it?

Цитат

Many people are jumping on the free upgrade but they fail to understand one thing. this upgrade is only good for their current system specs. if you decide to later change out your motherboard. That will void your free upgrade on Win 10 at that point you have to either buy a new copy of 10 or go back to Win 7 that you have a license for. I can see where many will end up back reving to Win 7 because most are not going to want to buy a Win 10 licenses.
Me personally, Ill never install 10.

Казано накратко - запазва ли се или отпада лиценза при подмяна на някакъв компонент от конфигурацията? Дъно, ЛАН карта, видео карта, памет ...

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 12 минути, jhoro написа:

Много сте го коментирали Windows 10, но не виждам един въпрос - наскоро го забелязах в коментарите към тази статия

Free Windows 10 upgrade: Time is running out – should you do it?

Казано накратко - запазва ли се или отпада лиценза при подмяна на някакъв компонент от конфигурацията? Дъно, ЛАН карта, видео карта, памет ...

Според тази новина, а и клипове, които съм гледал в Youtube, се запазва, просто трябва да използваш т.нар. "съветник за реактивация".

преди 2 минути, emil644466 написа:

доколкото четох тук-там лицензът върви с дъното(някаква връзка с БИОС-а - нямам представа)

За инсталиралите 14393 и само за тях- излезе cumulative rollup 14393.3 :

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3176927

X64: https://t.co/AxK44ip23M

X86: https://t.co/FCPlXjrVYd

Запазете отворените си файлове преди да започнете този процес!

Инсталиране - стартирате cmd  с административни права и поставяте съответния ред в конзолата:

X64

echo y|DISM.exe /Online /Add-Package /PackagePath:O:\windows10.0-kb3176927-x64_2f305335b0083bd61e8b4377bd6931093d79a052.cab

X86

echo y|DISM.exe /Online /Add-Package /PackagePath:O:\windows10.0-kb3176927-x86_617a23ac2be39da6b34ee123dc967d13c65284ff.cab

Като за O: въвеждате пътя до местоположението на файла, където е записан. Не трябва да има интервали в името и пътя.

След завършване на прилагането на актуализацията системата ще рестартира.

За мен 14393.5 чувствително подобрява работата на машината.

Излезе cumulative rollup 14393.5 :

След прилагане на горната актуализация и рестарта може да преминете към инсталиране и на тази:

X64: https://t.co/AxK44ip23M

X86: https://t.co/n4YzOGnnOT

Запазете отворените си файлове преди да започнете този процес!

Инсталиране - стартирате cmd  с административни права и поставяте съответния ред в конзолата:

X64

echo y|DISM.exe /Online /Add-Package /PackagePath:O:\windows10.0-kb3176927-x64_2f305335b0083bd61e8b4377bd6931093d79a052.cab

X86

echo y|DISM.exe /Online /Add-Package /PackagePath:O:\windows10.0-kb3176927-x86_617a23ac2be39da6b34ee123dc967d13c65284ff.cab

Като за O: въвеждате пътя до местоположението на файла, където е записан. Не трябва да има интервали в името и пътя.

След завършване на прилагането на актуализацията системата ще рестартира.

За мен 14393.5 чувствително подобрява работата на машината.

winverH6JYIeL.png

regB3UOY63.png

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Здравейте момци,как да запра приложенията да се обновяват че нета ми е слаб и нали се сещате кво става:)Благодаря предварително!

На някого случвало ли му се е при "събуждане" на компютъра да работи само единият канал на звука? При мен от няколко билда насам е така. Оправя се в момента, в който усиля или намаля звука от контрола на Windows, но е досадно.

преди 5 минути, ivan1975 написа:

Здравейте момци,как да запра приложенията да се обновяват че нета ми е слаб и нали се сещате кво става:)Благодаря предварително!

gpedit.msc

Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Store

20631d1433344867t-store-update-apps-auto

преди 5 минути, killchain написа:

На някого случвало ли му се е при "събуждане" на компютъра да работи само единият канал на звука? При мен от няколко билда насам е така. Оправя се в момента, в който усиля или намаля звука от контрола на Windows, но е досадно.

С драйвъра на М$ ли си или фирмен. Ако е М$ - инсталирай фирмения, ако си с фирмения - пробвай да го реинсталираш.

преди 4 минути, ExaFlop написа:

gpedit.msc

Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Store

20631d1433344867t-store-update-apps-auto

Благодаря! Disabled или Enabled да дам?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.