Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 30 минути, ExaFlop написа:

С драйвъра на М$ ли си или фирмен. Ако е М$ - инсталирай фирмения, ако си с фирмения - пробвай да го реинсталираш.

С този на MS, понеже няма фирмен (DAC-чето се разпознава като някакъв стандартен звуков интерфейс). Ще пробвам довечера да го инсталирам наново, мерси.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Дай хардуерен идентификатор на аудиото да потърсим групово :) - Nx2 очи виждат повече.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

на 22.07.2016 г. в 13:25, I was here... написа:

Има ли как в която и да е версия на Windows да се направи, когато отварям втори прозорец (например, друга папка при отворена вече една), новият прозорец да не се показва върху другия, а до него? Би било изключително полезно.

П.п. Намерих решение - изскачащото меню, когато натиснеш с дясното копче на мишката върху таскбара.

Има начин и той е много лесен. Всеки прозорец го хващаш с левия бутон на мишката за заглавната лента и го влачиш на тази страна, на която искаш да се позиционира до като маркерът опре в страничната линия и ти даде знак с моментно разфокусиране, че е разбрал какво искаш. Отваряш следващия прозорец и го влачиш на другата страна по същия начин. Мисля, че може да се направят така няколко прозореца. После, като ги затвориш, всичко се нормализира. Като че ли не може да се направи по подразбиране така да се отварят-можеш да опиташ .

Екранна снимка (131).png

Изборът между нелегален 7, нелегален 10 или самолетен билет до Бг за да взема диска с работещият "почти легален 7" ме доведе до ползването на Линукс. Жалка история, не правете моите грешки. Колко от питащите тук ползват легален Уиндос 10, който по късмет са взели със закупена техника (лаптоп най-често на промоция) или от някоя фирма лиценз? Може ли някой да пусне анкета?

преди 2 минути, サムライオートバイ написа:

Изборът между нелегален 7, нелегален 10 или самолетен билет до Бг за да взема диска с работещият "почти легален 7" ме доведе до ползването на Линукс. Жалка история, не правете моите грешки. Колко от питащите тук ползват легален Уиндос 10, който по късмет са взели със закупена техника (лаптоп най-често на промоция) или от някоя фирма лиценз? Може ли някой да пусне анкета?

Да взимаш билет за БГ за един диск?!Чувал ли си за куриерски фирми и всякакви подобни с които ще си получиш въпросния диск за 3-4 дни?

преди 2 минути, Слави Маринов написа:

Да взимаш билет за БГ за един диск?!Чувал ли си за куриерски фирми и всякакви подобни с които ще си получиш въпросния диск за 3-4 дни?

Да ама като не знам къде съм го оставил. Няма надпис на диска, dwd rw. А за жалост имам към 17-18 и са повечето на една марка.

преди 1 час, サムライオートバイ написа:

Аз никога няма да взема лаптоп с инсталирана Windows OS на него. Нелегалните OS вървят и се ползват от почти всички по един чудесен начин а твоята трилема е абсурдна!

преди 9 минути, velony написа:

Нелегалните OS вървят

Само не влизай с лаптоп с нелицензиран Виндолз в Англия! Просто ще останеш без лаптоп и ще ти вземат някой паунд горница...

преди 7 минути, velony написа:

Аз никога няма да взема лаптоп с инсталирана Windows OS на него. Нелегалните OS вървят и се ползват от почти всички по един чудесен начин а твоята трилема е абсурдна!

Примерен забранен достъп до примерен сайт. А ако искаш мога да ти покажа примерни глоби в реални пари на реални хора , някои от които българи. А сега се постави на тяхно място и започни да живееш и да плащаш данъци и да те е научил синковеца как да гледаш филми без пари и да ти дойде глоба за 300-400 паунда и писмо до работодателя след като си игнорирал всичките писма по-рано. А сега си представи пак същото но вместо "да си сваля едно филмче да глеам" . Да си сваля едно уиндосче и софтуер за към 11-15к на лаптопчето )

Снимка от 2016-07-26 12-28-07.png

От Туитър:

Цитат

парнёры Microsoft и OEM парнёры получат RTM RS_1 релиз Windows 10 (Version 1607) и Windows Server 2016 ОДНОВРЕМЕННО!

преди 16 минути, ExaFlop написа:

Само не влизай с лаптоп с нелицензиран Виндолз в Англия! Просто ще останеш без лаптоп и ще ти вземат някой паунд горница...

Примери ...

Или само си чувал ?

Познати си патиха на Хийтроу.

преди 47 минути, ExaFlop написа:

Познати си патиха на Хийтроу.

Искаш да кажеш че има закон който да ме задължи да си въведа паролата и някой митничар да ми разглежда съдържанието на диска ?
Най учтиво бих му отказал под предлог че имам много лична информация която не го интересува. Например голи снимки на жена ми!

преди 1 час, サムライオートバイ написа:

Примерен забранен достъп до примерен сайт. А ако искаш мога да ти покажа примерни глоби в реални пари на реални хора , някои от които българи. А сега се постави на тяхно място и започни да живееш и да плащаш данъци и да те е научил синковеца как да гледаш филми без пари и да ти дойде глоба за 300-400 паунда и писмо до работодателя след като си игнорирал всичките писма по-рано. А сега си представи пак същото но вместо "да си сваля едно филмче да глеам" . Да си сваля едно уиндосче и софтуер за към 11-15к на лаптопчето )

Снимка от 2016-07-26 12-28-07.png

Един от сайтовете който до преди една седмица вече не се отваря и той. Някой има ли идея за работеща връзка към putlocker?

А да се сещаш, че може да провери лиценза ти и без да се вписва в операционната ти система и без да е необходимо да рови в съдържанието на машината ти.

Идиотски въпрос. Дали няма чалъм да сложа линукс на лаптопа и вътре в него файл (примерно рар с парола) с уиндоус? Като вляза в Англия си записвам уиндоуса на диск и си преинсталирам. Хората наркотици вкарват с тонове, вие се излагате с една флашка с уиндоус.

А да се сещаш, че може да провери лиценза ти и без да се вписва в операционната ти система и без да е необходимо да рови в съдържанието на машината ти.

Аз лично не знам подобен случай. Освен да бъркаш държавите.

Да, във Великобритания има сайтове с блокиран достъп. Но няма забрана за посещаване на торент-сайтове.

Виж, в Германия е друго - докато изтеглиш ... нещото и полицаите са на вратата.

Sent from my Vodafone 890N using Tapatalk

Над 90℅ от машините се продават с инсталирана ОС.

Идиотски въпрос. Дали няма чалъм да сложа линукс на лаптопа и вътре в него файл (примерно рар с парола) с уиндоус? Като вляза в Англия си записвам уиндоуса на диск и си преинсталирам. Хората наркотици вкарват с тонове, вие се излагате с една флашка с уиндоус.

Защо толкова сложно? Iso-тата с Windows-ите, които ползвам стоят в моя облак на сървъра на Майкрософт. Без пароли, с оригиналното име. No problems.

Това ме връща на принципа - "Няма пиратски Уиндоус, има не лицензирано използване."

Ще е яко ако не успеят легално  от микромек да им помогне някой за без пари и слава и чест да пусне нещо като вирус и всичкото що е нелегално на уиндос да погазва черен екран с мигащ курсор. Да се оправят после сами с преинсталиране и други подробности.

преди 9 минути, サムライオートバイ написа:

Ще е яко ако не успеят легално  от микромек да им помогне някой за без пари и слава и чест да пусне нещо като вирус и всичкото що е нелегално на уиндос да погазва черен екран с мигащ курсор. Да се оправят после сами с преинсталиране и други подробности.

Не е хубаво така да кълнеш на сини и черни екрани, преинсталиране и други подробности :) и пиратите са хора и те така.

Взимай първия полет за BG да си търсиш диска ще падна от смях.

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

преди 17 минути, jhoro написа:

Освен да бъркаш държавите.

Даа, Хийтроу има и в Нигерия, и в Руанда... :) 

Че нали имаше нещо такова, просто на всичко му се намира колая.

Микромеките не им дреме за теб - те гледат съотношението легитимни/нелигитимни да е поносимо и да си прибират паричките.

Ако искаха - досега да са го направили. Справка - да си чувал за пиратска iOS ?

Хакинтош? Чувал съм и се замислям но не знам как да разцепя SSD-то и какви дялови да му правя за Linux на един дял, хакинтош на втори дял, почти легалния ми уиндос 7 на трети и 4 ти за файлове и "филми". Само 250ГБ е или 256 ще излъжа. 850Ево но не е про

Даа, Хийтроу има и в Нигерия, и в Руанда... [emoji4] 

Зависи от преобладаващите полети в момента - понякога наистина се чувствам като в Руанда или поне Мароко.

А, че той, Лондра отдавна прилича на африканска колония

Упсм дан с обидят индо-пакистанците, че съм ги пропуснал - не съм.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.