Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Ми неможе пробвал съм. Не бил volume!

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 минута, サムライオートバイ написа:

Я дай един линк как да си сваля уиндос от майкрософт. Само да го пробвам за 30 дена тоя уиндос 10

Какъв Уиндоус ти трябва?

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10

Следвайте тези инструкции, за да извършите инсталация на чисто на Windows 10. Ако искате да надстроите безплатно до Windows 10, следвайте инструкциите в раздела Надстройване до Windows 10 с помощта на инструмента. Ако все още не сте надстроили до Windows 10 и извършите инсталация на чисто, ще трябва да въведете отговарящ на условията продуктов ключ за Windows 7, Windows 8.1 или Windows 10 или да закупите лиценз, за да активирате Windows 10. Щракнете тук за информация относно отговарящи на условията издания.

Предупреждение

Ако форматирате дял на устройството по време на инсталирането, всички данни на дяла ще се изтрият. Задължително архивирайте всички данни, които искате да запазите, преди да започнете.
  1. Изпълнете инструмента за създаване на носители.
  2. Изберете Създай инсталационен носител за друг компютър.
  3. Изберете езика, изданието и архитектурата (64-битова или 32-битова) за Windows 10.
  4. Следвайте стъпките, за да създадете инсталационен носител, след което изберете Готово, когато процесът приключи.
  5. Когато сте готови да извършите инсталация на чисто, включете компютъра, поставете създадения DVD диск или USB флаш устройство, след което изключете компютъра.
  6. Рестартирайте компютъра, след което натиснете произволен клавиш за зареждане от DVD диска или USB флаш устройството.

Ако след рестартирането на компютъра се стартира текущата версия на Windows, може да се наложи да отворите менюто за зареждане или да промените реда на зареждане в настройките на BIOS или UEFI на компютъра, за да може компютърът да се стартира от носителя. За да отворите менюто за зареждане или да промените реда на зареждане, обикновено трябва да натиснете определена клавишна комбинация (като например F2, F12, Delete или Esc) незабавно след включването на компютъра. За инструкции как да промените реда на зареждане прегледайте документацията към компютъра или посетете уеб сайта на неговия производител.

Ако промяната на менюто или реда на зареждане не свърши работа, опитайте отново, като влезете в Windows, изключите компютъра и след това го стартирате отново.

7. На страницата Инсталиране на Windows въведете вашия език и други предпочитания, след което изберете Напред.
  8. Изберете Инсталиране на Windows.
  9. На страницата Въведете вашия продуктов ключ за активиране на Windows въведете продуктовия ключ. Продуктовият ключ трябва да се намира в имейла за потвърждение на покупката, ако сте закупили Windows 10. Той изглежда по следния начин: ПРОДУКТОВ КЛЮЧ: XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX.

Забележка

Ако вече сте активирали успешно Windows 10 на този компютър, включително след надстройване чрез предложението за безплатна надстройка, няма да е необходимо да въвеждате продуктов ключ за Windows 10. Можете да пропуснете страницата за продуктов ключ, като изберете бутона Пропусни. Компютърът ще активира автоматично по-късно.
  10. На страницата Лицензионни условия, ако приемате лицензионните условия, изберете Приемам лицензионните условия, след което изберете Напред.
  11. На страницата Какъв тип инсталиране желаете? изберете По избор.
  12. На страницатаКъде искате да инсталирате Windows? изберете желания от вас дял, изберете опцията за форматиране, която искате да се изпълни (ако е необходимо), след което следвайте инструкциите.
  13. След като приключите с форматирането, изберете Напред.
  14. Изпълнете останалите инструкции за инсталиране, за да завършите инсталацията на Windows.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 минута, jhoro написа:

Какъв Уиндоус ти трябва?

Ами 10ката щях да пробвам, ама се чудя има ли файда при положение че работи по добре в новата операционна среда. Нямам допълнителният софт за мишката която е към 200 лв, ама пак сменя dpi така че се чудя. Пак като сваля уиндоса
ще вляза после в торентите, после кракове, патчове и вечно пиратстване

преди 4 минути, jhoro написа:

Това е 10.

преди 9 минути, サムライオートバイ написа:

Я дай един линк как да си сваля уиндос от майкрософт. Само да го пробвам за 30 дена тоя уиндос 10

преди 1 минута, ExaFlop написа:

...

Ок. 

Ама - само ще пробва, но ...

преди 5 минути, サムライオートバイ написа:

Пак като сваля уиндоса ще вляза после в торентите, после кракове, патчове и вечно пиратстване

Според вас има ли смисъл да се преминава на 2 Август 2016 година към Anniversary Update за Windows 10. Събирам мнения, защото ми казаха, че е бъгнат тотално новия ъпдейт. Дали е добре да се премине или да не го правя, все още?

Не знам какво имаш предвид под новия ъпдейт, но от 14393.5 съм мноого доволен!

преди 11 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Ми неможе пробвал съм. Не бил volume!

Какво не може?Да се свяля или да се активира,не разбрах за кое се отнася репликата ти.

Според вас има ли смисъл да се преминава на 2 Август 2016 година към Anniversary Update за Windows 10. Събирам мнения, защото ми казаха, че е бъгнат тотално новия ъпдейт. Дали е добре да се премине или да не го правя, все още?

Винаги е добре да се изчака дори и един ден (щото явно не сте инсайдър) при подобни ъпдейти

Доб: Въпреки това, ъпдейта в по-голямата си част е балансиран и стабилен и в 9 от 10 случая няма да има проблем

Insider......в случай че държиш нещата да са "изрядни"
Иначе останалите приказки не са за тука

Има ли значение 7 или 8.1 ще инсталираш,за да вземеш активация.Мисля че няма.

Редактирано от ivan1975 (преглед на промените)

преди 4 минути, дръндю написа:

имам оригинална седмица
някъде бях прочел, че мога да активирам десятката с кейкода на седмицата, вярно ли е това?
защото не ми се играе пак да инсталирам седмицата и да чакам за ъпдейт на десятка

И аз доколкото знам,може с ключ от 7ца или 8ца да се инсталира на чисто и да се активира.Аз бях тръгнал така да правя,щото не ми се занимаваше с ъпгрейди после да връщам старата и после да слагам 10ка на чисто.Исках да си запазя и 8.1,но като инсталирах 10ката на чисто се оказа,че е активирана,не съм въвеждал ключове,не знам как се получи така.

Има ли някаква оправия с тези фаилове: Възникна грешка в пътя на приложението:    C:\Program Files\Reason\Security\rsUI.exe:C:      \Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy\SearchUI.exe, или са неизбежни Венталатора на лаптопа не спира когато влезнат през Windows update

Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

Принципно да, стига да не е оем ключ и тогава чао-чао.....или по-скоро "здравейте мс българия" по телефона и два часа сладки приказки........
Но нямаш и много време за тая врътка - днеска е 29.07!!!!(дори и по хамериканското часова зона не е много)
Затова чистия инсайдър с мс акаунт (започвайки от 14366) е най-лесното и бързо решение, без да минаваме (много) от другата страна на закона
Инсайдърите също ще са в пауза по време на суматохата около пускането на AU, така че и тук трябва да се бърза - иначе се класираш чак за след 14393.5, което кой знае кога ще е

преди 22 минути, Слави Маринов написа:

активирана,не съм въвеждал ключове,не знам как се получи така.

Защото ползва хардуерния отпечатък н машината

преди 2 минути, дръндю написа:

е, момчета аз бях дотук с десятката

Новый точечный рисунок.png

Е защо показваш ключа тук...........имаш време,сложи си седмицата за която е ключа и надгради,пък в следващите дни ще си инсталираш на чисто 10ката.

преди 5 часа, ivan1975 написа:

Има ли значение 7 или 8.1 ще инсталираш,за да вземеш активация.Мисля че няма.

Няма.

преди 5 часа, Aquaris написа:

Insider......в случай че държиш нещата да са "изрядни"
Иначе останалите приказки не са за тука

По принцип говорим само за изрядно (изглеждащи)

преди 4 часа, дръндю написа:

имам оригинална седмица
някъде бях прочел, че мога да активирам десятката с кейкода на седмицата, вярно ли е това?
защото не ми се играе пак да инсталирам седмицата и да чакам за ъпдейт на десятка

Да. След един месец - кода е само за 10-ката.

преди 22 минути, дръндю написа:

OEM ключ, не става за всички компютри

Не става - само за този, за който е.

преди 3 часа, дръндю написа:

... но тая машина я закупих с убунту

Как имаш OEM ключ, щом не си купил с инсталиран Уиндоус ?

преди 9 часа, Слави Маринов написа:

Какво не може?Да се свяля или да се активира,не разбрах за кое се отнася репликата ти.

Ми пробвай! Ако ставаше мислиш ли, че ще тегля образа от торента?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.