Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Благодаря на всички! Започвам надстройката!

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 16 минути, Aquaris написа:

Добре де, след толкова години, не научихте ли че нещата се случват по хамериканската часова зона (най-вече тихоокеанската, по-рядко източното крайбрежие), ми 2 страници си чешете топките що няма ъпдейт?

Русе явно е в Пасифика - сутринта обнових...

преди 14 минути, ExaFlop написа:

Русе явно е в Пасифика - сутринта обнових...

Spoiler

offtopic: още една точка за любимия ми български град. :) 

Windows-а ми се активира автоматично след чиста инсталация :)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

преди 16 минути, VipKokata написа:

Windows-а ми се активира автоматично след чиста инсталация :)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Е, да, нормално, ако е активирана преди това 7-ица или 8-ица на тази машина! А, честито. :) 

преди 11 минути, ivan1975 написа:

Windows 10 Anniversary Update :help:

Кво беше това?

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Кво беше това?

:giggle1:

Не казвате нищо,как е след обновяването по добре ли е или по зле?При по слаби комп как стоят нещата добре ли върви?

преди 30 минути, ivan1975 написа:

не казвате нищо,как е след обновяването по добре ли е или по зле

Засега е по добре поне според мен 

Аз "мое" се бъркам нещо, ама ми се струва че компютъра ми "цикли" от време на време. Днес докато си рових само в нета и забиваше на няколко пъти и то не е като да съм правил нещо кой знае какво. Отварях някакъв линк и замръзнА. Дразни ме как е направено старт меюто ама кво да се прави . Вместо да има както преди download, и там не знам си кво, сега направо ти отваря инсталираните програми което е много досадно. И от дясно са ти акаунта, експлоръра,настройки и изключване. Мен лично ме дразни ама това си е мой каприз. 

Старт менюто е настройваемо като никога до сега. Напръй си го по кеф!
http://www.howtogeek.com/197836/8-ways-to-customize-the-windows-10-start-menu/

преди 14 минути, ExaFlop написа:

330 разправии................http://www.classicshell.net/  просто ,прегледно и организирано на български меню.

преди 25 минути, ExaFlop написа:

Тия работи много много не важат за тоя ъпдейт. Или аз нещо не мога да се оправя. 

Боза пълна с недоразумения.В момента преинсталирам един компютър с Windows7, чийто ползвател е бил така неразумен да надстрои до Windows10. Старт менюто не работи, всичко забива, една снимка не може да отвори. Това беше под Windows10 преди преинсталацията - неизползваем.

преди 59 минути, ExaFlop написа:

От кога? За това ли  на чисто нова инсталация на Windows10 няма бутон "all programs", а просто в менюто са изплескани всички програми, а пък бутоните за изключване и потребителската директория са забити с малки иконки вляво и няма варианти за промяна. За това ли няма възможност да се спре onedrive, освен през policy editor-а и плеска всичко ново в техният си облак? Ъпдейтите няма начин да бъдат спрени и си точат дори през мобилна връзка. Бляк. Аз мислех, че Windows8.1 е зле. Но е цвете пред Windows10.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 4 минути, simtech написа:

Боза пълна с недоразумения.В момента преинсталирам един компютър с Windows7, чийто ползвател е бил така неразумен да надстрои до Windows10. Старт менюто не работи, всичко забива, една снимка не може да отвори. Това беше под Windows10 преди преинсталацията - неизползваем.

От кога? За това ли  на чисто нова инсталация на Windows10 няма бутон "all programs", а просто в менюто са изплескани всички програми, а пък бутоните за изключване и потребителската директория са забити с малки иконки вляво и няма варианти за промяна.

Е,хем безплатен ви го даваха ,хем па искате и всичко да работи.То е малко като тотото работата,гледам на едни работи,на едни не работи и имат проблеми.Аз затова и не разкарах старата си 8чка,щото не знам след кой ъпдейт ще замръзне тая 10ка;)

преди 11 минути, simtech написа:

От кога? За това ли  на чисто нова инсталация на Windows10 няма бутон "all programs", а просто в менюто са изплескани всички програми, а пък бутоните за изключване и потребителската директория са забити с малки иконки вляво и няма варианти за промяна. За това ли няма възможност да се спре onedrive, освен през policy editor-а и плеска всичко ново в техният си облак? Ъпдейтите няма начин да бъдат спрени и си точат дори през мобилна връзка. Бляк. Аз мислех, че Windows8.1 е зле. Но е цвете пред Windows10.

Аз one drive го спрях от контролния панел, start up, disable и не ме бърка. Иначе другото си е пълна простотия.  Проблемът с не отварящото се старт меню и аз го имам от време на време. Рядко, ма го има. Иначе 10 си ми харесва най-много от всички, поне на мен. Сега с този ъпдейт осраха старт менюто ама кво да се прави. Бяха писали че уж ще слагат няква простотия като в linux, да могат да се отварят папките на табове като в браузър, ама може да се пуска от някъде, ама като цяло мен не ме бърка много това

преди 34 минути, simtech написа:

няма бутон "all programs"

Да, няма, в новите издания е премахнат. Е, то голяяма трагедия, като не са скрити зад линк.

преди 34 минути, simtech написа:

За това ли няма възможност да се спре onedrive, освен през policy editor-а

Хем не може, хем през груповите политики. А пробва ли просто от контекстa на иконата в трея ->Settings->и да махнеш отметката за автоматично стартиране със системата? А ако искаш да го махнеш от навигационния панел:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}]
"System.IsPinnedToNameSpaceTree"=dword:00000000

Е,?

Да не би всички оптимизации под Win7 и Win 8  да са на тепсия?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

От доста време не съм бил на десятка, та сега нека си кажа впечатленията от този нов ъпдейт. На новото старт меню е хубаво, че ти излизат последните добавяни файлове/приложения. Другата приятна изненада за мен беше, че вече мога да си сменям звуковите карти направо през иконата за увеличаване и намаляване на звука. Доста удобно. Като цъкна на календара ми показва дали има събитие на този ден (синхронизиран с Google акаунт). Има доста настройки за персонализация, също така има и меню на цял екран. Подобрения работен център вече показва например колко нови писма имам със цифри. Вградените metro приложения на Microsoft са станали по-бързи и с по-подреден дизайн (само в Skype не можах да намеря как да ми изкара абонатите на линя най-отгоре). Най-много ми харесва Hyper For Youtube, страхотно приложение. Full HD клипове вървят със пълно хардуерно ускорение и ми товари точно 5% :) Обаче вградената антивирусна е голям провал... Пише, чете по харда когато и скимне, няма значение използваш или не използваш компютъра. Когато започне да прави нейните си работи диска се товари на 100% (60-70mb/s четене, green хард диск), че и процесора товари на 40-50% (клокнат E8500 на 4,6Ghz). За Edge нищо не мога да кажа, нещо не ми се работи с него. Свикнал съм всичко да ми е на хроум (ако има синхронизация със Google Chrome бих го пробвал). За антивирусна мисля да си сложа Webroot Secure Anywhere някъде бях чел, че е адски лека и бърза също така със доста добра защита, само и само да спра шиб@ния Windows Defender (сигурен съм, че Webroot Secure Anywhere защитава по-добре). Не мога да разбера бърза ли е бавна ли е ? Защото съм със чиста инсталация  + почистване на хардовете и определено е доста по-бърз компютъра в сравнение с предишния надстроен Windows 10.

Забравих да кажа, че OneDrive също ме изненада. Явно доста добре е интегриран със системата. Като цъкна Print Screen копчето веднага ми излезе предложение да запаметява снимките в облака :) Още по-хубавата изненада е, че може да ти даде директен линк към снимката за споделяне директно от Windows Explorer. 

Общо взето ме радват metro приложенията заради синхронизацията с Android-ския ми телефон. 

преди 42 минути, VipKokata написа:

От доста време не съм бил на десятка, та сега нека си кажа впечатленията от този нов ъпдейт. На новото старт меню е хубаво, че ти излизат последните добавяни файлове/приложения. Другата приятна изненада за мен беше, че вече мога да си сменям звуковите карти направо през иконата за увеличаване и намаляване на звука. Доста удобно. Като цъкна на календара ми показва дали има събитие на този ден (синхронизиран с Google акаунт). Има доста настройки за персонализация, също така има и меню на цял екран. Подобрения работен център вече показва например колко нови писма имам със цифри. Вградените metro приложения на Microsoft са станали по-бързи и с по-подреден дизайн (само в Skype не можах да намеря как да ми изкара абонатите на линя най-отгоре). Най-много ми харесва Hyper For Youtube, страхотно приложение. Full HD клипове вървят със пълно хардуерно ускорение и ми товари точно 5% :) Обаче вградената антивирусна е голям провал... Пише, чете по харда когато и скимне, няма значение използваш или не използваш компютъра. Когато започне да прави нейните си работи диска се товари на 100% (60-70mb/s четене, green хард диск), че и процесора товари на 40-50% (клокнат E8500 на 4,6Ghz). За Edge нищо не мога да кажа, нещо не ми се работи с него. Свикнал съм всичко да ми е на хроум (ако има синхронизация със Google Chrome бих го пробвал). За антивирусна мисля да си сложа Webroot Secure Anywhere някъде бях чел, че е адски лека и бърза също така със доста добра защита, само и само да спра шиб@ния Windows Defender (сигурен съм, че Webroot Secure Anywhere защитава по-добре). Не мога да разбера бърза ли е бавна ли е ? Защото съм със чиста инсталация  + почистване на хардовете и определено е доста по-бърз компютъра в сравнение с предишния надстроен Windows 10.

Забравих да кажа, че OneDrive също ме изненада. Явно доста добре е интегриран със системата. Като цъкна Print Screen копчето веднага ми излезе предложение да запаметява снимките в облака :) Още по-хубавата изненада е, че може да ти даде директен линк към снимката за споделяне директно от Windows Explorer. 

Общо взето ме радват metro приложенията заради синхронизацията с Android-ския ми телефон. 

Скапаните мрежови профили, калпавото меню с последно добавени приложения, които не можеш да скриеш - аз искам да излизат само които аз си харесам и да си го сортирам менюто какво да показва - катастрофа.
OneDrive - недомислица. На една система one drive-а беше запаметил част от снимките в облака, а след това взел че спрял да работи. Вграденото антивирусно приложение товари ненормално много - 100% CPU и циклене по харддиска.
Не те знам на 16 години какво толкова деловодство водиш, какви събития в календар и подобни.

преди 54 минути, ExaFlop написа:

Да, няма, в новите издания е премахнат. Е, то голяяма трагедия, като не са скрити зад линк.

Хем не може, хем през груповите политики. А пробва ли просто от контекстa на иконата в трея ->Settings->и да махнеш отметката за автоматично стартиране със системата? А ако искаш да го махнеш от навигационния панел:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}]
"System.IsPinnedToNameSpaceTree"=dword:00000000

Е,?

Да не би всички оптимизации под Win7 и Win 8  да са на тепсия?

Аз не вярвам на никакъв друг начин за спирането на One Drive, освен през policy editor-а. Забранява директно и завинаги. Там се забранява и Windows Defender. Да не забравя - няма как да се спрат ъпдейтите, така че да не те информира, освен да отрежеш услугата им. Потребителите не са длъжни да ровят. Не всички искат да им се и набутва Кортана, както и калпавото старт меню, което работи по свое осмотрение.
И ДА - ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ Е - С ГЛАВНА БУКВА липсата на линк "show all programs" където да ги вади всичките. Аз не искам един дълъг списък с програми. Искам едно хубаво бутонче за гасене. Както и едно за потребителската директория и настройките. Пълноценно и пълноформатно. Не ми трябва безсмислен списък с всички програми. Аз програмите си ги търся с търсачката - по-бързо е отколкото да превъртам в списъка.
Тъкмо си мислех, че Windows10 ще е заместител на Windows7/XP, а то се оказа пълен провал. Няма как да обучавам 50 годишни хора, че нещо вече не е така, защото някакъв си имбецил еднолично взима решенията и решава вместо потребителите, плескайки редовни промени, все едно това е алфа версия.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 49 минути, VipKokata написа:

Добре че ми напомни това за звуковата карта, че бях забравил че ще го слагат. Пести ми супер много време и работа :D  Иначе понякога се получава филма да товари хард диска на 100% със четене и запис от 1MB което не мога да си го обясня. Това обикновено съм го виждал при компютри обновени от 7 на 10 дори и на моя след като му бях направил RAID 0 масив. 

преди 17 минути, simtech написа:

...

Все едно чета мнение на потребител на Windows XP при срещата му с Windows 7.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.