Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Dona казва, че 14393.10 е пуснат само за инсайдъри в бързия и бавния кръг през Windows Update..

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Да,за другите с нормални версии явно ще се ъпдейтва утре,те я пускат днес,но в повечето случай става така,че на практика обновяването става на другия ден.

преди 1 час, ExaFlop написа:

Упс, забравих да кажа - И съм тук :) 

Направи си проверка на системните файлове - щракни с десен бутон по старт менюто и избери Run as administrator. В черния прозорец напиши:
sfc /scannow

и натисни Enter.

Като завърши проверката, направи една снимка на прозореца и я покажи тук.

Готово! Сканирах. Ето и резултатите: 

Какво да правя, след като има корумпирани файлове?

Snimka ot skaniraneto na sistemnite failove.jpg

преди 8 минути, SouRCe написа:

Готово! Сканирах. Ето и резултатите: 

Какво да правя, след като има корумпирани файлове?

Изтегли на десктопа и стартирай с администраторски права файла:
http://www.majorgeeks.com/files/details/sfcfix.html

Подготви си и инсталатора на Windows 10, ако три го поиска инструментът, го постави в DVD или USB или монтирай iso файла.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Изтегли на десктопа и стартирай с администраторски права файла:
http://www.majorgeeks.com/files/details/sfcfix.html

Подготви си и инсталатора на Windows 10, ако три го поиска инструментът, го постави в DVD или USB.

За какъв инсталатор говориш? 

WIndows 10 ми е инсталиран, но аз не искам да преинсталирам, а да надградя до Anniversary Update. 

Няма ли начин как да стане това, защото иначе, ако ще преинсталирам, значи да си изтрия целия твърд  диск, защото имам проблеми с преинсталациите и ще трябва да го обединявам в един системен дял и да го разполовя отново, след това. Не става с преинсталация, ако това имаш на предвид!?

Даа, явно исотата от Wzor са инсайдърски:

win.png

Иначе работи без проблеми. Наистина, 7+ taskbar tweaker явно вече не е съвместим, но пък звуков драйвър, който на не-Redstone версията отказваше да работи, тук си пее идеално. На практика да ни е честит годишния ъпдейт и дано не ни създава много ядове в бъдеще! :)

Ами, щом с такъв тон ще си говорим - Windows 10 ти е инсталиран, но е счупен!!! И за да се ремонтира, МОЖЕ(което не значи, че ще) инструментът за ремонт да поиска инсталатора на Windows 10, от който да извлече и замени повредените файлове.

А ти прави, каквото искаш!

Моят компютър работи!

И нещо забавно, което забелязах - добавили са възможност за използване на инфрачервен порт, мислех, че е умряла вече тази технология:win2.png:

За протокола - нямам инфрачервено устройство и на по-старите версии не съм забелязвал такова меню.

Имаше го и преди директно в Control panel. И сега си е там. :) 

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Ами, щом с такъв тон ще си говорим - Windows 10 ти е инсталиран, но е счупен!!! И за да се ремонтира, МОЖЕ(което не значи, че ще) инструментът за ремонт да поиска инсталатора на Windows 10, от който да извлече и замени повредените файлове.

А ти прави, каквото искаш!

Моят компютър работи!

Не съм искал да ти прозвучи така, но просто ми са малко по-груби обноските последните дни, защото ми са изострени нервите за нещо, Съжалявам, че те обидих!

Възможно е, обаче аз чак сега виждам такова чудо в който и да е Windows - xp, vista, 7... и т.н. :D Разрових се във версия 1511 10586.494, но там не ми излиза никъде из контролния панел, нито при търсене в него. Може и на разлики в хардуера да се дължи де.

преди 13 минути, ЦПП написа:

разлики в хардуера

Най-вероятно е това причината.

преди 19 минути, SouRCe написа:

...

Като завърши работа инструментът ще създаде лог на десктопа SFCFix.txt - публикувай го тук

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Най-вероятно е това причината.

Като завърши работа инструментът ще създаде лог на десктопа SFCFix.txt - публикувай го тук

Да, но може ли да помоля да ми кажеш, откъде да си изтегля ISO файла. Пробвах от TechBench, но не се получи, защото сайта е извън строя в момента и го пише дори в помощния център на Microsoft, че сайта не работи. 

Дали с Media Creation Tool ще се получи? Става дума да се извклекат и заменят файловете, които са необходими. 

Имам 2 досадни "проблема" Единият е, че при изключване на компютъра се чува досаден звук за грешка, но грешка не излиза, но компютъра си се изключва. А другият ми "проблем" е че ши*аната лента на менюто се вижда винаги... Когато се пуска компютъра, когато гледам филм и прочие. Просто винаги си личат леко очертанията, което ме дразни много. Вярно че трябва да се загледаш ама знам че е там и ме дразни. Ааа, също така и си пускам компютъра с натискане примерно на space ?!? Не съм разрешил подобна простотия от BIOS, а лампичката на компютъра мига все едно е заспал, или е в хибернация. bs.com...

преди 2 минути, m0nss7erKill написа:

Имам 2 досадни "проблема" Единият е, че при изключване на компютъра се чува досаден звук за грешка, но грешка не излиза, но компютъра си се изключва. А другият ми "проблем" е че ши*аната лента на менюто се вижда винаги... Когато се пуска компютъра, когато гледам филм и прочие. Просто винаги си личат леко очертанията, което ме дразни много. Вярно че трябва да се загледаш ама знам че е там и ме дразни. Ааа, също така и си пускам компютъра с натискане примерно на space ?!? Не съм разрешил подобна простотия от BIOS, а лампичката на компютъра мига все едно е заспал, или е в хибернация. bs.com...

Последното се дължи на новото т.нар. "хибридно изключване" - полуизключване-полухибернация. Ако искаш да го изключваш нормално (като 7 и надолу), отиди в контролен панел, хардуер и звук, опции на захранването, отляво цъкни върху "Изберете какво да правят бутоните за захранването", след това горе върху "Промяна на настройки, които в момента не са на разположение" и после махаш това тикче:

win.png

За да видиш каква грешка дава при изключване, влез в контролен панел, система и защита, защита и поддръжка, разтягаш менюто поддръжка и избираш това: 

win2.png

Грешките излизат отдолу:

win3.png

Безплатно надграждане за хората с ограничена функционалност:
https://www.microsoft.com/ru-ru/accessibility/windows10upgrade

WZor Retweeted Tom Warren

Windows 10 Anniversary Update станет доступен в 20:00 по Московскому времени ...

Едит: Сега установих, че в предното издание (14393.5) неработещото скриване на лентата със задачи при отваряне на джам на цял екран сега работи.

Някой знае ли откъде мога да си изтегля ISO образ на Windows 10?

преди 1 минута, SouRCe написа:

С media creation tool на майкрософт можеш да си изтеглиш ISO-то и да си го запишеш на каквото си искаш. А можеш направо с него да си направиш boot-ваща флашка примерно 

преди 2 минути, SouRCe написа:

преди 1 час, VipKokata написа:

Добре де, след толкова години, не научихте ли че нещата се случват по хамериканската часова зона (най-вече тихоокеанската, по-рядко източното крайбрежие), ми 2 страници си чешете топките що няма ъпдейт?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.