Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 15 минути, jhoro написа:

Четейки някой коментари се сещам за ...

Ако човек ти даде ракия, това означава, че има ракия. Ако ти даде съвет, това означава, че няма ракия.

...Или няма за даване

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Колеги интересувам се оферта ли е да си сменя Уин 8.1 с 10-ката ? От както си взех лаптопа миналото лято съм с 8.1 а от известно време непрекъснато системата ми предлага ъпдейт до 10 ? Нещото което ме интересува е дали евентуално 10-ката ще забави компютъра ?

преди 17 минути, Aquaris написа:

Но никой от Вас не ползва мс акаунт

Кой каза?

преди 1 час, Aquaris написа:

Решиха го
Но никой от Вас не ползва мс акаунт

Какво са решили - судокуту, някакво уравнение или ...

Защо си толкова сигурен кой какви акаунти има и ползва ?

If you recently made a significant hardware change to your device, such as replacing the motherboard, Windows might no longer be activated on your device.
If you linked your Microsoft account to your Windows 10 digital license on the device before you make the hardware change, you can reactivate Windows using your sign in info:
In the troubleshooter, select I changed hardware on this device recently, and then select Next.
Enter your Microsoft account and password, and then select Sign in. You’ll also need to enter the password for your local account if the Microsoft account you entered isn’t a connected account.
From the list of devices that are linked to your Microsoft account, select the device that you’re currently using, select the check box next to This is the device I’m using right now, and then select Activate.
If you don’t see the device you’re using in the list of results, make sure that you’re signed in using the same Microsoft account you linked to the Windows 10 digital license on your device.

Има ли го, има го
Мързи ме сега да търся в кой билд го промениха(скоро беше), но digital entitlement-а вече е диджитал наистина

По бавен от Win 8.1, постоянно нещо зарежда и товари диска. Постоянно съобщения. Screamer не работи, също и други програмки, които ми трябват. Като линукс са го направили - пускаш инсталатора, мисли малко и спира, без съобщения без нищо за проблем. Не ми харесват менютата му, 1000000 та приложения напълно безсмислени. Не ми дава да сменя с кой плеар да си отварям определени видео файлове. Отваря ги с оная негова тежка безсмислица, вградената..... 

След като забраних хибернацията(заради ssd то)и се освободиха 3гб място на диска,този уйндоус найстина е икономичен от 15гб  стана на 12гб и то без да си играя да махам десетките приложения,които не използвам и които биха освободили още място.Е,сега ще зарежда малко по-бавно сигурно,но пак си е достатъчно бързо заради ssd то.

току-що, дръндю написа:

те това ти си го правиш от настройките на приложения по подразбиране

Да, ама не - не е за всички видове видео файлове.

Личен избор

току-що, velony написа:

Никой не искам да обеждавам, просто това е истината за мен.  

аз виждам, няма го и това постоянно зареждане на нещо

преди 1 минута, дръндю написа:

единственото удобство в 8.1 за разлика от десятката е че виждам всички инсталирани приложения от раз
аз съм в момента с 8.1 и да ти кажа не виждам разлика в скорост и работа с приложения

преди 5 часа, дръндю написа:

аз пък току що го закрих ...ъ-ъ-ъ... за мен се оказа безполезен, след опита да науча "лапито" да лети от втория етаж
сега си имам друго "лапи", същото като предишното, само дето е с друг код и десятката за мен ще е някъде в бъдещето

Добре де,аз ли не разбирам нещо или не съм наясно с нещата?Искаш да кажеш,че не можеш да сложиш дори инсайдерска версия на 10ката,дори ако трябва да се регистрираш наново и да си направиш нов акаунт?

преди 27 минути, дръндю написа:

и като науча това дето ми е в ръцете да лети, следващия път пак нов акаунт ...ъ-ъ-ъ...не, стига вече толкова

Вярно е това едни същи неща до безкрайност.Не знам тези квантовите пц или както се казваха като ги пуснат същата врътня ли ще са

Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

преди 16 часа, velony написа:

Screamer не работи, също и други програмки, които ми трябват.

Ако имаш предвид Screamer Radio, то си работи отлично в 10-та.

Изобщо като чета тука от какви проблеми се оплакват, то при мен няма нито един от тия проблеми. Като се има предвид, че съм със стар компютър DELL Optiplex 745.

Така че: Windows 10 FOREVER!

Здравейте, тази опция за настройка на яркостта само при лаптопи ли е налична, защото в момента съм с десктоп машина (Windows 10) и я няма. Ако правилно разсъждавам, понеже декстоп компютрите са с отделен монитор и той има настройки, докато лаптопа е едно цяло и за това е опцията? И има ли начин отново да се изведе и да работи или не?

Windows_10_Adjust_screen_brightness_2.pn

Това се отнася за Adaptive brightness (от Advanced настройките на Power плана, който е избран). За целта мисля че трябва да е забранена опцията Adaptive brightness и тогава ще можеш да регулираш от там. 

За да работи тази настройка (Adaptive brightness), трябва да има сензор за осветеност.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 8 минути, iBonev написа:

Здравейте, тази опция за настройка на яркостта само при лаптопи ли е налична, защото в момента съм с десктоп машина (Windows 10) и я няма. Ако правилно разсъждавам, понеже декстоп компютрите са с отделен монитор и той има настройки, докато лаптопа е едно цяло и за това е опцията? И има ли начин отново да се изведе и да работи или не?

Windows_10_Adjust_screen_brightness_2.pn

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Това се отнася за Adaptive brightness (от Advanced настройките на Power плана, който е избран). За целта мисля че трябва да е забранена опцията Adaptive brightness и тогава ще можеш да регулираш от там. 

По-скоро прав е iBonev - тази опция е налична само за лаптопи. Разбира се, адаптивната яркост също играе роля, но отново - само при лаптопите. При настолните конфигурации всички настройки на образа се правят през монитора и няма никаква възможност за "форсирано" показване на въпросния плъзгач.

преди 3 минути, trun написа:

всички настройки на образа се правят през монитора

и през драйвъра на видеокартата и през настройки на монитора от операционната система (Color Management) - тук е смесен режимът на настройка - и от ОС и от настройките на самия монитор.

току-що, ExaFlop написа:

и през драйвъра на видеокартата и през настройки на монитора от операционната система (Color Management) - тук е смесен режимът на настройка - и от ОС и от настройките на самия монитор.

Да де, не взех предвид възможността да се пипат херците и цветовете през ОС, наистина. :handshake: Плъзгач за яркостта на настолна машина обаче няма как да се види, освен ако не е ошашавена някак системата, че да си мисли, че е лаптоп.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.