Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 51 минути, Слави Маринов написа:

А долу дето пише отчет за отстраняване на нейзправности погледна ли кво пише?Но най-вероятно мишката е за подмяна..........може и кабела някъде да е прецакан.

Без име.png

Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 час, bobi iordanov написа:

Без име.png

Добре де,а като сложиш мишката в usb 2 какво ти изписва като проблем?Навсякъде където даваш шотове е само usb 3 порт.

В които ида я сложа

преди 49 минути, Слави Маринов написа:

Добре де,а като сложиш мишката в usb 2 какво ти изписва като проблем?Навсякъде където даваш шотове е само usb 3 порт.

пише това. този шот като го правих беше в 2 и сега е там.Като я сложа да я диагностицирам ми изписва сложете я в порт 2 вада я слагам я отново и продължава с диагностиката  изписва че проблема е решен има снимка в по горен пост и при повторна диагностика пак изписва че има проблем независимо в кои порт е. Инфото за проблема е едно и също.                      Има и две нулирания от както ми направи впечатление и годишния ъпдеит така че изключваме проблема да е от ОС  или мишката или хардуер.Лаптопа и мишката са от февруари месец нови но пък мишката е12лв и нищо чудно да е дефектна.     Иначе от 3,4 часа мишката лети не забавя

Кажи в кои менюта и какво да погледна в bios защото там ми е тъмна Индия

преди 15 минути, Слави Маринов написа:

Ок,явно си стреснал мишока та се е размърдал;)Провери и в биоса дали имаш опции за usb тата и виж кое е разрашено.

преди 20 минути, bobi iordanov написа:

Кажи в кои менюта и какво да погледна в bios защото там ми е тъмна Индия

Е то всеки биос е различен,аз съм със стационарен комп,а и на лаптопите общо взето са различни................на мен ми е ,като влезеш в биоса отгоре на security дето пише и като влезеш има различни опции,като една от тях е usb и от там може да се разрешават или забраняват отделните usb входове,но аз съм само с usb 2 ,та нямам опция да избирам между usb 2 и 3.

Влезнах в биос- конфигурации и намерих това usb legasy enabled няма за две или три порт опции само usb вкл. изкл.  .Иначе това е моя биос.Лаптопа е същия модел с някои хардуерни  разлики като процесор.Да имаш напредстава за какво става въпрос

преди 37 минути, Слави Маринов написа:

Е то всеки биос е различен,аз съм със стационарен комп,а и на лаптопите общо взето са различни................на мен ми е ,като влезеш в биоса отгоре на security дето пише и като влезеш има различни опции,като една от тях е usb и от там може да се разрешават или забраняват отделните usb входове,но аз съм само с usb 2 ,та нямам опция да избирам между usb 2 и 3.

преди 40 минути, bobi iordanov написа:

Влезнах в биос- конфигурации и намерих това usb legasy enabled няма за две или три порт опции само usb вкл. изкл.  .Иначе това е моя биос.Лаптопа е същия модел с някои хардуерни  разлики като процесор.Да имаш напредстава за какво става въпрос

Това е boot menu,тоест от какво да зареди първо компа,не те интересува това,там дето отгоре пише  securiti при мен са опциите за usb.

Сега ше влезна.В securiti има само за слагане на пароли в нито едно от другите менюта няма за usb нищо освен в конфигурации  където и първия път влезнах 

преди 14 минути, Слави Маринов написа:

Това е boot menu,тоест от какво да зареди първо компа,не те интересува това,там дето отгоре пише  securiti при мен са опциите за usb.

Преди да си пусна CSGO рестартирах компа, изиграх 2 игри и след играта гледам диспечера https://postimg.org/image/i902qokpr/ пак напълнил работите и за капак браузъра не искаше да отваря нищо. Рестарт оправи нещата, но ако утре пак ми направи тоя номер след игра явно ще се слага page file на харда... 

преди 3 минути, VipKokata написа:

Преди да си пусна CSGO рестартирах компа, изиграх 2 игри и след играта гледам диспечера https://postimg.org/image/i902qokpr/ пак напълнил работите и за капак браузъра не искаше да отваря нищо. Рестарт оправи нещата, но ако утре пак ми направи тоя номер след игра явно ще се слага page file на харда... 

За вируси провери ли си и откъде сваляш игрите

преди 6 минути, bobi iordanov написа:

За вируси провери ли си и откъде сваляш игрите

Чшшш, CS-са ми е легален купен от Стийм. ВирусИ няма начин да има, все пак джама няма и една седмица, също така няма почти никакви програми инсталирани. Не може да е вирус, защото вчера не ми правеше проблеми след игра. 

Вчера специално нищо не съм теглил и инсталирал освен оня туул за да забраня онези неща. 

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Аз няма  откъде да знам

преди 4 минути, VipKokata написа:

Чшшш, CS-са ми е легален купен от Стийм. Вируса няма начин да има, все пак джама няма и една седмица, също така няма почти никакви програми инсталирани. Не може да е вирус, защото вчера не ми правеше проблеми след игра. 

длъжен съм да те питам за да отпадне това като вариант.Пусни утре тема за да помагат и други

преди 10 минути, VipKokata написа:

Е не виждам къв е проблема, имаш предостатъчно свободна памет,само 24% са заети,това няма общо с page file и с виртуалната памет.Тази виртуална памет заделена от диска е при условие,че не достига рам памет на компа и се ползва част от диска за тази цел,плюс това ако компа опре до нея точно тогава ще работи бавно,защото скоростта на четене и запис от диска е десетки пъти по-бавна от тази на рам паметта.

преди 28 минути, Слави Маринов написа:

Е не виждам къв е проблема, имаш предостатъчно свободна памет,само 24% са заети,това няма общо с page file и с виртуалната памет.Тази виртуална памет заделена от диска е при условие,че не достига рам памет на компа и се ползва част от диска за тази цел,плюс това ако компа опре до нея точно тогава ще работи бавно,защото скоростта на четене и запис от диска е десетки пъти по-бавна от тази на рам паметта.

Е да ама както виждаш... Утре ще си правя експерименти. 

Здрасти на всички, имам такъв проблем. Наложи ми се да преинсталирам уиндоус 10. Сега обаче не ще да се ъпдейтне до билд 1607. През уиндоус ъпдейт ми казва, че всичко е наред и не открива такъв. Когато пробвах с програмата за ъпдейт от майкрософт ми даде неуспешен ъпгрейд и грешка 0х8004005.

Редактирано от Aleksi (преглед на промените)

Windows 10 ще има ли финален релийз или всяка седмица, ще пускат нов? В уикипедия гледам че последния е от преди 11 дни? Кога ще е официалния релийз?

всъщност и догодина най-вероятно ще са два големи ъпа - един малък и един голям годишен

ratiborus...............тц тц тц

преди 7 часа, VipKokata написа:

Аз все още не мога да схвана какво гледаме на тоя скрийншот. На мен ми изглежда всичко нормално. Иначе по време на игра Windows-ът пищи ли, че RAM-та се е напълнила и че трябва да затвориш играта?

Докато бях с 8 GB и аз бях изключил виртуалната памет, при което Mortal Kombat X не можеше да се стартира и Windows-ът изпищя, че RAM-та се е напълнила. Включих отново виртуалната и играта си вървеше нормално.

Редактирано от саби (преглед на промените)

Не, по време на игра всичко си беше нормално.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

преди 2 часа, дръндю написа:

този бъг го има не само при теб, затова си изтегли "годишника" и инсталирай на чисто

скоро няма да е, ще има РТМ версии и "годишници"

Демек да преинсталирам уиндоуса?

Здравейте, искам да попитам дали има възможност да включа звуците при отваряне на папки в Windows 10, както е в Windows 7 и 8?

преди 6 часа, Aleksi написа:

Здрасти на всички, имам такъв проблем. Наложи ми се да преинсталирам уиндоус 10. Сега обаче не ще да се ъпдейтне до билд 1607. През уиндоус ъпдейт ми казва, че всичко е наред и не открива такъв. Когато пробвах с програмата за ъпдейт от майкрософт ми даде неуспешен ъпгрейд и грешка 0х8004005.

От тук си изтегли легално 1607.

преди 23 минути, iBonev написа:

Здравейте, искам да попитам дали има възможност да включа звуците при отваряне на папки в Windows 10, както е в Windows 7 и 8?

Да, има такава възможност. Трябва да избереш от настройките "персонализиране" и после "тема". Ще видиш "настройки за тема" ("theme options" е на английски, ако не се лъжа). Ще ти се отвори стандартният прозорец за теми от Windows 7 и 8. В долния му край има препратка за настройка на звуковата схема (sound scheme). Това, което на теб ти трябва, на български са го превели "започване на навигация". От 8 нагоре системата не съдържа звуков файл за навигацията, затова трябва да се поразровиш из интернет, да си намериш необходимия звуков файл и да го копираш в системната папка на останалите. След това ще можеш да го приложиш да се използва за "стартиране на навигация".

Редактирано от критичен (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.