Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 1 час, ExaFlop написа:

Отметни Висока производителност на последния джам. Проверка на файловете направи ли? Десен клик по старт бутона, избери Command prompt (Admin) и в черния прозорец напиши:

sfc /scannow
и натисни Enter. Копирай и покажи прозореца като свърши проверката.?

Това ли ти трябва

az.png

amd bb.png

event.png

Без име.png

Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

На тая картинка коя е последната опция за маркиране?

:

И на по горния пост опцията е в това положение не си обърнал внимание понеже от 3-та и последна като я маркираш става втора.                            Мерси за помоща:)

преди 15 часа, ExaFlop написа:

А и двамата имате проблем с ATI EEU клиента. Сменете драйвъра с друг (по-нов по-стар). Примерно 16.4.1

Може ли малко повече информация за това.

Направих току-що проверка на системните файлове-няма повреди. Ще опитам и с перформанса, макар, че при мен повечето грешки са с нестартирали услуги.

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

Използвайте Tweaking.com - Windows Repair за възстановяване на състоянието на услугите по подразбиране:
https://www.raymond.cc/blog/restore-deleted-services-and-reset-to-default-services-settings/
set-windows-services-to-default-startup.

За инсайдърите - факт е ново издание: 14915.1000.160826-1902

Version 1607 (OS build 14393)

OS build Availability date Servicing option KB article
14393.105 8/31/2016 CB KB 3176938
14393.82 8/23/2016 CB KB 3176934
14393.51 8/9/2016 CB KB 3176495
14393.10 8/2/2016 CB KB 3176929

Version 1511 (OS build 10586)

OS build Availability date Servicing option KB article
10586.545 8/9/2016 CB CBB KB 3176493
10586.494 7/12/2016 CB CBB KB 3172985
10586.420 6/14/2016 CB CBB KB 3163018
10586.318 5/10/2016 CB CBB KB 3156421
10586.218 4/12/2016 CB CBB KB 3147458
10586.164 3/8/2016 CB CBB KB 3140768

Windows 10 current versions by servicing option

Servicing option Version OS build Availability date Latest revision date
Current Branch (CB) 1607 14393.105 8/2/2016 8/31/2016 Microsoft recommends
Current Branch (CB) 1511 10586.545 11/12/2015 8/9/2016
Current Branch (CB) 1507 (RTM) 10240.17071 7/29/2015 8/9/2016
Current Branch for Business (CBB) 1511 10586.545 4/8/2016 8/9/2016
Current Branch for Business (CBB) 1507 (RTM) 10240.17071 7/29/2015 8/9/2016
Long-Term Servicing Branch (LTSB) 1507 (RTM) 10240.17071 7/29/2015 8/9/2016

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Безинтересна работа; адоби не слагам отдавна, друг акаунт нямам, баша не ми е неква мания (за справка, работи)

Дано от 15ххх почнат да вкарват нови благини
преди 6 часа, ExaFlop написа:

Използвайте Tweaking.com - Windows Repair за възстановяване на състоянието на услугите по подразбиране:
https://www.raymond.cc/blog/restore-deleted-services-and-reset-to-default-services-settings/

Направих всичко, за жалост няма особен резултат. Забелязвам известни противоречия-уиндоуса ми казва, че за тази конфигурация услугата NETLOGON не е необходима , а не дава да бъде спряна. Ще наблюдавам за по-дълго време какво става.

11.JPG

12.JPG

преди 2 минути, B3M2W0 написа:

преди 6 часа, ExaFlop написа:

Направих всичко, за жалост няма особен резултат. Забелязвам известни противоречия-уиндоуса ми казва, че за тази конфигурация услугата NETLOGON не е необходима , а не дава да бъде спряна. Ще наблюдавам за по-дълго време какво става.

Четох доста статии за този  проблем то е на самия Windows 10 при мен е същото правил съм и преинсталация и веднага като отворя Event Viewer има грешки явно по нататък ще го поправят чрез ъпдейтите

Аз до сега не съм видял един Windows,  в който веднага след инсталация като влезеш в eventviewer да няма грешка. Чист Windows без нищо друго инсталирано.
За новото инсайдърско издание (14915) от двата часа работа на него мога да кажа, че се държи доста по-чевръсто от предходния си събрат (14905). И проблемите, които се наблюдаваха при 14905, сега ги няма:
1. При кликване по Shutdown бутона в Старт менюто не последваше нищо
2. Не можеше да се стартира приложението за вписване в инсайдърския профил.
За сега - това.

Здравейте!

Когато изтривам някакъв файл той директно отива в коша. При седмицата питаше допълнително - ДА/НЕ. Може ли десятката да ме пита преди изтриване на нещо. Един час рових настройките, но не ми се получи. Благодаря предварително.

преди 5 часа, emil644466 написа:

rucho1 тук настройките така ли ти са

New Bitmap Image.jpg

Това го има от XP, aко не и от преди него. Вероятно той е пипал нещо без да знае какво е правил.

на 8/31/2016 в 13:46, B3M2W0 написа:

На този компютър имам Уиндоус 8.1 от купен от Технополис диск , и на друг диск SSD надграждането до Уиндоус 10. Работя предимно с десятката, много жилав и пъргав, удобен в много отношения. Всичко хубаво до момента , в който отворя Event Viewer , за да видя как стоят нещата от вътре. Положението с десятката е доста зле-всяко зареждане е съпроводено от много грешки, доста от тях необясними. Например често ОС търси софтуер от Microsoft Zune и други подобни и като не ги намери, защото те никога не са били инсталирани, регистрира грешки. Един куп услуги всеки път отпадат от старта и ги рестартира. И всичко това е от началото , как до сега не се оправиха. Инсталацията е на чисто, носителят е свален на диск от извора, проверен е за грешки. Не знам дали си струва да се занимавам с това, след като 10 така или иначе работи. Все пак е интересно да се направи това сравнение.  Процесорът е Intel Pentium G2030 , Ram 4GB. И двете ОС са ъпдейтвани редовно.

332.JPG

334.JPG

Изглежда, че вие си противоречите. Кое му е удобното на 10? Избройте 10 варианта. Има ли монитора сензорен екран? Грешките са необясними, защото не сте програмист. А до колкото си спомням ползвате някакви "оптимизиращи програми", които твърдите, че вършат работа. MS Zune, не сте я инсталирали, най-вероятно тя в вшита в операционната система или е качена покрай някоя друга програма.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 1 час, Евгени Симеонов написа:

Това го има от XP, aко не и от преди него. Вероятно той е пипал нещо без да знае какво е правил.

Изглежда, че вие си противоречите. Кое му е удобното на 10? Избройте 10 варианта. Има ли монитора сензорен екран? Грешките са необясними, защото не сте програмист. А до колкото си спомням ползвате някакви "оптимизиращи програми", които твърдите, че вършат работа. MS Zune, не сте я инсталирали, най-вероятно тя в вшита в операционната система или е качена покрай някоя друга     

Да се правят такива необосновани предположения и на тяхна основа да се коментира, е меко казано, некоректно. Преди време на един друг "коментатор" му доказах защо 10  е по-добър.Сега пиша на телефона и не е удобно да ти търся това, ще видя утре. Но по принцип мразя празното дрънкане.

Сигурно "коментатора"дето си убедил  имаш предвид мен,само че нищо и никой не успя да убедиш.................тоест успя да ни убедиш колко не познаваш и едната и другата системи!

на 5.06.2016 г. в 8:26, B3M2W0 написа:

У дома съм инсталирал Уиндоус 10 на два десктоп-компютри и на един лаптоп"Тошиба" , отделно на компютри на близки . Всичките работят безупречно, даже и този( Леново) , който е надграждан. Десятката е в пъти по-добра от 8.1 , за 7 да не говорим.

Десятката е в пъти по-добра от 8.1!!!???Това ще да е за бисерите-достойно попълнение.Десятката и 8.1 се припокриват на 90% може би,разликите около и по-малко от 10% идва от интерфейса най-вече и като функционалност са съвсем малко.Така че няма как да е по-добра в пъти от самата себе си-нали разбираш  за какво несериозно изказване става въпрос..............Да не говорим за многото минуси и недостатъци дето има десятката ,и за които е изписано доста и не може да се обхване с 1-2 реда.Ползвай си десятката(има и много добри неща в нея, разбира се),но такива категорични оценки са меко казано несериозни.Освен това мисля,че от първия уйндоус до последния(десятката)едвали е имало версия,която да е в пъти по-добра от предходната.

Редактирано 5 юни от Слави Маринов (преглед на промените)
Богатир харесва това

Слави Маринов

• Почетен потребител
  •  
  • Слави Маринов
  • Потребител
  •  247
  • 406 мнения
  • 2.jpg.95e80644e6e7fabed6d5d499101413f2.j
на 5.06.2016 г. в 15:01, B3M2W0 написа:

Славчо, Славчо... Уважавам твоето мнение, макар че то не ми харесва. А не ми харесва, защото не личи да си научил от Уиндоуса ,че всичко, което не може да се аргументира, са празни приказки. Защо е пъти ли? Ето защо: На този компютър, на който ти пиша( и на всички, дето обичат точността) , имам две операционни системи-8.1 и 10. И двете са версия Home. Целият хардуер е общ-даже доста програми, инсталирани на дял Д , работят и с двете системи. И така: 10 се зарежда за 8-9 сек, 8.1-за 40.   10 е 13.2 ГБ , 8.1 е 19.2 ГБ. Ако си чувал за почистващата диска програма, със натиснат бутон за изчистване на системни файлове , при 10 става за 30 сек , при 8.1 -за 30 мин ( понякога може да помислиш, че програмата е блокирала). Най-тежката задача за един персонален компютър (освен писането на глупости по форумите) със структура IBM , е видеоконвертиране. С една и съща програма и един и същ филм ( 720 МБ)  този процес при 8.1 трае 95 мин., при 10-45 мин. Да продължавам ли? Какво ти се струва е едно, а фактите -друго. За Уиндоус 7 изобщо не ми се говори-всеки, който го има и е активиран, и не си го е сменил с 10, прави голяма грешка. Наистина след Виста-та( каквато имах) седмицата дойде като спасение, но това е нещо от онова време. Десятката има вградени флаш-плеър, четец на PDF файлове, дезархивираща програма за ZIP файлове, страхотен набор от драйвери ( даже и за блу-тут на лаптопи от доста старо поколение). В заключение ще кажа, че всеки, който има претенции към чудесната операционна система Уиндоус 10, трябва да помисли за хардуера си .

IMG_0001.JPG

Хах,аз също мога да ти покажа същият екран,щото съм и аз с dual boot win8.1 и win10,на един диск са ми и хардуера ми е еднакъв и за двете,само че съм със ссд диск за системен.При мен си зареждат еднакво за 8-10 сек.Не знам кви са тези небивалици за почистването дето става за 30 мин,при мен си е в рамките на секунди,8.1 ми е с около 4,5 гб повече но на него имам и офис инсталиран и няколко програми повече,така че само системни файлове не мога да сравнявам..........8.1 също е с вграден флаш плеар,има четец на PDF файлове,и дезархивираща програма за ZIP,така че празните приказки и глупостите съм оставил за накой друг да ги пише........

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 11 часа, Слави Маринов написа:

Сигурно "коментатора"дето си убедил  имаш предвид мен,само че нищо и никой не успя да убедиш.................тоест успя да ни убедиш колко не познаваш и едната и другата системи!

Десятката е в пъти по-добра от 8.1!!!???Това ще да е за бисерите-достойно попълнение.Десятката и 8.1 се припокриват на 90% може би,разликите около и по-малко от 10% идва от интерфейса най-вече и като функционалност са съвсем малко.Така че няма как да е по-добра в пъти от самата себе си-нали разбираш  за какво несериозно изказване става въпрос..............Да не говорим за многото минуси и недостатъци дето има десятката ,и за които е изписано доста и не може да се обхване с 1-2 реда.Ползвай си десятката(има и много добри неща в нея, разбира се),но такива категорични оценки са меко казано несериозни.Освен това мисля,че от първия уйндоус до последния(десятката)едвали е имало версия,която да е в пъти по-добра от предходната.

Редактирано 5 юни от Слави Маринов (преглед на промените)
Богатир харесва това

Слави Маринов

• Почетен потребител
  •  
  • Слави Маринов
  • Потребител
  •  247
  • 406 мнения
  • 2.jpg.95e80644e6e7fabed6d5d499101413f2.j

Хах,аз също мога да ти покажа същият екран,щото съм и аз с dual boot win8.1 и win10,на един диск са ми и хардуера ми е еднакъв и за двете,само че съм със ссд диск за системен.При мен си зареждат еднакво за 8-10 сек.Не знам кви са тези небивалици за почистването дето става за 30 мин,при мен си е в рамките на секунди,8.1 ми е с около 4,5 гб повече но на него имам и офис инсталиран и няколко програми повече,така че само системни файлове не мога да сравнявам..........8.1 също е с вграден флаш плеар,има четец на PDF файлове,и дезархивираща програма за ZIP,така че празните приказки и глупостите съм оставил за накой друг да ги пише........

Вземи, та си пусни само помощната програма " Почистване на диск" и повече няма какво да се говори. На 8.1 може да се наложи да чакаш един час, особено ако има повече пакетни файлове от актуализации, до като на 10 става за секунди. Има още много неща, които в 10 са по-добри, жалко ,че са извън полезрението на доста хора. Кой каквато ОС си харесва, такава да си използва. Някога, когато доста от вас не са били родени, съм работил и на "Правец" 8 -8бита. Въпрос на вкус и на възможности.

На края, искам да предложа на пишещите братя, не може ли да споделите мнението си, без да ходите по главите на другите? Нетърпимост към чуждото мнение не е най-добрия начин за изява.

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

Имам едно въпросче към запознатите. от кое меню на настройките мога да достигна до това:

2016-09-04_183408.jpg

Да, виждам че пише "настройки на управление на потребителски акаунти"( егати превода с двойно повтаряне на "на"...и това трябва да ни учи на добрини...)  Причината да питам е, че преди 3-4 седмици преинсталирах Windows  точно, щото не успях да открия тия настройки, а те по някакъв начин ми блокираха някои програми и игри и което е по-лошото, бета версията на GeForceExperience  спря да работи с няколко игри, а компа замръзва и трябва рестарт директно от копчето на кутията. Открих тая зависимост, след преинсталация на Windows. Тогава всичко тръгна, зарадвах се, но само докато не изключа тия съобщения! После пак всичко по старому. Егати. 

Десен клик по Старт бутона, избираш Search, пишеш uac и кликваш по синьото знаме. Restart
или
Десен клик по Старт бутона, избираш Command Prompt (Admin) и в конзолата поставяш:
REG ADD HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v EnableLUA /t REG_DWORD /d 0x0 /f
Enter и рестарт.

(този запис е за изключване на UAC)
А за фина настройка:
secpol.msc >
Policies > Security Options > в дясно цъкни в ред и натисни U. Вече можеш да си избираш какво точно да му сториш User Account Control:

преди 25 минути, Кико написа:

Имам едно въпросче към запознатите. от кое меню на настройките мога да достигна до това:

2016-09-04_183408.jpg

Да, виждам че пише "настройки на управление на потребителски акаунти"( егати превода с двойно повтаряне на "на"...и това трябва да ни учи на добрини...)  Причината да питам е, че преди 3-4 седмици преинсталирах Windows  точно, щото не успях да открия тия настройки, а те по някакъв начин ми блокираха някои програми и игри и което е по-лошото, бета версията на GeForceExperience  спря да работи с няколко игри, а компа замръзва и трябва рестарт директно от копчето на кутията. Открих тая зависимост, след преинсталация на Windows. Тогава всичко тръгна, зарадвах се, но само докато не изключа тия съобщения! После пак всичко по старому. Егати. 

Ползвай търсачката, извежда го след като изпишеш тайтъла на прозореца.

преди 5 минути, killchain написа:

В този ред на мисли да питам и аз - има ли начин тези настройки да не се нулират при инсталиране на нов build?

При мен така и не искА да се ъпгрейдва на място и затова правя инсталация на чисто с unattended.xml конфигуратор. Времето, което отнема да се инсталира върху старата инсталация, без да запази инсталирания софт, е мноого повече, отколкото да направя чиста инсталация.
Не съм пробвай да направя бакъп на системата и да възстановя от него.

преди 5 минути, Ивайло Костов написа:

Ползвай търсачката, извежда го след като изпишеш тайтъла на прозореца.

Не се получава по тоя начин.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.