Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Не се ли получи по гореописания от мен начин?

Control Panel > Security and maintenanance > в дясно  Change User Account Control settings.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 минута, ExaFlop написа:

И какво става с това? Изключвам акаунта? Аз искам просто да имам достъп до горните опции, за да си експериментирам.По принцип си изключвам тия съобщения по показания на скрийншота по-горе начин, но както казах, имам съмнения, че това води до някои конфликти. Просто исках да пробвам дали е така, а ако не е да търся проблема на друго място, че от половин година не ми работи GeForceExperience beta както трябва. 

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Control Panel > Security and maintenanance > в дясно  Change User Account Control settings.

Ехе, ползвайте я тази търсачка. Защо толкова си усложнявате живота?

преди 2 минути, Ивайло Костов написа:

Без име.png

Добре, но това какво общо има със заглавието? Топчно за това питах - къде, в кое меню са тия настройки, щото все трябва да са някъде, нали?

преди 1 минута, Кико написа:

И какво става с това? Изключвам акаунта?

Не акаунта се изключва, а се изключва UAC

току-що, ExaFlop написа:

Не акаунта се изключва, а се изключва UAC

Разбирам. Да видим дали така ще има конфилкт.

за достигане до там:
040UdV335M.png

преди 11 минути, Ивайло Костов написа:

Ехе, ползвайте я

Ехе, а ти четеш ли?

Цитат

Десен клик по Старт бутона, избираш Search, пишеш uac и кликваш по синьото знаме

Просто съм показал възможно по-голям брой начини за достигане на UAC

преди 20 минути, ExaFlop написа:

При мен така и не искА да се ъпгрейдва на място и затова правя инсталация на чисто с unattended.xml конфигуратор. Времето, което отнема да се инсталира върху старата инсталация, без да запази инсталирания софт, е мноого повече, отколкото да направя чиста инсталация.
Не съм пробвай да направя бакъп на системата и да възстановя от него.

При мен след като се е свалил и натисна 'Restart' от прозореца с ъпдейтите отнема около половин час. Доста често обаче се случва освен тези настройки да се рестартират и тези на вградения firewall, което прави малка кашичка, тъй като имам инсталиран друг.

На външната стена от настройките няма ли начин за импорт/експорт на настройките и да не я мислиш?

преди 1 час, Кико написа:

Добре, но това какво общо има със заглавието? Топчно за това питах - къде, в кое меню са тия настройки, щото все трябва да са някъде, нали?

Защо и ти по-трудния начин искаш с няколко клика като можеш като мен с един клик и изписване да влезеш директно?

Не случайно я има тази търсачка, позлвайте я - не е за украса.

преди 1 час, ExaFlop написа:

за достигане до там:
040UdV335M.png

Ехе, а ти четеш ли?

Просто съм показал възможно по-голям брой начини за достигане на UAC

Но не и най-лесния? Като те попитат за пътя пак така ли ги пращаш по обиколния?

на 9/2/2016 в 16:49, B3M2W0 написа:

Да се правят такива необосновани предположения и на тяхна основа да се коментира, е меко казано, некоректно. Преди време на един друг "коментатор" му доказах защо 10  е по-добър.Сега пиша на телефона и не е удобно да ти търся това, ще видя утре. Но по принцип мразя празното дрънкане.

Хаха, опитваш се да минеш по тъч линията. Специално съм удебелил някои думи за да ти покажа, че си противоречиш.

Прочети и тази новина: https://www.kaminata.net/index.php/itnovini3/2679-nov-problem-s-windows-10-anniversary-update-sin-ekran-pri-vklyuchvane-na-kindle-paperwhites после разправяй, че 10 бил много добър. Прекалено си наивен. Погледни текущия дял на операционните системи на Microsoft и пак ще си говорим.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 7 минути, Евгени Симеонов написа:

Хаха, опитваш се да минеш по тъч линията. Специално съм удебелил някои думи за да ти покажа, че си противоречиш.

Прочети и тази новина: https://www.kaminata.net/index.php/itnovini3/2679-nov-problem-s-windows-10-anniversary-update-sin-ekran-pri-vklyuchvane-na-kindle-paperwhites после разправяй, че 10 бил много добър. Прекалено си наивен. Погледни текущия дял на операционните системи на Microsoft и пак ще си говорим.

Дай линк към някой достоверен сайт. 

преди 9 минути, Евгени Симеонов написа:

Погледни текущия дял на операционните системи на Microsoft и пак ще си говорим.

И к'во му има? Кой дял имаш предвид? Зареждащия или съдържащия ОС? И за коя файлова система става дума? FAT32;NTFS?

преди 17 минути, ExaFlop написа:

И к'во му има? Кой дял имаш предвид? Зареждащия или съдържащия ОС? И за коя файлова система става дума? FAT32;NTFS?

Не, имам предвид, коя Windows система се ползва най-много.

преди 18 минути, Ивайло Костов написа:

Дай линк към някой достоверен сайт. 

https://www.theguardian.com/technology/2016/aug/25/windows-10-computers-crash-when-amazon-kindles-are-plugged-in

Така добре ли е? Или да търся и от руски источници?

PS: Даже не си и чул за тази новина. Ясен си ми.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 23 минути, Евгени Симеонов написа:

Не, имам предвид, коя Windows система се ползва най-много.

https://www.theguardian.com/technology/2016/aug/25/windows-10-computers-crash-when-amazon-kindles-are-plugged-in

Така добре ли е? Или да търся и от руски источници?

PS: Даже не си и чул за тази новина. Ясен си ми.

Руски и достоверен? Ясен си ми...

преди 1 час, Ивайло Костов написа:

Защо и ти по-трудния начин искаш с няколко клика като можеш като мен с един клик и изписване да влезеш директно?

Не случайно я има тази търсачка, позлвайте я - не е за украса.

Но не и най-лесния? Като те попитат за пътя пак така ли ги пращаш по обиколния?

Виж, не разбрах как с търсачката да го открия, още повече, че не знам какво търся :) Преинсталирах windows, щото не можах да намеря онова прозорче, дето показах по-горе. А и като не знам името му, как да го намеря? Обикновено като тръгна да търся нещо, отивам в опциите и почвам да преглеждам най-вероятните, а след това и невероятни места.  Погледни ти какво написа в първия си пост - да търся по име или както го перифразира от английски. А напиши го ти, да видим какво ще се появи. И ако в началото се появи, как ще знам, че е това, което търся, след като името му е различно? Неслучайно наблегнах на скапания български превод. С извинение, ама Майкрософт вероятно имат над 100 милиарда оборот, а правят такива дребни, правописни грешки!  А тоя дето е правил превода със сигурност се е нагушил с няколко хилядарки, ако не и повече. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

УПРАВЛЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛСКИТЕ АКАУНТИ
1.png
https://support.microsoft.com/bg-bg/kb/975787

преди 2 часа, Кико написа:

В мнението, което си цитирал се вижда сниман desktop. Точно до бутона start има една лупичка. Цъкваш на нея и търсиш директно вместо десен бутон > search. 

Пример - 92887c73055643db870ca371e76ebab3.png

току-що, XECUTIONER написа:

В мнението, което си цитирал се вижда сниман desktop. Точно до бутона start има една лупичка. Цъкваш на нея и търсиш директно вместо десен бутон > search. 

Пример - 92887c73055643db870ca371e76ebab3.png

Лупички много има, проблемът ем че това, което ми се препоръча да направя по-горе, няма как да бъде намерено, защото името е различно. Колко пъти да повтарям?  Все пак мерси на отговорилите без заяждане, разбрах, че става въпрос за UAC, което по никакъв начин не е преведено на български, нито пък е в заглавието на прозореца, който се появява. 

преди 7 минути, Кико написа:

Виж, не разбрах как с търсачката да го открия, още повече, че не знам какво търся :) Преинсталирах windows, щото не можах да намеря онова прозорче, дето показах по-горе. А и като не знам името му, как да го намеря? Обикновено като тръгна да търся нещо, отивам в опциите и почвам да преглеждам най-вероятните, а след това и невероятни места.  Погледни ти какво написа в първия си пост - да търся по име или както го перифразира от английски. А напиши го ти, да видим какво ще се появи. И ако в началото се появи, как ще знам, че е това, което търся, след като името му е различно? Неслучайно наблегнах на скапания български превод. С извинение, ама Майкрософт вероятно имат над 100 милиарда оборот, а правят такива дребни, правописни грешки!  А тоя дето е правил превода със сигурност се е нагушил с няколко хилядарки, ако не и повече. 

Ето с твоята скрийн и моя по-назад:

Без име.png

преди 2 минути, Ивайло Костов написа:

Ето с твоята скрийн и моя по-назад:

Без име.png

Е да де, аз какво казвам! Я свери сега какво пише в прозореца, дето си очертал и това, което търся! Казах 1000 пъти, че не знам какво търся! Ако знаех, знам как да ползвам търсачки. Ай стига съм писал, че почнах да се ядосвам.Накрая мога да изрека някоя неприлична дума.

ПП: А, машааала. Видя ли сега за какви неграмотници говоря, дето са правили превода? Нали имаш осми клас и си учил BG. Я кажи сега моето момче, де е правописната грешка, от която негодувам и която не ми позволява да намеря това, което търся.Всъщност, грешките са повече от една. Ами това е то американски боклук нагледно.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

току-що, Кико написа:

Е да де, аз какво казвам! Я свери сега какво пише в прозореца, дето си очертал и това, което търся! Казах 1000 пъти, че не знам какво търся! Ако знаех, знам как да ползвам търсачки. Ай стига съм писал, че почнах да се ядосвам.Накрая мога да изрека някоя неприлична дума.

Как да не знаеш като си дал скрийн? Там си пише всичко?

преди 3 минути, Кико написа:

това, което ми се препоръча да направя по-горе, няма как да бъде намерено, защото името е различно. Колко пъти да повтарям?  Все пак мерси на отговорилите без заяждане, разбрах, че става въпрос за UAC, което по никакъв начин не е преведено на български, нито пък е в заглавието на прозореца, който се появява. 

преди 7 минути, ExaFlop написа:

УПРАВЛЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛСКИТЕ АКАУНТИ
1.png
https://support.microsoft.com/bg-bg/kb/975787

Написано на латиница - резултатът на кирилица

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.