Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Каква е разликата между GTP и MBR ?

Редактирано от Ивайло Иванофф (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 32 минути, Ивайло Иванофф написа:

Ако може на български

преди 5 часа, emil644466 написа:

Ето и на руски:
http://allerror.ru/zhelezo/v-chyom-raznica-mezhdu-gpt-i-mbr-pri-sozdanii-razdelov-na-diske.html

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Разбирам, че GTP е по-добре от MBR?

преди 6 часа, Ивайло Иванофф написа:

Разбирам, че GTP е по-добре от MBR?

Та кое му е по доброто? че неможеш да прихванеш руткит и има секур бот ли? ако е за тва изобщо не ме грабва:) за тъпата десетка било по добре, е те от редмънт ако кажат ходи без гащи няма опасност да се заразиш от нищо и ти ще им повярваш ли:) ама нали трябва да си моден с д12 сменяй сега от легаси на Уефи.

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

преди 5 часа, Highagain написа:

Та кое му е по доброто? че неможеш да прихванеш руткит и има секур бот ли? ако е за тва изобщо не ме грабва:) за тъпата десетка било по добре, е те от редмънт ако кажат ходи без гащи няма опасност да се заразиш от нищо и ти ще им повярваш ли:) ама нали трябва да си моден с д12 сменяй сега от легаси на Уефи.

Очевидно не са ти много ясни нещата,та приказваш намерки-дето се вика............този твой " секур бот" идва от UEFI биоса(където го има) и няма нищо общо с GTP или MBR,не е зле да прочетеш по-внимателно(не оттук-оттам)какво представляват двете неща и какво е предимството на GTP пък тогава коментирай кокво те грабва и кое е тъпо...........

преди 2 минути, Слави Маринов написа:

Очевидно не са ти много ясни нещата,та приказваш намерки-дето се вика............този твой " секур бот" идва от UEFI биоса(където го има) и няма нищо общо с GTP или MBR,не е зле да прочетеш по-внимателно(не оттук-оттам)какво представляват двете неща и какво е предимството на GTP пък тогава коментирай кокво те грабва и кое е тъпо...........

Това Secure boot не беше ли, когато не можеш да имаш друга ОС освен 8.1 и 10?

П.С: Аз имам в BIOS такова Secure Boot

Редактирано от Ивайло Иванофф (преглед на промените)

преди 17 часа, Слави Маринов написа:

Я пак, че нещо не разбрах какво съм твърдял? Сложи си очилата и тогава се прави на знаещ. аЗ СЪМ лЕГАСИ  и секур бот проблем ли имаш някакъв? Та не разбрах какво съм твърдял и ако обичаш да се изясниш. А това GTP дето си го написал какво е? явно някоя нова система за бутване поне на мен не ми е известна още дори и на микромеките също :)  Виж за GUID Partition Table май съм чувал.

В крайна сметка gpt таблицата е създадена само няколко години след mbr и двете са достатъчно стари разликата е че при gpt DAS не работи тоест ако си пират няма как да активираш мисля че точно с това се изчерпва gpt.

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

Снощи дойде под формата на актуализация (Надграждане на функциите на Уиндоус 10 до версия 1607). Протече като инсталация повече от час. За сега няма проблеми. Който я няма, може да я задейства през Уиндоус актуализиране-търсите информация за нови актуализации-научете повече. От там се сваля програма -помощник, с която се прави всичко.

11.JPG

Има още една - 14393.107
А за инсайдърите - 14926 е факт.

здравейте,

искам да ви помоля за помощ или съвет,

инсталирах win10 преди около седмица и още не съм много запознат

впечатление ми правят 2 грешки който ми излизат:

Първата снимка - дава грешката при опит да обновя системата, сваля 5-6% и дава въпросната грешка - на какво може да се дължи и какво може да се направи

втората снимка - получава се при опит за синхронизация с outlook, календар, хора - нямам си представа от какво може да е

след инсталацията използвах destroy windows 10 spying  за да премахна някой ненужни неща, но тези не съм ги пипал.
Може ли тази програмка да е виновна?

Извинявам се предварително ако има теми за въпросните грешки, но през търсачката не успях да намеря.

Благодаря предварително на всички отзовали се

Без име.jpg

Без име1.jpg

1. Натисни “Windows Key” + “R”.
  2. Напиши inetcpl.cpl
  3. Иди на Connections.
  4. Кликни на LAN Settings.
  5. Сложи отметка на Automatically detect settings.
  6. Махни отметката от Proxy server.
  7. Потвърди с ОК и отново ОК
  8. Направи проверка
  9. 8. Ако това не помогне, щракни с десен бутон по Стар бутона и избери Command prompt (Admin). В отворилия се черен прозорец постави следния текст:
    netsh winhttp reset proxy
    и натисни Enter.

преди 3 минути, ExaFlop написа:
  1. Натисни “Windows Key” + “R”.
  2. Напиши inetcpl.cpl
  3. Иди на Connections.
  4. Кликни на LAN Settings.
  5. Сложи отметка на Automatically detect settings.
  6. Махни отметката от Proxy server.
  7. Потвърди с ОК и отново ОК

няма промяна за жалост

преди 4 минути, ExaFlop написа:
  1. Ако това не помогне, щракни с десен бутон по Стар бутона и избери Command prompt (Admin). В отворилия се черен прозорец постави следния текст:
    netsh winhttp reset proxy
    и натисни Enter.

преди 6 часа, ExaFlop написа:

Има още една - 14393.107

Чак сега погледнах и видях, че новата версия, която инсталирах снощи, е 1607  ОС 14393.187.

55.JPG

Упс, моя грешка при писане:

преди 6 часа, ExaFlop написа:

Има още една - 14393.187

преди 5 часа, V.B. написа:

здравейте,

....

след инсталацията използвах destroy windows 10 spying  за да премахна някой ненужни неща, но тези не съм ги пипал.

Другия път пак ползвай тия боклуци.

преди 7 часа, ExaFlop написа:

сега уж тръгна, но зацикли на 45% и не е мръднало цял ден.

А синхронизирането си е още в старото положение

Какво точно сътвори с destroy windows 10 spying. Много вероятно е да е блокиран някой уеб адрес и да няма достъп.
Щракни с десен бутон по Старт бутона и избери Command prompt (Admin). В отворилия се черен прозорец постави долния текст:
copy /y null C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
notepad C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts

Ще се отвори бележника с празен лист. Сега копирай цитирания по-долу текст, щракни в полето на беллежника и натисни Ctrl+V. Натисни Ctrl+S  и затвори бележника.
Сега постави в черния прозорец следния текст:
ipcondig /flushdns

и натисни Enter.
Сега пробвай да обновиш.

Цитат

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handle within DNS itself.
127.0.0.1 localhost
 ::1 localhost

Не е при него проблема най-вероятно:http://www.thewindowsclub.com/kb3189866-cumulative-update-stuck  Аз също го имах,но зациклях на 95%,след различни манипулации успях да инсталирам ъпдейтите.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

http://www.thewindowsclub.com/microsoft-update-catalog е добра алтернатива.
Или DISM++

преди 21 минути, дръндю написа:

при мен спря на 45% ...ъ-ъ-ъ... не съм предприемал никакви действия
на другия ден, по време на гледане на онлайн филм, ми даде съобщение за рестартиране
е, изгледах си филма и рестартирах ....съобщение за успешна инсталация

Пак ли си сложил 10ката,нали беше се върнал на 8.1?

преди 17 минути, дръндю написа:

нямам легална осмица и срокът за ползване изтече, а не ми се иска да качвам някакви хакнати версии на 8.1 щото достатъчно съм се напатил от бъгави версии ...маймундата е пълна с тях
ползвам версии изтеглени само от сайта на микромеките

А 10ката,това не е исайдерска версия за която става въпрос по-горе?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.