Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

hddSk4uub4.png

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 21 минути, дръндю написа:

това само доказва предимствата на десетката

пп

това става ли за десетката?

https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=93766

И това става:
http://www.sphinx-soft.com/fr/Vista/

Windows.10.Firewall.Control.7.1.73.811.p

преди 2 минути, дръндю написа:

ами аз виждам, че има проблем със записа

Ти погледни каква е скоростта на четени и тогава разсъждавай по скоростта на запис. :) 

преди 16 минути, дръндю написа:

това само доказва предимствата на десетката

Това ми звучи като кухите реклами на MS. Да се хвалиш, че ОС се инсталира с темпото на 8.1 и дори 7 от флашка на фона на всичките ѝ други недостатъци, е като да се хвалиш с виртуалните десктопи - на фона на линукската традиция почти всеки ще си каже "Чак сега ли?".

Аз още се чудя кога ще осъзнаят, че е назадничаво да разработват антивирусна програма в лицето на Defender, и не започнат да интегрират защити против рансъмуер. "Пясъчник" в ОС, а не от Sandboxie или Qihoo, също не бих отказал.

преди 10 минути, ExaFlop написа:

И това става:
http://www.sphinx-soft.com/fr/Vista/

Windows.10.Firewall.Control.7.1.73.811.p

То това даже е по-добре отколкото Windows Firewall Control 4.8.5.0, защото първата показва предупреждения дори в безплатната си версия. При втората това не е възможно в безплатната си версия, което обезсмисля използването на програмата до голяма степен. Ясно е, че автора иска да спечели нещо от продукта си, но това е прекалено крайно ограничение. Да не говорим цялата идеология на програмата се гради около това, а той е премахнал от безплатната си версия. Дори съм му писал преди и лично той ми е казвал, че го няма. Затова Windows 10 Firewall Control е за предпочитане и въпреки името си става за всички ОС след XP, не само за 10.

Тя е 50-90MB/s. За стар HDD - поносимо. Просто си е стар дискът. Я покажи твоя в АТТО.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 6 часа, дръндю написа:

Без име.jpg

дай да не намесваме  Линукс, в тема за windows...ъ-ъ-ъ...тъй де, правя сравнение на разработките на микромеките 

По принцип намесата на Линукс е неизбежна, защото той е част от пейзажа с операционни системи, все едно да не намесваме циганите, когато говорим за жителите на България. Ако все пак говорим конкретно за Windows, то изтъкването на времето за инсталация като неин кой знае какъв плюс е малко глупаво. Да не говорим, че 8.1 се инсталира с ...ъ-ъ-ъ... същата скорост.

Виж, 10 е просто видоизменена 8.1 най-грубо погледнато. Да, може да има някои системни промени, за да работи по-добре в някои аспекти, но аз единствено съм забелязал, че по-бързо трие остатъчните файлове от Windows Update. Отношението към ЗКУ обаче е недопустимо според мен и единственото,което ме спира да напусна борда на кораба Microsoft е по-качествената драйвърна поддръжка.

Последно: разбирам, че всеки от нехаресващите мненията ми, вече са убедили себе си, че по някаква причина 10 е най-доброто, но ако времето за инсталиране и Кортана ви привличат към нея, то по-добре спрете да се смятате за критично мислещи същества. Благодаря за вниманието!

Редактирано от критичен (преглед на промените)

преди 2 часа, критичен написа:

Последно: разбирам, че всеки от нехаресващите мненията ми, вече са убедили себе си, че по някаква причина 10 е най-доброто, но ако времето за инсталиране и Кортана ви привличат към нея, то по-добре спрете да се смятате за критично мислещи същества. Благодаря за вниманието!

Ами DX12  няма никъде другаде. Под Линукс не мога да играя и 10% от закупените игри нормално. Погледнете и от тая гледна точка, защо някои са с Win 10,  но пък пропуснаха 8 и 8.1 като мен. Причината е следната. XP  бе най-добрата система за DX9  игри, но излезе DX11/10/10.1  и докато се осъзнаем, Виста изчезна от небосклона и трябваше да минаваме на 7. След 7 никакво развитие при игрите, затова чакахме с огромно нетърпение 10. Това е. Ако ми кажеш по-добра система, на която да играя игрите си, ще я пробвам. Линукс може да е добър за работа, да е защитен, но не е добър за игри, да не говорим за новите игри. Ей на, оня ден се сдобих с една нова. Какво пише тук?:

2016-08-21_222314.jpg

Tова е при повечето игри.

Ето колко страници ми излизат в Steam  при търсене за симулатори/състезателни игри под Windows:

2016-08-21_222759.jpg

Ето и под Линукс:

2016-08-21_223123.jpg

Работещи под windows игри, попадащи в тая категория, са 28, а под Линукс само 3, които са в библиотеката ми ии съм закупил в различен период от време!!! Извинявайте, ама Линукс е векове назад в това отношение! Искат ли пазар, нека обърнат внимание на игрите и то на игрите, които са касови и които се играят. Аз давам пример с един частен случай за определена категория игри, но така е и при другите категории. Има  и още нещо. Дори да излезе някоя касова игра за Линукс, то това може да стане и след месеци, че и години. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 14 минути, Кико написа:

Ами DX12  няма никъде другаде. Под Линукс не мога да играя и 10% от закупените игри нормално. Погледнете и от тая гледна точка, защо някои са с Win 10,  но пък пропуснаха 8 и 8.1 като мен. Причината е следната. XP  бе най-добрата система за DX9  игри, но излезе DX11/10/10.1  и докато се осъзнаем, Виста изчезна от небосклона и трябваше да минаваме на 7. След 7 никакво развитие при игрите, затова чакахме с огромно нетърпение 10. Това е. Ако ми кажеш по-добра система, на която да играя игрите си, ще я пробвам. Линукс може да е добър за работа, да е защитен, но не е добър за игри, да не говорим за новите игри. Ей на, оня ден се сдобих с една нова. Какво пише тук?:

2016-08-21_222314.jpg

Tова е при повечето игри.

Ето колко страници ми излизат в Steam  при търсене за симулатори/състезателни игри под Windows:

2016-08-21_222759.jpg

Ето и под Линукс:

2016-08-21_223123.jpg

Работещи под windows игри, попадащи в тая категория, са 28, а под Линукс само 3, които са в библиотеката ми ии съм закупил в различен период от време!!! Извинявайте, ама Линукс е векове назад в това отношение! Искат ли пазар, нека обърнат внимание на игрите и то на игрите, които са касови и които се играят. Аз давам пример с един частен случай за определена категория игри, но така е и при другите категории. Има  и още нещо. Дори да излезе някоя касова игра за Линукс, то това може да стане и след месеци, че и години. 

Аз просто съм За използване на 8.1, не на Линукс. Dx12 е някакво нововъведение, но на каква цена?

преди 2 часа, критичен написа:

... единственото,което ме спира да напусна борда на кораба Microsoft е по-качествената драйвърна поддръжка.

Това пък изобщо не го разбрах. При положение, че откакто на основната ми машина съм твърдо на Линукс - забравих какво е драйвер и търсене на такъв !!!

преди 40 минути, критичен написа:

на каква цена?

Това бъдещето ще покаже.

преди 1 час, критичен написа:

Аз просто съм За използване на 8.1, не на Линукс. Dx12 е някакво нововъведение, но на каква цена?

Ами честно да ти кажа, понеже съм любител на игрите откак се помня, то проблеми с Операционни системи съм имал винаги - XP, 7, сега 10. Особено гадни проблеми  до последно съм имал с Win 7  и то с игри, поддържащи DX11. Може и от самият DX  да е, но с Win 10  проблемите с вървежа на игрите намаляха, ако изключим зачестилите проблеми със стртирането на игрите и някои други конфликти с различен софтуер, свързан с тия игри. В инерес на истината доста конфликти със софтуер съм имал и при Win 7, но от друго естество. Тоест, ако под Win 7  не върви, то под Win 10  върви и обратно. Така, че да фаворизирам дадена ОС няма смисъл. Някой може да каже, че XP  бе най-добрата система за игри( аз казах нещо подобно, но за DX9), но да не забравяме факта, че DX9  игрите вървят отлично и под Win 7  и под Win 10. Обратното обаче не е вярно - DX12  не е съвместим със 7 и XP,  а DX10/10.1, 11 с XP. Знам, че тая тема по принцип е за Win 10,  но честно да ти кажа, каквито опции от ОС съм ползвал под XP, долу горе такива и под 7 и 10. Е, развивам се като циганин от първи до осми клас, ама се развивам :P

За актуализацията за годишнината на Windows 10. 

Колеги, някой инсталирал ли е тази актуализация за Windows 10 Enterprise ?

На лаптопа- с Windows 10 PRO, стана без проблем , но на компа- с Windows 10 Enterprise-не ще !

Процесор, памет и диск пише ОК, но ОС пише- обърнете се към вашият администратор.

Опитвам се да я инсталирам като Администратор,но резултата е същия.

На моя лаптоп, така и я няма още. Типично за Майкросфт. Легален Уиндоус, ама ползвам локален акаунт, не майкрософтски. Може за това, да не идва при мен.

преди 11 часа, dimd написа:

Windows 10 Enterprise-не ще

Там са други политики защото е корпоративна версия.
Виж тук:
http://superuser.com/questions/1002899/my-windows-10-enterprise-still-has-not-got-the-november-update-1511 

отговор 2

преди 3 часа, дръндю написа:

съгласен съм с теб...ъ-ъ-ъ...седмицата е с ниска производителност-бързина
за пробата, в момента съм със седмица и IE11 не ми разрешава да гледам видео на по-висока резолюция

Untitled.jpg

Untitled1.jpg

това е проблем на IE 11,при мен с Firefox и допълнителна настройка в about:config се показваха всички качества на видеото.

По-скоро на Windows или на връзка, защото току-що пробвах IE11 под Win 10 и си избрах и възпроизведох 1080р. А и то си пише:
Internet Explorer or Edge on Windows 8.1 or newer

Искаш качество - ползваш новите разработки. Може и така :) :

преди 6 часа, emil644466 написа:

при мен с Firefox и допълнителна настройка в about:config се показваха всички качества на видеото.

напиши ги тези настройки че да се облажим и ние моля !   :wink12:

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Това е по-лесното ръководство, защото не се налага създаване на нови стойности и съответно е по-малко вероятно да се сгреши нещо - https://www.reddit.com/r/firefox/comments/33ewyx/webm_vp9_support_in_firefox/.

If you want to try it out, you can enable "MSE & WebM VP9" on the "about:config"-page (Just type it in the titlebar / adressbar without the ""). Search for "webm" and it should come up with 4 results - double click on "media.mediasource.webm.enabled" to change it from "false" to "true". Now check the the Youtube HTML5 Page again - everything should be enabled now and therefore every feature should work on Youtube - well, I only can say that it works for me till now without any problems or bugs :-)

Здравейте, замислих се чрез кой метод е най-добре (надежден) да се свали официален образ (*.ISO) на Windows 10. Не става дума за кракнати, пачнати и др. модифицирани самоделки. Как стои въпроса за активирането няма да го засягам, тъй като всеки знае - легален чрез закупуване и другия, който не е обект на дискусия във форумът.

MediaCreationTool

Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

Надявам се, че не съм в разрез с Правилата предоставяйки тези линкове. В случай, че е така ще ги премахна на момента или някой Мод да го направи. Не пропагандирам, продавам или рекламирам, който и да от двата линка (продукта). Чисто и просто питам.

Вторият инструмент си има тема в Нови програми.
Оказва се, че инсайдърският 14905 има доста проблеми. Който не го е насипвал да го пропусне.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.