Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 2 часа, ЦПП написа:

Тук повече обаче няма да се върна и няма да се опитам да харесам някои хора. bobi iordanov, лягай си.

Не ми цитираи името не ми харесва отношението ти.

Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

След като надградите успешно с Годишния ъпдейт, не забравяйте да почистите. С cleanmgr /SAGESET настройте какво искате да почистите и потвърсвте. Стартирайте отново и след завършване на нализа можете да доуточните кое ще се почиства. Потвърдете с ОК. Като завърши почистването, рестартирайте. След като зареди системата, дефрахментирайте (HDD, не SSD)

CpAjxo3WYAAfgnS.jpg

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 51 минути, ExaFlop написа:

След като зареди системата, дефрахментирайте (HDD, не SSD)

Що бе - може и SSD-то ... Ама после, пак трябва да чистят - да го изхвърлят.

преди 2 минути, jhoro написа:

Що бе - може и SSD-то ... Ама после, пак трябва да чистят - да го изхвърлят.

Нищо няма да му стане на ssd то при достатъчно рядко дефрагментиране,дори се препоръчва на някой места(1 път на няколко месеца,2 или 3 пъти годишно)..Не са толкова паянтови тези дискове,колкото ги изкарвате.:no-no:

преди 2 минути, Слави Маринов написа:

Нищо няма да му стане на ssd то при достатъчно рядко дефрагментиране,дори се препоръчва на някой места(1 път на няколко месеца,2 или 3 пъти годишно)..Не са толкова паянтови тези дискове,колкото ги изкарвате.:no-no:

Да бе - it is a metaphor.

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Нищо няма да му стане на ssd то при достатъчно рядко дефрагментиране,дори се препоръчва на някой места(1 път на няколко месеца,2 или 3 пъти годишно).

Ама не и 1-2 пъти в седмицата като HDD,  нали? И флашките подлежат на дефраг.

преди 6 часа, VipKokata написа:

Аз няма какво да крия Бе. Не правя далавери и незаконни работи. Бърка ме като се синхронизира със Скайнет и ЦРУ (най-много да видят голите снимки на някоя мацка от моя компютър). Моето общество не е от 5 човека, като твоето. За OneDrive няма да коментирам, защото във твоя човек е бил проблема. 

Аз точно и поради това съм я сложил и съм се възползвал пълноценно от безплатното предложение,понеже съм господин никой и едва ли представлявам интерес за някого,пък и нямам някакви таини и не работя с конфиденциална информация,та за мен найстина е безплатна.

Ха така всичко ще си кажете и покажете дори без да ви го искат.

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

Не мога да разбера до кога ще се дъвче тая тема със следенето....

преди 21 часа, jhoro написа:

Профили - в Гугъл, Сурат тефтер, пощи, блогове, Скайп, Вайбър, Уатс ап, клиентски карти от магазини, кредитни и дебитни, регистрации тук и там, GP-та и болници, пръстов отпечатък, гласов отпечатък, биометрия, пазаруване през сайтове ... мога да изброявам до утре. Това го има повече при нас - но ще дойде и при вас.

А Уиндоус ... (в момента) не ме кефи - сори Бил.

Аз нямам особено личен блог, сурат тефтер, в гугъл имам една поща, която я използвам за служебни регистрации, имам един скайп, който не ползвам за поверителна информация, файбър и фак апп нямам. Клиентски, дебитни и кредитни карти нямам.
А, да - имам една предплатена SIM карта, писана на чуждо име.

преди 10 часа, VipKokata написа:

Аз няма какво да крия Бе. Не правя далавери и незаконни работи. Бърка ме като се синхронизира със Скайнет и ЦРУ (най-много да видят голите снимки на някоя мацка от моя компютър). Моето общество не е от 5 човека, като твоето. За OneDrive няма да коментирам, защото във твоя човек е бил проблема.   

Моето общество не е от 5 човека, но аз съм от хората, които предпочитат да работят със скицник и да прехвърлят електронно след това. OneDrive е паразит и проблемът не е важно в кого е, а загуба на информация, без да се натисне "изтриване" от потребителското меню.
Малък си още и няма да ми даваш акъл за хората, живота и всичко останало. Не знаеш от къде можеш да изядеш дървото с всичката тая публичност.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 минута, simtech написа:

Аз нямам особено личен блог, сурат тефтер, в гугъл имам една поща, която я използвам за служебни регистрации, имам един скайп, който не ползвам за поверителна информация, файбър и фак апп нямам. Клиентски, дебитни и кредитни карти нямам.
А, да - имам една предплатена SIM карта, писана на чуждо име.

Нямал туй - нямал унуй - а наесен, като направят болниците с пръстов отпечатък? А както искат да свързват с данните от НАП, МВП и прочие бази данни ? А ако някой хакне системата?

преди 1 минута, jhoro написа:

Нямал туй - нямал унуй - а наесен, като направят болниците с пръстов отпечатък? А както искат да свързват с данните от НАП, МВП и прочие бази данни ? А ако някой хакне системата?

Протест или отказ. Аз мога да живея само с кеш и непроследимо...ако поискам... Подготвил съм се, прочел съм Библията на съвремието, писана в миналото - 1984.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

току-що, simtech написа:

Протест или отказ. Аз мога да живея само с кеш и непроследимо...ако поискам...

Дали? Нали има твоя снимка в системата (от личната карта) - достатъчно е до "погледнеш" някоя камера на улицата и те знаят кой си и къде си. Само да поискат.

преди 9 минути, jhoro написа:

Дали? Нали има твоя снимка в системата (от личната карта) - достатъчно е до "погледнеш" някоя камера на улицата и те знаят кой си и къде си. Само да поискат.

Коя камера, каква система!? Тук няма електронно правителство да мога да си проверя от компютъра какви данъци дължа, ти ми говориш откровени глупости. Ами като не ти харесва във Великобритания, ела тук и работи за 500лв.

преди 6 минути, simtech написа:

Коя камера, каква система!? Тук няма електронно правителство да мога да си проверя от компютъра какви данъци дължа, ти ми говориш откровени глупости. Ами като не ти харесва във Великобритания, ела тук и работи за 500лв.

Ти пък що ми се връзваш ?   :grimace:

току-що, jhoro написа:

Ти пък що ми се връзваш ?   :grimace:

Шшшт, ще ме ядосаш, ще прекарам някой джихадист от Турция до Англия и ще ви гледам сеира като ви каже "Аллах Акбар"! ;)

преди 2 минути, simtech написа:

Шшшт, ще ме ядосаш, ще прекарам някой джихадист от Турция до Англия и ще ви гледам сеира като ви каже "Аллах Акбар"! ;)

Не си разбрал - това е руски турист и се обяснява на жена си "Ала, я в бар."

преди 22 часа, ExaFlop написа:

Ако ползваш Compact Mode ще е още по-малко.

А може ли да се премахне Compact Mode, с цел премахване на декомпресирането в реално време ? 

Здравейте! Днес си инсталирах Windows 10 от техният сайт, но старите файлове са запазени в C:-то и дефакто нищо не съм направил :D някой може ли да ми помогне да разкарам старите файлове от стария windows в момента капацитета на C-то ми е 100гб от тези 100 - 55б са свободни. Изтрих темп файлове и Windows.old :) И искам да попитам дали е точният windows, защото пише 64 битова операционна система, процесор, базиран на x64, а преди пишеше само Операционна систем x64 :) 

преди 6 минути, Djani_Varna написа:

Здравейте! Днес си инсталирах Windows 10 от техният сайт, но старите файлове са запазени в C:-то и дефакто нищо не съм направил :D някой може ли да ми помогне да разкарам старите файлове от стария windows в момента капацитета на C-то ми е 100гб от тези 100 - 55б са свободни. Изтрих темп файлове и Windows.old :) И искам да попитам дали е точният windows, защото пише 64 битова операционна система, процесор, базиран на x64, а преди пишеше само Операционна систем x64 :) 

Как инсталира? На чисто с форматиране на С: или като стартира setup.exe  от монтирания iso файл на Windows 10?

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Как инсталира? На чисто с форматиране на С: или като стартира setup.exe  от монтирания iso файл на Windows 10?

Дръпнах си уж windows 10 и то беше просто .exe инсталирах го и пишеше че надражда моята ОС и избрах да запазя някои файлове, но да изтрия всички програми имах и опция да изтря всичко, но не знам дали всичко се отнася за всички дялове или само за C... :( 

преди 34 минути, m0nss7erKill написа:

А може ли да се премахне Compact Mode, с цел премахване на декомпресирането в реално време ? 

Да, може - щракни с десен бутон по Start бутона и избери Command Prompt(Admin), след потвърждение на UAC ще се отвори прозорецът, в който постави следнитекст или го напиши:

compact /compactos:never

и натисни Enter

Като завърши (а ще отнеме доста време), можеш да затвориш прпзореца.

преди 7 минути, Djani_Varna написа:

Дръпнах си уж windows 10 и то беше просто .exe инсталирах го и пишеше че надражда моята ОС и избрах да запазя някои файлове, но да изтрия всички програми имах и опция да изтря всичко, но не знам дали всичко се отнася за всички дялове или само за C... :( 

Ами, сканирай с cleanmgr(виж на предната страница или линка по-горе) и покажи какво е намерено.

преди 40 минути, m0nss7erKill написа:

Може,аз бях в такъв режим ,но го махнах,спестява около 2.5гб,но аз нямам проблеми с мястото на диска.С тази команда се проверявава в какъв режим си:Compact /CompactOS:Query,с тази се забранява:Compact /CompactOS:never,с тази се разрешава:Compact /CompactOS:Always това разбира се през командния прозорец с адм. права.

преди 31 минути, ExaFlop написа:

Да, може - щракни с десен бутон по Start бутона и избери Command Prompt(Admin), след потвърждение на UAC ще се отвори прозорецът, в който постави следнитекст или го напиши:

compact /compactos:never

и натисни Enter

Като завърши (а ще отнеме доста време), можеш да затвориш прпзореца.

Ами, сканирай с cleanmgr(виж на предната страница или линка по-горе) и покажи какво е намерено.

Само 200мб.. Сега тегля ccleaner да видим там какво ще изкара :) 

П.П С cc-то още 800мб общо 1гб.. 

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

преди 52 минути, ExaFlop написа:

Като завърши (а ще отнеме доста време)

Не отнема много време,2-3мин беше при мен декомпресията,не знам дали има значение,че съм със ссд.

преди 10 минути, Слави Маринов написа:

не знам дали има значение,че съм със ссд.

Точно там е ключът от палатката. А и а казвам много време, за да е подготвен човек за по-дълго изчакване и да не си мисли, че машината е забила. А като свърши бързо, е добре. :) 

преди 45 минути, Djani_Varna написа:

Сега тегля ccleaner

Ама за какво ти е ccleaner, като същото можеш да всършиш и с инструмента на Windows - cleanmgr.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.