Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

току що, дръндю написа:

ъхъ, демек тия от тоя сайт не знаят английски, щом имат езикови пакети

http://winaero.com/blog/download-mui-language-packs-for-windows-10-build-14367-direct-links/

Щом си казал. ;)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Преносимите програми са друга бира, упс, тема.

А за преместване на системнозададени папки като Program Files, ProgramData  и други такива си има sysprep.

Дръндю, щом е insiders-ка програма, нормално да не е на 100% функционална една програма/система. Ще кажеш и че не е нормално да има бъгове.

преди 14 часа, ExaFlop написа:

Я пак! А какво правим с програмите, инсталирани на друг дял и пишещи в регистратурата на Windows при инсталирането си?

Зависи от това как са инсталирани. Всички програми, които имат папка само в един дял от С:, се местят много лесно-барабар с папката-с изрязване и поставяне ( Cut-Paste) , става без грешка, даже прекият път продължава да работи за новата дестинация. А програмите, които имат папка и в друг дял( за да записват архив или нещо друго, конфигурация) се местят пак по същия начин, като част от тях си правят същата папка отново в новия дял, а за други е по-сложно. Това съм го правил и то от харддиска на ССД-виж по-долу, всичките са преместени с изрязване и поставяне. И не става дума за местене на цялата системна папка Програмни файловех86 (на пр.) , а за папката на самата програма.

123.JPG

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

И след преинсталация к'во прайм? На оня дял папките с програмите зависват без данните в регистратурата. Не всички програми подлежат на такова "изрязване".

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ти виждал ли си програма, която при инсталация да НЕ прави регистров запис? Опитай с Revo Uninstaler , там при сканиране се вижда всичко, което е записано ( и къде). Прав си, че не всички програми могат да се "изрежат" така, например Adobe Acrobat при инсталация не дава възможност за избор на папка ( или дял) , но за щастие , повечето от тях са Free и не е трудно да се инсталират отново.

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

преди 9 минути, B3M2W0 написа:

при инсталация да НЕ прави регистров запис

О, да, постоянно. Много от инсталаторите подлежат на разопаковане и могат да се ползват без да се регистрират в регистратурата. Накои се разопаковат със 7zip, някои - с InnoExtract, някои с msiexec, някои имат вътрешни ключове за извличане на съдържанието на инсталатора си.

преди 13 минути, дръндю написа:

мисля, че този спор е излишен ...ъ-ъ-ъ.... това, че някои "инсталационни" файлове се разархивират по подразбиране в папката "програми" , това не значи , че са инсталационни
една чисто инсталационна програма, няма как да работи, заради многобройните записи в регистри, записи на файлове в системни папки и няма как да я изрежеш

Ще се ъ-ъ-ъ спукам от смях! 

Харесвам стремежа ти към оригиналност. Мъча се само да помогна като споделям опит.

Хубави или лоши, те са изпробвани и работят. Освен това са мои. А ти, макар че си се накичил с титли и рейтинги като съветски старшина, къде са твоите практики? Или те се изчерпват само с препратки до чужди практики? Бях помолил  capnemo да изтрие моя акаунт, ако той чете тези редове, повтарям молбата си.Не искам да ставам поле за демонстриране на болни самочувствия.

преди 1 час, B3M2W0 написа:

Бях помолил  capnemo да изтрие моя акаунт, ако той чете тези редове, повтарям молбата си.Не искам да ставам поле за демонстриране на болни самочувствия.

Spoiler

Off-topic: И защо трябва да ти трие акаунта? Защото не можеш да се спреш сам да се правиш на "поле за демонстриране на болни самочувствия", пишейки отново и отново? Зрял човек си (съдя по аватара ти), стегни се малко.

преди 1 час, B3M2W0 написа:

Хубави или лоши, те са изпробвани и работят. Освен това са мои. А ти, макар че си се накичил с титли и рейтинги като съветски старшина, къде са твоите практики? Или те се изчерпват само с препратки до чужди практики? Бях помолил  capnemo да изтрие моя акаунт, ако той чете тези редове, повтарям молбата си.Не искам да ставам поле за демонстриране на болни самочувствия.

3.5 Администрацията на форума по никакъв начин не се ангажира със заличаването на профили, теми и постове по желание на собствениците/авторите им. Ако не желаете да използвате форума не е нужно да ви бъде изтрита регистрацията. Всякакви теми с подобни молби и съдържание ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

преди 3 часа, B3M2W0 написа:

Накичването не съм го искал - потребители, харесали решенията ми, са давали оценка под формата на харесвания и не винаги. А друготто не е за хвалене, а е задължение.

Exaflop уифито така и не се оправи...сигнала е слаб а като приспя лаптопа и после се събуди изобщо няма уифи, трябва да мина в самолетен режим и пак да го пусна за да тръгне :).

Според официалният сайт - http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/public/readIndex?sp4ts.oid=5284308&swLangOid=8&swEnvOid=4192 няма драйвър за уифи за уин10.

Картата Intel centrino N6205

Редактирано от Me4oPyx (преглед на промените)

Не мога да разбера някои пройзводители на хардуер.........мина почти година от официалното излизане на 10ката и почти две(ако не се лъжа)от появяването и въобще и нямат драивери за нея,струва ми се несериозно:ohmy:Оделно пък е голямо предизвикателство на нов хардуер да се сложи 7ца.та май само 8.1 хем се инсталира без проблеми на нов хардуер,хем има и всички драйвери за нея.

Още точно една седмица ще ги чакам и я разкарвам. :)  Печелят милиарди долари а нищо не вършат...Извинявайте ама уайрлес картата ми се е слагала масово в лаптопи от преди три години.Някак е много несериозно да няма драйвер за нея.

Не напразно в съпорта на HP ми се каза, че не е препоръчително да инсталирам Windows 10 на моят EliteBook.

Редактирано от Me4oPyx (преглед на промените)

преди 35 минути, Me4oPyx написа:

Още точно една седмица ще ги чакам и я разкарвам. :)  Печелят милиарди долари а нищо не вършат...Извинявайте ама уайрлес картата ми се е слагала масово в лаптопи от преди три години.Някак е много несериозно да няма драйвер за нея.

Не напразно в съпорта на HP ми се каза, че не е препоръчително да инсталирам Windows 10 на моят EliteBook.

http://www.driverscape.com/manufacturers/hp/laptops-desktops/hp-elitebook-2570p/110 Тук има някакви драивери..............не знам дали ще станат,но пише че стават и за 10ката.

Инсталирах драйвера за безжичната,ще видим като му затворя капака и утре като го отворя дали ще има интернет.

О чудо на чудесата, взе че стана, след събуждане имам нет...Това, че не хваща добре всички мрежи и сигнала е слаб ще го преглътна за момента. :)

преди 12 минути, Me4oPyx написа:

О чудо на чудесата, взе че стана, след събуждане имам нет...Това, че не хваща добре всички мрежи и сигнала е слаб ще го преглътна за момента. :)

Гледам,че за въпросната карта  Centrino(R) Advanced-N 6205 има няколко версии драивери,та може да пробваш с кой ще работи най-добре.......:)

Извинете ме, че не следя темата и може да съм пропуснал решението(или липсата му)...все още съм на 8.1. Едни приятели ползват 10ка на лаптоп Vaio и ме помолиха да им сложа Teamviewer. Дава ми грешка NSIS    Error launching installer. Малко помощ за мързеливия ще е супер:17:Благодаря!

Уиндоуса е 10 Pro 64-bit ъпгрейд от 8 и после reset. Teamviewer 11 свален от тяхната страница. Принципно диска на лаптопа има проблем, но всичко друго работи и се инсталира без проблем.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.