Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 51 минути, vanci написа:

Адаш може да ми се сърдят по - висшите от форума ама, събери всички драйвери от сайта на производителя на диск или флашка. Преинсталирай ОС като форматираш и изтриеш всички дялове, като когато си ъпгрейдвал от (7или8/8.1) е важно дали си ъпгрейднал до про или хоум версия, също дали е била 32 или 64 битова, избери точната версия на ОС и инсталирай на чисто. Аз с малко магия съм ъпгрейтнал от 8.1 до 10 хоум и от 8 про до 10 про, като след това си инсталирах 10 про на чисто, ама ядец искаше ми да го купя от магазина, дадох да го купя иии о чудо рестартира се и беше вече активиран. После инсталирах на чисто 10 хоум, активиран си беше, ама влизам в магазина и оферта за надграждане до 10 про 384 лева, давам ок да го закупя, замисли се, рестартира се сам и пак 10 про, говоря за лаптоп със ССД диск, но важното е че съм ъпгрейдвал от 64 битова ОС и след това съм инсталирал пак 64 битова. Мисълта ми е да не би да инсталираш неподходяща версия на ОС , тоест версия до която не си ъпгрейдвал?

От  64 битова ОС съм ъпгреитнал.Нещо с драиверите не се спогажда,за сега се закрепи не ми показва син картон:)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 10 минути, ivan1975 написа:

От  64 битова ОС съм ъпгреитнал.Нещо с драиверите не се спогажда,за сега се закрепи не ми показва син картон:)

Но до Хоум или Про версията и Хоум или Про версия си инсталирал?

преди 17 минути, vanci написа:

Но до Хоум или Про версията и Хоум или Про версия си инсталирал?

От вин 7 про до 10 про.

на 6/22/2016 в 12:24, Me4oPyx написа:

Почва да ме влудява тая драма с уифито.Племеничката и тя постоянно се оплаква, че и се губи сигнала.Май няма да я бъде тая десятка...

Аз имах преди време проблем с Wifi-то, като след един ъпдейт, то спря да работи и 10-ката ме накара  да сложа кабела. :D

преди 6 часа, Евгени Симеонов написа:

Аз имах преди време проблем с Wifi-то, като след един ъпдейт, то спря да работи и 10-ката ме накара  да сложа кабела. :D

Първите издания на Win10 имаха проблеми с Wifi, Internet Connection Sharing.

Аз съм пуснал да надгражда от 8.1,обаче интернета ми е на флашка и се чудя да ли  до крайния срок ще може да приключи:min07:

преди 15 минути, дръндю написа:

ти веднъж не го ли надгради от 7 на 10 ...ъ-ъ-ъ..тогава не получи ли активация?

Надградих от 7 но ми се прееба твърдия диск.Смених диска и инсталирах на чисто но не иска да се активира,и сложих 8.1 сега се опитвам да надградя с тая флашка понеже нямам друга опция за интернет но няма да стане като гледам как се влачи:)

При все, че майкрософт се опитват всячески да накарат хората, да минат на 10, а на теб ти се казва - не става....според мен, не си тормози харда излишно;)

Редактирано от firestarter (преглед на промените)

Постоянно ме информира да ъпдейтвам и аз все  отказвам  и сега като реших - не ставало. Но едва ли е от хардът, или ..... знам ли. Да си трая казваш.Понеже ми се налага преинсталация на Windowsa  с който съм в моментът и се замислих дали да не пробвам направо с 10.

Под "тормоз" на харда, имах в предвид цялото това триене и писане покрай новата инсталация. Принципно, с този процесор ще можеш да го подкараш, но как ще върви е отделен въпрос. Аз го тествам в момента на един по-старичък хардуер(двуядрен процесор на лаптоп) и не ми харесва особено.... лагва ми някак. Според мен - новото си иска ново.

Ясно ми е за новото,но е добре и  Microfoft да го знаят,а не при всеки ъпдейт да ми препоръчва новата ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА,а като реша да я приема ми съобщава ,че някак си нямало да стане. Би трябвало да го предвидят. Понеже подръжката е побликувана в официалният им сайт. Поздрави от мене. Аз тъй или иначе ми се налага преинсталация и ще преценя дали да на направя една гимнастика с Win 10 или направо да си преинсталирам Windows 7 Ultimate (64 bit) .Ядове само.  Поздрави от мен.

Между другото разгледах из форумите за аналогичен на моят проблем (not supported CMPXCHG16b) и се оказа,че е доста срещан .Срещнах дори случай при intel i3,което е абсурдно (според мен ). Една от теориите е,че безплатните надграждания са по-взискателни,и някои са успели да игнорират проблемът като го инсталират "на чисто" - каквото и да значи това .

Някой би ли споделил впечатление ?!?

Редактирано от Deimosss (преглед на промените)

Ново издание - 14379:

Spoiler

Improvements and fixes for PC

• We fixed an issue where the size of the Credential UI might not be big enough to display the contents on a PC with High DPI.
  • We fixed an issue where Action Center might crash after dismissing a large number of notifications.
  • We fixed an issue where Centennial app launches from Start or Cortana wouldn’t count towards those apps bubbling up in Start’s “Most used” list.
  • We fixed an issue where no note would have keyboard focus after minimizing then reopening the Sticky Notes app.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Един леко тъп въпрос ще надграждам от 8 на 10 обаче ползвам ограничен нет,Сега се изтегля 10 почти е приключил остават около 20 % да се изтегли.Та въпроса ми е ще може ли да се надгради или да го спирам??

Вчера дадох 340 пари за тази пикня... цяла сутрин се чудя какво става - инсталирах го и след единственото което инсталирах беше хром... Колкото и сървиси да му спирам на това франкенщайново изпълнение пак не може да падне под 2.8 ГБ използвана памет и под 65% процесор. Давам му 2 часа преди да надена флашката с убунтуто... Ми и идва с некви уиндоус дифендери и файърлоли и кофа с простотии... Натискам cntr+shift+esc и чакам 20 секунди да се зареди таск манагера :no-no: Да не говорим, че има несъответствие между мониторинга на wifi и реалния ми трафик на нета... Леко съм прост първо да не сложа нещо от замунда на виртуална! И за капак end task на edge или квато е там тая трагикомична пародия единия път отне 3-4 мин... 'kill' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. допълва агонията :D

Аз нощес 2 пъти го инсталирах, докато се усетя, че проблемът най-вероятно е в имиджа и така се оказа - не искаше да си инсталира dnf3. Изтеглих за пореден път esd имиджа и стана. E, не е по неговата. Сега е на писта.

Реших да му дам шанс на тоя джам. Първо се пробвах с ъпдейт агент-а и зацикли на 99% на инсталацията. Да, чаках го 3-4 часа и му теглих една  €§€§€§*. След няколко дена викам, абе миналия път пробвах с Windows upgrade тулчето и след 2 команди за спиране на Windows ъпдейт сървиса и 5-6 часа, накрая го подкарах.  Нормално кара. Не виждам разлика от 7-цата. Ето ми чарковете:

5df808b2168fdcbd.png

От 1-ви август windows ще пуска голям ъпдейт - "anniversay update", който за мое най-голямо съжаление ще иска потребителя да има минимум 2 GB RAM, за да върви гладко... :(

Нямам думи!!! И сега какво да правя като нетбука ми Asus Eee PC 1001PX има само 1 GB...

Нямам пари за нов, а и не ми се инвестира допълнително за RAM памет в тази играчка, която иначе досега си изпълняваше достойно службицата...

Редактирано от Бай Хой (преглед на промените)

Нищо не пипам и не спирам, даже си активирах кортана да си лафим.Имах проблем с уифито, но съфорумници тук ми помогнаха и вече нямам ядове.Яде яко рам ама тя е затова да се ползва.Не забива не цикли, не усещам кога се ъпдейтва, само като ме подкани да рестартирам знам че се е инсталирал ъпдейт.Ето и мойто джелезо:

rgh1467557377f.png

преди 3 минути, Бай Хой написа:

не ми се инвестира допълнително за RAM памет

Ти и да искаш, не можеш - паметта е запоена на дъното.
издание 14379 се държи прилично при мен.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 минути, ExaFlop написа:

издание 14379 се държи прилично при мен.

Благодаря за отговора! Дали ще имам проблеми с новия ГОЛЯМ ъпдейт?

преди 10 минути, ExaFlop написа:

Определено е споена...

На този модел може да се сложи up to 2 GB RAM!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.