Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 38 минути, ExaFlop написа:

А, че той, Лондра отдавна прилича на африканска колкония

Упсм дан с обидят индо-пакистанците, че съм ги пропуснал - не съм.

Тях и да ги пропускаш, и не - те вече са от местното население. Добави и китайци, и още 20-ита етноса и картинката се оформя.

В Лондона - града голяма се говорат около 300 езика.

преди 42 минути, サムライオートバイ написа:

Хакинтош? Чувал съм и се замислям но не знам как да разцепя SSD-то и какви дялови да му правя за Linux на един дял, хакинтош на втори дял, почти легалния ми уиндос 7 на трети и 4 ти за файлове и "филми". Само 250ГБ е или 256 ще излъжа. 850Ево но не е про

Ама май само си чувал. Я пробвай и да видим дали ще си помислиш за втори път.

Как за Линукс - 1 дял ?  ...

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Здравейте с риск да се повторя ама ми писна вече,как да забраня да ми инсталира автоматично AMD Catalist Control Center.И преди съм питал всичко съм направил, забранил съм да ми обновява драйверите и как го прави просто не ми е ясно.И като го инсталира не мога да си настройвам яркоста на дисплея.Трябва да деинсталирам и да сложа по стар драйвер за да е всичко наред.Някакви предложения от къде да спра тая гад да се инсталира:ohmy:

Вярно, че питаш за N-ти път.

Control Panel -> Devices and Printers-> десен клик по иконата на компютъра/лаптопа и избери Device installation settings -> No ->Save settings

преди 15 минути, ExaFlop написа:

Вярно, че питаш за N-ти път.

Control Panel -> Devices and Printers-> десен клик по иконата на компютъра/лаптопа и избери Device installation settings -> No ->Save settings

Това е направено,даже има и една програма дето крие това където не искаш да се инсталира,и там съм го скрил.И след 3 или 4 дена хоп и го инсталира:ohmy:

gpedit-prevent-driver-installation-600x3

Computer Configuration > Administrative Templates > System > Device Installation > Device Installation

Prevent Installation of Devices not described by other policy settings > Enable > Apply / OK

Или с помощта на Show or Hide Updates Troubleshooter

Windows-10-Hide-Updates-List.png?b34c28 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 3 минути, ExaFlop написа:

gpedit-prevent-driver-installation-600x3

Computer Configuration > Administrative Templates > System > Device Installation > Device Installation

Prevent Installation of Devices not described by other policy settings - Enable -> Apply / OK

Мерси ще го пробвам и това,да видиме кво ще стане:)

преди 19 часа, ExaFlop написа:

А да се сещаш, че може да провери лиценза ти и без да се вписва в операционната ти система и без да е необходимо да рови в съдържанието на машината ти.

Ами нали ще му кажа че ползвам линукс ! Какви лицензи ще ми търси тогава?

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

И как ще откажеш на полицейски служител изискваната проверка? Че ми е мн. интересно какви ще бъдат последствията, особено в сегашното международно положение?

Дали няма ти да си на нара, а лаптопът - разкостен.

преди 2 минути, ExaFlop написа:

И как ще откажеш на полицейски служител изискваната проверка? Че ми е мн. интересно какви ще бъдат последствията, особено в сегашното международно положение?

Много просто, като гражданин си знам правата и няма да се подам на полицейски произвол.
Лаптопа може и да е разкостен но аз няма да съм на нара за това че отказвам съдействие.
Няма закон който да те задължи или подведе под отговорност че не си даваш паролата за достъп.
Те всъщност за какво са тия пароли щом като могат да те задължат да я дадеш ?

преди 47 минути, ExaFlop написа:

Първо - не е въпроса да отказваш проверка, а служителя да реши, че трябва да я прави.

Както казах - тук над 90% от машините (без значение - десктоп, лаптор, таблет, телефон, ТВ ...) се продават с инсталирана ОС с ОЕМ лиценз. Във физическите търговски обекти - на практика 100%. Средностатистическия англичанин понятието индивидуално инсталиране/преинсталиране на ОС му е чуждо - звучи му като "Денят на независимостта" или нещо подобно. На граничен пункт много по-вероятно е да те проверяват за недекларирани пари, алкохол, тютюневи изделия (демек - акцизни стоки) или други подобни. 1000 пъти по сигурно е, че си изгорял с автомобил с БГ регистрация (ако си резидент), отколкото за пиратски софтуер.

Ама ти ако си карък - могат да те арестуват и по по-глупав повод - снимки под полите на дамите или прекалено заглеждане по дечурлига.

Пародията е там че в сайта в едно от правилата е написано за забраняването на разпространение на пиратски софтуер а 95% от потребителите които влизат в сайта са с пиратско копие на Уиндос и само ревът за проблеми.

До 29 има примоция за получаване на легален Уиндос 10 безплатно.Та много хора ще се възползват,и за това ще намалеят процентите на пиратски Уиндос :emoji_smiley-12:

преди 2 минути, ivan1975 написа:

До 29 има примоция за получаване на легален Уиндос 10 безплатно.Та много хора ще се възползват,и за това ще намалеят процентите на пиратски Уиндос :emoji_smiley-12:

Това не е точно така - ако нелицензирано си използвал Уиндоус 7/8.1 и в последствие надградиш до Уиндоус 10 - това не те прави изряден. Това не е индулгенция. Просто при получаване на ъпгрейта не се прави верификация на ОС.

Ти пак си нарушител - стига да им влезеш в полезрението.

Направо да се чудя дали да надградя седмицата до 10 и да ползвам пак полулегален Уиндос. При всички положения не ми се дават 200+ лв за тази скапана ОС при положение че на линукс танковете вървят с 70+ fps а на уиндос никога съм нямал повече от 42-45 fps при еднакви настройки.

Важното е да работи добре,а дали е легален или полу нелегален изобщо не ми дреме:emoji_smiley-12:

Има теми за Линукс с които ще го докараш да изглежда като Уиндос 10 на външен вид, ако ти се занимава чак толкова.

преди 10 минути, サムライオートバイ написа:

Направо да се чудя дали да надградя седмицата до 10 и да ползвам пак полулегален Уиндос. При всички положения не ми се дават 200+ лв за тази скапана ОС при положение че на линукс танковете вървят с 70+ fps а на уиндос никога съм нямал повече от 42-45 fps при еднакви настройки.

Вземи един път (за винаги) да обясниш какво разбираш под това понятие?

Общата заблуда че ако регестрираш нелегален, кракнат, флашнат или общо взето с откраднат ключ от някъде Уиндос 7 и го надградиш до 10, с който даваш оооще по-големи възможности на всички корпорации да ти гледат компютъра и всичко в него ставаш легален едва ли не. Разбира се че си с нелегален софтуер, но уж си с легален. И трябва ли му всичко това на обикновенният потребител или всички са вече някакви супер пупер хакери, програмисти ала бил гей, стив джобс който си взе милиардите с протритите дънки и полото. Има толкова по-интересни личности, които са пробвали както за себе си така и за масата хора да допринесът с нещо, а всички масово пак се втурваме като ооофце към капана на тази корпорация майкософт. Кой с платен уиндос на ниска цена на запад кой с нелегален или скъп легален както у вас в българия.

Някой знае ли какво може да се очаква от новия ъпдейт, в деня на 29 Юли 2016 г.?

Говоря за Anniversary Update!

всички (вече)................и btw, погледни и долния цитат

при експеримент с ъпдейт

от 10240 на 10586 ...ъ-ъ-ъ... моят опит се оказа неуспешен

очаквам от новия ъпдейт да изреват много потребители на тази ОС и вероятно ще предпочетат изтегляне и инсталация на чисто

след версия 14393 не очаквам значителни промени и вероятно ...ъ-ъ-ъ... така се тълкува тук там, че последната ще е 14400

Дефинирай "неуспешен"

Що е, борят се хората за 393...393.3 >393.5, но и 14400 звучи по-добре (а и нищо чудно да дигнат с day-one-patch)

Между другото забелязвам че мобилната кортана "работи" на бг пазара, важи ли същото за десктоп? И под "работи" имам предвид търси, дава новини (за САЩ /на енглиш разбира се), слуша музиката - само гласовите не съм пробвал. На 13393.5 това, но е от предни версии

Ай да изкарват AU на iso че началото на август ще взимам новото самолет и ме чеше много......

Има чувствителна промяна в работата след 14293.5

По-напред писах и за начина на качване на двата ъпдейта върху 14293 САМО - 14293.3 и 14293.5.

Поне при мен на три машини мога да го потвърдя. Довечера ще потвърдя и за четвърта евентуално.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.