Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Dona казва, че 14393.10 е пуснат само за инсайдъри в бързия и бавния кръг през Windows Update..

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Да,за другите с нормални версии явно ще се ъпдейтва утре,те я пускат днес,но в повечето случай става така,че на практика обновяването става на другия ден.

преди 1 час, ExaFlop написа:

Упс, забравих да кажа - И съм тук :) 

Направи си проверка на системните файлове - щракни с десен бутон по старт менюто и избери Run as administrator. В черния прозорец напиши:
sfc /scannow

и натисни Enter.

Като завърши проверката, направи една снимка на прозореца и я покажи тук.

Готово! Сканирах. Ето и резултатите: 

Какво да правя, след като има корумпирани файлове?

Snimka ot skaniraneto na sistemnite failove.jpg

преди 8 минути, SouRCe написа:

Готово! Сканирах. Ето и резултатите: 

Какво да правя, след като има корумпирани файлове?

Изтегли на десктопа и стартирай с администраторски права файла:
http://www.majorgeeks.com/files/details/sfcfix.html

Подготви си и инсталатора на Windows 10, ако три го поиска инструментът, го постави в DVD или USB или монтирай iso файла.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Изтегли на десктопа и стартирай с администраторски права файла:
http://www.majorgeeks.com/files/details/sfcfix.html

Подготви си и инсталатора на Windows 10, ако три го поиска инструментът, го постави в DVD или USB.

За какъв инсталатор говориш? 

WIndows 10 ми е инсталиран, но аз не искам да преинсталирам, а да надградя до Anniversary Update. 

Няма ли начин как да стане това, защото иначе, ако ще преинсталирам, значи да си изтрия целия твърд  диск, защото имам проблеми с преинсталациите и ще трябва да го обединявам в един системен дял и да го разполовя отново, след това. Не става с преинсталация, ако това имаш на предвид!?

Даа, явно исотата от Wzor са инсайдърски:

win.png

Иначе работи без проблеми. Наистина, 7+ taskbar tweaker явно вече не е съвместим, но пък звуков драйвър, който на не-Redstone версията отказваше да работи, тук си пее идеално. На практика да ни е честит годишния ъпдейт и дано не ни създава много ядове в бъдеще! :)

Ами, щом с такъв тон ще си говорим - Windows 10 ти е инсталиран, но е счупен!!! И за да се ремонтира, МОЖЕ(което не значи, че ще) инструментът за ремонт да поиска инсталатора на Windows 10, от който да извлече и замени повредените файлове.

А ти прави, каквото искаш!

Моят компютър работи!

И нещо забавно, което забелязах - добавили са възможност за използване на инфрачервен порт, мислех, че е умряла вече тази технология:win2.png:

За протокола - нямам инфрачервено устройство и на по-старите версии не съм забелязвал такова меню.

Имаше го и преди директно в Control panel. И сега си е там. :) 

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Ами, щом с такъв тон ще си говорим - Windows 10 ти е инсталиран, но е счупен!!! И за да се ремонтира, МОЖЕ(което не значи, че ще) инструментът за ремонт да поиска инсталатора на Windows 10, от който да извлече и замени повредените файлове.

А ти прави, каквото искаш!

Моят компютър работи!

Не съм искал да ти прозвучи така, но просто ми са малко по-груби обноските последните дни, защото ми са изострени нервите за нещо, Съжалявам, че те обидих!

Възможно е, обаче аз чак сега виждам такова чудо в който и да е Windows - xp, vista, 7... и т.н. :D Разрових се във версия 1511 10586.494, но там не ми излиза никъде из контролния панел, нито при търсене в него. Може и на разлики в хардуера да се дължи де.

преди 13 минути, ЦПП написа:

разлики в хардуера

Най-вероятно е това причината.

преди 19 минути, SouRCe написа:

...

Като завърши работа инструментът ще създаде лог на десктопа SFCFix.txt - публикувай го тук

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Най-вероятно е това причината.

Като завърши работа инструментът ще създаде лог на десктопа SFCFix.txt - публикувай го тук

Да, но може ли да помоля да ми кажеш, откъде да си изтегля ISO файла. Пробвах от TechBench, но не се получи, защото сайта е извън строя в момента и го пише дори в помощния център на Microsoft, че сайта не работи. 

Дали с Media Creation Tool ще се получи? Става дума да се извклекат и заменят файловете, които са необходими. 

Имам 2 досадни "проблема" Единият е, че при изключване на компютъра се чува досаден звук за грешка, но грешка не излиза, но компютъра си се изключва. А другият ми "проблем" е че ши*аната лента на менюто се вижда винаги... Когато се пуска компютъра, когато гледам филм и прочие. Просто винаги си личат леко очертанията, което ме дразни много. Вярно че трябва да се загледаш ама знам че е там и ме дразни. Ааа, също така и си пускам компютъра с натискане примерно на space ?!? Не съм разрешил подобна простотия от BIOS, а лампичката на компютъра мига все едно е заспал, или е в хибернация. bs.com...

преди 2 минути, m0nss7erKill написа:

Имам 2 досадни "проблема" Единият е, че при изключване на компютъра се чува досаден звук за грешка, но грешка не излиза, но компютъра си се изключва. А другият ми "проблем" е че ши*аната лента на менюто се вижда винаги... Когато се пуска компютъра, когато гледам филм и прочие. Просто винаги си личат леко очертанията, което ме дразни много. Вярно че трябва да се загледаш ама знам че е там и ме дразни. Ааа, също така и си пускам компютъра с натискане примерно на space ?!? Не съм разрешил подобна простотия от BIOS, а лампичката на компютъра мига все едно е заспал, или е в хибернация. bs.com...

Последното се дължи на новото т.нар. "хибридно изключване" - полуизключване-полухибернация. Ако искаш да го изключваш нормално (като 7 и надолу), отиди в контролен панел, хардуер и звук, опции на захранването, отляво цъкни върху "Изберете какво да правят бутоните за захранването", след това горе върху "Промяна на настройки, които в момента не са на разположение" и после махаш това тикче:

win.png

За да видиш каква грешка дава при изключване, влез в контролен панел, система и защита, защита и поддръжка, разтягаш менюто поддръжка и избираш това: 

win2.png

Грешките излизат отдолу:

win3.png

Безплатно надграждане за хората с ограничена функционалност:
https://www.microsoft.com/ru-ru/accessibility/windows10upgrade

WZor Retweeted Tom Warren

Windows 10 Anniversary Update станет доступен в 20:00 по Московскому времени ...

Едит: Сега установих, че в предното издание (14393.5) неработещото скриване на лентата със задачи при отваряне на джам на цял екран сега работи.

преди 1 минута, SouRCe написа:

Някой знае ли откъде мога да си изтегля ISO образ на Windows 10?

С media creation tool на майкрософт можеш да си изтеглиш ISO-то и да си го запишеш на каквото си искаш. А можеш направо с него да си направиш boot-ваща флашка примерно 

преди 2 минути, SouRCe написа:

Някой знае ли откъде мога да си изтегля ISO образ на Windows 10?

преди 1 час, VipKokata написа:

Добре де, след толкова години, не научихте ли че нещата се случват по хамериканската часова зона (най-вече тихоокеанската, по-рядко източното крайбрежие), ми 2 страници си чешете топките що няма ъпдейт?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.