Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Все едно чета мнение на потребител на Windows XP при срещата му с Windows 7.

Все едно чета мнение на потребител, който не знае за какво говори. Във всички версии на Windows до Windows 8.1 може да се спират автоматичните обновявания, за да не товарят бавна или мобилна връзка или защото просто не желае потребителят да ги инсталира при излизането им, а на определени интервали - така се обновяват компютрите в големи предприятия.
OneDrive е недоразумение, поради което един клиент изгуби снимки. Локално останаха само миниатюри.
Липсата на адекватно старт меню с възможност за адаптация и персонализация по личен вкус е огромен минус. Казали са, че в него ще се гледат ВСИЧКИ програми и толкова. Аз НЕ искам ВСИЧКИ програми, икам каквото на мен ми харесва.
Писнало ми е от папагалчета, които само повтарят колко е хубаво след другите и как коментаторите с негативни коментари нищо не разбират. Имам достатъчно опит, за да бъде мнението ми квалитетно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

- Харесва ли ти Windows 10?
- Не!
- Ами не я ползвай! Напиши отзив на Microsoft!...

преди 58 минути, simtech написа:

Скапаните мрежови профили, калпавото меню с последно добавени приложения, които не можеш да скриеш - аз искам да излизат само които аз си харесам и да си го сортирам менюто какво да показва - катастрофа.
OneDrive - недомислица. На една система one drive-а беше запаметил част от снимките в облака, а след това взел че спрял да работи. Вграденото антивирусно приложение товари ненормално много - 100% CPU и циклене по харддиска.
Не те знам на 16 години какво толкова деловодство водиш, какви събития в календар и подобни.

Всеки със вкуса си. На мен ми харесва, че ми показва "Последно добавени" и "Най-използвани". Но наистина Microsoft трябваше да оставят възможност за по-голяма персонализация. Точно пък OneDrive те уведомява за всичко. На тази една система със сигурност в статус лентата OneDrive е имал x по някаква причина. Може и мястото му да е свършило от толкова много снимки. Не се знае какво е пипал този човек. Така, че не дей да оплюваш OneDrive. За антивирусния шит на Microsoft съм съгласен с теб. Календара ми показва кой има рожден ден, празници и напомняния. 

Както казах всичко се синхронизира с телефона ми и е супер удобно. 

преди 15 минути, VipKokata написа:

...Не се знае какво е пипал този човек. Така, че не дей да оплюваш OneDrive. За антивирусния шит на Microsoft съм съгласен с теб. Календара ми показва кой има рожден ден, празници и напомняния... Както казах всичко се синхронизира с телефона ми и е супер удобно. 

А със Скайнет и ЦРУ синхронизира ли се? Също както и фотографиите в One drive? Нищо не е важно, освен че не те пита при инсталацията дали да го пусне като услуга или не - неее, то въобще не те пита искаш ли one drive или windows defender.
А ако не можеш на 16 години да запомниш 5 рождени дни на кръст, то те е хванала склерозата много рано и на 60 няма да си помниш дори и името.
За оне дриве е факт, че останаха само миниатюри на половината снимки и няма достъп до тях. Евала, микромеки.

преди 14 минути, simtech написа:

А със Скайнет и ЦРУ синхронизира ли се? Също както и фотографиите в One drive? Нищо не е важно, освен че не те пита при инсталацията дали да го пусне като услуга или не - неее, то въобще не те пита искаш ли one drive или windows defender.
А ако не можеш на 16 години да запомниш 5 рождени дни на кръст, то те е хванала склерозата много рано и на 60 няма да си помниш дори и името.
За оне дриве е факт, че останаха само миниатюри на половината снимки и няма достъп до тях. Евала, микромеки.

Накрая на инсталацията има опция да изключиш onedrive не сте ли я вижда ли?

преди 7 минути, simtech написа:

Ама като почнете с тия филми, направо ме побърквате. Спрете си телевизията, интернета, заковете си прозорците, сложете си шапки от фолио и използвайте пощенски гълъби като не искате да ви следят. Не искат да ги следят ама имат регистрации по разни социални медии, използват интернет и "смарт" телефони. Еми няма как да стане това. Ако не искаш да те "следят" отивай да живееш в пещера с шапка от алуминиево фолио (въпреки че аз не бих имал нещо против да живея в пещера. Лятото ще ми е прохладно, зимата ще ми е топло, ама пък тая влага май няма да ми хареса много) Аз например не мога да помня (може би и не искам) рожденни дни, телефонни номера и куп други глупости. След като има начин да бъде съхранено и да ме уведоми или да го намеря във всеки удобен момент, защо да не го използвам ? Знам рожденните дни на примерно 10 човека, но на родителите си рожденните дни не ги знам например.  Както каза котката, не се знае въпросния собственик на тази КС, за да му/ти изтрие половината снимки. 

преди 20 минути, simtech написа:

А със Скайнет и ЦРУ синхронизира ли се? Също както и фотографиите в One drive? ...

Пичове - ай стига с параноята. Да беше само следенето на Уиндоус - да кажеш махам го и всичко си е като ... 18 век. Споко - вие още сте в 19-и. Ще поживеете,у и ако се замислите - следят ви (кой уж за хубаво, кой - не толкова) отвсякъде.

Профили - в Гугъл, Сурат тефтер, пощи, блогове, Скайп, Вайбър, Уатс ап, клиентски карти от магазини, кредитни и дебитни, регистрации тук и там, GP-та и болници, пръстов отпечатък, гласов отпечатък, биометрия, пазаруване през сайтове ... мога да изброявам до утре. Това го има повече при нас - но ще дойде и при вас.

А Уиндоус ... (в момента) не ме кефи - сори Бил.

Тази актуализация ми глътна 7 гб,такова чудо не бях виждал:(.Гледам,че има и папка windows old,предполагам,че ако не смятам да се връщам на предната версия е безопасно да я изтрия.

преди 16 минути, Слави Маринов написа:

Тази актуализация ми глътна 7 гб,такова чудо не бях виждал:(.Гледам,че има и папка windows old,предполагам,че ако не смятам да се връщам на предната версия е безопасно да я изтрия.

Да, но е най-добре да използваш инструмента за почистване на дискове. Избираш C, когато зареди, избираш да чисти системни файлове и там ще ти излязат неща от сорта да почисти Windows ъпдейт, предишни инсталации на Windows и т.н. Дори на всичко да сложиш отметки, няма да имаш проблеми със системата.

След почистването имам с 2 гб повече място отколкото преди,сега заема 13 и нещо гб,преди беше 15 и нещо гб,даже са го и смалили:ohmy:Ако не друго поне това трябва да им се признае,че сравнено с предните версии(особено със 7цата) тоя  уйндоус има хем повече неща и възможности,хем заема и доста по-малко място.

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

След почистването имам с 2 гб повече място отколкото преди,сега заема 13 и нещо гб,преди беше 15 и нещо гб,даже са го и смалили:ohmy:Ако не друго поне това трябва да им се признае,че сравнено с предните версии(особено със 7цата) тоя  уйндоус има хем повече неща и възможности,хем заема и доста по-малко място.

Ако направят виртуалните работни плотове по-функционални, настройките да са на едно място и да не може да се хакне и да трябва да се плати, но пък да не следи и анализира всичко, което правиш на компютъра, ще е перфектната ОС. Дори само с последното бих се задоволил, все пак ресурсите на компютърът ми са, за да ги използвам аз.

преди 49 минути, Слави Маринов написа:

хем заема и доста по-малко място.

Ако използваш Compact Mode ще е още по-малко.

преди 3 часа, ЦПП написа:

Продължава неконсистентността и неинтуитивността на интерфейса. Я пробвайте да промените смяната на езика да става с контрол и шифт.

Това си работи:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Toggle]
"Hotkey"="2"
"Language Hotkey"="2"
"Layout Hotkey"="1"

или от настройките на езиците:
Change language bar hot keys:
lng1T2qQgdv.png

lng2yzzpgr4.png

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

току-що, ExaFlop написа:

Ако използваш Compact Mode ще е още по-малко.

Това си работи:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Toggle]
"Hotkey"="2"
"Language Hotkey"="2"
"Layout Hotkey"="1"

или от настройките на езиците:
Change language bar hot keys:
lng1T2qQgdv.png

lng2yzzpgr4.png

Така е, съгласен съм, че си е напълно възможно. Идеята ми беше, че в 7 се достъпваше чрез второ копче върху езиковата лента, после меню за бутоните и накрая да ги променяш (ако помня точно), в 8 малко го позабутаха на 2-3 клика повече, обаче 10 надмина и най-смелите ми очаквания - второ копче върху езика, отваря модерните настройки, цъкаш да влезе в разширени настройки и ти показва менюто за час, език и регион. Избира се език, после там друг бутон разширени настройки, в тях пък вече се цъка пак върху надпис за промяна на копчетата и воала... появява се прозорецът от последната снимка. А пък аз си мислех, че в линукс е неоткриваема (за начинаещ потребител) тази настройка...

преди 56 минути, Слави Маринов написа:

хем заема и доста по-малко място

Ако ползваш Compact Mode ще е още по-малко.

преди 40 минути, ЦПП написа:

Ако направят виртуалните работни плотове по-функционални, настройките да са на едно място и да не може да се хакне и да трябва да се плати, но пък да не следи и анализира всичко, което правиш на компютъра, ще е перфектната ОС. Дори само с последното бих се задоволил, все пак ресурсите на компютърът ми са, за да ги използвам аз.

Аз точно и поради това съм я сложил и съм се възползвал пълноценно от безплатното предложение,понеже съм господин никой и едва ли представлявам интерес за някого,пък и нямам някакви таини и не работя с конфиденциална информация,та за мен найстина е безплатна..............но следенето и събирането на инфо по този нагъл начин ме дразни.Има много хора и организации обаче,които биха представлявали интерес и които работяс с много конфиденциална и дори секретна информация(нямам предвид нелегална или незаконна) и поради тази причина не приемам това тотално и безцеремонно навлизане в личното пространство.Плюс това имам чувството ,че днес е възможно да се хакне почти всичко,включително и цялата тази събрана информация и данни и тогава не се знае къде може да попадне и как да се използва всичко това.

преди 2 минути, ЦПП написа:

Така е,...

Да, сега броих - 4 клика до първия показан по-горе шот.

преди 2 минути, Слави Маринов написа:

Аз точно и поради това съм я сложил и съм се възползвал пълноценно от безплатното предложение,понеже съм господин никой и едва ли представлявам интерес за някого,пък и нямам някакви таини и не работя с конфиденциална информация,та за мен найстина е безплатна..............но следенето и събирането на инфо по този нагъл начин ме дразни.Има много хора и организации обаче,които биха представлявали интерес и които работяс с много конфиденциална и дори секретна информация(нямам предвид нелегална или незаконна) и поради тази причина не приемам това тотално и безцеремонно навлизане в личното пространство.Плюс това имам чувството ,че днес е възможно да се хакне почти всичко,включително и цялата тази събрана информация и данни и тогава не се знае къде може да попадне и как да се използва всичко това.

Освен това днес си господин никой, утре ставаш някой и... си уязвим. :D Както и да е, тук вече отиваме в  офтопика, затова за финал на тази тема ще споделя един текст за кандидат-президент, история и за това защо трябва обществото да е по-сплотено по отношение на външни влияния - http://www.bgnes.com/bez-filtyr/bez-filtyr/4448466/ . Хубав ден на всички, спирам да се пенявя. :D

За мен  важното е една ос да работи стабилно а за останалите неща е въпрос на време да се свикне 

Като не ти се клика, ползваш ключове в регистратурата. Тогава става с един клик(или двоен клик) добавят се нучните ключове и всичко ти е наастроено. :)

Или още по-мързеливо е като се добавят от файл autounattend, секция [First Logon]

преди 33 минути, ExaFlop написа:

Ако ползваш Compact Mode ще е още по-малко.

Ми аз направих проверка през командния прозорец и се оказа,че съм в Compact Mode,без аз да съм го правил..............сигурно е така по подразбиране.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Проблемът е, че в реално време може да декомпресира в паметта, а това е един допълнително работеш процес, поддържащ понякога сравнително висок процесорен ресурс.

Хубавото е, че заема малко памет и е добре за дискове с малко пространство и SSD, че прави малък отпечатък върху диска(клетките на паметта на диска).

преди 11 часа, simtech написа:

Аз няма какво да крия Бе. Не правя далавери и незаконни работи. Бърка ме като се синхронизира със Скайнет и ЦРУ (най-много да видят голите снимки на някоя мацка от моя компютър). Моето общество не е от 5 човека, като твоето. За OneDrive няма да коментирам, защото във твоя човек е бил проблема.   

преди 13 минути, ExaFlop написа:

Като не ти се клика, ползваш ключове в регистратурата. Тогава става с един клик(или двоен клик) добавят се нучните ключове и всичко ти е наастроено. :)

Или още по-мързеливо е като се добавят от файл autounattend, секция [First Logon]

Виж, това за смяната на езика беше само за пример, не се хващай за него.

Spoiler

Радвам се за всички вас, които сте доволни от системата и нямате проблем с нея. За момента гледам на 10 със смесени чувства, защото от една страна е по-усъвършенствана система, но пък от друга налага един модел на отношение към потребителя, личните му данни и компютърът като цяло, който не ми харесва. Явно обаче това е цената, която всички ще платим, заради високото ниво на неплащане на продукта. Естествено, плащаме си и защото сме позволили да се стигне до тук. Дори и след скандалът с данните, предоставени от Сноудън. Сигурно и аз ще мина на 10, все по някакъв начин и на мен ще ми се наложи. Докато обаче с огромно удоволствие и вълнение преди години проверявах редовно в Гугъл как върви разработката на 7 и проверявах дали са качили нов билд, 10 (макар и по-добра) ме плаши и не ми вдъхва доверие, камо ли да я харесвам. Може това да се дължи и на факта, че не използвам системата легално и това все ме притеснява, но просто вече предпочитам модела на 7 - плащаш, легален си, не те следят (поне от Микромек). Традиционалист съм и държа това, което на машината ми да си е мое, а единственият начин за достъп до интернет да е през браузър, чат програма и др. подобни. А не абсолютно цялата система да е рекламна и наблюдателна площадка.

Хубави време бяха... но явно отминаха безвъзвратно.

Довечера ще се върна на 10 и... ще се опитам да го харесам. Тук повече обаче няма да се върна и няма да се опитам да харесам някои хора. bobi iordanov, лягай си.

Няма начин да няма начин нещо да се направи. Важното е да знаеш или да попаднеш на вярното решение. :) 
Не забравяй все пак, че това е нова ОС в процес на доработка. Win XP (SP0 - SP3) и Win 7(SP0-SP1) колко години ги облагородяваха?
Спокоен ден ти пожелавам!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.