Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 5 минути, Eclipse2G написа:

Щото Windows нямаше да е толкова ползван и известен. Колко души в БГ мислиш, че ще дадат 100-200 долара за джам?

Много, много малко. Има някои които без пари не го искат, какво остава да си платят :D

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

То подозирам,че и в самите активатори майкрософт има пръст,иначе не виждам как една затворена система се лъже толкова лесно,просто използват и тях за целите си.Очаквам  накрая WikiLeaks да обяват и,че уйндоус 10 в крайна сметка е поръчана от цру,за да им е по-лесно и да не се занимават със задни врати,вируси и т.н.

преди 7 минути, mkfs.ext4 написа:

Много, много малко. Има някои които без пари не го искат, какво остава да си платят :D

Да, такива като тебе и Мозо съществуват. :P Въпреки това, 7цата ми върви мазно на стария лаптоп, за разлика от линукса.

Някой ще напише ли вече нещо конкретно? Последните 10 страници 5 човека, линукс потребители, вият като оплаквачки. Аре поспрете се малко!
Някой, ако е с проблем, ще му се разводни питането във вашите постове. 
Преливате от пусто в празно

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Остави ги те са наркобарони и сега умуват как да направят така за да не ги следят:giggle1:

имам проблем с chkdsk  за дял С:
не сработва по известния на всички начин
тъй де, не ще да захапе

58f22ea48adb3_Bitmap.jpg.b04ff5b57b5ad6f4f2fba21017ad2c3d.jpg

след  рестарт би трябвало да сработи, но неще
зарежда си нормално операционната система

ps

версия 1703

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, ExaFlop написа:

Някой ще напише ли вече нещо конкретно? Последните 10 страници 5 човека, линукс потребители, вият като оплаквачки. Аре поспрете се малко!
Някой, ако е с проблем, ще му се разводни питането във вашите постове. 
Преливате от пусто в празно

Пробвах Creators update и мисля, че е най-добрият досега. Което не означава, че Windows е станал добра ОС. Дори не са тръгнали по правия път. За мен това си остава МакДоналдс на операционните системи. Ноо, кой съм аз, нали така? Нека тогава по-големите говорят:

http://www.theverge.com/2017/2/21/14682256/microsoft-windows-10-eu-privacy-concerns

http://www.computerweekly.com/news/450416379/Anti-trust-complaints-target-Microsoft-in-the-European-Union

http://www.hotrecentnews.com/news/europe-too-dependent-on-microsoft/23858

Най-вероятно ще стане като с браузърите - колко продължи животът на актуализацията за избор на браузър за EU локацията?

преди 1 час, дръндю написа:

имам проблем с chkdsk  за дял С:
не сработва по известния на всички начин
тъй де, не ще да захапе

58f22ea48adb3_Bitmap.jpg.b04ff5b57b5ad6f4f2fba21017ad2c3d.jpg

след  рестарт би трябвало да сработи, но неще
зарежда си нормално операционната система

ps

версия 1703

Съвсем нормално е това, което е изписано. Ще е проблем, ако при рестарт не започне проверка.
Пробвай да направиш проверка без ключовете (след като рестартираш) - chkdsk c:

Едно мнение на сисадмин за 1703:
https://habrahabr.ru/company/microsoft/blog/326234/

преди 37 минути, ExaFlop написа:

Съвсем нормално е това, което е изписано. Ще е проблем, ако при рестарт не започне проверка.
Пробвай да направиш проверка без ключовете (след като рестартираш) - chkdsk c:

тъй де, аз това казвам, не започва проверка, а прави нормално зареждане,

а това  работи в конзолата -chkdsk c: - като минава само трите етапа на проверка
и горе в линка не видях някой да се оплаква от такъв проблем

за други дялове няма проблеми с chkdsk  /f /r

преди 11 минути, ExaFlop написа:

Пробвай пак - да не е имало и друга задача планирана.

днес цял ден си играя с това, не става и това е
чудя се, дали да не направя една преинсталация за двайсетина минути и да пробвам...ъ-ъ-ъ...тъй де, ако не може да се намери решение на проблема

Че работи добре 10ката с новия ъпгрейд-работи,но забелязах в таск менажера,че процесите сага варират между 90 и 100,по-рано винаги са били между 50 и 60,какво е това драстично увеличение?

на 19.03.2017 г. в 21:59, дръндю написа:

58cee56d4a390_Bitmap.thumb.jpg.81f7d773a12c82ddb35c39598e4f019d.jpg

А така дрънди. Почисти регистъра с RegOrganizer! Щи намери две хиляди проблема и при чисто нов уиндоус.

Изброих 62 servicehost

Някой има ли идея как да хвана като събитие (за задействане на задача в Task Scheduler) инсталирането на нов билд?

Пример - свалил се е нов, чака да се инсталира извън active hours, искам компютърът след като си се включи през нощта и си инсталира новия билд, да се приспи или изключи сам.

Гледах Event Viewer, там в Windows > System има Source WindowsUpdateClient, но ID-тата май са едни и същи за инсталиран какъвто и да е ъпдейт (отделно приложение, дефиниции за Defender или цял билд на Windows).

Просто му укажи време за заспиване в power плана
След рестарта ще си заспи сам

преди 1 час, ExaFlop написа:

"Проблемът" не е, че не се събужда, за да инсталира обновлението - напротив, събужда се (обикновено вечер го оставям в Stand By, но мисля, че се е включвал и от Shut Down), инсталира го, но след това си остава включен.

Искам да постигна следното - при току-що инсталиран нов билд, ако часът е извън Active Hours и не съм си на компютъра, той да заспи или да се изключи.

Може би ще пробвам предложеното от @Aquaris, но донякъде ме притеснява, че може да си намеря компютъра изключен/заспал, когато съзнателно съм го оставил да върши нещо.

Мерси все пак.

Ще трябва да си поиграеш с разписанието на Update Orchestrator -  след като завърши работа, да стартира друга задача - заспиване:
https://blogs.msdn.microsoft.com/davethompson/2011/10/25/running-a-scheduled-task-after-another/

От това, което видях, следва след изпълнение на обновяването да заспи сам, без допълнителни команди, но на много неста това не се случва. И обичайните заподозрени са драйвъри
http://www.online-tech-tips.com/windows-10/windows-10-will-not-sleep/

преди 21 минути, ExaFlop написа:

Щетрябва да си поиграеш с разписанието на Update Orchestrator -  след като завърши работа, да стартира друга задача - заспиване:
https://blogs.msdn.microsoft.com/davethompson/2011/10/25/running-a-scheduled-task-after-another/

Мерси, ще пробвам.

На мен пък, след като ъпдейтнах до CU, ми изчезнаха всички Apps - а си ползвах калкулатора и времето. Какво ли не пробвах досега - не искат да се инсталират пак и това е - липсва някакъв Манифест... :ohmy:

Отделно, не мога да спра Defender-a  а предишния регистри хак. А пък като спря файъруола и ми свети една иконка с щитче в трея... :ohmy:

Малки, но дразнещи неща са това, а грам не ми се преинсталира...

Пробвай за calc в PowerShell стартиран с админски права:

Цитат

Get-AppxPackage -allusers *windowscalculator* | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Аз ползвам стария калкулатор

преди 8 минути, ExaFlop написа:

Пробвай в PowerShell стартиран с админски права:

Аз ползвам стария калкулатор

Това го опитах вече, но генерира грешка. Спрях антивирусната (KFA), фаъруола (Comodo) и CryptoPrevent - ефект никакъв. Самият Store също липсва... Чудя се дали да не създам нов User, да копирам приложенията от него в сегашния и тогава да ги регистрирам... 

Редактирано от zitrön (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.