Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 8 часа, StefanG написа:

Ето ти 2 екранни снимки на task manager-a.

На снимката най-голямо впечатление прави мозилката......добра е,то ти трябват 16 гб рам за браузъра,за да си спокоен:)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Eдно питане към знаещите:След последния голям ъпдейт и сканиране с Red Organizer ми дава,че има за почистване около 24 GB стари инст.файлове....да му дам ли разрешение?

Изпратено от моят G 2 с помощта на Tapatalk

преди 31 минути, Iliyan Nikolov написа:

Eдно питане към знаещите:След последния голям ъпдейт и сканиране с Red Organizer ми дава,че има за почистване около 24 GB стари инст.файлове....да му дам ли разрешение?

Изпратено от моят G 2 с помощта на Tapatalk

Е по-голямата част от тези гб е билета ти за връщане към предната версия,ако имаш проблеми,нещо не работи ,или просто искаш,а по-малка част са самите инсталационни файлове и отделно временни файлове и кеш на браузъра сигурно има.Ако всичко е ок можеш да ги изтриеш,но изчакай 2-3 дни............временните файлове и кеша на браузъра може и сега да ги махнеш.

Безплатните ъпгрейди до Win 10 за хора с ограничени възможности завършват на 31 декември 2017

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Интересното е, че Win10 си се лицензира и със съвсем нормалния ъпдейт, без да се налага да ползваш въпросната програма за хора с ограничени възможности , но това не се рекламира никъде.

на 31.10.2017 г. в 1:07, ExaFlop написа:

Безплатните ъпгрейди до Win 10 за хора с ограничени възможности завършват на 31 декември 2017

това как да го разбирам?
това значи ли, според теб, че след този срок, ако надградя от 7/8 на 10 със \sources\setupprep.exe, сървърът на микромеките, няма да ми активира десетката?

Най-вероятно. Както и с инструмента им MediaCreationTool, и с \sources\gatherosstate.exe
Но това се отнася за лиценза за хора с увреждания!

Един глупав въпрос: уиндоуса ми се активира на нов комп чрез "Windows is activated using your organization's activation service" това проблем ли е?

Питам защото ми е странно, изтеглих го от сайта на Майкрософт през лаптопа който има лицензиран уиндоус и като го инсталирах на другия комп не беше активиран и после след някакъв ъпдейт се активира по този начин това временен лиценз ли е някакъв?

Редактирано от GeorgiDG (преглед на промените)

преди 16 минути, GeorgiDG написа:

после след някакъв ъпдейт се активира по този начин това временен лиценз ли е някакъв?

напиши в PS или в CMD конзолата
slmgr /xpr

натисни ентър и ще разбереш срочна или перманентна активация е

Голямо мрънкане и плач за нещо /активацията/, което има 3 елементарни решения:

- покупка на лиценз

- активация с "подръчни инструменти"

- ползване без активация

или надграждане от седмица/осмица на десетка с перманентна активация

преди 10 минути, baikolio95 написа:

Голямо мрънкане и плач за нещо /активацията/, което има 3 елементарни решения:

- покупка на лиценз

- ползване без активация

преди 9 минути, дръндю написа:

или надграждане от седмица/осмица на десетка с перманентна активация

Тоя филм с надграждането е един тюрлюгювеч, който никога не бих си причинил.

преди 13 минути, baikolio95 написа:

стига ве
веднъж получил активация, винаги можеш да инсталираш на чисто...ъ-ъ-ъ...тъй де, микромеките са та записали в тефтеря и при всяка преинсталация ще ти го активират
дори нова версия да инсталираш, ще си на "топло и меко", а не на студено със сини екрани

Трябва да съм луд да правя няколко инсталации за да надграждам. Нали не си мислиш, че сериозна фирма би разчитала на подобна дивотия?! При наличието на други елегантни решения, надграждането е за аматьори и хора които не си ценят времето.

преди 12 минути, baikolio95 написа:

Нали не си мислиш, че сериозна фирма би разчитала на подобна дивотия?!

сериозна фирма би си платила
ама аз съм ут "факултету", неъм пари за папаръ уе

опс, да ме извиняват модераторите
не можах да се въздържа
:giggle1:

преди 3 часа, baikolio95 написа:

Що? Ползваш си лиценза на W7/8, преди чиста инсталация си изнасяш лицензирането, форматираш, инсталираш W10 и връщаш данните за лицензирането. Рестарт и си готов.
Още по въпроса тук.

Щото, изнасянето на лиценза не е никакво надграждане, а е част от елегантните решения. Пределно ясно е за какво говоря, но на някой май единствено му се спори...

преди 11 минути, baikolio95 написа:

Щото, изнасянето на лиценза не е никакво надграждане, а е част от елегантните решения. Пределно ясно е за какво говоря, но на някой май единствено му се спори...

да, елегантно решение, а не с теслата

Цитат

преди 17 минути, baikolio95 написа:

част от елегантните решения...

за? Преход от стара ОС към нова? Да, не е надграждане в буквалния смисъл на думата.
Обясни тогава какво е преходът от стара ОС към по-нова?
Не, далеч съм от мисълта да водя безсмислени спорове. Просто да уточним фактологията.
Понякога дректното надграждане е за предпочитане (когато става дума за лицензите на някои продукти, които не позволяват повторно активиране с вече съществуващ активиран лиценз).

на 30.10.2017 г. в 20:42, Слави Маринов написа:

На снимката най-голямо впечатление прави мозилката......добра е,то ти трябват 16 гб рам за браузъра,за да си спокоен:)

Надали ще е спокоен защото при мене първите 2 дни от излизането лапаше 16 гигабита и товареше процесора на 100% но бързо го оправиха.Друг ми е въпроса :трябвaшe да сложа парола на един файл в WinRAR 5.50(64bit) но бутона   въобще не реагира ,деисталирах и исталирах пак  - нищо.Опитах с функцията за съвместимоста -оказа се че не работи въобще.Някой да е имал подобни проблеми с WIN10 PRO 1709 16299.19

Screenshot - 1_11_2017 г.png

Редактирано от Pifi Pedolino (преглед на промените)

на 1.11.2017 г. в 18:19, Pifi Pedolino написа:

трябвaшe да сложа парола на един файл в WinRAR 5.50 но бутона   въобще не реагира ,деисталирах и исталирах пак  - нищо.Опитах с функцията за съвместимоста -оказа се че не работи въобще.Някой да е имал подобни проблеми с WIN10 PRO 1709 16299.19

току що изтеглена от Калдата и работи

Нов текстов документ.rar

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, Pifi Pedolino написа:

Надали ще е спокоен защото при мене първите 2 дни от излизането лапаше 16 гигабита и товареше процесора на 100% но бързо го оправиха.Друг ми е въпроса :трябвaшe да сложа парола на един файл в WinRAR 5.50(64bit) но бутона   въобще не реагира ,деисталирах и исталирах пак  - нищо.Опитах с функцията за съвместимоста -оказа се че не работи въобще.Някой да е имал подобни проблеми с WIN10 PRO 1709 16299.19

Screenshot - 1_11_2017 г.png

провери ли със sfc /scannow  за да видиш какво е състоянието?

пп

мисля, че ОС е за преинсталация, ама преди това трябва да се провери диска за дефект
изчакай мнения на другите потребители

Редактирано от Гост (преглед на промените)

@Pifi Pedolino, пробвай да изключиш .Net Framework 3,5... от Programs and Features >Turn windows features on and off,  да рестартираш и да го включиш отново.
И тогава в админска конзола:
sfc /scanow

преди 7 часа, baikolio95 написа:

Аз така направих, когато се появи 10ката. Сега пак я сложих, с формат на системния и се активира автоматично с цифровия лиценз. ;) Нема никакви ядове, активатори  и прочие. И един въпрос: когато гледам слайдшоу с вградената метро програма, от време на време се появява курсора и след секунда изчезва. Дразнещо е. Идеи защо?

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.