Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Ето ти още един начин за извличане на инфо за видеото:
wmic PATH Win32_videocontroller GET caption

И моделът на видеото не се влияе много от драйвъра - нали за тази цел е hardware Id
Всичко за видеото:
wmic PATH Win32_videocontroller GET /?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Windows 10 е необходимото 'зло' за мене - ще се наложи да се мъчим оттук нататък.

И директно на последния проблем, с който се сблъсквам:

Windows APPS не работят - включително и store-то. Да - често срещан проблем ще кажете. Да, ама при мене всички варианти от гугъл са пробвани и не помогнаха, а даже влошиха положението. Та някой някакви идеи... Последно пробвах powershell команда и стана по-зле. WSReset.exe не работи и не приключва успешно. APPS плюят грешка да се реинсталират (да се опитам да ги реинсталирам) - как и откъде. Например не работи Calculator, Photos и т.н.

Та мнението ми за тази система е доста лошо за сега - да кажа по темата все пак....

Лично аз не ползвам никое метро приложение. И си ги деинсталирам.
Пробвай с указанията на Вишал Гупта:
https://www.askvg.com/guide-how-to-reinstall-all-default-built-in-apps-in-windows-10/

преди 1 час, krassleto написа:

Windows APPS не работят - включително и store-то. Да - често срещан проблем ще кажете

и при мен се е случвало да не работят, но това се е случвало, след надграждане до по-горна версия - имам предвид като ъпдейт
при надграждане със \sources\setuprep , тези проблеми ги няма

при всички версии до последната стабилна, при чиста инсталация, работи всичко
ако магазина не ти работи, може да опиташ да влезеш там през опциите за разширения в браузъра "Ръбчо" (Edge)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Лично аз не ползвам никое метро приложение. И си ги деинсталирам.
Пробвай с указанията на Вишал Гупта:
https://www.askvg.com/guide-how-to-reinstall-all-default-built-in-apps-in-windows-10/

Някаква вариация на този скрипт пробвах вече, но при мене плюеше червени екрани, явно аз не съм направил нещо като хората. Утре на работа ще пробвам този метод следвайки инструкциите - така или иначе едва ли ще стане по-зле...

преди 2 часа, дръндю написа:

и при мен се е случвало да не работят, но това се е случвало, след надграждане до по-горна версия - имам предвид като ъпдейт
при надграждане със \sources\setuprep , тези проблеми ги няма

при всички версии до последната стабилна, при чиста инсталация, работи всичко
ако магазина не ти работи, може да опиташ да влезеш там през опциите за разширения в браузъра "Ръбчо" (Edge)

Edge не се използва при нас - версията е каквато дойде на оригиналния диск с лека модификация с някои ъпгрейди след инсталацията и заключване на ъпдейта след това. Та версията не се е сменяла на виндовс-а, ама тези апове може и да могат да се ъпдейтват и без пусната услуга windows update - все пак се ползва с вписан в техен акаунт тоя виндовс, не с локален...

Иначе като стабилност - все тая - дали ще е 7 64 бит., 8.1 64 бит. или 10 64бит. - всичките работят добре като стабилност при мене. Но такива малки недоглеждания от страна на разработчиците на ОС ме 'изнервят' страшно много, защото дефакто има проблем и ме занимават буквално с 'глупости', ама няма как - нямат права да си ги оправят сами. Политика на фирмата...

преди 21 минути, krassleto написа:

Някаква вариация

Нали знаеш, че дяволът е в детайлите. :) 

Рових, че бях изгубил инструмента, ама го изкопах
10appManager

10appsmanager-2.png

преди 9 минути, ExaFlop написа:

Рових, че бях изгубил инструмента, ама го изкопах
10appManager

10appsmanager-2.png

Това го пробвах вече - не работи при мене. Нещо явно доста се е объркало по настройките на тия 'метро' приложения...

Абе не мислех, че администрирайки най-новия виндовс 10 с най-новия графичен интерфейс - ще ми се наложи да се върна едва ли не в първи клас и да започна пак да пиша и уча команди... За мене не е нещо ново, ама по-младите колеги гледат лошо като им дам такива съвети с скриптове и шел/промт. Искат да си кликат по визардите - затова били станали виндовс, а не линукс поддръжка.... :)

Редактирано от krassleto
правопис (преглед на промените)

http://www.dexteroid.com/how-to/reinstall-default-apps-in-windows-10-after-permanent-delete/

:DПонякога се налага да се пишат мръсни думички в едни черни/сини джамове...

Остава утре да пробвам нещата - засега първия линк, който ми даде е най-добре обяснен кое и защо се гледа и как се прави. Все пак ще кажа като пробвам какво е станало...

А последният е за  най-затрити системи - с възстановяване от източник (iso файл)
Успех!

Безплатното надграждане за хора с увреждания приключва на 31.12.2017
https://www.windowscentral.com/microsoft-ending-last-free-windows-10-upgrade-offer-december

преди 1 час, ExaFlop написа:

Безплатното надграждане за хора с увреждания приключва на 31.12.2017
https://www.windowscentral.com/microsoft-ending-last-free-windows-10-upgrade-offer-december

кво означава това за хора с увреждания?аз не мога ли да надградя

преди 1 час, =Ivan= написа:

кво означава това за хора с увреждания?аз не мога ли да надградя

виж братчеда Гуглю, какво казва

https://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=https://www.windowscentral.com/microsoft-ending-last-free-windows-10-upgrade-offer-december&prev=search

Цитат

Офертата за надстройване не изисква проверка дали използвате помощни технологии от всякакъв вид, така че тя също служи като някаква празнота за всеки

преди 2 часа, ExaFlop написа:

На "вътрешните" честито ново издание 17040
новото

Аз да попитам, каква е разликата между инсайдерска версия и тази, която мога в момента да изтегля от сайта на майкрософт?  "Вътрешните" издания са някакви за тестване или...? Има ли смисъл от обикновените потребители да се слага или да си използват това, което е предоставено за теглене в момента от майкрософт - Windows 10 Fall Creators Update?

Бъркаш insider с release канала. FCU е release, по-конкретно 16299. Insider(или както флопа ги нарича "вътрешни") build-овете са 17ххх.

преди 29 минути, hudyr написа:

Бъркаш insider с release канала. FCU е release, по-конкретно 16299. Insider(или както флопа ги нарича "вътрешни") build-овете са 17ххх.

Не можах да разбера отново. Insider и Release са вид актуализации, които пристигат едновременно на всяка ОС Windows 10 или са различни версии на Windows 10 и съответно може да се инсталира или Insider или Realese?

Insider версията включва и първа получава всички нововъведения от М$, но те са минали единствено вътрешни тестове, които пък се нуждаят от корекции и оптимизиране за различни системи и различен софтуер. Или образно казано, получаваш безплатна тестова версия, която не е изкарала "детските болести" и тепърва ще придобива имунитет и стабилност в резултат на телеметричните доклади от машините на които се ползва.

с тия термини, спецовете от форума съвсем ще те объркат:D
Insider версиите не са за обикновени потребители
релийзите са за бета тестери- вътрешен пръстен, за пробен тест от завеяни като мен - външен пръстен и накрая последния релийз е готовият продукт за всички потребители
това е последователността за пускане на поредната версия
последния готов продукт, беше ти посочен в предишен пост

преди 27 минути, Атанас Славов написа:

...

Insider - тестови компилации за хора, които ги сърби крастата и не ги е грижа за бъговете

Release - продукт, готов за ползване от крайния потребител, който разчита на максимална стабилност.

преди 9 минути, hudyr написа:

за хора, които ги сърби крастата

уф, ама как уцели десетката:lol6:

преди 10 минути, hudyr написа:

Insider - тестови компилации за хора, които ги сърби крастата и не ги е грижа за бъговете

Release - продукт, готов за ползване от крайния потребител, който разчита на максимална стабилност.

LTSB - за тези, които се надяват на максимална стабилност!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.