Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

уф, супер сте

благодаря

:beer:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 10 минути, ExaFlop написа:

Що не си ползвате високопроизводителния режим?

щото си счупих охлаждащата подложка и проца загрява до 75-80 
тъй де, без подложка съм

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 20 часа, hudyr написа:

Вярваш ли си? Аз и тук не бих сложил нелицензирана ОС на машина, ако тя беше служебна. Минават проверки, нали се сещаш? А в къщи кой ме проверява? Там е абсолютно същата история, просто там по-малко хора пиратстват, понеже могат да си позволят софтуера. Не като тук - казваш на човека, че windows-a му струва над 200 лева и те поглежда като криминално проявен. ;) А ти що не идеш да си платиш един 10 Pro, като си толкова отворен? Или поне Home, от мен да мине. Ама си плащаш retail цената, не да се тарикатиш с някакви измислени ключове!

А да ни кажеш какво се е подобрило, след като си им платил затворения код? Принуждават те да инсталираш само най-новата им ОС, понеже със старата не могат да те изследват толкова подробно; принудително надграждаш към 10, дори когато това не е удобно за теб(хората са осъждали MS за тази глупост); принуждават те да ъпдейтваш, дори когато това не е удобно за теб; режат обратната съвместимост със стар софтуер, без който в някои случаи не се минава; насилват ти един тон bloatware, който не можеш да спреш по конвенционални методи(тикче/бутонче); Обясни ми защо да плащам за такива "екстри"?

Ще повторя, понеже явно първия път не е станало ясно - пиратстването си е личен избор. Нито съм дошъл у вас да ти казвам какво да правиш, нито ти бъркам в джоба, нито ти влияя на живота и здравето. Дръж си лекциите за куража и цивилизованите държави за себе си. Аз пиратствам по мои си причини, макар и не абсолютно всичко. Ти и всички останали си купувайте/краквайте каквото искате.

Bloatware не ме притеснява. Аз не ползвам кракната 10ка. Ползвах промоцията за безплатен ъпгрейд преди време. ;) А че е некадърня в някои отношения, това е факт. Дразни ме супер много метро уйнята, ама супер. Мого се чудя дали да не се върна на 7.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

PS: Да питам тука от скоро виждам, че иконката за безжични премигва често, но все пак нет има. На какво може да се дължи това?

Здравейте, от скоро вече съм с Windows 10 всичко точно но процесора постоянно седи на 70 80% в диспечер на задачите windows update товари. Да го спра ли или какво да напрвя, за да престане да е толкова натоварен. На 8.1 ги бях спрял. И по-точно този update не иска да се исталира • Актуализация на функциите в Windows 10, версия 1709 – Грешка 0x8007045b

Редактирано от Kristian Denkov (преглед на промените)

Да спираш ъпдейтите на една незавършена система е пълна идиотщина.

Ами добре да му дам малко време, а? А защо не иска да исталира тази актуализация? Прилагам снимка на успешните и неуспешните актуализации. Явно за това се дължи спада във fps-а.

sest.png

преди 2 часа, Eclipse2G написа:

Ползвах промоцията за безплатен ъпгрейд преди време.

Да не мислиш, че си само ти? ;)

преди 1 час, Eclipse2G написа:

Да спираш ъпдейтите на една незавършена система е пълна идиотщина.

Изключително полезен му беше този пост. Я взема да си го запиша у тефтеро, белким ми потрябва...

@Kristian Denkov Започни с един sfc /scannow (пускаш cmd като администратор и изпълняваш командата).

преди 1 час, Eclipse2G написа:

PS: Да питам тука от скоро виждам, че иконката за безжични премигва често, но все пак нет има. На какво може да се дължи това?

Много е вероятно да се пресвързва с рутъра - ако има силен сигнал на същия или съседен канал и свързаността междъ wlan и рутър оттърва

преди 35 минути, hudyr написа:

@Kristian Denkov Започни с един sfc /scannow (пускаш cmd като администратор и изпълняваш командата).

като свърши, продължаваш с cleanmgr > [OK] > [Cleanup system files]>[OK]>[OK]
Като свърши и това в админска конзола поостави това, заедно с последния празен ред:

Цитат

net stop wuauserv
rd /S /Q C:\Windows\SoftwareDistribution
md C:\Windows\SoftwareDistribution
net start wuauserv

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Направих всичко явно изтри някакви работи ли и аз не знам The Windows Update service was started successfully. И приключи готово е май?

П.С Да явно е това процесора в момента без да правя нищо не качва повече от 5%. Благодаря много.

Всичко успя да се исталира успешно рестартирах компютъра. Устройството ви е актуално. Последна проверка днес, 17:40.

zdr.png

на 11/14/2017 в 16:26, ExaFlop написа:

Лично аз не ползвам никое метро приложение. И си ги деинсталирам.
Пробвай с указанията на Вишал Гупта:
https://www.askvg.com/guide-how-to-reinstall-all-default-built-in-apps-in-windows-10/

Част 2 от това указание помогна при мене на 'оправяне' на проблема с виндовс аппс. Все пак се оказа, че е успял тоя виндовс при услуга сложена на manual (windows update) да стартира ъпдейт и да се ъпдейтва въпреки липсата на голяма част от правата на потребителя. Нямам думи просто - ще мисля как да го ограничавам още. Засега услугата отиде ръчно на забранена... Малко помрънка 10-ката, ама се съгласи с мене. Също така за правилното изпълнение на командата трябва да е стартирана услугата windows firewall, иначе плюе червени грешки и нищо не се случва. После може да си я забраните пак - няма проблеми и всичко си работи.

Благодаря за помощта на ExaFlop и на добрата статия на човека написал я подробно и обяснил какво правят командите...

Честно казано не виждам защо слагате уйн10 и после махате или спирате един куп неща включително и ъпдейтите!То може нещо да оптимизирате или да промените външния вид,но да променяте,спирате или забранявате толкова много неща..........по-добре не я слагайте!Или ви харесва, или-не!

Аз още не мога да свикна с ултра грозния GUI. Старт менюто го офъках, ама пак не става. Не мога от там да си отворя папката с документите. Май ще се връщам на 7-цата.

преди 22 часа, hudyr написа:

Изключително полезен му беше този пост. Я взема да си го запиша у тефтеро, белким ми потрябва...

Добре си решил... ;)

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

преди 30 минути, Слави Маринов написа:

Честно казано не виждам защо слагате уйн10 и после махате или спирате един куп неща включително и ъпдейтите!То може нещо да оптимизирате или да промените външния вид,но да променяте,спирате или забранявате толкова много неща..........по-добре не я слагайте!Или ви харесва, или-не!

Ако зависи от мене не бих я сложил, но нали се сещаш, че първо не зависи само от мене и второ не само аз решавам какво да се купи и какво може да се купи като легален windows.

Просто се нагаждаме към положението, ама ни идват в повече излезлите различни версии на windows напоследък за разучаване в детайли...

Слагат си я фирмите, които поддържам. След което трябва да им се решават проблемите. Тук не говорим за лична употреба, а за проблеми на съответната версия и аз съвсем обективно мисля, че съм изтъкнал какво не ми харесва на мене в разработката на microsoft и защо...

А windows update и firewall ги спирам по няколко причини и то защото не е добре потребителя да ги използва (update конкретно).

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

преди 45 минути, krassleto написа:

Ако зависи от мене не бих я сложил

Поста ми не беше конкретно към теб,а по принцип,щото има много дето сложат 10ка и после 1 месец го модифицират,оправят,махат работи и т.н.

преди 30 минути, Слави Маринов написа:

махат работи

Много от тях го правят на принципа "видяла жабата, че коват вола и ття вдигнала крак"

преди 1 час, Слави Маринов написа:

На мене ми харесва версия 1511 и затова си стоя с нея. НЕ ми харесват най-новата и разните по-стари от нея, има твърде много промени по интерфейса, включително и подредбата на настройките, най-много ме дразни промяната на позицията на бутона за Работния Център, даже ми бъгва и "Free Desktop Clock"-чето, което съм си сложил и така...  Единственото което считам за полезно нещо в най-новата версия, или от която там го има е настройката/функцията за "температура на цвета", но и тя може да бъде заменена от Flux.

преди 3 часа, krassleto написа:

[...]Все пак се оказа, че е успял тоя виндовс при услуга сложена на manual (windows update) да стартира ъпдейт и да се ъпдейтва[...]

Аз затова директно изтрих wuauserv.exe (въпросната услуга) и вече не виждам никакви "подкани", с изключение нещо си за "сигурността на системата" или нещо от сорта на заключения екран, но няма ъпдейти, няма рестарти, няма грешки при ъпдейти и т.н...

преди 23 минути, Freem@n написа:

Аз затова директно изтрих

И как ще се сдобиваш с новите моменти за защита?

______
Много от тях го правят на принципа "видяла жабата, че коват вола и ття вдигнала крак"
______

Имaме рутер-единия комп е с Windows 2000 , рaботнaтa стaнция с ХР и три компa единия с ХР и двa с Win 7Pro.
Трябвa дa имa перфектнa връзкa между тях и без някaкви непрекъснaти ъпдейти , бaвене и прочие.
Нямa проблеми , но aко сложим Win 10 дaли ще се вкaрaме в някой филм и ще трябвa после дa се рaзпрaвяме с бекъпи и рaзни подобни.
Блaгодaря предвaрително.

ps.ХР то е SP2

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.