Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 10 часа, дръндю написа:

Иване, аве ний с теб, постоянно експериментираме...ъ-ъ-ъ...тъй де, компютрите като ни видят нас двамцата и изпадат в ужас
:giggle1:

я кажи с какво си в момента

моя ако имаше криле направо в космоса ще излети от тормоз:giggle1: с осмицата съм,по ми е лека и е по пъргава

10 ми харесва ама трябва по силна машинка

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 50 минути, =Ivan= написа:

..... с осмицата съм,по ми е лека и е по пъргава

10 ми харесва ама трябва по силна машинка

По-скоро е от нещо друго - вероятно калпаво написан драйвър на нещо от хардуера.

Аз имам една машинка с Atom D525, 4GB RAM, Nvidia ION2 и с 10 върви най-леко от XP насам... Пробвал съм я с XP, 7 (32), 7 (64), 8 (32), 8 (64), 8.1 (32), 8.1 (64) и се оказа, че 10 (64) й понася най-добре! :)

Редактирано от zitrön (преглед на промените)

Вас двамата трябва да ви вземат в M$ да тествате за дуракоустойчивост.

преди 7 часа, =Ivan= написа:

горе долу може да се приеме и като факт,невиждам някой да реве постоянно от 8.1

То и едно Ферари като спряло  на светофар в Перник, един се провикнал от Голфа към собственика на Ферарито:

- А бе, тия коли хубави ли са?!

- Е че най-хубавите са даже, отвърнал оня.

- Ми тука много не ги карат тези, та надали е толкоз хубава...

capture_story.jpg

https://www.kaldata.com/it-новини/статистика-на-операционните-системи-11-249275.html

преди 14 минути, baikolio95 написа:

То и едно Ферари като спряло  на светофар в Перник, един се провикнал от Голфа към собственика на Ферарито:

- А бе, тия коли хубави ли са?!

- Е че най-хубавите са даже, отвърнал оня.

- Ми тука много не ги карат тези, та надали е толкоз хубава...

capture_story.jpg

https://www.kaldata.com/it-новини/статистика-на-операционните-системи-11-249275.html

Те този 8.1 хората знаят ли за него? ... съдейки по статистиката :D. Иначе аз си бях на 8.1 2 години и си бях доволен... може би зависи как се използва. На мен всички.

Btw на мен пък всички windows-и ми харесват :D Сега малко имам някоя друга пречка с 10-ката, ама изчиствам малко по малко и си ми харесва.

на 11/22/2017 в 2:07, дръндю написа:

а това че Пачо, не си е настроил системата, преди да пусне машината в експлоатация си е негова грешка

Айде стига си се правил на интересен, SMBv1 бива изведен от еьплоатация за пръв път откакто е внедрен сега с есенната надстройка и като ти се обадят 4 човека че нямат връзка със сървър последното което ти хрумва е че проблемът е в 4 компютъра. Ако не ти бях казал какъв е проблема много ми е интересно дали щеше да знаеш какво да гугълваш та да ми слагаш картинки.

Качих и компютъра си на 17046. Проблем и на двете машини - директно не могат да се стартират изпълними файлове. От админска конзола трръгват.
Решение - изключване на UAC>рестарт>включване на UAC. Проблемът е решен.

Аз с тая 10ка съвсем изостанах,пускам я на 3 месеца,но сега ми направи впечатление,че на версията ми излиза 1703,не е ли 1709 последната стабилна,или бъркам нещо?Уж съм инсталирал всички актуализации.......

преди 10 часа, Слави Маринов написа:

Аз с тая 10ка съвсем изостанах,пускам я на 3 месеца,но сега ми направи впечатление,че на версията ми излиза 1703,не е ли 1709 последната стабилна,или бъркам нещо?Уж съм инсталирал всички актуализации.......

последна е 1709
ами дръпни си исото и надграждай ако искаш

и аз имам въпрос, аве какъв е смисъла от клавишната  комбинация "вин+контрол+це"
тъй де, не мога да схвана за какво е нужно да си с черно/бяла картина?

шегуваш се, нали

забелязах, че с чернобял екран не ме дразнят очите, когато чета дълги текстове или книги на компа

Пробвай с безплатната версия на iris в комбинация с monitorian

Тая 10ка(1709) стана 14 гб,преди това беше 10.Почистих всичко и изключих хибернацията,която незнайно защо се беше включила.Като за 4 гб бая екстри ще трябва да са ми наслагали,но уви не ги забелязвам!

Остава да пуснеш и вградения чистач и да сложиш отметки на всичко + още една стъпка след това, с натискане на бутона за почистване на системни файлове. Ако си надграждал, след това почистване няма да можеш да се върнеш към старата ОС.

преди 42 минути, baikolio95 написа:

Остава да пуснеш и вградения чистач и да сложиш отметки на всичко + още една стъпка след това, с натискане на бутона за почистване на системни файлове. Ако си надграждал, след това почистване няма да можеш да се върнеш към старата ОС.

Е нали с вградения почистих,но се чудя защо тази версия е толко обемна,кво толко има?

на ‎28‎.‎11‎.‎2017‎ г. в 17:46, Слави Маринов написа:

Е нали с вградения почистих,но се чудя защо тази версия е толко обемна,кво толко има?

а де, когато надградих от ъпдейт, ми даде нови работи, ама аз не им обърнах внимание, щото се подразних, че ми резервира още един дял от 550мб
инсталирах на чисто и сега и аз не мога да разбера какво толкова са вкарали вътре

преди 3 часа, дръндю написа:

а де, когато надградих от ъпдейт, ми даде нови работи, ама аз не им обърнах внимание, щото се подразних, че ми резервира още един дял от 550мб
инсталирах на чисто и сега и аз не мога да разбера какво толкова са вкарали вътре

Аз ич и не я ползвам тая 10,но 4 гб от предната версия са бая...........кво слагат?Ми щуротии общо взето,не ми се занимава да ги  разучавам,гледам,че процесите в таска са станали хиляди,а паметта заета само при стартирал компютър е с 5-6% повече отколкото беше преди(това на 8гб рам).То стана така,че с времето вместо да я подобряват и изчистват те серат все повече и повече:(

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

MS ще сменят десктопа генерално, та Ви се чудя защо се занимавате сега с това нещо.

преди 9 часа, whitepixel написа:

как какво ?

една рота майкрософтски миньори на криптовалута :tease:

за да ми дават безплатно тоя "джам", има логика в твоя пост:(

преди 43 минути, дръндю написа:

за да ми дават безплатно тоя "джам", има логика в твоя пост:(

много спиш колега аз прейнсталирах вече:giggle1:

преди 10 минути, =Ivan= написа:

много спиш колега аз прейнсталирах вече:giggle1:

за пореден път
:lol6:

усатан

преди 10 минути, дръндю написа:

за пореден път
:lol6:

вчера се връщах на седмицата и бързо я изтрих,от  толко прейнсталиране чак сега установих че драйверите които си идват с 10 да не ги пипам,иначе правех некакъв збирток от драйвери за 7 и 8.1 понеже за мойта щайга в официалния и саит няма драивери за 10,сега всичко работи мазно мазно:D

преди 11 минути, =Ivan= написа:

чак сега установих че драйверите които си идват с 10 да не ги пипам,иначе правех некакъв збирток от драйвери за 7 и 8.1 понеже за мойта щайга в официалния и саит няма драивери за 10,

същата работа е и при мен
само едно устройство не се разпознава, но за него имам драйвър дръпнат от drp.su и експортнат в друг дял

преди 11 минути, дръндю написа:

същата работа е и при мен
само едно устройство не се разпознава, но за него имам драйвър дръпнат от drp.su и експортнат в друг дял

аве как от тоя саит да изтегля само 1 драйвер без да ми набута разни глупости

ами с техния софтуер
избираш експертен режим
в раздел софтуер махаш всички чафки
в раздел драйвъри махаш всички излишни чафки и оставяш само това което ти трябва
после си експортваш драйвърите в друг дял, за да не ползваш услугите им за в бъдеще

https://driverpack.io/bg

Вчера при затваряне на Firefox и тази сутрин при будене на компютъра от хибернация имаше сини екрани. Обаче няма dump файлове, от които да видя причините, а уж създаването им е по подразбиране включено, както е показано на картинката по-долу. По време на сините екрани пишеше, че се разтоварва паметта. Пуснах търсачката да претърси системня дял за *.dmp, но намери само за крашове на програми, но не и за windows-а.

За втория син екран в Event Viewer пише:

Цитат

BugCheck

Компютърът е рестартиран от проверка за грешки.

Проверката е: 0x0000001e (0xffffffffc0000005, 0xfffff80332f13fb7, 0x0000000000000000, 0x000000000000002c).

Разтоварването е записано в: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP.

ИД на доклада: 7a4d2128-86a9-4cf0-a95d-90fea5331599.

Та се чудя как да накарам Windows-а да записва тия dump-файлове. Като се сетя, че само заради тях държа pagefile-а включен и лошо ми става. :D

Компютърът беше с чиста инсталация на Windows 10 x64 1703. Преди 2 седмици го ъпгрейднах до 1709 през Windows Update. Преди ъпгрейда нямаше сини екрани и съответно не знам дали проблемът е бил наличен и тогава.

SNAG-17.12.03-09.54.12.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.