Премини към съдържанието
capnemo

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Препоръчан отговор

Гост

преди 9 минути, =Ivan= написа:

назад към 8.1,и аз я имам тая грешка 10016 и не можах да се справя с нея

я виж за тая 10016

да Ванка, сега като ми каза, видях, че я има 

5a3cb49a8fd12_.JPG.bf63a00a26740a1202718cfd89cd807b.JPG

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, дръндю написа:

да Ванка, сега като ми каза, видях, че я има 

5a3cb49a8fd12_.JPG.bf63a00a26740a1202718cfd89cd807b.JPG

 

кво ли не правих и не можах да се справя с нея:angry22:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 4 минути, =Ivan= написа:

кво ли не правих и не можах да се справя с нея:angry22:

а ся де, за цяла седмица 16 пъти се е появила тази грешка, при работа на машината 12/24, не мисля че е беда
но нека изчакаме спецовете да се изкажат по въпроса

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 В мрежата се предлагат разни команди за оправяне на грешки, но повечето или не вършат работа, или стават причина за нови . Такава е напр. командата Lodctr/R  за оправяне на грешка 3006  ( LoadPerf) след която се появяват две нови грешки и няма връщане назад. Освен това прави впечатление, че на различни машини със съвсем различни качества ( например лаптоп и десктоп компютър) тези грешки се повтарят по идентичен начин, възпроизвеждат се след всяка преинсталация, сигурен признак, че причините се крият в самия софтуер. Доста време се надявах, че ще бъдат оправени ,но явно няма да стане...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, B3M2W0 написа:

командата Lodctr/R  за оправяне на грешка 3006  ( LoadPerf) след която се появяват две нови грешки

Които са?
командата  е Lodctr     /R

 

 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз колкото и да съм мазохист се върнах на 8.1,в десетката все нещо трябва да ровиш да настройваш до безумие

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нямам ги записани, като видях какво става, не съм използвал тази команда след преинсталация. Може да опиташ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, B3M2W0 написа:

 Долната снимка е на 8.1.

34.JPG

Грешки 8.1.PNG

1. Сравняваш различни неща!
2. DistributedCOM ->обикновено това са нерегистрирани COM обекти:
Control Panel>Admin Tools>Component Services>Component Services>Computers>My Computer>DCOM Config - ако намери нерегистрирани обекти ще изплува питане за регистриране.

преди 1 минута, B3M2W0 написа:

Нямам ги записани, като видях какво става, не съм използвал тази команда след преинсталация. Може да опиташ...

Да не би да става дума за грешка 5?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Записал съм само командата и грешката, за която е предназначена. А публикуваната снимка на грешки на Уиндоус 10 е по една случайност доста добра.В момента съм на 8.1, ако те интересува, като заредя 10, ще изпратя повече данни.Предлагам част от записките ми.

34.PNG

22.PNG

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 12/22/2017 в 14:08, B3M2W0 написа:

Предлагам част от записките ми.

Не показваш нищо ново!
Пробвай, следващия път като ти даде грешка комадата, да напишеш
cd.. &cd syswow64
lodctr /R

И виж дали ще върне грешка или ще съобщи за възстановени записи. ;) 

Snap4.png

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

преди 2 минути, PigManu написа:

При мен е същото

преди 20 минути, ExaFlop написа:

2. DistributedCOM ->обикновено това са нерегистрирани COM обекти:
Control Panel>Admin Tools>Component Services>Component Services>Computers>My Computer>DCOM Config - ако намери нерегистрирани обекти ще изплува питане за регистриране.

Имаш и проблем със софтуера за ATI  видеокартата.

 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, ExaFlop написа:

ко намери нерегистрирани обекти ще изплува питане за регистриране.

 Въпросът е защо ние трябва непрекъснато да оправяме разни батаци, толкова ли е било трудно да се коригира това? И само това да беше...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, ExaFlop написа:

 

 

Изпълних командата излезна прозорец с да/не потвърдих с да, и пак си продължава да излиза тази грешка

Без име.png

Без име.png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Май ще стане, както пише Анди Ратбоун от Калифорния( дето пише книги за Уиндоус) , че най-добрият Уиндоус е изключеният.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 19 минути, B3M2W0 написа:

 Въпросът е защо ние трябва непрекъснато да оправяме разни батаци, толкова ли е било трудно да се коригира това? И само това да беше...

При мен се получава и проблем с ъпдейтите на Дефендера от време на време с тази грешка NET Framework: "0x80070643 

Докато намеря как да я поправям...:brickwall:

Иначе грешките в Event Viewer по никакъв начин не пречат на компа според мен.

Тих бързо работи никакви отклонения.

Редактирано от PigManu (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 54 минути, PigManu написа:

Докато намеря как да я поправям...

И? Намери ли?
В Proramms and features>Turn Windows features... махни отметките на .Net...>restart и ги сложи отново.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, =Ivan= написа:

назад към 8.1,и аз я имам тая грешка 10016 и не можах да се справя с нея

я виж за тая 10016

https://support.microsoft.com/en-us/help/4022522/dcom-event-id-10016-is-logged-in-windows-10-and-windows-server-2016

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 48 минути, ExaFlop написа:

И? Намери ли?
В Proramms and features>Turn Windows features... махни отметките на .Net...>restart и ги сложи отново.

Да, на мен това ми върши работа https://support.microsoft.com/en-us/help/976982/net-framework-update-installation-error-0x80070643-or-0x643 като изтегля ZIP файла и почистя с него.

 Изпълних и твоята команда, махнах отметките дадох ок .....5a3d12fd0d30e_.thumb.png.1e5345da70ac42bd4473155cea760f5d.png    рестартирах сложих отметките дадох ок- windows изтегли необходимите файлове.

 

 

 

 

Редактирано от PigManu (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
add-type -AssemblyName System.Drawing
New-Item "$($env:USERPROFILE)\Pictures\Spotlight" -ItemType directory -Force;
New-Item "$($env:USERPROFILE)\Pictures\Spotlight\CopyAssets" -ItemType directory -Force;
New-Item "$($env:USERPROFILE)\Pictures\Spotlight\Horizontal" -ItemType directory -Force;
New-Item "$($env:USERPROFILE)\Pictures\Spotlight\Vertical" -ItemType directory -Force;
foreach($file in (Get-Item "$($env:LOCALAPPDATA)\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets\*"))
{
    if ((Get-Item $file).length -lt 100kb) { continue }
    Copy-Item $file.FullName "$($env:USERPROFILE)\Pictures\Spotlight\CopyAssets\$($file.Name).jpg";
}

foreach($newfile in (Get-Item "$($env:USERPROFILE)\Pictures\Spotlight\CopyAssets\*"))
{
    $image = New-Object -comObject WIA.ImageFile;
    $image.LoadFile($newfile.FullName);
    if($image.Width.ToString() -eq "1920"){ Move-Item $newfile.FullName "$($env:USERPROFILE)\Pictures\Spotlight\Horizontal" -Force; }
    elseif($image.Width.ToString() -eq "1080"){ Move-Item $newfile.FullName "$($env:USERPROFILE)\Pictures\Spotlight\Vertical" -Force; }
}
Remove-Item "$($env:USERPROFILE)\Pictures\Spotlight\CopyAssets\*";

търси се грешката
при мен избива line 9, char: 15

.....може ли да е от "счупен" spotlgiht - макар че не изглежда счупен

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, PigManu написа:
преди 5 часа, ExaFlop написа:

И?

Какво?

Какъв е резултатът

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 18 минути, ExaFlop написа:

Какъв е резултатът

Това ми се случи за последно преди 2 седмици, и го оправих по начина който подръжката на Microsoft е дала.

Иначе твоя вариант днес го изпробвах профилактично, бъгне ли се пак първо ще опитам по твоя начин и ще пиша.

Мерси Флоп.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По първия метод на MS се е случвало да се оплкескват нещата и да се стига до дълбоко изкореняване на .Net с инструментите на Аарон Стебнер.
А с метода на off/on на компонента до сега не съм имал засечка. (Дай боже и да не ми се случва...)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от Този
      Здравейте. Не знам дали това е правилния раздел във форума не видях по-подходящ.
      И така.. Имам лаптоп Асус с видеокарта GeForce 920mx, под уин 10. Днес исках да я използвам, но в device мениджъра видях че е маркирана с жълт удивителен - код 43 (windows has stopped this device). Потърсих решение в мрежата и това което предлагаха беше преинсталация на драйвъра. Това и направих, като използвах оригинален драйвър от диска който беше с покупката на лаптопа - след рестартирането обаче като опитах да отворя отново device manager да видя дали има промяна на статуса всичко блокира, курсорът не помръдваше и се наложи да спра машината от power бутона. Като я включих отново първоначално показва логото на асус но след това когато трябва да зареди уина екранът стои черен. След това компютърът сам се рестартира и изкара едни менюта с предложения за поправка. Ето малко снимки:
      https://i.postimg.cc/50t2h9S3/IMG-20190321-172923.jpg
      https://i.postimg.cc/kGmqnnxz/IMG-20190321-173727.jpg
      Опитах първо с обикновен рестарт и продължаване към уиндоус - никакъв резултат.
      https://i.postimg.cc/6QX0Lgfw/IMG-20190321-173808.jpg
      След това с трабълшутъра (долу в ляво) също не помогна.
      https://i.postimg.cc/Znt6PDNp/IMG-20190321-173650.jpg
      https://i.postimg.cc/BnLDy0CH/IMG-20190321-173701.jpg
      https://i.postimg.cc/7LLgV2WP/IMG-20190321-172116.jpg
      https://i.postimg.cc/xjGcXd66/IMG-20190321-171939.jpg
      Нямам точка за възстановяване.
      Опитах опцията 'възстановяване на системен образ' с инсталационна флашка, но не открива такъв:
      https://i.postimg.cc/j5105PGD/IMG-20190321-181310.jpg


      Опитах и опцията 'използване на устройство' което води къмнекран за преинсталация на уин.
      И последното което виждам е нулиране.
      https://i.postimg.cc/43Vng4qk/IMG-20190321-173802.jpg
      Въпросът ми е дали все пак има някакъв начин да се размине без нулиране или преинсталация?
       
       
      Между другото само да вметна това нещо го писах от телефон и трябва да ви кажа че беше просто ужасно. При всяко местене на курсор заради типографска грешка или да добавя линк екранът се изстрелва горе в началото, и следва едно постоянно скролиране надолу. Да не говорим как въобще мога да маркирам част от текста за да го подчертая примерно, при пложение че щом пипна полето и скача нагоре? Ами не намерих начин за съжаление. Веднъж дори не уцелих и тръгна да зарежда някаква друга страница от форума, добре че поне текста се съхранява. Не знам уеб дизайнерите дали да го тествали за мобилни устройства, но наистина е някакъв ужас, докато го завърша хиляди пъти съжалих че въобще се захванах.
    • от AngryChichko
      Здравейте,
      За първи път ми се случи нещо толкова нелепо като настоящатата яростна битка, която водя за да си върна обратно звука на машината. Всичко започна след като Windows "подобри" аудио драйверите ми довеждайки до тотална загуба на звука; независимо дали ще да е колони или слушалки свързани с преден / заден аудио жак, резултатът е все същия - тишина.  Опитах какво ли не:
      Писах във форумите на Windows  Инсталирах най-новите Realtek драйвери Върнах старата версия на драйверите Рестартирах драйверите от диспечъра на устройства Проверих дали някъде звукът не е mute-нат Махнах подобренията на звука Направих Realtek High Definition Audio по подразбиране в панела "Звук" Активирах Stereo Mix Резултатът е все един и същ. След гореспоменатия troubleshooting, единствено и само ако махна Realtek драйверите имам звук но само от задния аудио жак. Преди всичко си работеше както трябва и сега не знам какво да предприема за да се преборя с този проблем.
      ПП: За да отхвърля всички питанки дали има проблем със слушалките / колоните - тествах на друга машина  и работят идеално. Няколко скрийншота направих за всеки случай. Ако ви интересува какво е дъното, то е ASUS PRIME H270-PRO. Ще съм ви много благодарен за съдействието!
       



    • от andrianivanov
      Да се похваля От време на време чета в KALDATA за намаления на Windows и Office но днес си закупих Windows 10 Home за 3.45 €
      И с това ако ми кажете че не съм изтрепъл рибата Очаквам от Вас промоция от 0.01 цент
    • от DarkEdge
      Откакто Microsoft въведоха пакети с актуализации в UUP формат стана по-лесно създаването на iso, позволяващо преинсталирането на Windows.
      Adguard направи този процес още по-лесен и единственото, от което се нуждаете, е добра интернет връзка и място на твърдия диск поне 15GB.
      Посетете https://uup.rg-adguard.net/index.php 


      и изпълнете следните стъпки:

      1. Select type:
      Избирате Windows Final или Windows Insider

      2. Select version
      Избирате желаната версия

      3. Select Language
      Избирате необходимия език

      4. Select edition
      Избирате необходимото издание

      5. Select type Download
      Избирате желаният метод на сваляне и компилиране
      Препоръчвам ви първият в списъка метод

      В дясно в страницата ще се появи линк за изтегляне - кликвате на него. 

      Така изглежда insider 17618 X64 en-US Pro селекцията

      Сваляте на дял, където имате поне 10GB свободно място, разархивирате в директория с името на файла. В случая е папка creatingISO_17618.1000_en-us_amd64_Professional
      Влизате в тази папка и стартирате creatingISO.cmd
      След известно време, в зависимост от компютъра(процесора), в тази папка ще се появи файл с такова или подобно име 17618.1000.180302-1651.RS _PRERELEASE_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_EN-US.ISO

      А прозорецът с изпълнените команди на финала на процеса ще изглежда така:



      А за директен достъп до iso файлове постете TechBench


      ===================================
      Още един алтернативен метод за изтегляне на Windows 10 - UUP
      https://uup.rg-adguard.net

       

      Избирате типа на Windows - финален или инсайдърски:

      Избирате версията:

       
      Избирате езика на Windows:

       
      Избирате типа на изданието:

      Избирате инструмента, с който ще се изтегля/компилира (аз ползвам осветения ред)

      Изтегляте, разархивирате и стартирате един от двата .bat файла:
      creatingISO.cmd
      multi_creatingISO.cmd
      Първият създава iso файл САМО с една версия на Windows, а вторият създава iso файл с много издания на Win 10.
       
      Алтернативни източници:

      Windows 7:
      home-iso-7

      Windows 8.1
      Windows 10
      Windows 10 Home
      Windows 10 Professional
      Windows 10 Standard
      Windows 10 N,
      Windows 10 KN
      Windows 10 Single-Language.
    • от Бултрас
      Здравейте, имам няколко въпроса, свързани с преминавенето от windows 8.1 до windows 10.
      Говоря за този win 10 от сайта https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10
      Windows 8.1 е пиратски и му изтече лиценза или активатора и излиза това нещо  дали ще прави проблем при упдеита.
      Другият ми въпрос е при упдеита от win 8 на win 10 ще ми се изтрият ли старите неща .
      И последният ми въпрос е , ако реша да го правя някои дали знае хубав активатор за win 10 .
       
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване